X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kusi mnie dziś ten detektor, ale boję się trochę, że jak nie będę potrafiła go użyć tak jak trzeba, to będę się tylko martwić.

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    komary wyroiły sie wszedzie tam gdzie woda wylała...maz jest w Toruniu, tam Wisła wylała i mowi, ze jest tragedia, nie da sie od nich odgonic...a u mnie na Mazurach praktycznie komara nie uswiecisz, powodzi nie mielismy to i komarow poki co nie ma....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola ale Twoj juz duzy jest, wyobraz sobie, ze z nozkami ma juz ponad 10 cm :) super

lolaliciouse lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie też jest mnóstwo komarów, jak wychodzimy wieczorem na spacer, to całe nogi i ręce pogryzione.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się robią takie krwiste odczyny, wyglądam strasznie, chciałam wam pokazać na zdjęciu, ale nie będę was straszyć

mojego męża bąble już poznikały a moje z dnia na dzień co raz gorsze ;(

wypiłam już wapno, teraz idę walczyć z zapachem octu - chuda, ale jak ma pomóc to postaram się

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była akcja odkomarzania- bo Tychy mają duużo wody - jezioro i stawy wewnątrz miasta- tragedii nie ma, ale tak jak pisałam nad jeziorem nas prawie zjadły, mieszkam przy stawach i tu ok.

kaarolaa- no wiem ,wiem:D roośnie:D
    wiecie,że do mnie to w tej ciąży nie dociera? mam mniej czasu na rozmyślanie nad brzuszkiem:(

btw- termin mam zły na naszej liście-powinno być 4 grudnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:42

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz zmieniam :)

lola Tychy mowisz, mam dobrego kuzyna tam :) pierwszy i jak narazie ostatni raz bylam w Tychach dokladnie 2 lata temu na slubie tego kuzyna :) a pozniej juz blisko mielismy to pojechalismy do Zakopanego :) upal 35 stopni a my na Giewont wchodzilismy i Czarny Staw...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za zmianę:D

Więc wiesz jak zielone są Tychy- koocham to miasto- dal mnie na obrzeżach to prawie wieś :D
    dziś tez mamy takie upały- ale w góry bym nie polazła hehe- odważni byliście :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola masz już kawał maluszka, dobrze, że angina mu nie zaszkodziła:)
    A ja się zmartwiłam bo zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka na nogach i zrobiła mi się taka boląca fioletowa plama - żylak? Czytałam, że w drugiej ciąży ryzyko żylaków wzrasta tym bardziej, że mój tata miał a podobno po ojcu się właśnie dziedziczy takie skłonności... Wizyta dopiero w poniedziałek, może wy wiecie co można stosować?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    dzięki za zmianę:D

Więc wiesz jak zielone są Tychy- koocham to miasto- dal mnie na obrzeżach to prawie wieś :D
    dziś tez mamy takie upały- ale w góry bym nie polazła hehe- odważni byliście :P
    nie powiem jak na miasto na slasku Tychy sa zielone...my ruszylismy w gory bo mielismy tylko 5 dni na wesele i wycieczke w gory...sama podroz z mazur na slask to 8 godzin...ale było super...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Lola masz już kawał maluszka, dobrze, że angina mu nie zaszkodziła:)
    A ja się zmartwiłam bo zauważyłam, że zaczynają mi pękać naczynka na nogach i zrobiła mi się taka boląca fioletowa plama - żylak? Czytałam, że w drugiej ciąży ryzyko żylaków wzrasta tym bardziej, że mój tata miał a podobno po ojcu się właśnie dziedziczy takie skłonności... Wizyta dopiero w poniedziałek, może wy wiecie co można stosować?
    jedyne co mi się nasuwa na myśl, to maść z wyciągiem z kasztanowca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:57

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja głoduje - bo jutro ide znowu na glukoze i jeszcze na mocz - coś mi się wydaj,ę że nie wytrzymam do rana i zjem chociaż jogurt naturalny - nie powinien robić dużej zmiany na wynikach...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimko spokojnie mozesz jeszcze zjesc cos lekkiego :) nie glodz sie az tak bardzo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh - jeszcze nie słyszałam o takim przypadku szczerze mówiąc... jak to jakiekolwiek ruchy, to musi być je słychać, nie ma opcji, że nie, bo są znacznie głośniejsze niż serduszko ;) aczkolwiek uważaj, bo słychac też np. jelita czasami :)

Lola - wielki maluch :D

masakra z tymi komarami...

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola super, że dzieć już taaaki duży :)

Mój mąż żartuje, że gdyby wiedział, że nie dostaniemy becikowego ty by się jeszxze zastanowił :)

Karola moja siostra mieszka w Toruniu i wlasnie dzisisj mi sie zalila na komary :) u mnie spokoj :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mimo szerych checi dla Waszej radosci tez troche w to ni wierze bo sama jak leze i poloze rece na brzuchu to wydaje mi sie ze czuje cos w srodku ale nie reka tylko w brzuchu, ale narazie uznaje ze nie czuj ruchow tylko obecnosc kogos kto tam buszuje :)

A co do detektora to nie wiem czy jesz!ze warto, zaraz poczujesz ruchy, no chyba ze przydaje sie w pozniejszych etapach ciazy. A obsluzyc na pewnk bys umiala, chba ze tak jak ja wylapiesz swoje tetno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 21:13

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie wiem co to było, ale strasznie mi się to podobało :) nie zarzekam się, że to były ruchy bo i mnie to uczucie zdziwiło na tak wczesnym etapie. Zobaczymy co będzie się działo dalej.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym becikowym - to dochód netto jest wtedy liczony na mnie, męża i bobaska?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, dzięki. Trochę pomaga. Ale zapach octu bleeee!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    z tym becikowym - to dochód netto jest wtedy liczony na mnie, męża i bobaska?
    tak :)

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ