X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cwiczenia napewno odpadaja, wszelka aktywnosc fizyczna zabroniona...spytam sie czy na basen moge chodzic

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym chodzić na jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Ale zapomniałam zapytać na ostatniej wizycie, a następna 1 lipca. U mnie mogą być przeciwwskazania ze względu na te nieszczęsne mięśniaki.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf...wszystko nadrobiłam :D
    Bogusiu – na pewno będzie dobrze. U mnie oboje rodzice mają cukrzycę i też zawsze się martwię o wszystko ;)
    Kaarolaa – ja nie umiałabym tak długo tego ukrywać… nie wytrzymałam i rodzicom szybko powiedzieliśmy  Ale w Twoim przypadku nie dziwię się, dlaczego zwlekasz z powiedzeniem o ciąży ;) Ja też uwielbiam teraz słodycze :D Mmm…. Kakao :D
    Ewka89 – o wow! Jaki masz brzuszek! :D
    Furia – powiem Ci….lepiej od razu powiedzieć teściowi, że sobie czegoś takiego nie życzycie….bo później będzie tylko gorzej.
    Bajka – ja byłam wczoraj na badaniach. Maluszek był strasznie leniwy – pewnie przez pogodę ;) nie za bardzo chciał pokazać buźkę, wolał na nas pupeczkę wypinać 
    Niespodzianek  - mój mąż też po bułki maszeruje :P
    Blador – koleżanka starsza ode mnie (29 lat) przez to badanie się nieźle strachu najadła.
    Co do biustu – mnie urósł :D muszę kupić sobie nowe staniki! :D mąż się cieszy :P

Niespodzianek:), Bajka, kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach! :) Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.

czwarty miesiąc leci to już można ćwiczyć? możę też się zapiszę, chyba najlepszy czas ciąży się dla mnie zaczyna i koniecznie powrót na basen!! lekarz wcześniej prosił żebym się wstrzymała do końca pierwszego trymestru, już jest drugi już mam strój to chyba nie będę czekać do następnej wizyty i jutro się wybiorę :)trochę się boję ale przed ciążą i w 1 miesiącu :) trzy cztery razy w tygodniu chodziłam i nic nie łapałam więc może teraz nic nie złapię

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita zmotywowałaś mnie i nawet znalazłam jutro na 11 ćwiczenia ale zadzwoniłam czy trzeba się zapisywać i muszę najpierw zaświadczenie od gina przynieść, że nie ma przeciwwskazań, a wizyta dopiero 19 :(
    no ale nic w takim razie jutro basen!!! :)

Karola na pewno nie będziesz mogła bo kluby fitness podają krwawienie w ciąży jako bezwzględne przeciwwskazanie, no chyba że gin wydałby zgodę ale są rzeczy ważne i ważniejsze :)
    Kulka Ty pewnie też jakby to mój gin powiedział: lepiej żebyś prowadziła spoczynkowy tryb życia :)

wyedytowałam post bo wyszły mi trzy jeden pod drugim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:56

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, wiec moze chociaz ten basen bedzie ok...musze sie ruszac, na basenie pomacham troche rekoma i bedzie ok :)

eforts lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei jestem kiepskim zawodnikiem odnośnie ćwiczeń, ale od ostatniej wizyty jak się dowiedziałam, że nie mam krwiaczków ani innych złych rzeczy, to codziennie z mężem chodzimy przed spaniem na długi spacer. Jak obliczyliśmy, robimy 3 km każdego wieczora. I spacery to ja kocham :)

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i ja a najbardziej w okół jeziorka :) lubię ten nasz Olsztyn :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Wstawiam zdjęcie mojej trójki po badaniach genetycznych w 3D :)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/11TC4Dv1.jpg

Kasandra, Milcia, kaarolaa, eforts, Marimiko, Paula84, Kulka41, Bogusiar80, Furia, Ita, Doris-83, aniar, Bursztynka, Niespodzianek:), HANA, Qrczak, Zemraa, olcia23, michaga82, xpatiiix3, kark lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z mezem tez spaceruje, sama nie wypuszczam sie na spacerki...

eforts Olsztyn jest ok, tylko niech te drogi wyremontuja...bo ja jak przejezdzam to musze uwazac zeby kół nie pogubic :)
    we wtorek, musze z mama do lekarza przyjechac na Dworcowa....

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza i jak po badaniach?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza fajne maluchy :)
    ile juz mierza? a płec znasz?

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dobrze mówisz ale przy niektórych drogach zieloni trzymają łapę i nie pozwalają na remont ze względu na drzewa w skrajni!!!

Zuza jaki kosmos, cuda :) a jak wyniki? udało się pomierzyć każde?

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się pomierzyć każdego dzidziusia. Badanie trwało 30 min.
    Wyniki wyszły dobre:
    I tak:
    1. CRL 53 mm, BPD 19,8 mm, NT 1,3 mm NB+ FHR 163ud/min
    2. CRL 54,5 mm, BPD 18,4 mm, NT 1,4 mm NB+ FHR 166ud/min
    3. CRL 52,7 mm, BPD 17,8 mm, NT 1,5 mm NB+ FHR 159ud/min

Czekam jeszcze tylko na test z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:30

eforts, Marimiko, kaarolaa, Furia, Qrczak, Zemraa lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej ja po wizycie :)

maluch duży i zdrowy ;) nadgonił trochę ;) ostatnio miał 4 dni do tyłu, teraz tylko 1 dzień i wg usg wychodzi data porodu niby na 14.12. :>

Licząc od główki do dupki to ma 7,18 cm (+nóżki)! Nie chciał pokazać co ma między nogami, ale ruszał się jak wariat :D Machał rękami i nogami i prężył się :D pół godziny przed wizytą zjadłam cukierka :D

Ogólnie wszystko wygląda bardzo dobrze, wyniki mam też dobre, więc wszystko jest super:)
    UWAGA - po raz pierwszy słyszeliśmy serduszko :D piękny dźwięk! Mąż cały czas miał banana na twarzy :)

Gin mi nie mówił jaki jest NT - ja nie pytałam - bo szczerze mnie to nie obchodzi. Pytał mnie czy zdecydowałam się na jakieś bardziej szczegółowe badania (test podwójny, potrójny). Ja powiedziałam, że nie, bo ciąży i tak bym nie usunęła. Sprawdził tylko nosek (w normie). Mały za bardzo się ruszał, żeby pewnie dało się to NT sprawdzić. Ale mnie to wisi. Tylko dodatkowy, nie potrzebny stres. Jest wszystko dobrze i to się liczy ;)

A to mój maluch ;)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/13w3d.jpg

zuza_3, eforts, kaarolaa, Kulka41, Bogusiar80, Furia, Paula84, Ita, aniar, Bursztynka, Niespodzianek:), Qrczak, Zemraa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza to dobrze :) duzo juz masz maluchy, rosna jak na drozdzach :)

zuza_3 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko super że wszystko w porządku i super podejście dziecko i tak będzie zdrowe tylko oszczędzisz sobie dumania nad testami i resztą pierdół :)

kaarolaa, Marimiko, Ita, aniar lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimko Twoj to dopiero duzy dzidzus :) i jak ładnie serduszko widac...moj tez juz powinien miec 7 cm w poniedzialek :) doczekac sie nie moge...

sliczne Wasze kruszynki ;)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i mam zwolnienie do 9 lipca :) wtedy też kolejna wizyta....dłuuuugo będę czekać;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    AAA i mam zwolnienie do 9 lipca :) wtedy też kolejna wizyta....dłuuuugo będę czekać;)
    zobaczysz szybko zleci :)

Marimiko lubi tę wiadomość

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ