X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak marimko dzidzia też się już liczy. A co do jedzenia przezd badaniami to ja pół poprzedniej ciąży miałam zaćmienie i na każde badania szłam po śniadaniu:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę posłuchać co robi moje słońce:)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia kotek się znalazł?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Furia kotek się znalazł?
    Niestety nie :( a byla taka burza, ze wiele osob zginelo... boje sie, ze juz nie wroci :(

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a powiedz mi co Ty słyszysz detektorem? Bo ja dzisiaj wyciągnęłam go z kartonika i tak jak poprzednio słyszałam tylko tętno to teraz słyszałam również bicie serduszka? Dobrze gadam? :)

Furia przykro mi, może jeszcze wróci!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróci wróci, po prostu się przestraszył i gdzieś sobie łazi, ale koty mają to do siebie że wracają po jakims czasie. mój wrócił po 9 dniach poszukiwań, i co najdziwniesze wtedy padał deszcz, a jak usłyszałam przeraźliwy "miauuu" pod drzwiami to on był suchy.... do teraz nie wiem gdzie ta mała toksoplazmoza sie ukrywała.

a co do komarów to mam wrażenie że w tym roku jestem pokarmem dla owadów, komarów, meszek i pcheł własnie kocich... :/

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - w sensie, że ostatnio słyszałaś swoje tętno, a dziś serduszko dzidzi tak? Serduszko dzidzi jest słabiej słyszalne niż nasze tętno, bije znacznie szybciej i tak jakby trochę inaczej je słyszę.
    A co do ruchów to ciężko to opisać... nagrałabym Wam ale kurcze nadal nie potrafię tak zrobić żeby dźwięk się nagrał na kompie :(

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki dylemat.. 9 lipca mam wizyte prywatną, na której bede miała usg ale to zwykłe.. a jak juz kiedys wspominałam w Bydgoszczy 12 lipca jest bezplatne usg 4d... chyba nie za dobrze jest tak często podglądac maluszka... tylko ciekawośc mnie zżera...

4dbc34fc83.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytałam parę stron wstecz i zaskoczyłyście mnie informacją, że becikowe zależy od dochodu. Dotychczas miałam info, że jedno becikowe przysługuje każdemu jeśli do lekarza zgłosimy się do 10 tc, a drugie zależy od dochodu, a Wy mi tu piszecie, że inaczej...

No to my nie mamy co liczyć, bo Mąż ma firmę, ja pracuję, to nie wiem co byśmy musieli zrobić, żeby dostać bo w firmie obraca się innymi pieniędzmi na papierze, choć w portfelu nie zawsze widać :/

• szurabura Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - ja bym poszła na Twoim miejscu :) Niby tak się mówi, że nie dobrze, ale przecież nie latasz co chwila, tylko teraz gdy nadarzy się taka okazja...

Ewka89 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara no właśnie nie, już wyłapałam które tętno jest dziecka a dzisiaj mam wrażenie, że słyszałam tętno i jeszcze jakieś pukanie,
    tak jakbyś słuchała swojego tętna i bicia serca w tym samym czasie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura a to zalezy jak się rozliczacie. Jak pracowałam w MGOPSie to przedsibiorcy którzy rozliczali się w jakiejs tam księdze to mogli odliczyc sobie koszty i dochody wychodziły im idealnie takie żeby łapac się na rodzinne i te inne przywileje do rodzinnego. a tego nikt i tak nie sprawdza.

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mówicie, że dziecko też się wlicza do becikowego? Bo jeśli tak, to się załapiemy może. A to zaświadczenie można wziąć od lekarza w każdej chwili? Ja w karcie ciąży mam wpisane wszystkie wizyty i są przed 10 tygodniem

Co do ubezpieczenia, to ja dostanę. Maż jest pod moim ubezpieczeniem, ale ma okres karencji niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:06

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00157f1c85c78f95med.jpg

trochę mi edycja zdjęć wyszła różnorako ale już nie chce mi się poprawiać
    zgubiłam 13 tydz ale to zmienię 12 na 13, że niby wtedy zaczęłam, no i to są tygodnie które aktualnie trwają bez wskakiwania na kolejny, ostatni zdjęcie jest z dzisiaj, 16 tydzień zrobię za dwa dni :) muszę zacząć robić w równych odstępach czasu i zawsze jak zaczynam nowy tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:08

Niespodzianek:), Bogusiar80, lolaliciouse, kaarolaa, Kiara, Qrczak, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    według mojej wiedzy płacą ale 400zł czy 200zł :) nie pamiętam już, czytałam artykuł radcy prawnego w miesięczniku dla mam :) ale może nie dla każdego.

Jestem na wychowawczym drugi rok. Jest bezpłatny.
    Możliwy jest zasiłek z opieki społecznej bodajże, ale to przy niskich dochodach.

Kasandra lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia a więc trzymam kciuki za futrzaka, żeby się odnalazł!
    Eforts śliczny brzusio:)
    Zmykam spać z nadzieją, że jutro będzie czym oddychać, dobranoc:)

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efotrs robi sie taka kuleczka z przodu :) super

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny mam dziwne pytanie jecie konserwy? bo ja czytałam gdzieś, że nie powinno się jeść, ale dzisiaj miałam ochotę i zjadłam kanapkę i zastanawiam się czy to mowa o sietowych czy o wszystkich moja miała ponad 90% mięsa to nie raz szynki są dużo słabsze

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy zdjęcia na zakończenie każdego tygodnia. Następne w czwartek :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Jestem na wychowawczym drugi rok. Jest bezpłatny.
    Możliwy jest zasiłek z opieki społecznej bodajże, ale to przy niskich dochodach.

dokładnie ja też na wychowawczym drugi rok :)

qbxwkvq.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ