X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez szalu z metrami nie mamy chyba 52 m2 jak dobrze pamietam...i tak obecnie spimy w salonie a w przyszłej pokoiko sypialni w tej chwili mamy graciarnie :) i ani wolnej szuflady zeby chociaz te ciuszki zbierac :) az sie boje jak sie wszystko od wrzesnia na raz zwali z zakupami...a niby 9 miesiecy to duzo, jednak jak ktos czeka prawie na ostatnia na chwile to pozniej moze byc kiepsko, zwlaszcza fisansowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    na basen też bym chciała z maluchem chodzić - o dodatkowych zajęciach później też myślałam...zwłaszcza, że ja na żadne nie chodziłam..niestety jestem najmłodsza w trójki rodzeństwa i zawsze było krucho z kasą, bo wydatków za dużo..więc chciałabym dziecku dać możliwość takiego rozwoju..
    nom ja tez o tym myslalam, nas rodzice nawet plywac w jeziorze nie nauczyli bo 5 nas rok po roku praktycznie byla to upilnuj taka gromade...a co dopiero o jakis zajeciach, zawsze chcialam konno jezdzic, ale nikt znajomy koni nie mial a sama nauka w osrodku to za drogi interes, a mojemu maluchowi chce zapewnic troche tych zajec, a jak bedzie starsze samo sobie wybierze co chce robic i czego sie uczyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko - mój TŻ na nic nie chodził, pływać też nie potrafi praktycznie, bo to co on w tej wodzie próbuje robić tego nie można nazwać pływaniem :) I dla mnie to wielka szkoda dla dziecka, a później dla dorosłego... widzę po nim, że on też ma trochę żal do rodziców. Ja na tyle polubiłam pływanie, że jak dosięgałam do klamki (haha taki był warunek ratownika, choć chciałam wcześniej :D) to zrobiłam taką odznakę pływacką, później kartę pływacką, kolejno zostałam ratownikiem WOPR i trochę tak pracowałam :) Prawda jest taka, że TŻ rodzice mogli go wysłać gdzieś, tyle zajęć darmowych było kiedyś, albo za grosze... Mnie mama wysyłała na liczne zajęcia, już w przedszkolu chodziłam na basen (to akurat dość kosztowne) zajęcia w domu kultury (tam było tanio wtedy - chodziłam na rytmikę, zajęcia kreatywne, później tez próbowałam nieco baletu nawet :D), później doszły konie, zajęcia darmowe w szkole typu różne koła (np. chór, plastyczne itd.), harcerstwo... obozy dla zuchów i harcerzy to małe pieniądze w porównaniu z normalnymi koloniami. Ja jeździłam na obozy przez 7 czy 8 lat, w międzyczasie byłam też na kilku zwykłych koloniach, jednych za granicą, a nie podobały mi się tak bardzo jak ten obóz, który kosztował znacznie mniej. Więcej przygód, zabaw ciekawych, wspomnień, sporo też się nauczyłam dzięki temu. Ale jednak to też jakieś pieniądze, dlatego nawet takie dziecko z podstawówki wolałabym częściowo ubrać w coś używanego niż nówki i całe wakacje w domu. Kiedyś większośc dzieciaków miała używane ciuszki i nikt sie nie skarżył na to. Moja mama podobno przywiozła dla mnie z Niemiec, bo tam wtedy były tanie, babcia tez coś poszyła... a mój brat miał właśnie po rodzinie używane. Ja pamiętam, że jak miałam 11/13 lat to chodziłam z mamą i babcią po lumpeksach, wiadomo, że wtedy w szkole człowiek się tym nie chwalił, ale nikt nigdy nie zauważył, że takie rzeczy nosiłam częsciowo, za to miałam masę zajęć pozaszkolnych i wakacje rozrywkowe :) teraz sama bardzo chętniej wchodz do sh, bo sprawia mi jakąs radoś kupno ciucha za kilka złotych, gdzie w reserved kosztowałby 10x tyle :)

kaarolaa - to może teraz póki nic nie kupujesz zrób chociaż porządki, jakieś miejsce na te rzeczy, po prostu takie pierwsze przygotowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:16

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Nadrabiam...

Kiara, wow jaka lista :o :o :o haha przydały się drugi mąż i jego wypłata ;) W sh kupujesz ubranka tylko takie całkiem nowe? U mnie te ubranka zawsze wyglądają jak używane. Gdzieś niesprana plamka, albo materiał lekko wytarty.

Mamuśki, czym się różni pajacyk od body z długim rękawem?

Ja też jeszcze nic nie kupuję. Mam plan na poważnie zacząć w sierpniu. I też rozłożyć na 3 miesiące. Aczkolwiek od lipca jak coś znajdę w sh wartego uwagi to kupię.

Karolaa, brzucho różnica że hoho. U mnie tak samo na wieczór. Mąż mnie już nazywa "monster". Albo mówi oddaj piłkę dzieciom z placu zabaw ;)

Co do przetrzymywania rzeczy. Ja mam 48m2 i trwa remont więc jak na razie mamy jeden mały pokoik u rodziców. Będzie dobrze? Mebelki dziecięce będą u nas w sypialni.

Milcia, ale nie fart z tymi pieniędzmi. Z ciekawości zapytam... ile czekałaś na telefonie zanim doczekałaś aż 75 osób zostanie załatwionych?

Karola88, jednak można załatwić zęba w kilka sekund. Dobrze że Ci ulżyli :) teraz się możesz cieszyć brzusiem.

Kanapa, ja dalej małosolne i pomidory ze śmietaną. I tylko to mogłoby istnieć.

Jejku znowu mi dziś od rana duszno ;( i nie czuję jeszcze malucha ale gin mówił że u mnie dopiero około 20tc więc zostaje mi poczekać.

czekałam jakieś 15 minut, ale jestem przyzwyczajona, bo pracuje jako księgowa i sprawami kadrowymi tez się zajmuje i juz nie raz tam dzwoniłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara, dzięki za wytłumaczenie. Ja myślałąm że w zimie zakłąda się tylko pajacyki.
    Jeszcze nie wiem co to są rampersy :D
    Już wiem, google podpowiada ślicznie. Czyli takie coś bez stópek :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super brzuszek :)

Karola trzymam mocno kciuki za wizytę i za płeć ;)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka - przeoczyłam Twój post, przepraszam. Odpowiadam - w sh kupuję ubranka albo z metkami (zdarzają się), albo w stanie bdb. Raz zdarzyło mi się nie zauważyć i wziąć czapeczkę z 1mm plamką żółtą. Ja strasznie lubię szperać w sh i mam kilka swoich ulubionych, gdzie jest dużo ciuszków stanie bdb. Np. nie biorę ciuszków takich hmm jak to powiedzieć :D takich obkłaczonych? ee chodzi mi o takie kuleczki co się robią na ubraniu. Albo takich wytartych czy powyciąganych. Później wstawię kilka przykładowych fot. moich zbiorów :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciucholandach można znaleźć naprawdę różne perełki, moja mam nie raz kupowała Kacprowi całą torbę ciuchów za 40 - 50 zł. praktycznie nowych. Bo takich jak Kiara pisze też nie kupuje. Albo z metkami albo wyglądające jak nowe, żadnych spranych z plamkami itd.
    właśnie jutro się wybieram do mojego ulubionego ciucholandu bo jest 75% ceny:)

Kiara lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, no właśnie u mnie często są takie obkłaczone (też nie wiedziałam jak to nazwać pisząc poprzedniego posta :)) Wiem dokładnie o co Ci chodzi. Może muszę się przejść po wszystkich sh u siebie żeby nabrać opinii gdzie chodzić. A u mnie jak na 20tys. miasto jest baaaardzo dużo sh, ale chodząc po rzeczy dla siebie czasami zaglądam na maluszkowe i nigdy nie udało mi się niczego znaleźć w tzw stanie bdb :/

Kiara lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a gdzie w Poznaniu kupujesz? Ja mam swoje na Wildzie, ale tam dużo dziecięcych nie ma.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    W ciucholandach można znaleźć naprawdę różne perełki, moja mam nie raz kupowała Kacprowi całą torbę ciuchów za 40 - 50 zł. praktycznie nowych. Bo takich jak Kiara pisze też nie kupuje. Albo z metkami albo wyglądające jak nowe, żadnych spranych z plamkami itd.
    właśnie jutro się wybieram do mojego ulubionego ciucholandu bo jest 75% ceny:)
    niespodzianek- gdzie??
    Wogóle chodza słuchy,że mój ulubiony mają zamknąć- oby nie przed wymianą ciuszków we wrzesniu, bo teraz ani jednego boziaka z długim rękawem nie uświadczyłam :(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś za to udało mi się kupić to_
    http://www.ekajtek.pl/fisherprice-zaskakujace-zwierzaki-malpki-w-domu-p-769

wiem,że troszkę poleży, ale dałam za te małpki tylko 7 zł!!!

edytuję- brakuje mi tylko bananów ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:47

Bursztynka, Kiara lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!:)

Pomidorówka dochodzi już, o matko ile macie już rzeczy. Ja mam tylko tyle:)
    b2d369a557f9001emed.jpg

Samopoczucie coraz lepsze, chyba powoli zaczynam się rozkręcać z energią. Dzisiaj podsłuchałam maluszka na detektorze. Jeszcze tylko 10 dni i wizyta

Kiara, Qrczak, Marimiko, lolaliciouse, kaarolaa, Paula84, Furia, Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia- śliczne skarpetki- gdzie je kupiłaś? :)
    W tesco?
    te trójpaki pajacyków i body tez mam zamiar kupić- opłacają się :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obklaczone ciuchy- zmechacone tak ?
    ja tez chodze do ciucholandow ale ja nie umiem szukac ale moja mama jak wejdzie to zawsze caly koszyk wyniesie i bardzo czesto rzeczy nawet ladniejsze niz w sieciowkach :)

bursztynka w zime mozna zalozyc spokojnie bodziaka i spodenki ze stopkami ewentualnie skarpeteczkino i bluze jakas. wogole ja tez zimowo jestem ciemna jak takiego maluszka ubrac. rodzilam w marcu gdzie juz nie bylo sniegu i sloneczko grzalo.
    mam teraz tylko taka nadzieje ze zima bedzie taka sama jak w tym roku czyli prawie wogole :P

Kiara lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - na łazarzu tam przy rynku chodzę w te tańsze dni i jeszcze mam taki jeden nie wiem jaka to ulica jest, ale niedaleko od Polnej, w takim ciągu sklepów na piętrze - kiedyś właśnie szłam z badań w kierunku tramwaju i trafiłam na tego lumpka, spodobało mi się tam :)
    Jeszcze wcześniej chodziłam do takiego niedaleko hetmańskiej, tam obok leclerca - tam są dwa, jeden taki w budce a la kiosk i jest do bani, a ten drugi jest bliżej sklepów właśnie - tyle, że akurat tam zawsze pełno ludzi, więc trzeba jechać z rana żeby coś upolować.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/01/DSC0032.jpg

to moje zdobycze:) aczkolwiek to niebieskie kupiłam z myślą o synku koleżanki :) w ubiegłym roku i tak jakos zostało:)

kaarolaa, Qrczak, Paula84, Marimiko, Furia, Ita, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam że takich małych dzieci nie ubiera się w spodenki i bluzeczki tylko same takie pajacyki w zimie albo body krótkie w lecie. Głupek ze mnie, jedna warstwa ubranka to chyba za mało...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak, z moich zbiorów lumpkesowych przykładowo - z góry przepraszam za nieco przyciemnione gdzieniegdzie zdjęcia, ale akurat tak u nas świeci słońce.

http://www.iv.pl/images/27705452421765453118.jpg
    F&F, strasznie lubię miziać kaptur tej kurtki :D

http://www.iv.pl/images/54275700297692605101.jpg

http://www.iv.pl/images/24687555860513113352.jpg

http://www.iv.pl/images/42124629742263548023.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 14:15

kaarolaa, Bursztynka, Paula84, lolaliciouse, Qrczak, Marimiko, Furia, Ita lubią tę wiadomość

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja o zakupach nawet nie pomyślałam jeszcze o matko ale wózek mam na oku bo mam okazję używany kupić w bardzo dobrym stanie i niskiej cenie eh ....

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ