X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Dołączę się do Waszej dyskusji ;) Wcześniej nie miałam za bardzo czasu na to, ale teraz jestem już na szczęście na L4 (pracowałam w sklepie odzieżowym) i nadrabiam wszystkie zaległości :)
    U mnie na szczęście prawie mdłości i wymiotów już nie ma. Choć w zeszłym tygodniu trochę mi się te objawy nasiliły. Co do wagi i brzuszka - nic jeszcze nie widać, mniej ważę niż przed ciążą. Ale myślę, że niedługo nadrobię i będę mogła pochwalić się swoim rosnącym brzuszkiem :) Pozdrawiam Was serdecznie! :*

kaarolaa, Bogusiar80, Marimiko, aniar, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już mam bebzol :D Zrobię zdjęcie to wstawię.
    No i jeszcze dzisiaj ojcu będą amputować palec. Ojciec jest zgnębiony. Mam nadzieję,że będzie bez komplikacji. Wiek 67 lat, cukrzyca, nadciśnienie i po zawale to mamy trochę stracha. Jednak nigdy nie wiadomo :( Liczę,że będzie dobrze, bo mój synek smuta. I już chce dziadka zobaczyć w domu u nas albo na osiedlu. Pozostaje czekać z nadzieją,że będzie ok :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia bedzie ok zobaczysz :) lekarze zrobia co musza i szybko wroci do zdrowia :)

joanna jak ta l4 jestes to teraz czesciej sie ozdywaj co u Ciebie i jak dzidzia rosnie

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie widać pod normalnymi ubraniami, jak założę obcisłą bluzkę to jest taka mala kuleczka z przodu :)

Bogusia lekarze robią co muszą ważne żeby wszystko było dobrze, trzymam mocno kciuki, na pewno będzie ok

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia głowa do góry, będzie ok. Moja babcia też miała cukrzyce i musieli jej amputowac duzy paluch u nogi. Żyła po tym jeszcze ładnych pare lat, podejrzewam że żyłaby dłużej, ale dopadła ją inna choroba i w "dziwny sposób" zmarła w szpitalu.

zaraz wstawie moje fotki tylko ide wstawic ziemniaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 13:59

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia moja babcia tez miala amputacje. U niej bardziej rozlegla bo pierw palec, potem noga, potem palec u 2 nogi, ale ona miala bardzo zaawansowana cukrzyce, tarczyce, nadcisnienie... Zyla po amputacji jeszcze wiele lat. Jedynie bole fantomowe moga tacie dokuczac, np swedzenie palca, ktorego nie ma. Ale to z czasem mija.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, oglądam stronę tchibo bo dziś jest darmowa dostawa, a pisałyście kiedyś o tankini to wklejam link, może akurat którejś się spodoba

https://www.tchibo.pl/top-od-tankini-wiazany-na-szyi-niebieski-p400033081.html

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Musi być dobrze. W końcu musi się doczekać wnusi :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I doczeka, Bogusia! Wszystkie trzymamy mocno kciuki, a jak tyle kciuków zaciśniętych to może być tylko dobrze! :)

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help..szybkie pytanie..
    czy któraś miała jelitówkę w ciąży??

Nie odzywałam się bo od zeszłego tygodnia horror..mały najpierw złapał..potem mąż..a dziś i mnie dopadło...to musi być jakieś wirusowe świństwo..

Macie jakieś rady ?:(

Boję się czy to nie zaszkodzi jakoś dziecku...:(

89b74e6224.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm coś nie moge wstawic zdjec, nie mam abonamentu premium pewnie dlatego?

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nic wirus...u moich rodzicow panuje, mam nadzieje ze do poniedzialku wirus zniknie i jak do nich pojade nie zlapie tego dziadostwa...poki masz to w miare pod kontrola ok...ale jak nie przejdzie w ciagu 3 dni skontaktuj sie z lekarzem...nie powinno to zagrazac ciazy

najwazniejsze pij duzo wody...za bardzo niestety Ci nie pomoge

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    hm coś nie moge wstawic zdjec, nie mam abonamentu premium pewnie dlatego?
    ja tez nie mam a normalnie wstawiam...
    dodaj przez fotosik.pl ja tak robie....

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jak nic wirus...u moich rodzicow panuje, mam nadzieje ze do poniedzialku wirus zniknie i jak do nich pojade nie zlapie tego dziadostwa...poki masz to w miare pod kontrola ok...ale jak nie przejdzie w ciagu 3 dni skontaktuj sie z lekarzem...nie powinno to zagrazac ciazy

najwazniejsze pij duzo wody...za bardzo niestety Ci nie pomoge

dzięki..piję na tyle ile mogę :(..u Męża trwało 1 dzień..a u małego 6 dni..masakra jakaś..

Jak u Rodziców panuje to upewnij się, że już zdrowi są bo to do iluś dni po ustąpieniu objawów się chyba jeszcze utrzymuje i można złapać...tak mi się przynajmniej wydaje bo mały złapał w zeszły wtorek..mąż w zeszły czwartek a ja dopiero dziś...

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj z bratem rozmawialam to mowił, ze juz wszyscy zdrowi, ale maz krzyczy, ze jak cos to nie pojade do nich...a ja musze, musze im powiedziec o ciazy i tak długo ja ukrywam....

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny ten fotosik :)
    pierwsze zakryte drugie już nie ;)
    c28e36ebb217dac6m.jpg

e5bf5b70964073ccm.jpg

kaarolaa, Marimiko, Ita, Bajka, aniar, Bursztynka, Bogusiar80, Qrczak, Niespodzianek:), julianna lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale duży brzusio! :D

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka no u Ciebie super widac :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale brzucholek :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wczoraj z bratem rozmawialam to mowił, ze juz wszyscy zdrowi, ale maz krzyczy, ze jak cos to nie pojade do nich...a ja musze, musze im powiedziec o ciazy i tak długo ja ukrywam....

No do pon w takim razie to chyba powinno być ok skoro już wczoraj zdrowi wszyscy byli...ale jak coś to nie ryzykuj i posłuchaj męża bo w końcu dzidzia najważniejsza..!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ