X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to spotkalam sie tez z lekarzami ktorzy twierdza ze kwas foliowy brac tylkobpierwszy trymestr... ja tam biorę dalej. Nie zaszkodzi ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie wiem, napewno gdzies jest, ale wiesz ja wychodzic za bardzo na miasto nie moge, a ta apteke w ktorej kupuje mam na osiedlu, zrobie kilka krokow i jestem.
    Zawsze możesz sprawdzić u nich na stronie. A jeśli będzie, to nawet mąż Ci może odebrać zamówienie jak będzie jechał do domu. Albo u niego może gdzieś będzie niedaleko. Szkoda przepłacać ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Mi mowil zeby brac wiec biorę :) a teraz ten femibion 2 jest z dha a ja nie jadam ryb więc się przyda :)
    ja też go biorę :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa mój magnez, który teraz kupiłam ma tabletki wielkością przypominające apap.

Ewelinka też słyszałam, że kwas foliowy tylko do 12 tc. Ja mam w witaminach prenatalnych, więc i tak będę nadal łykać.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie w koncu pochwalę :) kreacją oraz brzuszkiem :D

99a9a5b12b619423med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:56

kaarolaa, Zemraa, Qrczak, Bogusiar80, ewelinka_shn, Kiara, aniar, Furia, Doris-83, eforts, Bajka, Cynamonek30, Paula84, Niespodzianek:), Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Zawsze możesz sprawdzić u nich na stronie. A jeśli będzie, to nawet mąż Ci może odebrać zamówienie jak będzie jechał do domu. Albo u niego może gdzieś będzie niedaleko. Szkoda przepłacać ;)
    teraz to juz nie bede wiecej brala magnezu wiec nie musi szukac :)
    kwas foliowy bede brala az do porodu, chyba ze femibion bedzie mial wystarczajaca ilosc to tylko te witaminy bede łykala...no wlasnie ja ryby lubie, ale bardzo rzadko je jem...najczesciej w ruch ida sledzie :) wiec DHA jak najbardziej sie przyda...

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Zemraa mój magnez, który teraz kupiłam ma tabletki wielkością przypominające apap.
    mój ma takie bardziej spłaszczone i okrągłe -prawie jak tabletki musujące witaminowe!

Ten co łyka karola wygląda zachęcająco :) ale znając życie to u mnie w aptece tego nie mają :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty tez masz niezły brzuszek...super

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    mój ma takie bardziej spłaszczone i okrągłe -prawie jak tabletki musujące witaminowe!

Ten co łyka karola wygląda zachęcająco :) ale znając życie to u mnie w aptece tego nie mają :(
    to moga sprowadzic, u mnie nie bylo wiec mi zamowili :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitty piękny brzusio :D Chyba i ja się wystroję zaraz i pstryknę jakąś fotę ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - słońce, kup sobie większe gadki, nie ciśnij maluszka za małymi! Ja tez musiałam bielizne wymienic, nawet mi gin mówił, żebym nosiła takie ciuchy żeby w brzuchu nic nie cisnęło.:)

Ja zaraz lecę na usg nfz.

Nie daję rady Wam nadrabiać, dlatego nie każdej odp., a nie chcę cały czas przed kompem siedzieć :(

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i zapomniałam się pochwalić, że moja nowa koleżanka z Owu wyciągnęła mnie wczoraj na zakupy do ciucholandu i zakupiłam sobie 3 kiecki :P Zapłaciłam za nie całe 4,73 zł :P I tankini fajne było, nowe z metkami angielskimi, tylko trochę w biuście małe :/

kaarolaa, aniar, eforts lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Kitty piękny brzusio :D Chyba i ja się wystroję zaraz i pstryknę jakąś fotę ;)
    pstrykaj ;)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kiara muszę kupić :) a to wszystko co teraz noszę jak wchodzi na brzuch to podwijam :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja sobie wlasnie zakupilam gacie z biedry, aleee wygodne:D

co do witamin to biorę femibion 1 jeszcze, bo skoncze sobie to opakowanie i zabiore sie pozniej za 2 :)

kitty jaka cudna sukienka.

Ja wczoraj nachodzilam sie po miescie i tak mnie plecy bolaly wieczorem, ze nie moglam chodzic.

JUTRO BADANIA PRENATALNE!! JUUUHUU

kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam napisać, że byłam dziś zawieść babcię do szpitala. Dostała od swojej Pani doktor prowadzącej skierowanie na kardiologię, bo w zeszłym roku przeszła bardzo rozległy drugi zawał i wstawiali jej 3 stenty. Teraz miała iść na kontrolę, poleżeć trochę na oddziale, żeby porobili wszystkie badania, a potem miała się starać o sanatorium. Ale jak ją dziś zbadali, to Pani ordynator podjęła decyzję, że jutro znów czeka babcię zabieg i będą jej wstawiać kolejne stenty :( Trochę się martwię o nią, bo słaba jest od ostatniego zawału, a ten zabieg jeszcze dodatkowo ją osłabi. No ale muszę być dobrej myśli, w tym szpitalu uratowali jej życie, bo w naszym mieście babcia leżała kilka dni i nic nie robili. Dopiero jak akcja serca ustała i musieli ją reanimować, to się przestraszyli i od razu przewieźli ją do innego szpitala. A tam od razu podjęto decyzję o zabiegu i jeszcze lekarz nie wiedząc, że babcia najpierw w innym szpitalu leżała, miał pretensje, dlaczego tyle zwlekaliśmy ze zgłoszeniem się do nich. Mam nadzieję, że tym razem nic takiego się nie powtórzy, bo od razu pojechaliśmy do lepszego szpitala.
    Wychodząc ze szpitala mijałam maleństwo przewożone gdzieś na łóżeczku, chyba tuż po zabiegu :( Oczy mi się mokre zrobiły i powstrzymywałam się, żeby nie ryknąć jak bóbr. Jakie to okropne, że takie maleństwa tyle muszą czasem wycierpieć :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    pstrykaj ;)
    Muszę aparat namierzyć :P A jak nie znajdę to poczekam do wieczora na TŻa i wtedy coś wrzucę.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajka, bardzo współczuję. Też jestem po stracie, jak większość tu. Musisz wierzyć, że nastepnym razem się uda.

Witam nowe grudniówki.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.

Bogusia, ja ostatnio też mam skurcze łydek, ale takie delikatne. Lekarz kazał mi kupić aspargin. Zawiera magnez i potas. Nie wiem dlaczego akurat taki preparat.
    Jeżeli chodzi o witaminy, to przez I trym brałam tylko kwas foliowy, lekarz nie zalecał nic więcej. Teraz mam brać Pregnę

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, sukienka z oyshe kupiona wczoraj rozmiar S idelanie i jeszcze miejsce mam jak mi brzuch troszke podskoczy. Da sie w normalnych sklepach kupować tylko trezba troche szperać ja uwielbiam kiecki wiec kupuje sukienki rozne kroje i długości :D
    pstrykajcie laseczki swoje brzuchy :)

ja np kupiłam te spodnie na zdjeciu w Zarze kilka dni temu są na gumce takiej delikatnej i super leżą i są mega wygodne - na chłodniejsze dni :)

8072f088d658fd14med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:50

Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nic nie stresuj się babcią. Jak zawiozłaś do specjalistów to będzie ok :D
    Mój staruszek po amputacji palca czuje się dobrze. Wygląda jakby odzyskał wigor. Bo we wtorek wyglądał jakby miał iść na ścięcie.

Qrczak lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ