WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzy mi sie jeszcze jedna, ale musze odkopac przepis. wiem ze był tam seler konserwowy, szynka, ananas, kiszony ogór i kukurydza, ale jak dokładnie szło to nie pamiętam. no i od dzis choruje na jagodzianki, przestane czytac gazety bo wariuje wszystko bym wciagneła, jak odkurzacz.

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, podoba mi się ten wózek :)

też uwielbiam sałatke z zupek chinskich, pyyyycha :))

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, może zielony? Tylko zależy jaki to odcień

Ja od kilku dni też chyba czuję ruchy. Takie jakby puk puk od środka. Czuję najczęściej wieczorem, jak sobie spokojnie siedzę. Ja te puk puk czuję dosyć nisko po lewej stronie, tam gdzie detektorem znalazłam tętno i na ostatnim usg młody też były po lewej

inka84 lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez najczesciej po lewej i tez wieczorem jak juz spokojnie sie wyciągne. Po prawej mam lozysko i z tej strony moge za bardzo nie czuc ruchow, czas pokaze. Mam nadzieje, ze dzis sie maluszek odezwie znowu :)

Kulka no własnie duzo od monitora zalezy jesli chodzi o odcienie. Jak mialam poprzedniego laptopa to kolor byl jota w jote taki jak na zdjeciu. Musze odpalic starego lapka i sprawdzic :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja chociaz nozki pomocze tylko niech bedzie cieplejsza :) a i ja tak nie lapie infekcji, raz w zyciu mialam wiec moze i w jeziorze czy basenie mnie ominie jednak :)

inka wybralalbym zielona bo to raczej uniwersalny kolor, taki wozek tez bede miala :)

ja to lubie taka salatkie :)
    platy sledziowe a'la mitias, puszka ananasa, kukurydza, jablko, ziemniaki ugotowane, cebula, sol, pieprz i majonez...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomnialam, ze to juz 3 lata jak stracilam pierwsza ciaze :( moze to i dobrze, ze zapominam?

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciesz się ciąża i dzieckiem a poprzednią ciążę miej w sercu w pamięci ale nie musi być tak na co dzień :)

Co do infekcji to tez nigdy nie łapałam ale teraz trochę się obawiam po podobno łatwe teraz jesteśmy:)

Inka też wybrałabym zieloną.

kaarolaa, williams1 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, niepowodzenia odchodzą w niepamięć, masz teraz tak piękne chwile w swoim życiu skup się na tym. I czerp szczęście 100 procentowo.

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje, bede miala Aniolki w sercu na zawsze a juz niedlugo utule mpjego skarba :)

ewelinka_shn, eforts, Doris-83, Zemraa lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja na za dwa tygodnie mialam termin porodu... Aniolki zawsze w serduchach pozostana. A na swieta bedziemy z Dzieciaczkami naszymi sie tulic ;***

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam opinie o tym wózku na necie i są bardzo dobre. Tak więc dokonaliśmy z mężem rezerwacji. Cena jest dobra i wózek jest w rewelacyjnym stanie. Na początku trochę nie podobało mi się, że do oddania dopiero po koniec roku, ale po namyślę stwierdzam, że to dobrze - bo i tak nie miałabym gdzie go trzymać. Więc wózek z głowy ;)

olcia23, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko a juz znacie płeć?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh ja pierwszy termin mialam na marzec, a 2 na srodek czerwca :(
    Ale liczy sie to, ze teraz szystko jest dobrze, i nasze szczescia rosna u nas w brzuchach :)

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i ze juz niedługo nim się obejrzymy będą z nami :)

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka - nie nie znamy płci - może w środę się dowiemy - ale wózek jest ciemno fioletowy więc taki kolor uniwersalny :)

Furia, ewelinka_shn lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na mieście wifzialam fajny wozek coto baby messina :) naprawdę ładnie się prezentowal.

Marimiko to trzymam kciuki :) my czekamy teraz na drugie potwierdzenie synka :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zaczynam wiec brac pod uwage zielony jako pierwszy :)

Ja przeszlam 8 ciąz biochemicznych, czesc potwierdzonych beta hcg. Wszystkie przezywalam, ale najbardziej plakałam za tą z grudnia 2013. Mialam miec termin w sierpniu, wg OM na swoje urodziny.

W tej ciazy pierwszy wynik bety i progesteronu nie dawaly mi duzek nadziei, a jednak sie udalo :) Maluszki same wybierają swój czas.

kaarolaa, Zemraa, Qrczak lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszy termin mialam na luty, a drugi tak jak teraz :) kolo 20 grudnia bo owulka byla tez 31 marca tak jak teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to ruchy czuję już solidne - dziś cały dzień co jakiś czas mały się uaktywnia :) Tylko czasami tak naprawdę nie są one wcale przyjemne... takie jakby mi ktoś dłubał w podbrzuszu i majtał, przekręcał tam czymś, kompletnie 0 kontroli nad tym co się tam dzieje :D ale cieszę się, że jest aktywny. Kopniaczki są za to słodkie, choć niekiedy już mocne, czasami tylko takie rozpychanie/puknięcie. :) I nie lubię jak mi się kładzie na pęcherzu :/ Dopiero dziś po kilku dniach łaskawie znalazł sobie inne miejsce zabaw i jest taaaaka ulga :D

Milcia - myślę, że dziecko jest już wystarczająco duże, tylko po prostu kobiety różnie mają - jedne sa bardziej wrażliwe, drugie mniej, zalezy tez jak łożysko leży. Doczekasz się i Ty niedługo :)

karola - ja najperw czułam takie bąbelki pojedyncze, a w międzyczasie jak przykładałam dłoń na sam dół brzucha to czasami czułam jakby większe ciepło pod ręką i hmm takie coś że z pustki robiło się jakby wypełnienie, czasem też dosłownie delikatne przejeżdżanie pod dłonią... I to też nie było tak, że od 1 ruchu cały czas już czułam, tylko miałam przerwy kilkudniowe. A później bywało tak, że poczułam 2 kopniaki, 1 ruch i tyle, 2 dni ciszy. Teraz rusza się często, ale także miewa 2 dni spokoju lub pojedynczych puknięć. Za to czasami tak wyżywa się na moich wnętrznościach, że śmiem twierdzić, iż mały jest złośliwy :D
    teraz czuję już w różnych miejscach w podbrzuszu.

eforts - chciałam wyjaśnić, żebyś nie myślała, że piszę to prosto do Ciebie, albo że odnosi sie do tego, co Ty robisz :) z mojej strony to byla ogólna dyskusja po prostu.

niespodzianek - mam nadzieję, że tak będzie :)

Marmiko!!!!! aaaaa! chodzi za mną de volaille od dłuższego czasu aaaa! Jak mogłaś? :D :D mniaaam!
    Ojj mi tez czasami ciężko na żołądku, ale raczej w ciąży zaczał mi przeszkadzać inny problem - refluks :/ Przed ciążą brałam leki, bo mam przepuklinę przełyku, a w ciąży są zabronione i dupa :( Jeszcze do tego zgaga i jest fajnie :/
    Podoba mi się ten wózek :)

madzialena - haha to mamy tak samo :D mój mały też jak kopnie czasami to aż podskoczę :D Też motylków nie czułam.

inka - ja bym wzięła brzoskwinkę, ale kochana to zależy już od gustu... :) Chociaż fiolet też fajnie.

• kanapa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) mój szkrabik dziś zamanifestował swoją obecność pierwszy raz (który zauważyłam ;)) brzuch dosyć mocno mi się wybrzuszył po prawej stronie!! w ogóle tego nie czułam i nie zauważyłabym gdybym nie patrzyła się pod stopy schodząc po schodach :D do wieczora jeszcze dwa razy mnie "wypchło" :P ale cały czas mam wrażenie że co jakiś czas coś przepływa mi pod skórą- niesamowite...! ale super :)

kaarolaa, Marimiko, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ