Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze
u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...eforts, kaarolaa, Kosmitka lubią tę wiadomość
-
blador wrote:eforts usg genetyczne będę miała w 2 tygodniu lipca, a test miałabym wykonać po skończonym 10 tygodniu i z wynikami iść na usg genetyczne, powiedział, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom, a decyzja należy do mnie. trochę jestem przewrażliwiona bo to moja pierwsza ciąża, w tym miesiącu kończę 26 lat i żadnych chorób genetycznych nie było raczej w rodzinie
Jeżeli usg jest prawidłowe, nie nasze rodzinie przypadków i nie masz 35 lat, to nie bardzo jest sens wykonywania tego testu. Bo bo tylko wyliczone prawdopodobieństwo, a i tak jak masz dobry wynik to może się okazać że dziecko będzie chore. Ja test robiłam z racji wieku, wynik był dobry, ale po fakcie się zastanawiałam czy było sens go robić.
Co innego gdyby usg wyszło źle. To wtedy test ma większy sens. A przede wszystkim ważne jest jaką byś podjęła decyzję, gdyby się okazało że wyniki są złe. Czy pomimo wszystko byś urodziła. Czy poszłabyś na amniopunkcję i usunęła ciążę gdyby wyniki potwierdziły choróbę. -
nick nieaktualny
-
Asia, Qurczaku dlatego z mężem przestaliśmy przed snem oglądać programy typu wiem co jem
ale powiem Wam że odkąd przestałam wymiotować to normuje mi się jedzenie, nie jestem ciągle głodna i posiłek starcza mi zdecydowanie na dłużej skoro zostaje do strawienia:) chciałam napisać, że dzisiaj zjadłam tylko trzy posiłki ale jak doliczyć prince polo, truskawki, czereśnie i loda to już nie brzmi tak super
-
nick nieaktualnyZemraa wrote:a ja się dzisiaj witam w 2 trymestrze
u mnie na szczęście troszkę chłodniej,te upały nie do wytrzymania !
niestety ja też mam wilczy apetyt ...wciągam jedzenie jak odkurzacz -aż się boje na wagę wleść...Zemraa lubi tę wiadomość
-
Ja wsuwam 5 razy dziennie
a ostatnio to nawet mężowi powiedziałam, że jeszcze trochę i się od niego wyprowadzę, bo on jak na złość głodnieje ok 23 i robi przepyszne pachnące kanapki a mnie aż skręca i będę tak się kręcić i wiercić aż jedną mu zabiorę
eforts, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eforts wrote:myślę, że ja przez Was tyle jem
mam nadzieję, że po porodzie będziemy dużo pisać o ćwiczeniach
ja się już doczekać nie mogę ćwiczeń już koleżanką zaplanowałyśmy gdzie pójdziemyaa wtedy tatuś będzie z dzidziem
kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kobitki- piekne brzuszki
kulka no maluch swietnie wyglada, brak slow bo myslec mozna na wiele sposobow co on tam robi. ja z 1 ciazy mam tez piekna pamiatke, pokaze wam jak bede przy kompie. moze w piatekFuria, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
kaarolaa wrote:mnie moj bedzie szkolił po porodzie, w koncu z wykształcenia w-fista...
żebyś tylko miała motywacje przy mężuale w sumie jak Ci trening zrobi to chyba najlepszy
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ita wrote:Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach!
Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.
Ita na pewno będzie super ja bym chciała na jogę, ale muszę podpytać lekarza czy mogę ćwiczyć ju z:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:13