X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak marimko dzidzia też się już liczy. A co do jedzenia przezd badaniami to ja pół poprzedniej ciąży miałam zaćmienie i na każde badania szłam po śniadaniu:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę posłuchać co robi moje słońce:)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia kotek się znalazł?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Furia kotek się znalazł?
    Niestety nie :( a byla taka burza, ze wiele osob zginelo... boje sie, ze juz nie wroci :(

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a powiedz mi co Ty słyszysz detektorem? Bo ja dzisiaj wyciągnęłam go z kartonika i tak jak poprzednio słyszałam tylko tętno to teraz słyszałam również bicie serduszka? Dobrze gadam? :)

Furia przykro mi, może jeszcze wróci!! :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróci wróci, po prostu się przestraszył i gdzieś sobie łazi, ale koty mają to do siebie że wracają po jakims czasie. mój wrócił po 9 dniach poszukiwań, i co najdziwniesze wtedy padał deszcz, a jak usłyszałam przeraźliwy "miauuu" pod drzwiami to on był suchy.... do teraz nie wiem gdzie ta mała toksoplazmoza sie ukrywała.

a co do komarów to mam wrażenie że w tym roku jestem pokarmem dla owadów, komarów, meszek i pcheł własnie kocich... :/

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - w sensie, że ostatnio słyszałaś swoje tętno, a dziś serduszko dzidzi tak? Serduszko dzidzi jest słabiej słyszalne niż nasze tętno, bije znacznie szybciej i tak jakby trochę inaczej je słyszę.
    A co do ruchów to ciężko to opisać... nagrałabym Wam ale kurcze nadal nie potrafię tak zrobić żeby dźwięk się nagrał na kompie :(

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki dylemat.. 9 lipca mam wizyte prywatną, na której bede miała usg ale to zwykłe.. a jak juz kiedys wspominałam w Bydgoszczy 12 lipca jest bezplatne usg 4d... chyba nie za dobrze jest tak często podglądac maluszka... tylko ciekawośc mnie zżera...

4dbc34fc83.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytałam parę stron wstecz i zaskoczyłyście mnie informacją, że becikowe zależy od dochodu. Dotychczas miałam info, że jedno becikowe przysługuje każdemu jeśli do lekarza zgłosimy się do 10 tc, a drugie zależy od dochodu, a Wy mi tu piszecie, że inaczej...

No to my nie mamy co liczyć, bo Mąż ma firmę, ja pracuję, to nie wiem co byśmy musieli zrobić, żeby dostać bo w firmie obraca się innymi pieniędzmi na papierze, choć w portfelu nie zawsze widać :/

• szurabura Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka - ja bym poszła na Twoim miejscu :) Niby tak się mówi, że nie dobrze, ale przecież nie latasz co chwila, tylko teraz gdy nadarzy się taka okazja...

Ewka89 lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara no właśnie nie, już wyłapałam które tętno jest dziecka a dzisiaj mam wrażenie, że słyszałam tętno i jeszcze jakieś pukanie,
    tak jakbyś słuchała swojego tętna i bicia serca w tym samym czasie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura a to zalezy jak się rozliczacie. Jak pracowałam w MGOPSie to przedsibiorcy którzy rozliczali się w jakiejs tam księdze to mogli odliczyc sobie koszty i dochody wychodziły im idealnie takie żeby łapac się na rodzinne i te inne przywileje do rodzinnego. a tego nikt i tak nie sprawdza.

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mówicie, że dziecko też się wlicza do becikowego? Bo jeśli tak, to się załapiemy może. A to zaświadczenie można wziąć od lekarza w każdej chwili? Ja w karcie ciąży mam wpisane wszystkie wizyty i są przed 10 tygodniem

Co do ubezpieczenia, to ja dostanę. Maż jest pod moim ubezpieczeniem, ale ma okres karencji niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:06

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00157f1c85c78f95med.jpg

trochę mi edycja zdjęć wyszła różnorako ale już nie chce mi się poprawiać
    zgubiłam 13 tydz ale to zmienię 12 na 13, że niby wtedy zaczęłam, no i to są tygodnie które aktualnie trwają bez wskakiwania na kolejny, ostatni zdjęcie jest z dzisiaj, 16 tydzień zrobię za dwa dni :) muszę zacząć robić w równych odstępach czasu i zawsze jak zaczynam nowy tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 22:08

Niespodzianek:), Bogusiar80, lolaliciouse, kaarolaa, Kiara, Qrczak, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    według mojej wiedzy płacą ale 400zł czy 200zł :) nie pamiętam już, czytałam artykuł radcy prawnego w miesięczniku dla mam :) ale może nie dla każdego.

Jestem na wychowawczym drugi rok. Jest bezpłatny.
    Możliwy jest zasiłek z opieki społecznej bodajże, ale to przy niskich dochodach.

Kasandra lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia a więc trzymam kciuki za futrzaka, żeby się odnalazł!
    Eforts śliczny brzusio:)
    Zmykam spać z nadzieją, że jutro będzie czym oddychać, dobranoc:)

eforts lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efotrs robi sie taka kuleczka z przodu :) super

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny mam dziwne pytanie jecie konserwy? bo ja czytałam gdzieś, że nie powinno się jeść, ale dzisiaj miałam ochotę i zjadłam kanapkę i zastanawiam się czy to mowa o sietowych czy o wszystkich moja miała ponad 90% mięsa to nie raz szynki są dużo słabsze

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy zdjęcia na zakończenie każdego tygodnia. Następne w czwartek :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Jestem na wychowawczym drugi rok. Jest bezpłatny.
    Możliwy jest zasiłek z opieki społecznej bodajże, ale to przy niskich dochodach.

dokładnie ja też na wychowawczym drugi rok :)

qbxwkvq.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ