X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też widac na wadze niestety.. jak tak dalej pójdzie to będe się niedługo kulała... przed ciążą długi czas ważyłąm 55 kg i nie mogłam przytyc, potem udało mi się do 58 dobic. a przedwczoraj miałam już 62 kg...

4dbc34fc83.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka super już widać :)

89b74e6224.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola grutuluje cierpliwości i wytrwałości, ja bym chyba nie byla sobą jakbym się nie wyklepła po pierwszym tescie :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my powiedzieliśmy po wizycie u ginekologa, to było w 7 tygodniu, w pracy wyszło jak wyszło powiedziałam w 11 tyg, a teraz już mówimy wszystkim,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za pierwszym razem sie wygadalam i to był blad...wszyscy dowiedzieli sie juz w 6 tc...pozniej jak poronilam musialam sie tlumaczyc ze juz nie jestem w ciazy, ze je stracilam...o drugiej ciazy wiedzial tylko maz i najlepsza kolezanka...a teraz jest 3 ciaza i tez tylko nieliczni wiedza, reszta dowie sie jak juz bede w II trymestrze :)

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Tak to ja pytałam o piersi, bo kurde - nie bolą mnie! jedynie czasem wrażliwsze mam sutki,a nigdy tak nie było. i tak zapytałam, bo dotąd (po ustąpieniu mdłości) to głównie bardzo bolące piersi dawały mi znać, że jestem w ciąży :)
    Asia mnie też przez jakiś czas nie bolały. Przestały chyba koło 12 tygodnia - już nawet nie pamiętam. Teraz znów zaczęły mnie boleć, najczęściej w nocy. Chyba znów się powiększają. Ale teraz ból nie jest już taki duży jak wcześniej, takie pobolewanie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie o pierwszej ciąży wiedział wtedy jeszcze chłopak (obecny mąż), bo wtedy nie mieliśmy jeszcze ślubu. też na początku trochę żałowałam że się wyklepałam, bo różnie w życiu bywa, ale u mnie nigdy za długo nie dało się czegoś ukryc jesli było legalne :P

4dbc34fc83.png
  • julianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja za pierwszym razem sie wygadalam i to był blad...wszyscy dowiedzieli sie juz w 6 tc...pozniej jak poronilam musialam sie tlumaczyc ze juz nie jestem w ciazy, ze je stracilam...o drugiej ciazy wiedzial tylko maz i najlepsza kolezanka...a teraz jest 3 ciaza i tez tylko nieliczni wiedza, reszta dowie sie jak juz bede w II trymestrze :)
    to moja pierwsza ciąża to też podchodziliśmy inaczej, chociaż i tak nie pwoiedzieliśmy po teście ..mieliśmy dystans do tego, aż lekarz potwierdzi, że wszystko jest w tym miejscu co trzeba

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Mysiok Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam od razu jak się dowiedziałam w 6tc swoim Rodzicom i Teściom bo z uwagi na leżenie wiedziałam, że od Moich będę potrzebowała pomocy przy małym..a Teściom bo tak wydawało mi się sprawiedliwie..
    w pracy też od razu ale tylko szefostwu i kadrom no bo i tak L4 miałam..ale z uwagi na niepewność sytuacji prosiłam o dyskrecję..kryli mnie aż do teraz..
    teraz już powolutku dalszej Rodzinie, w sensie rodzeństwu, też mówimy..no i w pracy też już oficjalnie poinformowałam..

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    to moja pierwsza ciąża to też podchodziliśmy inaczej, chociaż i tak nie pwoiedzieliśmy po teście ..mieliśmy dystans do tego, aż lekarz potwierdzi, że wszystko jest w tym miejscu co trzeba
    ja powiedzialam po udanej wizucie u lekarza, wtedy ciaza wygladala dobrze, nikt nie przypuszczal, ze przestanie sie rozwijac...

a jesli chodzi o lezenie, to akurat jak bylam u rodzicow to w 7 tc trafilam do szpitala...ale powiedzialam, ze mam krwiaka i torbiel i dlatego zatrzymali mnie w szpitalu, a nie oklamalam ich bo przeciez krwiak i torbiel meczyły mnie az do 10 tc...i tak mi sie upieklo :) az sie dziwie, ze sie nie domyslili

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja powiedzialam po udanej wizucie u lekarza, wtedy ciaza wygladala dobrze, nikt nie przypuszczal, ze przestanie sie rozwijac...

a jesli chodzi o lezenie, to akurat jak bylam u rodzicow to w 7 tc trafilam do szpitala...ale powiedzialam, ze mam krwiaka i torbiel i dlatego zatrzymali mnie w szpitalu, a nie oklamalam ich bo przeciez krwiak i torbiel meczyły mnie az do 10 tc...i tak mi sie upieklo :) az sie dziwie, ze sie nie domyslili

Może się domyślili ;)

ale nie chcą naciskać i czekają na obwieszczenie radosnej nowiny :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Może się domyślili ;)

ale nie chcą naciskać i czekają na obwieszczenie radosnej nowiny :D
    to ktores z mojego licznego rodzenstwa by sie wyklepało zaczelo pytac :) a tak cisza, wiec nie wiedza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:18

Mysiok lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka fajny brzunio :) Nie martw sie kg, ja tez tyje jak szalona ale widac tak organizm potrzebuje :)

Ja nie chcialam tym razem mowic nic w 1 trymestrze, a moj kochany maz juz w 5tc sie wygadal tesciowi ktory jest ogromna papla, i uwielbia rozdzwaniac po rodzinie i wszystko rozglaszac... A nie chcialam zeby znow wszyscy wiedzieli skoro 2 razy sie nie udalo... No ale na szczescie tym razem szczescie sie do mnie usmiechnelo :)

Powiem wam ( napisze ) co mnie ostatnio wkur... ilo :P Dzwoni domofon, maz otwiera a po schodach tlucze sie na gore cala wielka turecka familia z tekstem ze slyszeli ze sie wyprowadzamy a oni sa zainteresowani mieszkaniem... No i co sie okazalo... Tesc spotkal gdzies na ulicy nasza sasiadke i zacza jej opowiadac ze R zmienia prace i bedziemy sie przeprowadzac, a sasiadka powiedziala innej sasiadce a tamta swojej znajomej... A my planujemy najwczesniej a rok sie wyprowadzac, no i co to za opowiadanie o nas, maszych planach, pracy R naszym sasiadom...

Ita lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezle, poszla plota i szybko chetni sie znalezli :)

• Furia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    niezle, poszla plota i szybko chetni sie znalezli :)

No tak bo ci turcy tylko poluja na te mieszkania bo one sa duze i socjalne, wiec taniej... No ale powiedz sama, nie wsciekla bys sie ?

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/30-2-czyli-jak-ratowac-dziecko-z-rozpalonego-samochodu,438199.html

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    No tak bo ci turcy tylko poluja na te mieszkania bo one sa duze i socjalne, wiec taniej... No ale powiedz sama, nie wsciekla bys sie ?
    napewno, wiem jak tam jest bo mam ciotki w Niemczech i jezdze do nich...wiecej rumunow, turkow i wietnamczykow niz rodowitych niemcow...u ciotki w pieciorodzinnym bloku, nie ma ani jeden niemieckiej rodziny, sami zagraniczni...a tak sie zmieniaja, ciotka tak 17 lat mieszka a na dole co chwila ktos nowy...

Furia lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Irlandii to zraziłam się doc turków, jakaś dziwna ich mentalność... jedyne co lubiłam to turecką budkę z chicken burgerami, nigdy więcej takich dobrych nie miałam okazji jeść :)

co do brzuszka, to po obiedzie dopiero mam kule :D
    a jak byłam zanieść L4, ubrałam luźniejszą bluzkę, bo strasznie nie lubie jak mnie ktoś dotyka po brzuchu, koleżanki stwierdziły że gdyby nie wiedziały to by się nie domyśliły, za to wczoraj pojechałam tam na zakupy w sukience to nadziwic się nie mogły skąd brzuch wziełam :P

Furia lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Bajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia udusiłabym teścia :) troszkę to narusza prywatność :) ja mam tak ze szwagierką, że musi wszystko dosłownie wiedzieć a później opowiada, mnie to irytuje strasznie

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turki dobre kebaby robia :) he he, ciotka juz tyle lat u jednego kupuje, ze i pare polskich slowek zalapał :) ogolnie wesoly facet :)

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ