Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny przepraszam, ze się wtrącam bo jestem ze styczniówek, ale mam do Was pytanko, jako do bardziej doświadczonych ciężarówek
dzisiaj byłam na wizycie i lekarz zalecił mi wykonanie testu pappa, niestety poczyatałam na ten temat w necie i zwyczajnie boję się, robić to badanie, bo dużo jest przypadków, że wyniki są niepokojące, a dzieciaczki na całe szczęście rodzą się zdrowe, bo to badanie to podobno czysta matematyka. A jak tam było u Was? robiłyście test?
-
blador kazał? czy powiedział, że jest taka możliwość?
masz wskazania z usg do tego testu?? po zatym jak to możliwe skoro jesteś dopiero w 8 tyg? nie miałaś mierzonej przezierności? miałaś jakieś przypadki chorób genetycznych? to Twoja pierwsza ciąża?Furia lubi tę wiadomość
-
Ja już się nie stresuje. Jakoś po ostatniej wizycie jestem spokojniejsza i ten drugi trymestr jest mniej nerwowy.
dzisiaj na obiad zrobiłam makaron kolanka z mielony w sosie Bolonese z chili. Wyszło pyszne, pikantne i chyba na trzy obiady
Kupiłam kilogram truskawek, po czym dzwoni moja mama i pyta, czy przyjedziemy dzisiaj, bo mają wysyp. Nie chciałam brać, ale tata właśnie dzwoni i mówi, że mi koszyczek przywiozą. Mąż jedzie z pracy i mówi, że wiezie od teściów następny kilogram. Jutro chyba jakiś placek muszę zrobić, bo w zamrażalniku już mi miejsca brakujeeforts, kaarolaa, Ita, Furia, aniar lubią tę wiadomość
-
Milcia u Ciebie w uda nie idzie szczęściaro
Dziś usłyszałam "mój Ty hipopotamku" , znacznie bardziej wole wielorybku, ale niech bedzieale do słonicy jeszcze troche brakuje.
Blador, myśle że jeśli nie masz w rodzinie przypadków wad genetycznych, tylko lekarz stwierdził tak na podstawie Usg, to narazie sie wstrzymaj bo to za wcześnie... no jak w 8 tygodniu? jeszcze najmniej 3 tygodnie... albo skonsultuj się z innym jeszcze lekarzem. -
nick nieaktualnyjesli w rodzinie nie było przypadkow chorob genetycznych, a ty masz mniej niz 35 lat to mozesz odpuscic sobie ten test...mi na poczatku lekarz tez to proponowal, ale poczekam do usg genetycznego w poniedzialek i jak nie bedzie przeslanek to sobie odpuszcze tym bardziej ze musze zaplacic za to 250 zł...
-
blador wrote:dziewczyny przepraszam, ze się wtrącam bo jestem ze styczniówek, ale mam do Was pytanko, jako do bardziej doświadczonych ciężarówek
dzisiaj byłam na wizycie i lekarz zalecił mi wykonanie testu pappa, niestety poczyatałam na ten temat w necie i zwyczajnie boję się, robić to badanie, bo dużo jest przypadków, że wyniki są niepokojące, a dzieciaczki na całe szczęście rodzą się zdrowe, bo to badanie to podobno czysta matematyka. A jak tam było u Was? robiłyście test?
To chyba za wcześnie na usg genetyczne, więc skąd taka propozycja lekarza? Dziwne. Dopiero po usg można stwierdzić, czy wykonywać test czy nie. Poczekaj spokojnie na usg. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
eforts usg genetyczne będę miała w 2 tygodniu lipca, a test miałabym wykonać po skończonym 10 tygodniu i z wynikami iść na usg genetyczne, powiedział, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom, a decyzja należy do mnie. trochę jestem przewrażliwiona bo to moja pierwsza ciąża, w tym miesiącu kończę 26 lat i żadnych chorób genetycznych nie było raczej w rodzinie
-
blador my tu dużo dyskutowałyśmy na ten temat, ja osobiście jestem przeciwko jeżeli nie ma wskazań już po zrobionym usg, moim zdaniem powinnaś zrobić usg i w zależności od wyników ewentualnie zrobić test papa, pamiętaj, że on nie wyklucza chorób tylko wyliczy prawdopodobieństwo wystąpienia, jak dla mnie wiedza bezużyteczna, zrobisz jak uważasz ale moim zdaniem poczekaj do usg i wtedy pogadaj z lekarzem
test można zrobić już po usg a kiedyś bursztynka chyba pisała, że w odstępie 3 dni, może ktoś wie coś na ten temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:38
-
no to po raz kolejny się zaskoczyłam tu na forum, czytając że olej sojowy w ciąży niedobry, a oliwka Babydream fur Mama jest moim numerem 1... Dziwne, bo przecież to produkt typowo dla ciężarówek :>
Fajne brzuszki macie, mój malutkiJa coś widzę, inni nie, chyba że ktoś mnie bardzo dobrze zna. Generalnie niewiele widać
jutro rano genetyczne mam, na ostatnim badaniu dzieciątko spało chyba, bo się nie ruszało w ogóle. Myślałam, żeby batona wtranżolić przed, ale teraz to sama już nie wiem... jak myślicie?