X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za kciuki i za miłe słowa :) oby było dobrze :) i tylko tak myślę :)

qbxwkvq.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzusio w 5t2d
    c910dea85426b861med.jpg
    Mój brzusio wczoraj czyli w 6t6d
    a1928d522ce47e94med.jpg
    Póki co nie mam się czym chwalić ale powoli rośnie :D

Marimiko, Kiara, Ita lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko - ja na tym etapie co Ty też miałam kilka dni przerwy a w równo 6t0d wszystko powróciło i to ze zdwojona siłą, tj. wymiotami...
    Takie silne bole głowy też przechodziłam :( nawet wczoraj tak miałam... :/

blue - przybij piątkę... ja w nocy spałam pod 2 kołdrami i kocem, a dalej mi było zimno. kochana, zazwyczaj jet tak, że jak komuś zimno, to tempka właśnie rośnie :) Np. jak jest się chorym i człowiekowi jest zimno, to właśnie to znaczy, a jak zaczyna sie pocić, to znaczy, że temperatra spada. :)

karola - to pokaż ten Twój pokaźny brzuchol :)

aniar - ojej, faktycznie maleństwo :) Chudzinka z Ciebie :) coś tam powoli rośnie hehe

Dziś znowu zwracałam :/ 2x na razie... najgorzej, że na 10.30 mam lekarza rodzinnego i kurde nie wiem czy dojadę...

• aniar Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, a sprawdzałaś jak siemie lniane działa? Słyszałam że na mdłości pomaga. mielone siemie lniane z gorącym mlekiem,lub z gorącą wodą i wypić pomalutku jak trochę ostygnie.
    Mnie męczą mdłości ale nie wymiotuje więc staram się nie ingerować.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...

Ja też mam mdłości i to w dodatku męczyły mnie całą noc tak, że spać nie mogłam :( W ogóle chodzę jakaś niewyspana, zmęczona i w smutnym nastroju. Nie wiem czy to te hormony czy co ?

Musze wreszcie te mieszkanie na święta posprzątać bo aż wstyd, ale w ogóle nie mam energii .

Żołądek nie boli a raczej czuję go taki strasznie ciężki i jakby cały czas pełny a i tak burczy :( a do tego mam w nocy takie kurcze łydek ale nie takie normalne tylko tak ze mięsień się spina a potem rozluźnia i rano wstaję z zakwasami :(

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Mamax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- O kurcze a ja niemal non stop sie poce ale czytalam ze to jest tez objaw w ciazy, ech mam nadzieje ze to prawda. I ze tempka mi nie spada...

Trzymamkciuki za pomyslne wizyty ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara współczuję :/ czytałam że na mdłości i wymioty to najlepiej rano przed wstaniem z łóżka coś zjeść na leżąco od razu po przebudzeniu :) Ja dzisiaj też myślałam że się z sedesem przywitam to już drugi dzień. I mdli mnie bardzo jak jestem głodna jak tylko coś zjem to przechodzi :)

anair no to ja mam bardzo podobny brzuch do Twojego ledwo odstaje :D ale mam nadzieję że nam też ładnie urosną :)

Dynamiczna a łykasz magnez?

aniar lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie jak jutro pójdę na wizytę to zapytam co i w jakich ilościach mogę brać :/

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie kochane

kiara nie wiem jak sie tu wstawia zdjecia moze dzis zrobie zdjecie i jutro pokombinuje

trzymam mocno kciuki za wizyty. ja mam dopiero na 19.30 a dzis czuje sie okropnie mdli mnie strasznie i brzus boli

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar piękny brzuszek:) niech rośnie Zdrowo:)

aniar lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    no właśnie nie jak jutro pójdę na wizytę to zapytam co i w jakich ilościach mogę brać :/

TO zapytaj koniecznie bo na skurcze to właśnie magnez jest dobry a jak łykasz też b6 to możesz sobie dwa w jednym kupić :)

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja nie mam samych mdłości, ja mam wymioty, a to co innego, kompletnie inna bajka, tym bardziej, że ja z tych niewymiotujących normalnie. I nie próbowałam teraz siemienia lnianego (jadłam je bardzo często przed ciążą), bo nawet 2 łyki wody w takim momencie powodują u mnie kolejne wymioty, także absolutnie żadne jedzenie nie wchodzi w grę. Dziś znowu zwróciłam tabletki... :/ A popiłam je czystą wodą niegazowaną i później leżałam specjalnie żeby nie wymiotowac, wytrzymałam 15min i niestety musiałam wstać żeby zwrócić :/ trochę więcej jakby się wchłonęły niż wczoraj, ale jednak nie do końca. Tak, jak mówiłam - ja rano teraz nic nie mogę jeść, bo nawet jak wypiję wodę, to ona powoduje, że zaraz lecę zwrócić i zwracam samą wodą z pianą jakby, żółcią i resztkami tabletek...
    a prawda taka, że te rady "trzeba zjeść 1 herbatnik jak się lezy" nie dotyczą mnie, bo ja jestem tarczycowcem i 30min przed posiłkiem muszę wziąc mój lek, nie mogę zrobic wyjątku dla 1 herbatnika, bo wtedy lek nie będzie działał tak jak trzeba. Wcześniej nie mogę nic jeść. a jak łykam tabletkę to widzicie jak to się kończy... także nie wiem co z tym zrobić :/ Będę w czw u gina to zapytam.

Tylko ja wymiotuję na razie, nie?
    Kurcze, a chciałabym się poradzić jakiejś ciężarówki wymiotującej czy też ma tak, że jak zwraca to ja poootwornie boli brzuch (nie dół, a zołądek) i też ma takie konwulsje/skurcze całego brzucha? Ja się kurde boję tych skurczy.. że one zaszkodzą fasolce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - spokojnie kochana, ja pisałam jak to mniej więcej wygląda jak się jest chorym i żeby dziewczyny się nie martwiły, że im zimno, bo to nie znaczy, że tempka spada tylko jak już to na odwrót :) a pocenie sie w ciąży to tez podobno norma. Czytałam, że częśc kobiet własnie trzęsie się z zimna, a część poci.

karola - tu nie wstawisz, nie ma opcji dodaj załącznik. Musisz wrzucic na jakąs stronkę, wpisz w google "wrzuc zdjęcie" i wybierz jedną, załącz tam zdjęcie, a później pokaże Ci się taki kod, np. "kod na forum" no i klikasz to :) Tylko jak masz duże zdjęcie, to najpierw je zmniejsz, bo jak tu takie wstawisz, to tylko połowę Ciebie będzie widać.

Byłam u rodzinnego. Dostałam skierowania na bad. ogólne moczu + nowe skierowanie do urologa. W przychodni powiedzieli, że nie ma miejsc do czerwca, ale skoro mam takie problemy nerkowe i jestem po operacji, a do tego w ciąży, to mam przyjśc w pt na 8.30 i zapytać lekarza, może mnie przyjmie.
    Najgorzej, że ja znam tego lekarza... ze szpitala (oddział urlogii), gdzie 2 miechy temu leżałam i to koles taki starszy, siwy, strasznie niemiły :/ ehh no zobaczymy czy mnie przyjmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna - tez się nie wysypiam.. nie mogę spać ostatnio, jak mnie coś obudzi (siku/TŻ/ból), to później bardzo ciężko jest mi zasnąć. Dlatego staram się ze 2h w dzień odsypiać. Też brak mi sił :/

• Pismak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to w takim razie współczuję jeszcze bardziej :/
    Co do bólu brzucha - żołądka to (co prawda jeszcze nie wymiotuję ale czuję że ten dzień jest coraz bliżej) dzieje się tak dlatego że przy wymiotach podrażniasz cały układ pokarmowy a skoro w żołądku nie ma treści pokarmowej to wymiotujesz tą wodą i żółcią co go dodatkowo podrażnia i dlatego boli. A wiem to stąd że sama mam problemy z układem pokarmowym i kiedyś mi to lekarz tak wyłożył.
    A może spróbowałabyś cukierków imbirowych? Co prawda to nie pokarm ale mi na mdłości pomagają to może Tobie zanim wstaniesz i łykniesz tabletkę to chociaż trochę złagodzą żeby tabletka się zdążyła wchłonąć ?
    Ciekawa jestem co lekarz Ci powie. A byłaś u tego rodzinnego?

Edit: już doczytałam że byłaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 11:47

Angelius Provita

• Pismak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei inne pytanie.

Powiedzcie mi czy możecie leżeć na plecach z wyprostowanymi nogami ? Bo jak ja tak leżę to mnie strasznie ciągnie w brzuchu i muszę leżeć albo na boku albo z lekko zgiętymi nogami :/

Angelius Provita

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo zauważyłam. Jak leże z wyprostowanymi, to jestem naciągnięta. lepiej mi, jak mam podkurczone nogi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara- No to jestem spokojniejsza ;-) Z tymi bolami zoladka przy wymiotach to normalka. Ja bedac w ciazy z synkiem tez wymiotowalam i tez takie bole mialam a maly ladnie sie rozwijal. Zapytaj lekarza to moze da ci cos na te wymioty bo ponoc gdy za czesto sie wymiotuje to latwo mozna sie odwodnic. Mam kumpele co przez to trafila do szpitala wiec lepiej dmuchac na zimne ;-)

Pismak- Ja tez leze na plecach ze zgietymi nogami w kolanach, nie widze w tym nc zlego...

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak kochana ja wiem dlaczego boli, jestem żołądkowcem (przebyte zapalenia żołądka III stopnia), tylko chomi mi o te skurcze, mam takie konwulsje aż a normalnie jak przy zapaleniu wymiotowałam to nie miałam tego, po prostu wymiotowałam... a teraz wymiotowuję nie pokarmem tylko jakąs taką treścią gorzką + właśnie mam te skurcze i ich się boję :/
    a wiesz może gdzie kupię takie tabletki? Tż będzie wychodził za 2h to może bym mu powiedziała, że kupić. Ja niestety tu obok siebie mam tylko biedronkę i rynek, nic więcej ze sklepów.
    co do leżenia na plecach - mnie wcześniej tak ciągnęło, teraz juz nie.

Piecze mnie cholernie przez te zapalenie, zaraz się przepłuczę i znowu wezmę żurawinę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax - akurat odwodnieniem sie nie martwię, bo ja wypijam po 2,5l wody dziennie, więc to akurat mi nie grozi :) Tylko właśnie boję się tych konwulsji i skurczy.... w końcu skurcze nie są dobre w ciąży, jakiekolwiek w obrębie brzucha... a jak mnie takie skurcze łapią to w całym brzuchu jakby promieniują.. bo bóle to wiem, że od zołądka, to akurat jest nieprzyjemne, ale do przetrwania i tym się nie niepokoję, tylko tymi skurczami....

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ