X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kusi mnie dziś ten detektor, ale boję się trochę, że jak nie będę potrafiła go użyć tak jak trzeba, to będę się tylko martwić.

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    komary wyroiły sie wszedzie tam gdzie woda wylała...maz jest w Toruniu, tam Wisła wylała i mowi, ze jest tragedia, nie da sie od nich odgonic...a u mnie na Mazurach praktycznie komara nie uswiecisz, powodzi nie mielismy to i komarow poki co nie ma....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ale Twoj juz duzy jest, wyobraz sobie, ze z nozkami ma juz ponad 10 cm :) super

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie też jest mnóstwo komarów, jak wychodzimy wieczorem na spacer, to całe nogi i ręce pogryzione.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się robią takie krwiste odczyny, wyglądam strasznie, chciałam wam pokazać na zdjęciu, ale nie będę was straszyć

mojego męża bąble już poznikały a moje z dnia na dzień co raz gorsze ;(

wypiłam już wapno, teraz idę walczyć z zapachem octu - chuda, ale jak ma pomóc to postaram się

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była akcja odkomarzania- bo Tychy mają duużo wody - jezioro i stawy wewnątrz miasta- tragedii nie ma, ale tak jak pisałam nad jeziorem nas prawie zjadły, mieszkam przy stawach i tu ok.

kaarolaa- no wiem ,wiem:D roośnie:D
    wiecie,że do mnie to w tej ciąży nie dociera? mam mniej czasu na rozmyślanie nad brzuszkiem:(

btw- termin mam zły na naszej liście-powinno być 4 grudnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:42

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz zmieniam :)

lola Tychy mowisz, mam dobrego kuzyna tam :) pierwszy i jak narazie ostatni raz bylam w Tychach dokladnie 2 lata temu na slubie tego kuzyna :) a pozniej juz blisko mielismy to pojechalismy do Zakopanego :) upal 35 stopni a my na Giewont wchodzilismy i Czarny Staw...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za zmianę:D

Więc wiesz jak zielone są Tychy- koocham to miasto- dal mnie na obrzeżach to prawie wieś :D
    dziś tez mamy takie upały- ale w góry bym nie polazła hehe- odważni byliście :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola masz już kawał maluszka, dobrze, że angina mu nie zaszkodziła:)
    A ja się zmartwiłam bo zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka na nogach i zrobiła mi się taka boląca fioletowa plama - żylak? Czytałam, że w drugiej ciąży ryzyko żylaków wzrasta tym bardziej, że mój tata miał a podobno po ojcu się właśnie dziedziczy takie skłonności... Wizyta dopiero w poniedziałek, może wy wiecie co można stosować?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    dzięki za zmianę:D

Więc wiesz jak zielone są Tychy- koocham to miasto- dal mnie na obrzeżach to prawie wieś :D
    dziś tez mamy takie upały- ale w góry bym nie polazła hehe- odważni byliście :P
    nie powiem jak na miasto na slasku Tychy sa zielone...my ruszylismy w gory bo mielismy tylko 5 dni na wesele i wycieczke w gory...sama podroz z mazur na slask to 8 godzin...ale było super...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Lola masz już kawał maluszka, dobrze, że angina mu nie zaszkodziła:)
    A ja się zmartwiłam bo zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka na nogach i zrobiła mi się taka boląca fioletowa plama - żylak? Czytałam, że w drugiej ciąży ryzyko żylaków wzrasta tym bardziej, że mój tata miał a podobno po ojcu się właśnie dziedziczy takie skłonności... Wizyta dopiero w poniedziałek, może wy wiecie co można stosować?
    jedyne co mi się nasuwa na myśl, to maść z wyciągiem z kasztanowca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:57

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja głoduje - bo jutro ide znowu na glukoze i jeszcze na mocz - coś mi się wydaj,ę że nie wytrzymam do rana i zjem chociaż jogurt naturalny - nie powinien robić dużej zmiany na wynikach...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimko spokojnie mozesz jeszcze zjesc cos lekkiego :) nie glodz sie az tak bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh - jeszcze nie słyszałam o takim przypadku szczerze mówiąc... jak to jakiekolwiek ruchy, to musi być je słychać, nie ma opcji, że nie, bo są znacznie głośniejsze niż serduszko ;) aczkolwiek uważaj, bo słychac też np. jelita czasami :)

Lola - wielki maluch :D

masakra z tymi komarami...

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super, że dzieć już taaaki duży :)

Mój mąż żartuje, że gdyby wiedział, że nie dostaniemy becikowego ty by się jeszxze zastanowił :)

Karola moja siostra mieszka w Toruniu i wlasnie dzisisj mi sie zalila na komary :) u mnie spokoj :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mimo szerych checi dla Waszej radosci tez troche w to ni wierze bo sama jak leze i poloze rece na brzuchu to wydaje mi sie ze czuje cos w srodku ale nie reka tylko w brzuchu, ale narazie uznaje ze nie czuj ruchow tylko obecnosc kogos kto tam buszuje :)

A co do detektora to nie wiem czy jesz!ze warto, zaraz poczujesz ruchy, no chyba ze przydaje sie w pozniejszych etapach ciazy. A obsluzyc na pewnk bys umiala, chba ze tak jak ja wylapiesz swoje tetno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 21:13

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie wiem co to było, ale strasznie mi się to podobało :) nie zarzekam się, że to były ruchy bo i mnie to uczucie zdziwiło na tak wczesnym etapie. Zobaczymy co będzie się działo dalej.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym becikowym - to dochód netto jest wtedy liczony na mnie, męża i bobaska?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, dzięki. Trochę pomaga. Ale zapach octu bleeee!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    z tym becikowym - to dochód netto jest wtedy liczony na mnie, męża i bobaska?
    tak :)

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ