Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Propo pappy - mi lekarz powiedział i w laboratorium uzyskałam tą samą informację, że na test z krwi mogę się zgłosić z opisem USG do max 3 dni od wykonania tego USG. Ja nie zrobiłam, bo bym się zamartwiała niepotrzebnie jakby statystyka postanowiła spłatać mi figla.
Szurabura, jak wpiszesz w google "olej sojowy w ciąży" to zobaczysz wynikija też jestem niezadowolona bo te rosmanowskie kosmetyki w większości mają bardzo fajne składy za dobrą cenę. Stosuje tego babydreama fur mama na zmianę z balsamem i oliwką czyli nie na codzień i obserwuję czy nie mam przebarwień a potem kupię babydreama dla dzieci i do tego czyste masło shea.
Mi przybyło 2,5 kg. Na początku ciąży wszystko pochłaniałam a teraz jakiś spadek apetytu odczuwam. Ogólnie wszystko idzie mi w brzuch. Zawsze szło mi w brzuch. Więc teraz mam duży bo dzidzia w środku i jedzonko teżStaram się teraz jeść 5 posiłków dziennie i w każdym warzywa lub owoce. Męża też przestawiłam na taki system tylko codziennie rano o 7 wstaje i mu szykuję II śniadanie i lunch do pracy. Ale za to mam dłuższy dzień i nie przesypiam przedpołudnia. No i zmuszam cię ciągle do picia, ehh. Czemu mi się nie chce samej z siebie pić?
Wy macie takie ładne brzuszki wystające na dole a mój brzuch zaczyna się od podpiersihmm...
Zuza, ale muszą mieć tam w środku wesoło
Marimiko, teraz coraz więcej z nas wizyty będzie miało co miesiąc. Ja tez już czekam i czekam. Zostały mi dwa tygodnie.
Propo pasztetu, ja jadłam ostatnio i przedostatnio teżmusiałam z ogóreczkiem! Kupuję raz na parę tygodni na wagę i czytam składy, żeby miały najwięcej mięsa. A pizza zrobiona samemu też wydaje mi się niczym złym jak nie damy mega skorupy sera.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt, przepiękne maluszki, zuza niesamowity widok:)
Kolejny dzień i nie mam na nic siły, niby jestem głodna, ale mnie mdli, głowa boli, źle spie, za tydzień koniec pierwszego trymestru a nie zapowiada się na żadną poprawę, nie wyrabiam już -
Ah. Muszę męża poprosić o foto mojego kindzioła brzuchola. Rano jest ok, a już po śniadaniu balon od samych piersi.
Wczoraj za namową kosmetyczki zakupiłam w sklepie ze zdrową żywnością olej kokosowy. Wczoraj wieczorem cała się nim wysmarowałam:-) Lepszy od oliwki bo choć tłusty to super się wchłania. Skóra gładka, nawilżona. Buzię też wysmarowałam:-) Nabieram na rękę i w ogrzewam rozcierając w dłoniach. Jestem zadowolona. Dla zainteresowanych mogę podać markęIta, aniar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do Waszego grona grudniówek. dzisiaj jest 12t2dc. Termin porodu wg OM to 23.12 a wg wczorajszego USG 18.12.
Wczoraj byliśmy na USG genetycznym, maluch ma się dobrze, ruszał rączkami i nóżkami a lekarz nieźle się nagimnastykował żeby go pomierzyć bo sie dzidek nie chciał obrócić profilem heheh. Lekarz od razu policzył ryzyka chorób genetycznych i wyszły super czyli niskie. Co do dokładnych wartości to Wam teraz nie podam bo dzisiaj ide po wydruk bo mieli jakiś problem z drukarką.
Wstrzymywałam się z pisaniem na tym forum, bo na początku maiałam plamienia, a ponieważ miałam już ciąże pozamaciczną oraz obumarłą w 9t, wolałam poczekać aż sytuacja się wyklaruje.
Jestem na zwolnieniu lekarskim, oszczedzam się i dużo leżę staram się nie wychodzić podczas upałów a tu mnie dopadło przeziębienie. Zaczęło się od gardła a teraz mam zatkane zatoki. Katar i zatkany nos w upał. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Fajnie się czyta Wasze forum a trojaczki jednojajowe ZUZY są niesamowite. Szczękę zbierałam z podłogi, jak je zobaczyłam.
Pozdrawiam
kaarolaa, Bogusiar80, Niespodzianek:), Furia, Doris-83, aniar, zuza_3, Zemraa, Qrczak, Bursztynka, Bajka, Paula84, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitaj michaga
znam Twoj strach, sama duzo przeszłam, 2 ciaze stracone, to jest moja 3 tez z problemami, dwie wizyty w szpitalu, krwawienie, plamienie, zakaz wychodzenia w upały jak u Ciebie, ale teraz wszystko dobrze wyglada...w poniedzialek mam genetyczne...aha i dopisze Cie zaraz do listy, ktory termin chce? moze ten wg USG??? -
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni/27 listopad (usg)
*aniar 1 grudnia (USG)
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*Kiara 2 grudnia/29 listopad (USG)
*Oliwia85 4 grudnia (USG)
*Paula84 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia (usg)
*Paulina85 5 grudnia (USG)
*Milcia 5 grudnia (USG)
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia (USG)
*madzialena 7 grudnia (USG)
*dynamiczna 7 grudnia
*Bursztynka 7 grudnia (USG)
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 10 grudnia
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia (USG)
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia (USG)
*Kosmitka 15 grudnia (USG)
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 17 grudnia
*olcia23 18 grudnia
*michaga82 18 grudnia (USG)
*Zemraa 19 grudnia
*kaarolaa 19 grudnia (usg)
*kittykate 20 grudnia (usg)
*Bajka 20 grudnia (usg)
*Magdalenna 21 grudnia
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*julianna 24 grudnia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
*szurabura 25 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
*zuza_3 27 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
*Nati89 28 grudnia (USG)
*NaamaH6669 28 grudnia
*Mysiok 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
*Martaaa 31 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 18:48
-
Hej Michaga
My tu prawie wszystkie po pzejsciach jestesmy, ja 2 nierozwijajace sie ciaze zakonczone zabiegiem.
Haha moj brzch tez sie zaczyna pod cyckamiJa nie wygladam na 4 tylko na 6 miesiac
No ale slabe miesnie brzucha, tendencja do wzdec i do tycia w brzuchu i boczkach, nooo i mamy efekt hehe
Bogusia to jest straszne co sie dzieje, nie iem jak mozna male dziecko GDZIEKOLWIEK zostawic bez opieki, a w aucie w lato to poprostu okrucienstwo... -
nick nieaktualny
-
Manka jezu bardzo mi przykro. Wiem, ze nic teraz nie da ci ukojenia, ale wiedz ze z czasem bedzie bolalo mniej, mam nadzieje ze partner wspiera cie w tych trudnych chwilach.
Jesli potrafisz o tym pisac, to napisz prosze co sie stalo ? Co powiedzial lekarz.
Zycze Ci teraz duzo sily :* -
Niespodzianek:) wrote:Doris podaj markę bo też słysząłam, że ten olej jest ok.
Bio Planete z Filipin organiczny. Później poszukam obrazka w necie bo teraz mam tylko tablet i nie umiem kopiować linków:-)
Witaj Michaga
Gajka - Muńka srasznie mi przykro. Pomodlę się za Ciebie i twojego Aniołka. To mogę zrobić. Przepraszam,że zapytam ....co się stało?
-
A wiec tak. Dziękuję za wszystkie kciuki ;* jestescie nieocenione.
Wszystko ok. Maluch rośnie, ma juz 8 cmSerducho pięknie pika
Wstydnis skrzyzowal nóżki więc nie wiem kto mieszka
ale kocham mocno ;** moje Małe Wielkie Cudo ;***
Gajka tak mi przykroDoris-83, Milcia, Marimiko lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja tylko na chwileczkę, rozmawiałyście o badaniach prenatalnych, ja robiłam krew test papa z bhcg w poniedzialek a w sobote mam usg, wg zalecen lekarza i pan z laboratorium nie powinno byc większej różnicy między badaniami do tygodnia, to nie prawda, że musi być tego samego dnia wszystko
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBoze co to za durny lekarz...jakis konował prawdziwy...kochana wiem, ze ta strata boli, najgorsze jest to, ze tak dlugo nosilas martwe dziecko...to jest niebezpieczne dla organizmu...kochana jak tylko poczujesz, ze jestes gotowa staraj sie, moja kuzynka w 2 cyklu po zabiegu zaszla, szwagierka w 3 cyklu...szanse masz duze
trzymam za Ciebie kciuki, uda sie...powodzenia