Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nareszcie moja tłusta kulka zaczyna zmieniać się w kulkę ciążową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:15

nick nieaktualny, Bajka, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobny, choć wydaje mi się, że trochę większy mam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam tylko w 10 tyg...teraz zrobie na koniec I trymestru czyli w 13 i jeszcze w 15 kolejne...u mnie nie ma za duzej roznicy narazie, slabo rosniemy w brzuchu

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego też nie chciało mi się robić od początku, bo dopiero teraz coś się zaczyna zmieniać a później w ramach pamiątki zrobię sobie chyba kolaż tylko z 9 zdjęć :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie nie moge doczekac takiego fajnego brzuszka :)

eforts lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.dulux.pl/pl/kolory-szczegoly/lawendowa-dolina tu mój kolor który dziś kupiłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:33

Bajka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to jak robisz fotki to wrzuć ostatnią

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kiara no właśnie nie, już wyłapałam które tętno jest dziecka a dzisiaj mam wrażenie, że słyszałam tętno i jeszcze jakieś pukanie,
    tak jakbyś słuchała swojego tętna i bicia serca w tym samym czasie
    nie rozumiem :P
    jak maluch się rusza itd. to to słychac zupełnie inaczej niż tętno czy coś takiego. :)

MILCIA - takie zaświadczenie bierze się dopiero na koniec ciąży, bo lekarz musi poświadczyć, że przez CAŁĄ ciążę byłaś pod jego opieką od 10 tc. :)

Ewka - ja bym poszła :) Jak raz pójdziesz, to nic się nie stanie. w szpitalu nawet codziennie miałam usg i jakoś nikt nie wspomniał o szkodliwości rzekomej.

aga.just - to nie wiem :) Ja tam przeczytałam w tym artykule, jak będe miała chwilę w czw to poszukam go :) Wiem tez, że żona brata TŻta jest na wychowawczym i dostaje kasę...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od mojej gin, robiła usg hahaha akrobata dosłownie !!! Do góry nogami tańczył :D
    Cudny widok! Kochane mam L4!!!! Wiecej napisze jutro głowa mi pęka ledwo żyje :(((((
    Dobranoc!

nick nieaktualny, Bogusiar80, lolaliciouse, Qrczak, Niespodzianek:), aniar, Furia, Bursztynka, Marimiko, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja już wsuwałam konserwę z Lidla i od tygodnia codziennie kanapki z pasztetem podlaskim i pomidorem. Czytałam, że i pasztety nie są wskazane, ale to z powodu, że nie mają żadnych wartości odżywczych. Ja niestety mam na niego ogromnego smaka, ale liczę, że niedługo mi się przeje :)
    Ps. Śliczny masz brzusio! :)

eforts lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!
    a dziś spać nie mogę, przyjeżdza moja mama z Włoch, nie widziałyśmy się(poza skype) półtora roku!! Powinna być w Tychach o 7,30.

Pisałyście o konserwach- jem sardynki-uwielbiam- i czasm pasztet. Staram się wybierać w miarę dobre jakościowo. Myślę,że z tym tak jak z fast fooodami-ra na jakiś czas- nie zaszkodzi:)

Furia- dalej trzymam kciuki za kociaka-daj mu czas-tak jak diewczyny piszą- po tygodniu może wrócić.

idę po wode z cytrynką-muszę wmusić jakąs kanapkę-i jeść, bo od ost wizyty u gin 1,5 kg schudłam(pewnie przez chorobę)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzioneczka dziewczyny:)

Furia - znalezienia kociaka życzę

Eforts super brzusio też powoli robi się taka mała kuleczka z przodu :)super

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Jestem ze styczniówek. Mam pytanie odn badania które robi siew 11-14 tydz. Czy mogę już wykonać badania z USG (przyzierność i inne z USG).

Miałam umówioną dzisiaj wizytę w związku z infekcją, ale juz mi lepiej i nie wiem czy iść. Na badanie genetyczne chętnie bym poszła, ale czy to nie za wcześnie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dziewczyny były wcześnie i musiały mieć powtarzane badanie. Większość z nas miała lub będzie miała to badanie w 12+4 do 13+6.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Witajcie Dziewczyny. Jestem ze styczniówek. Mam pytanie odn badania które robi siew 11-14 tydz. Czy mogę już wykonać badania z USG (przyzierność i inne z USG).

Miałam umówioną dzisiaj wizytę w związku z infekcją, ale juz mi lepiej i nie wiem czy iść. Na badanie genetyczne chętnie bym poszła, ale czy to nie za wcześnie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

mnie lekarka mówiła, że 10 tydz to za wcześnie

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile trwało u Was genetyczne?

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok 30 minut.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    U mnie w poprzedniej ciąży pierwsze w sumie może 15-20 minut z małą przerwą na batonika bo maluszek się wiercił:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, tym które idą do pracy życzę wytrwałości, bo (nie wiem jak u Was, ale w Wawie) od rana żar leje się z nieba. Mam pytanko, powiedzcie jak tam z Waszymi piersiami? Czy możliwe, że na przełomie 11/12 tygodnia przestają prawie wcale boleć?

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po wizytowo, od dzisiaj siedzę na L4
    Odebrałam też swoje wyniki krwi i moja gin martwi się, że już krwinki spadają. U was wyniki krwi w normie czy już też powoli żelaza zaczyna brakować?

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ