X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajny przepis albo na rogaliki albo na ciasteczka :)
    http://kuchniapsakuby.blox.pl/2009/11/Ciasteczka-serowe-z-jablkiem.html

a to samo ciasto można rozwałkować pokroić na trójkąty w środek coś mega słodkiego (bo ciasto jest bez cukru - ja daję własne konfitury z wiśni) zawijać i piec :)

Są pycha. Mój smak dzieciństwa... na każdej wycieczce wakacjach zawsze były. I nie psują się szybko, nie wilgotnieją można zrobić dużo :)

Furia lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Któraś z dziewczyn pisała o bólu w podbrzuszu.. Mój gin powiedział że to zazwyczaj przemęczenie, troche się zdziwiłam, bo czym ja moge byc tak zmęczona, ale po dniu leżenia w łóżku ból przeszedł.
    Wczoraj odeszła od Nas moja ciocia "babcia", po krótkiej chorobie także nie miałam głowy na pisanie... :(
    Na "poprawę" nastroju Mąż zrobił zdjęcie brzuszka, już w ciążowych spodniach, bo w inne się przestałam dopinac... a co pochwale się;)
    bb6b53df5ac1eaedmed.jpg

Niespodzianek:), Furia, Ita, Qrczak, Cynamonek30, Bogusiar80, Bursztynka, Marimiko, Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka wielgasny brzuchol jak na 13tc ale piekny

niespodzianek gratuluje urwiska :)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka przykro mi :( Brzus sliczny :*
    Marta zapisuje przepis :) Moj 2 latek napewno doceni ciacha :D :D

NIespodzianka oooo pisiorek :D Pisiorki sa latwiejsze do przewijania :D :D :D

Martaaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie jakiś taki mega się robi tez brzuszek, ale wyskoczył tak w ostatnim czasie. A fotka byla robiona troche więcej niż 3 godziny po jedzeniu... Chociaz w poprzedniej ciąży, mimo ze poroniłam w 9 tygodniu to brzuszek tez było juz lekko widac. Widac mam tendencję do tycia :P

Niespodzianka, jak sie potwierdzi to dopiero "niesodzianka" dla męża :) przedłużenie rodu :D

tak tu piszecie o wypiekach że chyba tez coś zrobie. mam w lodówce ciasto francuskie to moze jakies rogaliki z czekolada do mojej inki :)
    A właśnie, pijecie kawe ?

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia ja bym nie robila nic dzisiaj a przez ciebie ruszylam sie z lozka:P
    mam dzis wolny dzien od dziecka bo babcia zabrala ja do siebie do ok 18 i tak to bym lezala:P
    ewka ale u ciebie nie widac tego "tycia" tylko brzusio ciazowy nic wiecej.
    z ciasta francuskiego cuda mozna robic:)
    ja nie pilam kawy, nie lubie, i teraz tez nie pije

ide robic rogaliki te z serem bo juz powoli jego termin mija wiec go wykorzystam:) zrobie z dzemem bo nie mam jablek

Furia lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek super wieści :) Duży już ten Twój mężczyzna ;)

Ewka brzuch spory, ale ja mam podobny jak się najem i wypnę :P Przykro mi z powodu cioci-babci.
    Ja piję jedną słabą kawę dziennie. Tzn rozpuszczalkę z jednej łyżeczki. Ale czasem jak jest gorąco, to robię sobie dużą na zimno i wtedy sypię 2-3 łyżeczki kawy. Moja siostra tez piła przez całą ciążę. Wczoraj rozmawiałam z kelnerką w restauracji u TŻa, też jest w ciąży i też kawę pije, w pierwszej ciąży też piła cały czas. Ja uwielbiam smak kawy i nie skoro mnie od niej nie odrzuciło, to nie rezygnuję.

Dobra kobitki zbieram się po woli na wizytę. Odbiorę wyniki, zrobię pomiary wagi i ciśnienia i będę czekała pod gabinetem na swoją kolej ;) Trzymajcie kciuki za same dobre wieści :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na odchodne, to o czyich urodzinach mężowie zapomnieli?
    To właśnie dla Was:
    10432545_785678311465779_8823707335015213281_n.jpg

ewelinka_shn, karola88, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, na pewno jest wszystko ok, nie stresuj się tylko korzystaj z chwili że mozesz sobie pooglądac Skarba :)

Z ciocią, to lepiej że tak się stało niż miała się biedna okropnie męczyc. Dlatego ból po Jej stracie jest o tyle mniejszy ze wiemy że juz nic jej nie boli, ostatnie dni nawet nie dała sie dotknąc tak ją wszystko bolało. Najgorzej krzyczała kiedy trzeba było ją przebrac, czy zmienic pościel... teraz patrzy z góry i jest szcześliwa :)

Ja pije też od czasu do czasu słaba rozpuszczalną, a tak to staram sie wypic inkę. Patrzyłąm ostatnio za ta co reklamują mama coffe czy jakos tak, ale za 120g prawie 40 zł! PRZEGIĘCIE...

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa brzuch juz naprawdę duży :)

Moja babka już się piecze w piekarniku :)

Furia lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia wlasnie co to za babeczka??
    qrczak z mezczyznami to prawda zapominaja o tych dobrych i tych zlych rzeczach:)
    ewka przykro mi :( to ciocia-babcia byla bardzo chora tak?

moje rogaliki tzn ciasto tez juz zrobione teraz chlodzi sie w lodowce zeby lepiej je rozwalkowac i zaraz smigam bawic sie w wycinanie:P

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ochotę na babeczki z ciekłą czekoladą w środku !mm...

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wszystkim za życzenia.

Dziewczyny, brzuszki śliczne

Qrczak, ja też denerwowałam się przed genetycznymi, ale jednak nie aż tak mocno. Wszystko będzie dobrze

Kawę piję raz na tydzień lub dwa, słabiutką z mlekiem. To ze względu na problemy z ciśnieniem. Zawsze wcześniej sprawdzam jakie mam danego dnia. Przed ciążą uwielbiałam kawę

Byłam u fryzjera, bo dziś urodziny a ja wyglądam jak ta sierotka. A ostatnio farbowałam się w lutym. Ale pomimo, ze farba była bez amoniaku, to myślałam, ze nie wytrzymam od jej zapachu. I miałam szczęście, ze nikt akurat poza mną nie farbował włosów, bo nic by z tego nie było

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka - wszystkiego naj, naj, naj! Jesteś bliźniaczek jak ja :) ps. ja świętuję jutro ;)

Ewcia - ogromne wyrazy współczucia :(

Dziewczynki lecę na genetyczne - żołądek w gardle od wczoraj!

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    milcia wlasnie co to za babeczka??
    qrczak z mezczyznami to prawda zapominaja o tych dobrych i tych zlych rzeczach:)
    ewka przykro mi :( to ciocia-babcia byla bardzo chora tak?

moje rogaliki tzn ciasto tez juz zrobione teraz chlodzi sie w lodowce zeby lepiej je rozwalkowac i zaraz smigam bawic sie w wycinanie:P

Babka majonezowa :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia pierwsze slysze o takiej babce. jak sie ja robi?

asiach trzymam kciuki

a gdzie reszta?

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilke odpoczywam u tesciowej. Bylam odwiedzic dzis ojca. Jak zobaczyl wnuka to sie rozweselil. A jak wchodzilam jakis zmeczony siedzial. Caly czas na lozku, nigdzie nie chodzi. No i ciezko sie goi. Nie wiadomo kiedy wyjdzie.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię żeby czas do jutrzejszej wizyty szybciej minął :P

relgh371rphwpz6l.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bogusia zdrowka dla taty

ja juz rogaliki zrobilam upieklam i teraz czekam az sie ostudza. zrobilam z dzemem wisniowym zabraklo mi dzemu a ciasta jeszcze zostalo ze hoho wiec zrobilam z nutella troszke i troszke z serkim homo:) ciekawe jak smakuja

Martaaa, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie :D Już Wam zdaję relację... Gin mnie zbadał i mówi, żebym poszła na leżankę, zrobimy usg i ustalimy termin badania genetycznego. O co chodzi? On tak często ma, że zapomina o czymś :P Tym razem zapomniał, że to miało być dzisiaj ;) Ale zrobił usg i stwierdził, że nie ma na co czekać, tylko dziś robimy pomiary. Trochę z tym było problemów, bo Maluch miał czkawkę :P i ciągle podskakiwał. No ale udało się go pomierzyć. I tak: rączki są, nóżki są, przepływy ok, mózg, żołądek, pęcherz - wszystko na swoim miejscu.
    CRL - 59,4 mm
    NT - 1,5 mm
    BPD - 16,6 mm
    Kosmówka na ściance przedniej, wiek ciąży 12t 3d (czyli Maluch nadrobił trochę), TP 26.12. No i wstępnie gin widział siusiaka ;) Ale 26.06 mam kolejną wizytę, bo kończy mi się zwolnienie i gin mówił, że znów zajrzymy, co tam widać :D
    Także kamień spadł mi z serca i poczułam wielką ulgę, że jestem już po badaniu. Zdjęć nie mam. Dostałam płytę z filmami, ale napęd mi nie działa, więc jak będę u TŻa to postaramy się odtworzyć i może coś uda mi się tu wrzucić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:12

eforts, Bogusiar80, Marimiko, Kiara, Milcia, julianna, Niespodzianek:), kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ