X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przepraszam, ze się wtrącam bo jestem ze styczniówek, ale mam do Was pytanko, jako do bardziej doświadczonych ciężarówek :) dzisiaj byłam na wizycie i lekarz zalecił mi wykonanie testu pappa, niestety poczyatałam na ten temat w necie i zwyczajnie boję się, robić to badanie, bo dużo jest przypadków, że wyniki są niepokojące, a dzieciaczki na całe szczęście rodzą się zdrowe, bo to badanie to podobno czysta matematyka. A jak tam było u Was? robiłyście test?

relgh3718o9n8rtv.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador kazał? czy powiedział, że jest taka możliwość?
    masz wskazania z usg do tego testu?? po zatym jak to możliwe skoro jesteś dopiero w 8 tyg? nie miałaś mierzonej przezierności? miałaś jakieś przypadki chorób genetycznych? to Twoja pierwsza ciąża?

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie stresuje. Jakoś po ostatniej wizycie jestem spokojniejsza i ten drugi trymestr jest mniej nerwowy.

dzisiaj na obiad zrobiłam makaron kolanka z mielony w sosie Bolonese z chili. Wyszło pyszne, pikantne i chyba na trzy obiady

Kupiłam kilogram truskawek, po czym dzwoni moja mama i pyta, czy przyjedziemy dzisiaj, bo mają wysyp. Nie chciałam brać, ale tata właśnie dzwoni i mówi, że mi koszyczek przywiozą. Mąż jedzie z pracy i mówi, że wiezie od teściów następny kilogram. Jutro chyba jakiś placek muszę zrobić, bo w zamrażalniku już mi miejsca brakuje :)

eforts, kaarolaa, Ita, Furia, aniar lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale walnęłam bombę witaminową, najpierw zrobiłam sok z jabłka, marchewki i pomarańczy a potem zobaczyłam na straganie truskawki i czereśnie to trzęsłam się zanim dojechałam do domu i wszystko zjadłam :D

Milcia, Furia, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u Ciebie w uda nie idzie szczęściaro :P

Dziś usłyszałam "mój Ty hipopotamku" , znacznie bardziej wole wielorybku, ale niech bedzie :P ale do słonicy jeszcze troche brakuje.

Blador, myśle że jeśli nie masz w rodzinie przypadków wad genetycznych, tylko lekarz stwierdził tak na podstawie Usg, to narazie sie wstrzymaj bo to za wcześnie... no jak w 8 tygodniu? jeszcze najmniej 3 tygodnie... albo skonsultuj się z innym jeszcze lekarzem.

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli w rodzinie nie było przypadkow chorob genetycznych, a ty masz mniej niz 35 lat to mozesz odpuscic sobie ten test...mi na poczatku lekarz tez to proponowal, ale poczekam do usg genetycznego w poniedzialek i jak nie bedzie przeslanek to sobie odpuszcze tym bardziej ze musze zaplacic za to 250 zł...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia dżemu narób z truskaweczek, po sezonie bedzie jak znalazł :)

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    dziewczyny przepraszam, ze się wtrącam bo jestem ze styczniówek, ale mam do Was pytanko, jako do bardziej doświadczonych ciężarówek :) dzisiaj byłam na wizycie i lekarz zalecił mi wykonanie testu pappa, niestety poczyatałam na ten temat w necie i zwyczajnie boję się, robić to badanie, bo dużo jest przypadków, że wyniki są niepokojące, a dzieciaczki na całe szczęście rodzą się zdrowe, bo to badanie to podobno czysta matematyka. A jak tam było u Was? robiłyście test?

To chyba za wcześnie na usg genetyczne, więc skąd taka propozycja lekarza? Dziwne. Dopiero po usg można stwierdzić, czy wykonywać test czy nie. Poczekaj spokojnie na usg.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Milcia zostaje tylko robienie dzemow...

• eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie spojrzałam na mój zdjęty stanik i jakby mnie ktoś zapytał czyj to to bym się nie przyznała :) nie chce mi się wierzyć, że jeszcze piersi mi urosną!!!

Ewka89, Niespodzianek:), aniar lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze swoich nie wymienialam...moje jakos nie chca rosnac :D

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak później pewnie będę patrzyła na swoje spodnie więc z dwojga złego cieszcie się przyrostem biustu:)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak Cie wywali 5-6 msc to nie nadążysz z wymianą szmatek :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts usg genetyczne będę miała w 2 tygodniu lipca, a test miałabym wykonać po skończonym 10 tygodniu i z wynikami iść na usg genetyczne, powiedział, że zaleca wszystkim swoim pacjentkom, a decyzja należy do mnie. trochę jestem przewrażliwiona bo to moja pierwsza ciąża, w tym miesiącu kończę 26 lat i żadnych chorób genetycznych nie było raczej w rodzinie

relgh3718o9n8rtv.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador my tu dużo dyskutowałyśmy na ten temat, ja osobiście jestem przeciwko jeżeli nie ma wskazań już po zrobionym usg, moim zdaniem powinnaś zrobić usg i w zależności od wyników ewentualnie zrobić test papa, pamiętaj, że on nie wyklucza chorób tylko wyliczy prawdopodobieństwo wystąpienia, jak dla mnie wiedza bezużyteczna, zrobisz jak uważasz ale moim zdaniem poczekaj do usg i wtedy pogadaj z lekarzem

test można zrobić już po usg a kiedyś bursztynka chyba pisała, że w odstępie 3 dni, może ktoś wie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:38

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy lek gin moze wystawic l4 dwa dni wstecz?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to po raz kolejny się zaskoczyłam tu na forum, czytając że olej sojowy w ciąży niedobry, a oliwka Babydream fur Mama jest moim numerem 1... Dziwne, bo przecież to produkt typowo dla ciężarówek :>

Fajne brzuszki macie, mój malutki :) Ja coś widzę, inni nie, chyba że ktoś mnie bardzo dobrze zna. Generalnie niewiele widać :)

jutro rano genetyczne mam, na ostatnim badaniu dzieciątko spało chyba, bo się nie ruszało w ogóle. Myślałam, żeby batona wtranżolić przed, ale teraz to sama już nie wiem... jak myślicie?

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna bez obaw może wystawic.

Dziewczyny przegiełam... Naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną....
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:41

Marimiko lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to ja Cię przebiłam, bo wciągnęłam niedawno spaghetti z klopsikami :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juliana może mi kiedyś tak wystawił

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ