Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Uf...wszystko nadrobiłam
Bogusiu – na pewno będzie dobrze. U mnie oboje rodzice mają cukrzycę i też zawsze się martwię o wszystko
Kaarolaa – ja nie umiałabym tak długo tego ukrywać… nie wytrzymałam i rodzicom szybko powiedzieliśmy Ale w Twoim przypadku nie dziwię się, dlaczego zwlekasz z powiedzeniem o ciążyJa też uwielbiam teraz słodycze
Mmm…. Kakao
Ewka89 – o wow! Jaki masz brzuszek!
Furia – powiem Ci….lepiej od razu powiedzieć teściowi, że sobie czegoś takiego nie życzycie….bo później będzie tylko gorzej.
Bajka – ja byłam wczoraj na badaniach. Maluszek był strasznie leniwy – pewnie przez pogodęnie za bardzo chciał pokazać buźkę, wolał na nas pupeczkę wypinać
Niespodzianek - mój mąż też po bułki maszeruje
Blador – koleżanka starsza ode mnie (29 lat) przez to badanie się nieźle strachu najadła.
Co do biustu – mnie urósłmuszę kupić sobie nowe staniki!
mąż się cieszy
Niespodzianek:), Bajka, kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ita wrote:Ja juz teraz moge zaczac pisac o cwiczeniach!
Zapisalam sie na pierwsze cwiczenia - fitness dla cieżarnych. Ide w przyszłym tyg. Ciekawe jak będzie.
czwarty miesiąc leci to już można ćwiczyć? możę też się zapiszę, chyba najlepszy czas ciąży się dla mnie zaczyna i koniecznie powrót na basen!! lekarz wcześniej prosił żebym się wstrzymała do końca pierwszego trymestru, już jest drugi już mam strój to chyba nie będę czekać do następnej wizyty i jutro się wybiorę :)trochę się boję ale przed ciążą i w 1 miesiącutrzy cztery razy w tygodniu chodziłam i nic nie łapałam więc może teraz nic nie złapię
-
Ita zmotywowałaś mnie i nawet znalazłam jutro na 11 ćwiczenia ale zadzwoniłam czy trzeba się zapisywać i muszę najpierw zaświadczenie od gina przynieść, że nie ma przeciwwskazań, a wizyta dopiero 19
no ale nic w takim razie jutro basen!!!
Karola na pewno nie będziesz mogła bo kluby fitness podają krwawienie w ciąży jako bezwzględne przeciwwskazanie, no chyba że gin wydałby zgodę ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Kulka Ty pewnie też jakby to mój gin powiedział: lepiej żebyś prowadziła spoczynkowy tryb życia
wyedytowałam post bo wyszły mi trzy jeden pod drugimWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:56
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z kolei jestem kiepskim zawodnikiem odnośnie ćwiczeń, ale od ostatniej wizyty jak się dowiedziałam, że nie mam krwiaczków ani innych złych rzeczy, to codziennie z mężem chodzimy przed spaniem na długi spacer. Jak obliczyliśmy, robimy 3 km każdego wieczora. I spacery to ja kocham
eforts lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wstawiam zdjęcie mojej trójki po badaniach genetycznych w 3D
http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/11TC4Dv1.jpg
Kasandra, Milcia, kaarolaa, eforts, Marimiko, Paula84, Kulka41, Bogusiar80, Furia, Ita, Doris-83, aniar, Bursztynka, Niespodzianek:), HANA, Qrczak, Zemraa, olcia23, michaga82, xpatiiix3, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Udało się pomierzyć każdego dzidziusia. Badanie trwało 30 min.
Wyniki wyszły dobre:
I tak:
1. CRL 53 mm, BPD 19,8 mm, NT 1,3 mm NB+ FHR 163ud/min
2. CRL 54,5 mm, BPD 18,4 mm, NT 1,4 mm NB+ FHR 166ud/min
3. CRL 52,7 mm, BPD 17,8 mm, NT 1,5 mm NB+ FHR 159ud/min
Czekam jeszcze tylko na test z krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 22:30
eforts, Marimiko, kaarolaa, Furia, Qrczak, Zemraa lubią tę wiadomość
-
Heej ja po wizycie
maluch duży i zdrowynadgonił trochę
ostatnio miał 4 dni do tyłu, teraz tylko 1 dzień i wg usg wychodzi data porodu niby na 14.12. :>
Licząc od główki do dupki to ma 7,18 cm (+nóżki)! Nie chciał pokazać co ma między nogami, ale ruszał się jak wariatMachał rękami i nogami i prężył się
pół godziny przed wizytą zjadłam cukierka
Ogólnie wszystko wygląda bardzo dobrze, wyniki mam też dobre, więc wszystko jest super:)
UWAGA - po raz pierwszy słyszeliśmy serduszkopiękny dźwięk! Mąż cały czas miał banana na twarzy
Gin mi nie mówił jaki jest NT - ja nie pytałam - bo szczerze mnie to nie obchodzi. Pytał mnie czy zdecydowałam się na jakieś bardziej szczegółowe badania (test podwójny, potrójny). Ja powiedziałam, że nie, bo ciąży i tak bym nie usunęła. Sprawdził tylko nosek (w normie). Mały za bardzo się ruszał, żeby pewnie dało się to NT sprawdzić. Ale mnie to wisi. Tylko dodatkowy, nie potrzebny stres. Jest wszystko dobrze i to się liczy
A to mój maluch
http://wrzucaj.net/images/2014/06/11/13w3d.jpgzuza_3, eforts, kaarolaa, Kulka41, Bogusiar80, Furia, Paula84, Ita, aniar, Bursztynka, Niespodzianek:), Qrczak, Zemraa lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny