X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to super nie idę w takim razie od jutra do pracu, upał mnie wykończył, ledwo żyję, wróciło mega drapanie w gardle i dalej kaszel, muszę się wykurować, a nie chce na razie iść znowu do internisty wolę l4 od gina, padam, trzymajcie się

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - szaleństwo ;) :D Ja mam z serem, polane śmietaną z cukrem. ...ale czuję przez otwarte drzwi balkonowe, że ktoś ma dzisiaj pyszne mięsko! Coś na zasadzie świeżynki chyba, mmmm... Już mnie skręca!

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że ja przez Was tyle jem :) mam nadzieję, że po porodzie będziemy dużo pisać o ćwiczeniach :)

Qrczak, Zemraa, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts coś w tym jest, bo jak nadrabiam czytanie o 22, to pomimo tego, że chwilę wczęsniej byłam objedzona jak bąk, to zaczyna mi burczeć w brzuchu! :D

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, Asia - mam tak samo :P A na wadze już +2kg :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze :)
    u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
    niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...

eforts, kaarolaa, Kosmitka lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    eforts usg genetyczne będę miała w 2 tygodniu lipca, a test miałabym wykonać po skończonym 10 tygodniu i z wynikami iść na usg genetyczne, powiedział, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom, a decyzja należy do mnie. trochę jestem przewrażliwiona bo to moja pierwsza ciąża, w tym miesiącu kończę 26 lat i żadnych chorób genetycznych nie było raczej w rodzinie
    Tak jak pisały dziewczyny, test papa wykonuje się w tym samym dniu co usg, albo w ciągu 3 dni. Usg jest potrzebny do sumarycznej oceny (usg+pappa). Więc lekarz jakichś dziwnie ci to wytłumaczył.
    Jeżeli usg jest prawidłowe, nie nasze rodzinie przypadków i nie masz 35 lat, to nie bardzo jest sens wykonywania tego testu. Bo bo tylko wyliczone prawdopodobieństwo, a i tak jak masz dobry wynik to może się okazać że dziecko będzie chore. Ja test robiłam z racji wieku, wynik był dobry, ale po fakcie się zastanawiałam czy było sens go robić.
    Co innego gdyby usg wyszło źle. To wtedy test ma większy sens. A przede wszystkim ważne jest jaką byś podjęła decyzję, gdyby się okazało że wyniki są złe. Czy pomimo wszystko byś urodziła. Czy poszłabyś na amniopunkcję i usunęła ciążę gdyby wyniki potwierdziły choróbę.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez jem...zanim zasne czyli koło 23 musze banana zjesc bo zacznie mnie mdlic z glodu i jest gorzej... teraz chyba jogutr wciagne bo czuje, ze musze cos przekasic....

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Qurczaku dlatego z mężem przestaliśmy przed snem oglądać programy typu wiem co jem :)
    ale powiem Wam że odkąd przestałam wymiotować to normuje mi się jedzenie, nie jestem ciągle głodna i posiłek starcza mi zdecydowanie na dłużej skoro zostaje do strawienia:) chciałam napisać, że dzisiaj zjadłam tylko trzy posiłki ale jak doliczyć prince polo, truskawki, czereśnie i loda to już nie brzmi tak super :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wciągnęłam miseczkę truskawek. Miały być z bitą śmietaną, ale już mi się nie chciało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze :)
    u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
    niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...
    u mnie tez chlodniej, a jutro ma byc jeszcze przyjemniej...nawet jak na zakupach bylam to sie nie zmeczylam za bardzo :)

Zemraa lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsuwam 5 razy dziennie :) a ostatnio to nawet mężowi powiedziałam, że jeszcze trochę i się od niego wyprowadzę, bo on jak na złość głodnieje ok 23 i robi przepyszne pachnące kanapki a mnie aż skręca i będę tak się kręcić i wiercić aż jedną mu zabiorę :)

eforts, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola już się wypuszczasz na miasto? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karola już się wypuszczasz na miasto? :)
    he he tak, do biedronki, mam do niej 300m i z powrotem :) dalej sie nie wybieram :)

eforts lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    myślę, że ja przez Was tyle jem :) mam nadzieję, że po porodzie będziemy dużo pisać o ćwiczeniach :)

ja się już doczekać nie mogę ćwiczeń już koleżanką zaplanowałyśmy gdzie pójdziemy :D aa wtedy tatuś będzie z dzidziem :)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja się już doczekać nie mogę ćwiczeń już koleżanką zaplanowałyśmy gdzie pójdziemy :D aa wtedy tatuś będzie z dzidziem :)
    mnie moj bedzie szkolił po porodzie, w koncu z wykształcenia w-fista... :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki- piekne brzuszki
    kulka no maluch swietnie wyglada, brak slow bo myslec mozna na wiele sposobow co on tam robi. ja z 1 ciazy mam tez piekna pamiatke, pokaze wam jak bede przy kompie. moze w piatek :)

Furia, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mnie moj bedzie szkolił po porodzie, w koncu z wykształcenia w-fista... :)

żebyś tylko miała motywacje przy mężu :) ale w sumie jak Ci trening zrobi to chyba najlepszy :):)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach! :) Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach! :) Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.

Ita na pewno będzie super ja bym chciała na jogę, ale muszę podpytać lekarza czy mogę ćwiczyć ju z:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:13

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ