Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też dziewczyny od kilku dni "coś" czuję. Jestem pewna że to ruchy, tylko nie wiem jak u was, ale u mnie to jest baardzo nisko. Nie przypominam sobie żebym wcześniej czuła bulgotanie czy motylki, u mnie to centralnie takie pukanie, skóra się unosi, pod ręką bardzo czuć, mój mąż tez kilka razy trafił. Czasem to dzieciak tak kopnie że sama się wzdrygam, to takie niespodziewane. A dzisiaj to już w ogóle szaleje, raz z jednej, raz z drugiej strony.
Co do wózków - mi też się podoba riko nano. Nam wózek zapewni mój ojciec, zaoferował że skoro ja jestem jego jedynym "dzieckiem", to nie ma innej opcji, on wózek dla wnuka/wnuczki kupi.... No ok, my tylko mamy wybrać. Ale nie mam nic do wózków używanych, tym bardziej, że gdybyśmy sami musieli go kupić, to też właśnie używany.kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya i wstepnie umowilam sie na sesje brzuszkowa
w sierpniu, mysle ze gdzies w plenerku z mezem...kolezanka zajmuje sie fotografia, a to bedzie dla niej nowosc
juz sie nie moge doczekac
Marimko zobaczysz z maluchem jest wszystko dobrzea kiedy masz umowiona wizyte???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:01
Kiara lubi tę wiadomość
-
Ja sesję brzuszkową zamówiłąm u znajomej na jesien, kiedy już będzie brzusio pooookaźny i plener ładny, bo lubie bardzo jesień
Objadłam się na grillu u siostry, kurczaczek, karkóweczka i kiełbaska- niebo w gębie, ale jak tak myśle to coś bym już zjadła
Naszła mnie ochota na sałatkę z zupek chinskich, wszystko juz mam więc jutro zrobię, dzis za późno zanim się przegryzie to obawiam się że jak mi się w nocy przypomni to znajde drogę do lodówkikaarolaa, inka84, Kiara, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tak jak Niespodzianek czuje co kilka dni pukniecie albo takie "wypchniecie", ale inne niz jelita no i jak jelita mi wariują to luz, ale maleństwo to az mi serce zaczyna szybciej bic i szumi w uszach z emocji
Teraz juz drugi dzien czekam na puk-puk. Musze cos slodkiego zjesc na wieczor, bo maluszka pobudze
Dziewczyny mam ogromny dylemat - pomozecie? Moze to glupi dla niektorych problem, ale totalnie nie moge sie zdecydowac. Kupuje jak wspomnialam ten sam zestaw poscieli co dla córki, jest dosc drogi, bo ponad 300 zł i za chiny ludowe nie moge sie zdecydowac na kolor jeden z trzech: fiolet, brzoskwinia, zieleń. Z racji ceny i tego, ze usg czasem potrafi sie pomylic (znam osobiscie takie 2 przypadki) to chce kolor neutralnym ale jakis bardziej żywy.
Dla córci kupilam beżowy i nie chce juz zadnego kremu, ecru itd.
Wybrałam na 100% wzór z owieczkami, a kolor? Jaki Wam sie podoba?
a) fioletowy,
b) brzoskwioniowy,
c) zielony?
Co byscie braly pod uwage przy wyborze? Tylko upodobania czy cos jeszcze?
Pomozecie? Proooosze !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:21
-
Ewka no wlasnie? Ja tez robie czesto nawet taka sałatke, bo wszyscy lubimy, ale jestem ciekawa, bo zawsze mozna cos pozmieniac
Ja robie tak: 3 torebki zupek chinskich (2 lagodne i 1 pikantna), papryka czerwona, duzy filet z kurczaka, puszka groszku, puszka kukurydzy, majonez. Makaron zalewam taką ilością wody aby cala wśiąkła i makaron byl miekki, jak sie za duzo naleje to odcedzam. Dodaje przyprawy z saszetek włacznie z tym tluszczykiem bo to on nadaje pikantnosci. Papryke kroke w kostke, wrzucam do makaronu, po 1/2 - 3/4 zawartosci puszek, kurczaka kroje w drobną kostke podsmazam z ulubionymi przyprawami, dorzucam do reszty, dodaje troche majonezu zeby związac całość. Jak brakuje jakis przypraw to tez dodaje i juzJemy ją bez dodatków bo jest w niej i makaron i mieso i warzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:32
-
Karola ja czuję tak po środku brzucha (patrząc góra dół)i poprzecznie po całości praktycznie, on chyba tak pływa w tą i z powrotem
ostatnio tak był ułożony to może nic się nie zmieniło.
Co do sesji to ja też chcę zrobić ale myślę, że najwcześniej we wrześniu coby brzuszek był już pokaźny ale żebym ja nie była napompowana (nie wiem jak to nazwać no ciekawe jak to będzie), chociaż już teraz mam taki ładny ciążowy więc może koniec sierpnia, taką letnią.
Karola Ty jesteś takim chudzielcem, że ciekawe czy do sierpnia będziesz miała co wypychać do aparatukaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość
-
kaarolaa - wizytę mam w środę wieczorem.
powiedzcie mi drogie mamuśki - czy te kopniaki i ruchy bolą? Bo mnie póki co czasem pobolewa brzuch w różnych miejscach ale to takie krótkie bóle po kilka sekund, ale to chyba jeszcze to rozciąganie i rozbudowywanie...
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
zupki chinskie z vifonu ostra i łagodna, papryka czerwona i zielona, ogórek kiszony, pomidorek pierś z kurczaczka majonez i ketchup.
czasem jak nie mam akurat piersi kuraka to kroje jakas szyneczke i tez jest ok, Makaron łącze z pokrojonymi warzywkami i przesmazoną piersią, doprawiam tylko tymi przyprawami z zupkek, zalezy jaka wyjdzie ilośc czasem jeszcze dodaje pieprz (bo lubie konkretne smaki)
łatwo szybko, najlepiej zostawic na jakis czas żeby ten makaron rozmiękł i przeszedl wszystkim
P.S w wersji full wypas mozna dodac kukurydze tylko u mnie byłaby ozdobą talerza męża:/
czyli podobnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 19:48
inka84 lubi tę wiadomość
-
Jak mam ochote na kwasniejszy akcent to tez doaje kiszonego
Ketchupu nie lubie, nigdzie go nie uzywam OPROCZ
kurczaka w coli
Bogusia polecam salatki z zupek. Kiilka minut i gotowe, ale jak pisze Ewka, najlepsze po kilku godzinach jak sie wszystko przegryzie -
Ewa kiedyś to jadłam i pamiętam ze mi smakowało
Co do ruchów to mam tak ze jak położę się na plecach i położę ręce na brzuchu to czuje że mam coś żywego w środkumam tak wieczorem od dwóch dni, przed chwilą tak miałam to pomyślałam, że się podzielę z Wami
marimiko mnie to nie boli bo to jest bardzo delikatne
Karola co do jeziora to zima nie zimna ale my chyba nie będziemy mogły się w nim kąpać?? Skoro na basenie można coś złapać to w jeziorze chyba tym bardziej co??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:02
-
Odpisała mi koleżanka szwagierki, że ma na sprzedaż wózek - ale dopiero do oddania pod koniec roku:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/nowosc-2013-jedo-fyn-4ds-wersja-memo-2w1-rozne-ko-i3167120312.html
Kolor fioletowy (306) za 750 zł - co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:08
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci