Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki;) zapomniałam co chciałam napisać i komu
Rano byłam na badaniach, znowu ledwo przespałam noc bo się denerwowałam nie wiadomo czym no i głodna byłam...o 5:30 musiałam iść do wc bo tak mi sie odbijało z tego głodu, że bałam się że będzie haft. Powykręcało mnie chwile ale oczywiście nie miałam czym wymiotować - fakt faktem, że od razu mi się lepiej zrobiło..
Dziś na 18:40 mam wizytę! ale się denerwuję - ostatnio na wizycie byłam 14 maja - tak dawno! od dziś nie mam już L4 - mam nadzieję, że mi da bez problemu.
Co do becikowego - to jak się bedzie liczył bobasek to może i się załapiemy ? - trzeba to będzie potem przeliczyć. Ubezpieczona jestem też u swojego pracodawcy (pracuje w towarzystwie ubezpieczeniowym) więc kaski też trochę z tego się dostanie.
Ja jeszcze biore kwas foliowy i żelazo (chociaż wstyd się przyznać ale czasami o tym zapominam i kilka razy zdarzyło mi się nie brać;/) ale mam nadzieje, że lekarz pozwoli mi odstawić już kwas foliowy - żelazo pewnie nie, bo miałam anemie - i jak przestane brać żelazo to wyniki znowu mi zmarnieją. No i biorę jeszcze od 3 dni Heviran na opryszczkę. Ale to tylko jeszcze przez 2 dni.
Milcia chyba Ty się pytałaś o badania od rodzinnego - ogólnie chyba zależy od tego lekarza - bo moja mi zleca co potrzebuję - oczywiście głównie te podstawowe. Ale znajomi mówią, że mi zazdroszczą lekarki - bo jak czasami oni proszą to lekarze nie chcą dawać.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
ja na swojego rodzinnego bym nie liczyła, gina mam z przychodni prywatnej więc wszystko za kasę, a jak poprosiłam kiedyś rodzinnego o podstawowe badania krwi mając 26 lat, i mówię, że nigdy nie miałam krwi badanej, a on no to parę zł kosztuje, i mnie odesłał powiedział, że muszę być najpierw na coś chora żeby mnie skierował... lipa
-
julianna wrote:ja na swojego rodzinnego bym nie liczyła, gina mam z przychodni prywatnej więc wszystko za kasę, a jak poprosiłam kiedyś rodzinnego o podstawowe badania krwi mając 26 lat, i mówię, że nigdy nie miałam krwi badanej, a on no to parę zł kosztuje, i mnie odesłał powiedział, że muszę być najpierw na coś chora żeby mnie skierował... lipa
-
nick nieaktualnya jak
mi po 2 latan staran nawet na hormony nie dano skierowania...musialam z wlasnej kieszeni wywalic 300 zł...tak samo było z morfologia...i dalej musze placic bo trafilam do gina prywatnie, gdyz nawet dla ciezarnych nie ma szybciej terminu na fundusz...
-
Koleżanka na fb udostępniła filmik - amerykańska kampania społeczna odnośnie pozostawiania dzieci w samochodach - uwaga mocny filmik - ja się poryczałam;(
http://wyborcza.pl/1,75477,14338693,Jak_umiera_dziecko_w_nagrzanym_samochodzie__Zobacz.html
powinni u nas też to puszczać w tv - może ludzie by się nauczyli..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyja juz ten filmik widzialam rok temu...u nas tez go puszczaja ale widocznie nie dociera jeszcze...w Bialymstoku ukrainka zostawila 8-latka w samochodzie i poszla na bazar...ludzie przechodzac obok zobaczyli ze chlopak sie dusi i powiadomili policje...tam sie udało w Rybniku niestety nie...
-
ejjjj 3h koszenia trawy przed blokiem... okna przez to musze miec zamkniete i zdechnac idzie, a moje dziecie co wlacze wentylator to go wylacza... zlosliwa bestia
Nigdy w zyciu nie zostawila bym dziecka samego w aucie i nawet nie tylko o gorac chodzi, ale przeciez taki maluch moze sie przestraszyc ze nagle zostaje sam...
Karola 88 ja jak wstaje to mi sie w glowie kreci, ale jakos doszlam do kuchni zeby zrobic sobie zapieana bule z serem, kurczakiem i ketchupemAaa i zadzwonilam do meza zeeee NIE MA OWOCOW; NIE MA WARZYW; NIE MA WODY GAZOWAJEJ - UMREEEEE !!! Mam nadzieje, ze zabierze nas dzis po pracy na zakupy hehe
A na obiad gotuje sie juz barszczyk - pyszniutki, kwasniutki
Ita no wlasnie moje tez domowe, i myslalam ze nie wyjda z 2 pietra, a nie wpadlam na to ze sasiad z dolu daszek sobie zamontuje
http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/13958386149982018759481785169089n.jpg
ten mniejszy uciekl, teraz juz ma prawie rokNiespodzianek:) lubi tę wiadomość