Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wróci wróci, po prostu się przestraszył i gdzieś sobie łazi, ale koty mają to do siebie że wracają po jakims czasie. mój wrócił po 9 dniach poszukiwań, i co najdziwniesze wtedy padał deszcz, a jak usłyszałam przeraźliwy "miauuu" pod drzwiami to on był suchy.... do teraz nie wiem gdzie ta mała toksoplazmoza sie ukrywała.
a co do komarów to mam wrażenie że w tym roku jestem pokarmem dla owadów, komarów, meszek i pcheł własnie kocich... -
nick nieaktualnyEforts - w sensie, że ostatnio słyszałaś swoje tętno, a dziś serduszko dzidzi tak? Serduszko dzidzi jest słabiej słyszalne niż nasze tętno, bije znacznie szybciej i tak jakby trochę inaczej je słyszę.
A co do ruchów to ciężko to opisać... nagrałabym Wam ale kurcze nadal nie potrafię tak zrobić żeby dźwięk się nagrał na kompie -
Mam taki dylemat.. 9 lipca mam wizyte prywatną, na której bede miała usg ale to zwykłe.. a jak juz kiedys wspominałam w Bydgoszczy 12 lipca jest bezplatne usg 4d... chyba nie za dobrze jest tak często podglądac maluszka... tylko ciekawośc mnie zżera...
-
podczytałam parę stron wstecz i zaskoczyłyście mnie informacją, że becikowe zależy od dochodu. Dotychczas miałam info, że jedno becikowe przysługuje każdemu jeśli do lekarza zgłosimy się do 10 tc, a drugie zależy od dochodu, a Wy mi tu piszecie, że inaczej...
No to my nie mamy co liczyć, bo Mąż ma firmę, ja pracuję, to nie wiem co byśmy musieli zrobić, żeby dostać bo w firmie obraca się innymi pieniędzmi na papierze, choć w portfelu nie zawsze widać
-
szurabura a to zalezy jak się rozliczacie. Jak pracowałam w MGOPSie to przedsibiorcy którzy rozliczali się w jakiejs tam księdze to mogli odliczyc sobie koszty i dochody wychodziły im idealnie takie żeby łapac się na rodzinne i te inne przywileje do rodzinnego. a tego nikt i tak nie sprawdza.
-
Kurde mówicie, że dziecko też się wlicza do becikowego? Bo jeśli tak, to się załapiemy może. A to zaświadczenie można wziąć od lekarza w każdej chwili? Ja w karcie ciąży mam wpisane wszystkie wizyty i są przed 10 tygodniem
Co do ubezpieczenia, to ja dostanę. Maż jest pod moim ubezpieczeniem, ale ma okres karencji niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:06
-
trochę mi edycja zdjęć wyszła różnorako ale już nie chce mi się poprawiać
zgubiłam 13 tydz ale to zmienię 12 na 13, że niby wtedy zaczęłam, no i to są tygodnie które aktualnie trwają bez wskakiwania na kolejny, ostatni zdjęcie jest z dzisiaj, 16 tydzień zrobię za dwa dnimuszę zacząć robić w równych odstępach czasu i zawsze jak zaczynam nowy tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:08
Niespodzianek:), Bogusiar80, lolaliciouse, kaarolaa, Kiara, Qrczak, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Kiara wrote:według mojej wiedzy płacą ale 400zł czy 200zł
nie pamiętam już, czytałam artykuł radcy prawnego w miesięczniku dla mam
ale może nie dla każdego.
Jestem na wychowawczym drugi rok. Jest bezpłatny.
Możliwy jest zasiłek z opieki społecznej bodajże, ale to przy niskich dochodach.Kasandra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a dziewczyny mam dziwne pytanie jecie konserwy? bo ja czytałam gdzieś, że nie powinno się jeść, ale dzisiaj miałam ochotę i zjadłam kanapkę i zastanawiam się czy to mowa o sietowych czy o wszystkich moja miała ponad 90% mięsa to nie raz szynki są dużo słabsze