X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia zazdroszczę:-) Ja chyba za gruba jestem....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) musze isc na zakupy, kupic kapuche do golabkow :) no chodza za mna juz od kilku dni i jesli ladna dostane beda golabki z ziemniaczkami i mizeria, jesli kapusta bedzie brzydka beda mielone w sosie i reszta :) pogoda ladna, ale dla mnie znow bedzie za duszno, dobrze ze jeszcze w mieszkanku chlodno :) moj azyl...
    tez nie znam płci a wizyta dopiero 23 na godz 12...wtedy juz musze wiedziec co i jak, moj wstydzioszek sie pokaze :)

Asia mozliwe, ze wtedy czulas to niby bulgotanie, ale ja u siebie nie biore tego za ruchy dziecka, jak bede pewna na 100% wtedy Wam sie pochwale :) teraz czekam az kopnie w miare mocno, ze nie bede miala zadnych watpliwosci...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kopanie na pewno nie jest, ja od 12 tygodnia czuję, jak mi maluch podpływa pod rękę. dokładnie tak, jak opisała to Kiara. Na początku to było 2 razy dziennie, a teraz jest coraz częściej i czasem nawet intensywniej, ale to też zależy od dnia. Na kopniaki pewnie długo będę czekać, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a to podobno opóźnia odczuwanie typowych kopniaków, ale za to być może dlatego tak szybo czułam przesuwanie pod dłonią :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie rób smaka, bo ja jestem straszny obżartuch i zaraz też poszoruję do sklepu po kapustę :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    to kopanie na pewno nie jest, ja od 12 tygodnia czuję, jak mi maluch podpływa pod rękę. dokładnie tak, jak opisała to Kiara. Na początku to było 2 razy dziennie, a teraz jest coraz częściej i czasem nawet intensywniej, ale to też zależy od dnia. Na kopniaki pewnie długo będę czekać, bo łożysko mam na przedniej ścianie, a to podobno opóźnia odczuwanie typowych kopniaków, ale za to być może dlatego tak szybo czułam przesuwanie pod dłonią :)
    ja mam tez takie cos, ze czuje tylko pod dlonia w okolicach pepka, u mnie lozysko podobno jest na tylnej scianie wiec powinnam czuc szybciej, ale spokojnie poczekam :) juz 16 tyg za mna wiec co mi tam te 2, 3 jeszcze poczekac :) a teraz czas mi szybko mija wiec jest ok...

Asia jak zrobie to zapraszam :) zawsze robie duzy gar z calej glowki :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej na kanapie zalegam ....leń ze mnie

kaarolaa, Ewka89 lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Te upały mnie wykańczają, wczoraj przespałam pół dnia gdyby nie wyjście do kościoła a potem obiad w restauracji (kto gotuje w domu w upał) to chyba cały dzień bym przespała.

Jeśli chodzi o ruchy maleństwa to chyba znowu wczoraj przed snem to poczułam. Takie dwa delikatne puk, puk. Poza tym od tygodnia czuję, że maluch tam jest, takie dziwne uczucie jakby tam coś pływało i wiem że to nie są jelita ale konkretnych ruchów wtedy nie czuje.

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    A ja dalej na kanapie zalegam ....leń ze mnie
    zdarza sie :) ja mam tak nie raz, ale dzisiaj musze chociaz ten obiad zrobic ;) do 16 mam czas bo mezu wtedy z pracy wraca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michage te upaly to nas wszystkie wykanczaja, ja tylko komara na pol godziny wczoraj przcielam, ale pozniej zasnac nie moglam do 24 sie meczylam...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ledwo żyję w ten upał- wy pewnie tez....
    w mieszkaniu mam 28 st!! o dworze nie wspomnę!
    naklepałyście wczoraj ,musze się wrócić pozytać.
    Ja od dwóch dni caaały dzień siedzę na basenie u sis od małża, dziś też się wybieramy.Niestety bez G bo do pracy na 14 idzie- najgorsza zmiana świata:/
    Obiados mam wczorajszy, więc uff gotowanko odpada,za to na zakupy musze wyjść błe.
    G teraz zabrał młodą na wodny plac zabaw, więc posprzatam domek, zakupki zrobię i po południu basenowaniee:D
    miłego dnia kobietki!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja dalej w szpitalu, minimum będę do srody/czwartku. Nadal nie wiedzą skąd te krwawienia/plamienia ale chociaż coś przypuszczają. Serduszka u wszystkich maluszków ładnie biją. Od dziś zmieniają mi też leki.
    Trzymajcie się.

Furia, kaarolaa, Bogusiar80, Bajka lubią tę wiadomość

46aa9802c2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymamy kciuki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuję tylko jak mam przyłożony detektor do brzucha. Wtedy jak kopnie, to czuję zaraz pod skórą. Bez detektora nic kompletnie.

Dziewczyny, od kilku dni mam jakby napiętą skórę na brzuchu, tak jakby jej brakowało. Chyba to jest rozciąganie. Smaruję brzuch teraz ze zwiększoną częstotliwością, bo czuję, że zaczną rozstępy wychodzić niestety.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie :)

U mnie też gorąco, ale nie narzekam aż tak jak Wy ;) Lubię ciepełko ;) Bardziej ubolewam nad tym, że taka piękna pogoda, a ja się nie mogę smażyć na słoneczku :P
    Za to w nocy masakre miałam :/ 20 st. na dworze o 1 w nocy było, a w pokoju prawie 26st! Ja najgorzej znoszę nocne spanie, moja ulubiona pozycja to spanie na brzuchu a teraz tak nie mogę i strasznie nad tym ubolewam :( Nie wygodnie mi na boku, bolą mnie od tej pozycji uszy i drętwieją ręce :/ A przede mną jeszcze 5,5 m-ca takiego spania ;/ Kupiłam sobie w sobotę w Ikei małą podusię i teraz wkładam ją między kolana na noc i jakoś trochę lepiej mi się śpi. Jednak coraz bardziej rozważam kupno rogala do spania. Tylko jak ja będę się z nim w nocy z boku na bok przewracać? :P

Kaarolaa narobiłaś mi ochoty na gołąbki. I co ja teraz pocznę? Najlepsze robi moja mama, a ona bidulka ma rękę w gipsie od soboty i nici z gołąbków :(
    Aaaa i czekamy z TŻem na zdjęcia krówki Malwinki :D

Ja jeszcze nie czuję żadnych ruchów. Ze względu na łożysko na przedniej ściance nastawiam się, że poczuję coś gdzieś może za miesiąc ;) Cierpliwie czekam :)
    Co do wcześniejszych ruchów, to moja koleżanka twierdzi, że zarówno w pierwszej jak i w obecnej ciąży czuła ruchy już od 12 tc, więc może i Wy coś faktycznie czujecie ;)

Zuza może lepiej, że leżysz w szpitalu, bo jesteście pod stałą kontrolą lekarz. Wiem, że to nic przyjemnego, ale chyba spokojniejsza jesteś mając wkoło personel szpitalny w każdej chwili ;) Dobrze, że z maluchami ok i se4rduszka ładnie biją :) Trzymam kciuki, żeby już nic więcej się nie działo.

Biorę się za pieczenie chleba, a potem znów za porządki, bo jeszcze się z nimi nie uporałam :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza dobrze że się odezwałaś. Tu dziewczyny już wspominały o Tobie. Trzymajcie się dzielnie.

U mnie na Lubelszczyźnie też mega upały. Nie mam termometru ale jest mega słońce i pewnie ze 35 stopni.

Dziewczyny tylko z tą kapustą na gołąbki nie przesadzajcie, bo jak duża to ciężka a to trzeba do domu przytaszczyć!

Co do płci, to ja też nie znam a wizyta dopiero 31 lipca więc chyba będę najpóźniejszą co się dowie :D

A i byłam wczoraj u siebie w mieście w takim małym Tesco, to tu mają o wiele więcej wyprzedażowych ubranek dziecięcych i cały regał jest -50%. Upatrzyłam na szybko taki śpiworek 0-6 mcy śliczniutki beżowy z 75 na 37,50zł.

I mam pytanie do mamusiek - czy dzieciaczki na pewno śpią w takich śpiworkach? To jest takie coś:
    http://domowa.tv/wp-content/uploads/2013/01/ubranka-k9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:26

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie własnie przechodzi rozkoszne małe oberwanie chmury więc będzie chłodniej na jakiś czas:)
    Bursztynka tak to są te śpiworki do spania.
    Zuza odzywaj się do nas bo się martwimy o waszą czwóreczkę, trzymajcie się cieplutko!
    A ja się chyba prześpię..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza miło że się odezwałaś :)
    Dobrze, że jesteś pod stałą opieką. Wszystkie tu trzymamy za Was kciuki:) hehe nasza combo mamo :) zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka :)

4dbc34fc83.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :)

troszku was poczytalam, ale tez i dużo mi umknęlo :) super, że już czujecie ruchy malenstwa, ja jeszcze nic, a nic, ale jak mi to gin powiedział ok 20-21t powinnam juz cos poczuć ;/

Zuza 3mam kciuki za Was i wracaj do nas jak najszybciej :)

na weekend mężus ogranął sypialnię, przemalował, wytapetowal, poskrecal meble. sprzatania troszke miałam,ale szybciutko poszło, jedynie smród farby jeszcze się utrzymuje, ale do przezycia :) jutro zabiera się za kolejny pokój, tak to już będzie troche więcej roboty, przesuwania i mojego pozniej sprzatania :)
    a w sobote jedziemy do rodziny w gory na tydzien. mam nadzieje, ze w koncu odpoczne :)

...aaaa w środę wizytuję + zwolnienie, bo jutro sie konczy :) no i kochane 3majcie kciuki co by wszystko bylo oki z maleństwem i pokazalo co ma między nóżkami, bo matka juz się niecierpliwi :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wczoraj zaopatrzyłam się na giełdzie w 2 kiecki, bo juz w nic sie nie mieszcze, zadne spodenki i sukienki na mnie nie wchodzą ;/

porzadkując szuflade ze stanikami lekko się zdziwilam jak bardzo mi cyce urosły;/ i tak sie zastanawialam gdzie ja ten stanik nosilam w lutym, bo taki malenki jak na piastki heheh a tu teraz chyba z 3 rozm wieksze nosze hmmm

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, widziałam go w tesco. Fajny :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ