X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku z babcia bedzie wszystko dobrze...najwazniejsze, ze lekarze sie nia zajeli :) badz spokojna i nie denerwuj sie...

Qrczak lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku bedzie dobrze zobaczysz! dokładnie to co pisze kaarolaa nie denerwuj się i nie stresuj.

Qrczak lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego brzuszka pokaze w niedziele na zakonczenie I a rozpoczecie II trymestru i oczywiscie bedzie podsumowanie wagowe i cm :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak babcia i lekarze dadzą radę :-)
    Właśnie zjadłam cały talerz ryżu zapiekanego z jabłkiem :-) Mniam :-)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Staram się myśleć pozytywnie. Skoro było już bardzo źle, a babcia z tego wyszła to i tym razem musi być dobrze. Wtedy trzymała ją przy życiu chęć poznania kolejnego prawnuka (u mojej siostry) i teraz historia się powtarza, więc babcia musi się trzymać :)

Bogusia właśnie miałam pytać, jak tatko. Ale dobrze, że odzyskał wigor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:05

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jeszcze poczeka babcia, zobaczy nowego wnuka i jeszcze sie nim nacieszy :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Cię przeczytałam ale nie pamiętam co chciałam napisać :)

ja łykam femibion, moje siostry to brały i polecił mi więc biorę, Karola femibion ma pełną dawkę kwasy foliowego tylko zawiera mało magnezu i w pewnym momencie myślałam, że będę musiała łykać dodatkowo bo miałam już lekkie skurcze łydek tak jak Bogusia ale przeszło więc narazie daje sobie spokój
    także Bogusia kup sobie magnez to Ci ulży ja miałam tak nie raz przed ciążą

wszystkie grudniowe mamuśki to chudzielce!! :)

ja wizytę mam dopiero za tydzień po miesiącu ale powiem Wam szczerze, że akceptuje co miesięczne wizyty i będę miała ogromną radość jak zobaczę ile dziecko urosło przez 4 tyg!! :)

Karola leci, leci sama nie wiem kiedy :)

kaarolaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA jutro mam badania Prenatalne, doczekac sie nie moge. Jeszcze jak sie dowiem, co mieszka u mnie w brzuszko to wychodzac bede robic fikolki :)

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szybko się pojawiają nowe posty.
    Przykro, że zdarzają się też te smutne wieści. Muńka współczuję wiem co czujesz.
    Qrczak nie stresuj się bo to niezdrowe, z babcią na pewno będzie dobrze.

Co do brzuszków to ja mam problem, ponieważ jestem otyła więc muszę pilnować wagi i długo jeszcze nic nie będzie widać.
    Co prawda mdłości do terj pory miałam sporadycznie ale z powodu braku apetytu na początku schudłam prawie 3 kg. Ale od tygodnia włączyło mi się ssanie co 2 h więc powoli zaczynam nadrabiać na wadze. Najgorsze jest to że nic mi nie spakuje no może poza zupami i chlebem z masłem (masłem nie margaryną ) i niczym więcej. Zmuszam się do jedzenia owoców i warzyw przetworzonych termicznie ( w innym wypadku mam biegunki). Za to jako dotychczasowy mięsożerca nie moge patrzeć na wędliny.

kGAop1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa już wiem co miałam Was zapytać, czy Was też suszy w nocy??
    ja naprawdę dużo piję w dzień i za każdym razem jak się budzę w nocy a dzisiaj rano to jakbym miała kaca chyba nawet śniło mi się, że piję (w sensie wodę) :)
    raczej nie zjadłam nic słonego na kolację

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michage tutaj trzeba na bierzaco czytac, bo inaczej ma sie duze zaległosci...jak zaczniemy jeden temat to z 5 stron lecimy :)

olcia juz kciuki trzymam za jutro, a pozniej poniedzialek bedzie obleganym dniem wizyt...we wtorek bede pol dnia nadrabiala, bo w poniedzialek nie dam rady :D

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja musze miec wode na stoliku cala noc, bo jak sie przebudze to 3 łyki musze wziac...ale suszy za bardzo nie mam

eforts lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts sorry ale mam prosbe... CZY MOZESZ WYCHAMOWAC TEN SUWACZEK hahahahaha :D Co ja se ciesze ze mam kolejny tydzien, to patrze jak marnie on wyglada przy twoim hahahaha, i sie czuje w takiej wczesnej ciazy hahahahahah :P Dobrze ze bede rodzila 10-14 dni przed terminem :P

Qrczaczku spokojnie, bedzie dobrze, wazne ze lekarze reaguja, a nie daja termin na wrzesien 2017, musi byc dobrze :)

Laski macie tez tak ze czasem jak wstajecie to boa was kosc lonowa ? Bo mnie coraz czesciej :/

http://wrzucaj.net/images/2014/06/12/rys12902.jpg

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno, dzisiaj mi koleżanka powiedziała, że nie mogę przeginać z imbirem!! wiadomo Wam coś na ten temat?? bo on mnie bardzo ratuje, dzisiaj przez moje lidlowe poranne zakupy nie wypiłam rano i oczywiście był paw, wiec nie chce niego rezygnować :(

Furia bo ze mną to trochę ściema, z pierwszego usg wyszło mi 1 grudnia a teraz wychodzi coś około 27 listopada więc dlatego jest różnica między nami ale nie pójdę sobie od Was :) ale jak by nie było już wszystkie nasze dzieciaki to swoje centymetry mają :D
    no ale akurat miedzy nami dużej różnicy nie ma, jeden tydzień i dzień :)

poza tym mnie boli kość łonowa a czasem mam takie drętwienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:30

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja podobnie jak Kaarolaa zawsze musze miec szklanke przy lozku. Ostatnio tez zauwazylam ze wiecej pije w nocy niz kiedys

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ten 1 dzien jest najgorszy hahaha bo ja nadal mam 14, a ty juz 16 hahaha :D

ooo dretwieje tez czasem, ale to niose, tylko ten bol, bo skoro boli juz to co bedzie potem... Z mlodym mnie bolalo pozniej :/

ojjj bo zupe przypale przez to forum ! :P

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Ty juz 14 konczysz a ja dopiero 13 zaczne wiec co ja mam powiedziec...

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia może wg usg są w tym samym wieku :)

nie strasz, że lekkie drętwienie to zapowiedź czegoś gorszego? :)

dziewczyny trzeba rozwiązać nasz wątek, nie zgramy się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:37

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też suszy w nocy., Ile razy bym nie wstawała siqu to od razu muszę uzupełnić płyny ;) a czasem budzę się tylko dlatego, że mnie suszy i kilka łyków muszę wziąć, bo inaczej mam wrażenie, że zaraz się uduszę z suchoty.

Możecie się licytować ile chcecie, ale Moje Maleństwo jest za to najmniejsze ze wszystkich tutaj :P Ciekawe ile cm będzie miało w poniedziałek. Nadal pewnie 6 dni mniej niż na suwaczku.

Ja mam ból promieniujący od kręgosłupa przez prawy pośladek. Takie drętwienie podczas chodzenia i jakby mi w pewnym momencie nogi odbierało jak zaboli :/ Ktoś mi zasugerował, że to może być rwa kulszowa, ale zawsze mi się wydawało, że wtedy ból jest dużo silniejszy. Ale jak tak poczytałam objawy, to wiele się pokrywa z tym, co u mnie występuje. Tyle, że mój ból jest do zniesienia, tylko jak mnie złapie, to utykam na nogę. Muszę o to koniecznie gina w poniedziałek zapytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:44

eforts lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zdjęcia brzucha w kilku ujęciach. Wrzucę jak tylko zjem obiad.

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ