X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate juz wyedytowalam. Generalnie szkoda mo tych ludzi, przezywaja ogromna tragedie. O ile gdzies tam rozumiem ze facet zapomnial zawiezc dziecko do przedszkola bo zawsze robila to zona to nie moje pojac jak przez caly dzien sobie o nim nie przypomnial albo zonka nie zadzw zainteresowac sie jak dziecko zostalo odstawione do przdszkola.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita a uzywasz oliwki na mokra czy sucha skore? Bo na sucha oliwka nie dziala a wrecz podobno jeszcze wysusza, koniecznie trzrba jej uzywac na mokra skore.

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dziś eksperyment zrobię z mokra skórą :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja spróbuję, bo jak stosuję na suchą skórę to nawet kiepsko się wchłania, czuję się taka lepka :-/

860ianliz3s2rxlo.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo,kiepskie wchłanianie, a skóra strasznie sucha, spróbuje na mokro

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też stosowałam na suchej skórze, ale akurat u mnie się wchłania i nie wysusza skóry. A jeżeli trzeba ją stosować na mokrą to co później odczekać jakiś czas, aż się wchłonie i wytrzeć się?

Kurcze mojemu małemu wyskoczyły na buzi krostki takie czerwone, wczoraj miał 3 dzisiaj dwie kolejne boje się, że to może być ospa, nic poza tym się nie dzieje a podobno pierwszym objawem powinna być gorączka, nie wiem sama. Jak do jutra mu jakieś dojdą to idę do lekarza i oby to nie była ospa...

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Kochane jutro wizyta:-) A 16.06 genetyczne jak gin nie przesunie:-)
    Powiedzcie mi co zjeść czy wypić żeby dzieciątko dało się spokojnie zmierzyć. Macie jakieś rady?

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    ja też stosowałam na suchej skórze, ale akurat u mnie się wchłania i nie wysusza skóry. A jeżeli trzeba ją stosować na mokrą to co później odczekać jakiś czas, aż się wchłonie i wytrzeć się?

Kurcze mojemu małemu wyskoczyły na buzi krostki takie czerwone, wczoraj miał 3 dzisiaj dwie kolejne boje się, że to może być ospa, nic poza tym się nie dzieje a podobno pierwszym objawem powinna być gorączka, nie wiem sama. Jak do jutra mu jakieś dojdą to idę do lekarza i oby to nie była ospa...
    ech starszne, u mnie sąsiedzi, dzieci brata przechodza właśnie ospy, podobno jest wysyp, uważaj na siebie jak kicha to unikaj wdychania

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello. Kochane jutro wizyta:-) A 16.06 genetyczne jak gin nie przesunie:-)
    Powiedzcie mi co zjeść czy wypić żeby dzieciątko dało się spokojnie zmierzyć. Macie jakieś rady?
    mi gin nie kazał jeść przed badaniem żeby nie było skoku glukozy bo maluch zacznie wariować, mam badanie o 10 więc planuje najpóźniej zjeść o 8, ale ktoś tu pisał, że jadł przed lub w trakcie żeby się ruszało, ale mój maluch ma się nie ruszać żeby było szybciej, takie mam zalecenia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piersi już tak nie bolą jak w pierwszych tygodniach, teraz jak dotknę to czasem czuuję mniejszy bądź większy ból,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kuzynka ktora jest w piatym miesiacu ciazy uczy sie na kosmetyczke. Powiedziala mi, ze mam kupic sobie oliwke i wcierac ja wlasnie na mokra skore :-D
    Ja dziecka nawet na chwile nie zostawiam w aucie jak wysiadam do wiejskiego sklepu. Nawet jak spi to go budze, albo jak mowi nie chce mi sie isc. Poprostu nie ma takiej opcji. Wiadomo samochod gorzej niz sauna jak sie nagrzeje!!!
    A wczoraj u tesciowej bawil sie z dzieciakami sasiadow. To co chwila kazalam isc do babci sie napic. Tak goraco dzieciaki w cieniu byly, ale i tak biegaly. Jak to dzieci :-D
    Bajka tciowej kolor farby na sciane sie podoba :-D a ze mam takie przeczucie to napewno tak bedzie :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prysznicu wcieram oliwke, potem zanim umyje zeby i jakies pierdolki to czesc sie wchlonie reszte wytre :) tak delikatnie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jakiś czas odkryłam wiadomość że oliwka na mokro :) zupełnie inny efekt! po wzięciu prysznica parę sekund odczekuję aż trochę odkapnę z wody a potem jadę z oliwką na brzuch, biust i uda. Jak wyjdę z wanny to robię resztę czynności i ubieram się w koszulkę nocną. Oliwką smaruję się na noc żeby bluzek nie potłuścić.

Ita, jaką masz oliwkę? Trzeba patrzeć czy są z olejów naturalnych a nie mineralnych czyli z przeróbki ropy naftowej. Ja kupiłam rosmanowską babydream fur mama ale ta z kolei niestety opiera się na oleju sojowym, którego w ciąży nie powinno się stosować, bo może przyczynić się do trwałych odbarwień skóry. Także kolejną kupię też rosmanowską babydream ale dla dzieci, bo jest na oleju słonecznikowym, albo oliwkę hipp. A tak wogóle to wyczytałam, że dobre jest czyste masło shea. A tak jeszcze bardziej wogóle to podobno rozstępy jak mają być to będą :D

Trochę się rozpisałam, ale chciałam się podzielić odkryciami. Nie wiem czy widziałyście kiedyś bloga sroki ale ja ostatnio pochłonęłam go całego i teraz uważam co kupuję kosmetycznie.

Np.:
    http://www.srokao.pl/2013/02/analiza-oliwki-dla-dzieci.html

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 nie martw sie kg pojda w gore. Niektore tak maja, ze chudna a potem przytyja. Przynajmniej nie tyle co ja. Ja juz 84 kg. Wiec mozna powiedziec 5 na plus.
    Pewnie tez martwisz sie o mame. Stres tez robi swoje. Jedni jedza wiecej jak ja inni mniej- moze akurat Ty :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oliwki nie uzywam bo nie lubie...jak cos to balsam tylko...
    czekam na listonosza, powinna przyjsc koszulka...specjalnie wstalam o 9 zeby mnie w lozku nie zastal, ale widze ze dzisiaj nie dojdzie, moze jutro bedzie??? oby do poniedzialku doszła, bo to ma byc ta niespodzianka dla rodzicow... :) denerwuje sie...jak nie dojdzie to mi zepsuje niespodzianke zwiazana z maluszkiem :(

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam grudnóweczki. Wybaczcie, że tak z doskoku, ale kaarolaa akurat pisała, że jesteście w temacie becikowego więc zajrzałam. U mnie to dopiero początek, w poniedziałek idę na USG , 5go czerwaca był dopiero pęcherzyk. Wg belly w sobotę powinno już być serduszko, a jak to u was wyglądało, czy wg kalendarza belly sprawdziło się ? Mam nadzieję, że w poniedziałek będzie już coś widać.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo bólu piersi, mnie wogóle bardzo mało bolały a teraz są neutralne. Wymioty i nudności już od tygodnia sobie poszły i wogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Malucha jeszcze wcale nie czuję. Ja chcę już na wizytę !!!!!!! a mam dopiero za dwa tygodnie.

Furia, jak się patrzę na mojego kocia to myślę o tym Twoim kotku i mi smutno. Może poproszę mojego żeby wstawił się u kociego guru o bezpieczny powrót Twojego do domu :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara hej hej :)

u mnie serducho było na wizycie w 6t 5d

sara_nar lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w 8 tyg to juz widziałam :)
    ale roznie dziewczyny niektóre wczesniej już widziały :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara spokojnie do poniedzialku powinno byc serduszko...ja zobaczyłam je pierwszy raz w 6+1 czyli tak jak Ty teraz...ale wszystko zalezy kiedy mialas owulke...

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ