X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to super nie idę w takim razie od jutra do pracu, upał mnie wykończył, ledwo żyję, wróciło mega drapanie w gardle i dalej kaszel, muszę się wykurować, a nie chce na razie iść znowu do internisty wolę l4 od gina, padam, trzymajcie się

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - szaleństwo ;) :D Ja mam z serem, polane śmietaną z cukrem. ...ale czuję przez otwarte drzwi balkonowe, że ktoś ma dzisiaj pyszne mięsko! Coś na zasadzie świeżynki chyba, mmmm... Już mnie skręca!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że ja przez Was tyle jem :) mam nadzieję, że po porodzie będziemy dużo pisać o ćwiczeniach :)

Qrczak, Zemraa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts coś w tym jest, bo jak nadrabiam czytanie o 22, to pomimo tego, że chwilę wczęsniej byłam objedzona jak bąk, to zaczyna mi burczeć w brzuchu! :D

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, Asia - mam tak samo :P A na wadze już +2kg :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze :)
    u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
    niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...

eforts, nick nieaktualny, Kosmitka lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    eforts usg genetyczne będę miała w 2 tygodniu lipca, a test miałabym wykonać po skończonym 10 tygodniu i z wynikami iść na usg genetyczne, powiedział, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom, a decyzja należy do mnie. trochę jestem przewrażliwiona bo to moja pierwsza ciąża, w tym miesiącu kończę 26 lat i żadnych chorób genetycznych nie było raczej w rodzinie
    Tak jak pisały dziewczyny, test papa wykonuje się w tym samym dniu co usg, albo w ciągu 3 dni. Usg jest potrzebny do sumarycznej oceny (usg+pappa). Więc lekarz jakichś dziwnie ci to wytłumaczył.
    Jeżeli usg jest prawidłowe, nie nasze rodzinie przypadków i nie masz 35 lat, to nie bardzo jest sens wykonywania tego testu. Bo bo tylko wyliczone prawdopodobieństwo, a i tak jak masz dobry wynik to może się okazać że dziecko będzie chore. Ja test robiłam z racji wieku, wynik był dobry, ale po fakcie się zastanawiałam czy było sens go robić.
    Co innego gdyby usg wyszło źle. To wtedy test ma większy sens. A przede wszystkim ważne jest jaką byś podjęła decyzję, gdyby się okazało że wyniki są złe. Czy pomimo wszystko byś urodziła. Czy poszłabyś na amniopunkcję i usunęła ciążę gdyby wyniki potwierdziły choróbę.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez jem...zanim zasne czyli koło 23 musze banana zjesc bo zacznie mnie mdlic z glodu i jest gorzej... teraz chyba jogutr wciagne bo czuje, ze musze cos przekasic....

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Qurczaku dlatego z mężem przestaliśmy przed snem oglądać programy typu wiem co jem :)
    ale powiem Wam że odkąd przestałam wymiotować to normuje mi się jedzenie, nie jestem ciągle głodna i posiłek starcza mi zdecydowanie na dłużej skoro zostaje do strawienia:) chciałam napisać, że dzisiaj zjadłam tylko trzy posiłki ale jak doliczyć prince polo, truskawki, czereśnie i loda to już nie brzmi tak super :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wciągnęłam miseczkę truskawek. Miały być z bitą śmietaną, ale już mi się nie chciało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze :)
    u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
    niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...
    u mnie tez chlodniej, a jutro ma byc jeszcze przyjemniej...nawet jak na zakupach bylam to sie nie zmeczylam za bardzo :)

Zemraa lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsuwam 5 razy dziennie :) a ostatnio to nawet mężowi powiedziałam, że jeszcze trochę i się od niego wyprowadzę, bo on jak na złość głodnieje ok 23 i robi przepyszne pachnące kanapki a mnie aż skręca i będę tak się kręcić i wiercić aż jedną mu zabiorę :)

eforts, nick nieaktualny, Qrczak lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola już się wypuszczasz na miasto? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola już się wypuszczasz na miasto? :)
    he he tak, do biedronki, mam do niej 300m i z powrotem :) dalej sie nie wybieram :)

eforts lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    myślę, że ja przez Was tyle jem :) mam nadzieję, że po porodzie będziemy dużo pisać o ćwiczeniach :)

ja się już doczekać nie mogę ćwiczeń już koleżanką zaplanowałyśmy gdzie pójdziemy :D aa wtedy tatuś będzie z dzidziem :)

nick nieaktualny, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja się już doczekać nie mogę ćwiczeń już koleżanką zaplanowałyśmy gdzie pójdziemy :D aa wtedy tatuś będzie z dzidziem :)
    mnie moj bedzie szkolił po porodzie, w koncu z wykształcenia w-fista... :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki- piekne brzuszki
    kulka no maluch swietnie wyglada, brak slow bo myslec mozna na wiele sposobow co on tam robi. ja z 1 ciazy mam tez piekna pamiatke, pokaze wam jak bede przy kompie. moze w piatek :)

Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mnie moj bedzie szkolił po porodzie, w koncu z wykształcenia w-fista... :)

żebyś tylko miała motywacje przy mężu :) ale w sumie jak Ci trening zrobi to chyba najlepszy :):)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach! :) Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach! :) Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.

Ita na pewno będzie super ja bym chciała na jogę, ale muszę podpytać lekarza czy mogę ćwiczyć ju z:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:13

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ