X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch jest dosyć spory ze względu na mięśniaki - niestety urosły ostatnio.
    I zaczynają już mi dokuczać, martwię się co będzie dalej.
    W poniedziałek byłam kilka godzin w pracy i spędziłam je przy biurku. To brzuch mnie bolał dwa dni, już się zaczęłam stresować

Ita lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz też tak stwierdził, że może ksiądz rośnie, albo modli się żeby było wszystko w porządku. I stwierdził, że pierwszy raz widzi dziecko w takiej pozycji

kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka niezle ujęcie na kolanach :) brzusio fajny taki ciążowy:)
    u mnie 1,5 kg na plusie:)rośniemyyyy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 16:50

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juzzzz niedlugo wizytaaaaaaaaa od 18:40 trzymajcie kciuki!!!!

potem bede na necie jakos kolo 21 wiec ew. wtedy przekaze co powiedzial:)

kaarolaa, Bajka, julianna, Furia lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola szczuplutka jesteś, ślicznie wyglądasz:)
    Bogusia wszystko na pewno będzie dobrze, głowa do góry!
    Mysiok moja znajoma w ciąży nie miała jelitówki ale zatruła się czymś, wymiotowała, miała biegunkę i zostawili ją w szpitlu na parę dni,podawali kroplówkę.
    Ewa, Kukla fajnie już widać brzusio:)
    Marimko kciuki zaciśnięt:)

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopatrzylam sie!!! :) ale smiechowo :) bedzie fajna pamiatka!!
    Kulka nic sie nie martw dzieciaczek sie za Was modli :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok ja nie mialam wirusowki ale zdarzyly mi sie dewolucje jelitowe przez klka dni do tego wymioty. Pilnuj zeby duzo pic bo odwodnienie jest najgozniejsze a jak poxzujesz ze cos sie z Toba dzieje to szpital. Mi nic zlego nie bylo

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubek kakao wypity, pol tabliczki czekolady zjedzone...chyba przesadzam z tymi slodyczami...musze z tym zwolinic, powinnam przerzucic sie na owoce, ale moge jesc tylko niektore, po wiekszosci mnie mdli...

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola nie przejmuj się ja w pierwszej ciąży tabliczke czekolady nussbeisser zjadałam w 3 minuty i było mi mało a nie przytyłam jakoś szczególnie dużo, na początku nawet schudłam 3 kg. A teraz nie bardzo mi cokolwiek smakuje i jem większość owoców i już 1 kg na plusie:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty wtedy schudłas, a ja jestem 1,5 kg na +
    oj tam widocznie potrzebuje cukru...codziennie przeciez tego nie jem, a jak kobieta w ciazy ma ochote to same rozumiecie, trzeba to miec tu i teraz...

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ty wtedy schudłas, a ja jestem 1,5 kg na +
    oj tam widocznie potrzebuje cukru...codziennie przeciez tego nie jem, a jak kobieta w ciazy ma ochote to same rozumiecie, trzeba to miec tu i teraz...
    dokładnie:) mój mąż nauczył się już, że jak jest rano w domu to od razu po przebudzeniu w tempie ekspresowym ma udać się do sklepu po bułki:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jest w soboty w domu i tez chodzi rano do piekarni po buleczki i robi sniadanko, herbatke :) i zmywa pozniej naczynka :) odkad jestem w ciazy bardzo sie zmienił

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuch :)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/201406111748044rSMl.jpg

Bogusiar80, Niespodzianek:), Ewka89, Qrczak, julianna, Furia, Bajka, Marimiko, aniar, Bursztynka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przepraszam ale nie dam rady nadrobić... ściskam każdą ;**

Ja dzis byłam z Mężem trochę na plaży potem posprzatalam łazienkę a teraz leżę.
    Jenyyy tak się boję jutra.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daję rady na łydki. Tak mnie bolą,że masakra. Robię sobie często chłodne kąpiele stóp. Masakra tak mam od wczoraj. Ledwo chodzę. To pewnie przez te upały wrrrr
    Kupiłam małemu lego i szukałam instrukcji. Samolot już zbudowany :D Troszkę klocków brakuje,ale improwizowaliśmy. Klocków 6 kg plus dwa hot wheels, jakieś dwa auta z lotosu, żużlowe motory i motor bmw do tego kilka maskotek :D Myślę, że warto było dać gostkowi 210 zł :)I wczoraj musiałam z auta je przynieść do domu. W nocy miałam plamkę krwi na majtkach. Ale nic mi nie dolega więc może jakaś krostka po goleniu się rozleciała.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka to pocieszyłaś mnie z tymi piersiami, bo ja już od wczoraj mam przerażenie w oczach. Powiem więcej, nie wytrzymałam i zamówiłam detektor, jutro powinien być :) Stwierdziłam, że jak mam panikować co chwilę, to może tym sprzętem trochę sobie ulżę ;) Mam tylko nadzieję, że będę potrafiła go użyć i nie spanikuję jeszcze bardziej...
    Śliczny masz brzusio, a do tego Twój mały spadkobierca to niezły artysta, że przyjmuje tak nietypowe pozy :D

Furia lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny duzy brzuszek...ja Wam pokaze moj w niedziele jak zaczne II trymestr :)

a ide dzisiaj farbowac wlosy kolezance, specjalnie ze wzgledu na moj stan kupila farbe bez amoniaku...

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia też już ładnie zaokrąglony brzusio:) za parę miesięcy będziemy się chwaliły wieeeeelkimi brzucholami:)

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, ładnie rośniesz.

Co do włosów, też muszę w końcu odświeżyć kolor, bo wglądam jak sierotka

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nadal jesteś chudzielcem!! Zresztą Ty Milcia też z tym, że już z małym brzuszkiem :)

Karola myślę, że ze względu na Twój stan koleżanka powinna poprosić kogoś innego o farbowanie, po co nie potrzebnie wdychać.

Byłam dzisiaj u ginki po zwolnienie bo mi się kończyło, ona nie robi usg ale wizyta i tak była udana. Co chwila kobieta mi powtarzała, że muszę wyluzować i cieszyć się ciążą bo jakaś zestresowana jestem :) a i tak obstawiam, że na naszym forum jestem jedną z mniejszych panikar :)
    zbadała mi szyjkę, powiedziała, że wszystko w porządku, oczywiście ja czy się na pewno nie skraca a ona dlaczego miała by się skracać?? śmiała się ze mnie, że w ciąży internetu się nie czyta :)

kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ