Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate juz wyedytowalam. Generalnie szkoda mo tych ludzi, przezywaja ogromna tragedie. O ile gdzies tam rozumiem ze facet zapomnial zawiezc dziecko do przedszkola bo zawsze robila to zona to nie moje pojac jak przez caly dzien sobie o nim nie przypomnial albo zonka nie zadzw zainteresowac sie jak dziecko zostalo odstawione do przdszkola.
-
ja też stosowałam na suchej skórze, ale akurat u mnie się wchłania i nie wysusza skóry. A jeżeli trzeba ją stosować na mokrą to co później odczekać jakiś czas, aż się wchłonie i wytrzeć się?
Kurcze mojemu małemu wyskoczyły na buzi krostki takie czerwone, wczoraj miał 3 dzisiaj dwie kolejne boje się, że to może być ospa, nic poza tym się nie dzieje a podobno pierwszym objawem powinna być gorączka, nie wiem sama. Jak do jutra mu jakieś dojdą to idę do lekarza i oby to nie była ospa... -
Hello. Kochane jutro wizyta:-) A 16.06 genetyczne jak gin nie przesunie:-)
Powiedzcie mi co zjeść czy wypić żeby dzieciątko dało się spokojnie zmierzyć. Macie jakieś rady?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Niespodzianek:) wrote:ja też stosowałam na suchej skórze, ale akurat u mnie się wchłania i nie wysusza skóry. A jeżeli trzeba ją stosować na mokrą to co później odczekać jakiś czas, aż się wchłonie i wytrzeć się?
Kurcze mojemu małemu wyskoczyły na buzi krostki takie czerwone, wczoraj miał 3 dzisiaj dwie kolejne boje się, że to może być ospa, nic poza tym się nie dzieje a podobno pierwszym objawem powinna być gorączka, nie wiem sama. Jak do jutra mu jakieś dojdą to idę do lekarza i oby to nie była ospa...
-
Doris-83 wrote:Hello. Kochane jutro wizyta:-) A 16.06 genetyczne jak gin nie przesunie:-)
Powiedzcie mi co zjeść czy wypić żeby dzieciątko dało się spokojnie zmierzyć. Macie jakieś rady?
-
Hej.
Moja kuzynka ktora jest w piatym miesiacu ciazy uczy sie na kosmetyczke. Powiedziala mi, ze mam kupic sobie oliwke i wcierac ja wlasnie na mokra skore
Ja dziecka nawet na chwile nie zostawiam w aucie jak wysiadam do wiejskiego sklepu. Nawet jak spi to go budze, albo jak mowi nie chce mi sie isc. Poprostu nie ma takiej opcji. Wiadomo samochod gorzej niz sauna jak sie nagrzeje!!!
A wczoraj u tesciowej bawil sie z dzieciakami sasiadow. To co chwila kazalam isc do babci sie napic. Tak goraco dzieciaki w cieniu byly, ale i tak biegaly. Jak to dzieci
Bajka tciowej kolor farby na sciane sie podobaa ze mam takie przeczucie to napewno tak bedzie
-
ja też jakiś czas odkryłam wiadomość że oliwka na mokro
zupełnie inny efekt! po wzięciu prysznica parę sekund odczekuję aż trochę odkapnę z wody a potem jadę z oliwką na brzuch, biust i uda. Jak wyjdę z wanny to robię resztę czynności i ubieram się w koszulkę nocną. Oliwką smaruję się na noc żeby bluzek nie potłuścić.
Ita, jaką masz oliwkę? Trzeba patrzeć czy są z olejów naturalnych a nie mineralnych czyli z przeróbki ropy naftowej. Ja kupiłam rosmanowską babydream fur mama ale ta z kolei niestety opiera się na oleju sojowym, którego w ciąży nie powinno się stosować, bo może przyczynić się do trwałych odbarwień skóry. Także kolejną kupię też rosmanowską babydream ale dla dzieci, bo jest na oleju słonecznikowym, albo oliwkę hipp. A tak wogóle to wyczytałam, że dobre jest czyste masło shea. A tak jeszcze bardziej wogóle to podobno rozstępy jak mają być to będą
Trochę się rozpisałam, ale chciałam się podzielić odkryciami. Nie wiem czy widziałyście kiedyś bloga sroki ale ja ostatnio pochłonęłam go całego i teraz uważam co kupuję kosmetycznie.
Np.:
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html -
Nati89 nie martw sie kg pojda w gore. Niektore tak maja, ze chudna a potem przytyja. Przynajmniej nie tyle co ja. Ja juz 84 kg. Wiec mozna powiedziec 5 na plus.
Pewnie tez martwisz sie o mame. Stres tez robi swoje. Jedni jedza wiecej jak ja inni mniej- moze akurat Ty -
nick nieaktualnyja oliwki nie uzywam bo nie lubie...jak cos to balsam tylko...
czekam na listonosza, powinna przyjsc koszulka...specjalnie wstalam o 9 zeby mnie w lozku nie zastal, ale widze ze dzisiaj nie dojdzie, moze jutro bedzie??? oby do poniedzialku doszła, bo to ma byc ta niespodzianka dla rodzicow...denerwuje sie...jak nie dojdzie to mi zepsuje niespodzianke zwiazana z maluszkiem
-
Witam grudnóweczki. Wybaczcie, że tak z doskoku, ale kaarolaa akurat pisała, że jesteście w temacie becikowego więc zajrzałam. U mnie to dopiero początek, w poniedziałek idę na USG , 5go czerwaca był dopiero pęcherzyk. Wg belly w sobotę powinno już być serduszko, a jak to u was wyglądało, czy wg kalendarza belly sprawdziło się ? Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie już coś widać.
-
Propo bólu piersi, mnie wogóle bardzo mało bolały a teraz są neutralne. Wymioty i nudności już od tygodnia sobie poszły i wogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Malucha jeszcze wcale nie czuję. Ja chcę już na wizytę !!!!!!! a mam dopiero za dwa tygodnie.
Furia, jak się patrzę na mojego kocia to myślę o tym Twoim kotku i mi smutno. Może poproszę mojego żeby wstawił się u kociego guru o bezpieczny powrót Twojego do domu -
nick nieaktualny