X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts moja druga ciaza tez sama sie oczyscila na szczescie :) ale lekarze jednak uwazaja, ze to byla ciaza i dzieki temu teraz inaczej mnie traktuja...

widze, ze u Ciebie juz 16 pyknela, ale zasuwasz :)

eforts, aleksandrazz lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Sporo się tu dzieje ;)

Zuza piękne maleństwa i jak szybko rosną :) Aż mi się łezka w oku zakręciła jak zobaczyłam te 3 cuda :D

Marimiko Twój dzieć duuuży już jest. Cieszę się, że wszystko dobrze. No i super, że masz w końcu L4, teraz będziesz mogła sobie odpocząć :)

Bajka na moje kciuki też możesz liczyć :) Daj jutro jak najszybciej znać po badaniu!

Doris za Twoją wizytę również trzymam kciuki, nic się nie martw, będzie dobrze :)

Paula śliczny brzunio :) Chudzinka z Ciebie ;)

Asia ja też mam wrażenie, że te nasze grudniowe mamusie to same chudzielce i jak tak patrzę na zdjęcia dziewczyn, to czuję się gruba :/

Bogusia mam podobnie z tymi skurczami. Niby mnie nie łapią, ale mam wrażenie, że zaraz to nastąpi. Kupiłam magnez dla siebie i TŻ i będziemy się oboje wspomagać ;)

Bursztynka mój brzuch też nie odstaje od samego dołu. Mam tuż pod pępkiem fałdę tłuszczu i odnoszę wrażenie, że to głównie ona się powiększa :/ a reszta stoi w miejscu. A jak się najem, to brzuch mi wydyma pod sam biust a u dołu nadal płasko :/ No ale moje maleństwo jest zdaje się najmniejsze ze wszystkich tutaj. Ciekawa jestem ile będzie miało na poniedziałkowej wizycie.

Michaga i Kasieńka witajcie wśród grudniowych mamusiek :D

Muńka strasznie mi przykro z powodu Twojej straty :( Tulę mocno, trzymaj się kochana. A na lekarza to brak mi słów. jak mógł przez tak długi czas nie zauważyć, że z ciążą coś nie tak, że się nie rozwija :/ Nie ogarniam.

Ewelinka fajnie, że wizyta udana i wszystko dobrze. Mam nadzieję, że już będziesz spokojniejsza. My tu wszystkie od początku Ci powtarzałyśmy, że wszystko jest OK :) tylko nie chciałaś nas słuchać :P

Ewa pamiętaj, że teraz jesteśmy bardziej ukrwione. Pewnie jakieś naczynko pękło i stąd to podbarwienie. Leż, odpoczywaj i jeśli zajdzie potrzeba to leć do swojego lekarza.

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni okropnie swędzą piersi :( a wczoraj brzuch ,myślałam że się zadrapie :)
    Poleciałam dzisiaj do Rossmanna i zakupiłam oliwkę i balsam babydream mam nadzieję ,że pomoże !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak a jaki magnez kupiłaś?
    Karola88 ty też bierzesz magnez?
    Ja z tymi łydkami chodzę jakbym zakwasy miała :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore magnez Prenalen z wit b6 i kwasem foliowym...specjalnie dla kobiet w ciazy...jedna tabletka wystarcza chociaz czasem wezme dwie, jak czuje skurcze macicy...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto wielka ja 84 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:57

Qrczak, aniar, Zemraa, Furia, Ita, eforts, Bajka, zuza_3, Paula84, Niespodzianek:), Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kaarolaa muszę kupić bo mi łydki nie dają na razie spokoju wrr

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamraa mnie też piersi swędzą tak, że aż się takie krwiaczki jakby robią od drapania. Ale ja właśnie podejrzewałam, że to może być od tej rossmanowskiej oliwki, bo od tygodnia ją stosuję. Jednak wyczytałam gdzieś, że na tym etapie ciąży może się pojawić właśnie takie swędzenie, bo skóra się rozciąga. Mam nadzieję, że to nie oliwka, bo bardzo ją polubiłam.

Bogusia kupiłam jakiś najtańszy Magnez z witaminą b6, był w promocji :P Firma Diagnosis S.A. Ale zapomniałam zaznaczyć pani farmaceutce, że to dla ciężarnej ma być, bo najpierw kupowałam tylko z myślą o TŻcie, bo jemu powieka lata. Oczywiście na opakowaniu pisze, że kobiety w ciąży przed zastosowaniem powinny skonsultować się z lekarzem.
    Mam podobny brzuch. Tzn trochę mniejszy, ale też tak dopiero nad majtkami mi się zaokrągla a macice przecież mam niżej :P Ale co tam, wyrówna się w końcu :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam z rossmanna balsam wlasnie i nic mnie nie swedzi, wszystko jest super :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego właśnie podejrzewam, że to zwykły zbieg okoliczności, że akurat teraz zaczęło swędzieć. Ja stosuję ten dla dzieci chyba :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Dzięki Kaarolaa muszę kupić bo mi łydki nie dają na razie spokoju wrr
    troszke kosztuje ten magnez 40 tab chyba 23 zl...ale kwas foliowy w tym jest wiec jego osobno nie musialam kupowac...mi zostaly ostatnie 9 tab i narazie nie bede brala wiecej...skurcze sie skonczyly, a jak sie pojawia wtedy kupie znowu...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a czy to czasem nie taki?
    http://bezrecepty.doz.pl/produkty/p67179-Prenalen_Magnez-Fol_tabletki_powlekane_30_szt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:06

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    dlatego właśnie podejrzewam, że to zwykły zbieg okoliczności, że akurat teraz zaczęło swędzieć. Ja stosuję ten dla dzieci chyba :P
    ja akurat kupilam ten dla mam, a balsam dlatego, ze oliwek nie lubie i ten mi narazie wystarcza...ma bardzo dobry sklad i cenowo jest przystepny...

moja koszulka z napisem "WYCHODZE ZIMA" jeszcze nie doszła :( boje sie, ze to poniedzialku nie dojdzie, a specjalnie zamowilam zeby zobaczyc jakie miny bedzie miala rodzinka jak mnie w niej zobaczy...

Marimiko lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze wkoncu kupic jakiś balsam di cyckow i brzuchala ;) caly czas myślę jaki...
    Ja biore zwykly magnez, jwas foliowy biore taki na receptę 5mg, no i Femibion. Gin kazal mi do kolejnej wizyty brac jeszcze Tardyferon i zobaczy na kolejnej wizycie jak wyniki i wtedy zadecyduje czy brać dalej czy nie.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Karola a czy to czasem nie taki?
    http://bezrecepty.doz.pl/produkty/p67179-Prenalen_Magnez-Fol_tabletki_powlekane_30_szt
    ten ten...zle spojrzalam na opakowanie i nie wiem czumu wyszło mi 40 szt... :)
    ale cena niska, maz mi kupowal to 23 zł dal za opakowanie...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz a w mojej aptece jest akurat promocja. Nie masz u siebie w mieście apteki Dbam O Zdrowie? Bo ja tam zawsze zamawiam przez net wszystko, a potem tylko idę odebrać zamówienie i zapłacić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka ja pytalam lekarza to mowila, ze nic dodatkowego brac nie musze, wystarczy kwas foliowy...ale chyba kupie wlasnie Femibion natal 2 juz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    No widzisz a w mojej aptece jest akurat promocja. Nie masz u siebie w mieście apteki Dbam O Zdrowie? Bo ja tam zawsze zamawiam przez net wszystko, a potem tylko idę odebrać zamówienie i zapłacić.
    nie wiem, napewno gdzies jest, ale wiesz ja wychodzic za bardzo na miasto nie moge, a ta apteke w ktorej kupuje mam na osiedlu, zrobie kilka krokow i jestem.

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowil zeby brac wiec biorę :) a teraz ten femibion 2 jest z dha a ja nie jadam ryb więc się przyda :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia brzuszki mamy bardzo podobne :) tylko ja chyba troszkę większy !
    ale wagowo identycznie!

Mam nadzieję ,że po tym balsamie nie będzie gorzej swędziało :)

Ja też łykam Magnez -ale nie jestem zadowolona ,muszę zmienić bo mam jakieś ogromniaste tabletki ledwo co połykam :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ