WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, kiara - macie racje, co będzie to będzie i tyle. Objawy te co pisałam wyżej ma, okresu nie ma - oby zarodek był silny i dał radę. Zobaczymy co jej ginka powie na pierwszej wizycie i kiedy ta wizyta będzie w ogóle. Dzieki wam kobitki za pomoc ;)

P.S. Ja też nie umiem robić zakupów w sh, zazdroszczę, że wam się takie skarby udaje znaleźć :)

eforts lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie martwię jak to będzie nie ja pierwsza będę miała piętrze dziecko :) zawsze można się kogoś poradzić a te pierwsze najważniejsze wskazówki to dostaniemy juz w szpitalu, ewentualnie szkole rodzenia. Chodzi mi o np o dopuszczalna temp spacerów czy podstawy kąpieli ewentualnie medycznej strony zajęcia się maluchem, reszta to sama przyjdzie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w sh kupiłam tylko 4 sukienki dla siebie i 1 tunikę. Ale jestem na dobrej drodze, żeby wyszperać tego więcej :D A jak już będę pewna płci na 100 % to dla malucha zacznę polowania robić ;) Tylko siostra cały czas krzyczy, żebym nic nie kupowała z ubranek, bo ona mi wszystko da po swoim synku. Ale ja i tak zrobię po swojemu :P Przecież kupowanie ubranek dla dziecka, to największa przyjemność :D

eforts, kaarolaa, Kiara, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeden ulubiony sh, kolezanka go prowadzi i zawsze lekko spusci mi z ceny, pomoze cos wybrac lub odlozy z nowego towaru...ostatnio mi te legginsy ciazowe z H&M odlozyla :) nie chodze tam co tydzien, ale tak co 2,3 tyg :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, faktycznie przypatrując się zdjęciu, Twój jest jakby grubszy. Mój nie ma metki z firmą. Rozmiar 62. Zadowolona jestem z niego.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądałam tego flaminga, to wszystko ma co potrzeba :) super sprawa

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshh jak gorąco!!! Byłam u internistki na szybkiej wizycie po skierowanie na morfologie i b.o. moczu i myślałam, że zejde. W domu wszystkie okna otwarte i tak jest 26 stopni w domu - a ja się topię!!! Aż się człowiekowi słabo robi..nie chce mi się przez to ani obiadu robić ani sprzątać - leżę i kwiczę!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkryłam cudowne zastosowanie poduszki, z tym że moja jest taka że się prostuje (nie wiem czy wszystkie tak mają) układam ja sobie za plecami i zawijam pod głowę, wtedy mogę się oprzeć na plecach a jakby nie było na nich nie leżeć :) trochę mało maślane ale na pewno mnie zrozumiecie :D

Qrczak, lolaliciouse lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko dlatego mi przeszła rozpacz :) ze mi mąż wyjechał i tak nie chciałabym spędzać czasu poza domem. Fakt, że było by z kim pogadać no ale wytrzymam do środy. Zresztą rozmawiam z brzuchem, właśnie powiedziałam do dziecka, że jak stary będzie nas częściej zostawiał to będzie miał matkę wariatkę co ciągle z brzuchem konsultuje swoje poczynania :)

Qrczak, kaarolaa, Bursztynka, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D jakie to słodkie :D

eforts lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Właśnie przeglądałam tego flaminga, to wszystko ma co potrzeba :) super sprawa
    Dlatego właśnie napisałam :) Siostra sporo rzeczy u niego kupiła. Ma też butelki zarówno z tommee tippee jak i avent i ceny też przystępne ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - moja mama też tak gada (że ona mi zdobędzie od kogoś tam), ale po pierwsze już jedna taką siatkę dostałam i szczerze mówiąc 80% tych ciuszków była gorszej jakości, brzydsza niż te, które wynajduję w sh za grosze; a po drugie - kurde, każda z nas chyba chce mieć jakąś przyjemność z kupowania takich pierdół! :)Także ja w sh kupuję mimo, że pewnie coś dostanę po kimś, ale założyłam sobie, że rzeczy, które nie będą mi odpowiadały oddam jakiejś innej potrzebującej mamie i tyle :)

Eforts - hahahaha jestes moją mistrzynią :D :D "właśnie powiedziałam do dziecka, że jak stary będzie nas częściej zostawiał to będzie miał matkę wariatkę co ciągle z brzuchem konsultuje swoje poczynania" :D

Marmiko - u nas też koszmar... 33 stopnie!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam z Poznania!! :P
    Jak dzis jechałam to myślałam, że tam zejdę... w domu chłodniejszy prysznic i ulgaaa :)

co do zakupów w sh - dziewczyny, to jest tylko kwestia wprawy :)

Mogę Wam napisać jak ja wynajduję rzeczy:
    - przede wszystkim musi sh być na wagę. z doświadczenia wiem, że te wycenione są zawsze, ale to zawsze przesadzone wartością, czasami można trafić na perełki, ale jednak niestety większośc właścicieli sh patrzy na metki widzi np. "h&m" no to cena głupiej koszulki jest dwucyfrowa... ja jak wchodziłam to takich sh to szło sie uśmiać czasami, naprawdę, bo niektóre rzeczy były droższe niż nowe (jednak tak jak pisałam - bywają perełki). Dobrze jest wyszukać w internecie (takich info jest pełno) w jaki dzień jaka cena za 1 kg. Ja chodzę wyłącznie w te dni tańsze, czyli np. dostawy są po 60zł, a ja chodzę jak jest 20-10zł/kg, żeby po prostu opłacało się tam kupić, no bo po co mi maleńki kocyk za 40zł? ;)
    - sh otwierane są 9-10 rano, także trzeba się zwlec z wyra i pognac żeby być tak nie później niż do godziny po otwarciu, bo inaczej te najfajniejsze rzeczy nam zabiorą
    - błąd (moim zdaniem) niektórych kupujacych jest taki, że stoją i oglądają 1 bluzkę/śpioszek 10 minut... podoba się? To bum do twojego koszyka, a na końcu, po przejrzeniu całego sklepu zdecydujesz czy bierzesz czy nie, obejrzysz dokładnie czy nie ma jakichś malutkich plam, dziurek. :) Ja tak zawsze robię, dzięki temu szybciej wyłapuję fajne rzeczy, nikt nie zdąży mi ich sprzątnąć sprzed nosa, a jednocześnie na końcu wertuję: to biorę - tego jednak nie;
    - osobiście jestem fanką "koszy" a nie wieszaków - przynajmniej jeśli chodzi o rzeczy dziecięce. na wieszakach po pierwsze głównie większe rozmiary, po drugie rzeczy są bardziej przebrane i nie znajdziesz tam np. niedrapek czy czapeczki
    - warto zajrzeć na dział z pościelami, kocami itd. U nas to własnie tam wyłapuję kocyki dziecięce, ochraniacze do łóżeczek, śpiworki itp.
    - na zakupy żeby było mi wygodniej zabieram tylko malutką torebkę i do niej wkładam dużą reklamówkę (taką nie przezroczystą), bądź eko torbę na późniejsze zakupy żeby nie nosić tego zwyjkłej siatce i żeby nie było mi ciężko dzwigac i ciuchy i wielką torebkę; możecie się śmiać, ale zawsze też zabieram gumkę do włósów :D jednak jak mam się na czymś skupić, zrobić coś sprawnie to tylko ze związanymi włosami :P Ja mam swoje bardzo długie, także majtające się przy koszach z ubraniami wcale mi nie pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 14:50

eforts, Marimiko, kaarolaa, Qrczak, Bajka lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super poradnik szperacza:D

Kiara lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, nic dodać nic ująć.

Tylko te kosze bywają męczące dla rąk i pleców. U mnie tylko w jednym mają kosze na wysokości że stoję wyprostowana. Wszędzie indziej stoją na podłodze i trzeba się schylać :/

A i u mnie nigdzie nie ma ciucha gdzie jest na wagę :/

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara zawsze cos doradzi, ale ja kupuje na sztuki bo na kg nie ma ta kolezanka, a te sh na kg maja wlasnie strasznie duze ceny 60 zł/kg to juz czasami przesada, male miasteczko a cenia sie gorzej niz w Wawie...

dobra mam pol godziny na lezenie, bo golabki dochodza, ziemniaki obrane i ogorki na mizerie starte :) reszte dokoncze przed 16 :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na osiedlu są dwa lumpy, jeden z wyceną :) to faktycznie ciuszki dwucyfrowe, a drugi taki schowany na wagę, ale nie ma dużo ciuszków. Trochę zawieszonych na wieszakach, a powiem szczerze, że do centrum nie chce mi się w taką pogodę jeździć. Muszę się zadowolić tym co teraz mam tutaj obok siebie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i co do gadania do brzucha :) to ja juz dawno powinnam byc matka wariatka, bo przeciez odkad jestem w ciazy wlasciwie jestem sama, dopiero tydzien jak mezu jest normalnie w domku z nami, czyli o 16 wraca z pracy...ale 14 jedzie jeszcze na 4 dni do Poznania i wtedy znow zaczne gadac do brzucha :) he he

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie cierpie lumpków na wagę z koszami, chodzę do takich wycenionych z wieszakami, wygodna jestem:) Ale tam zawsze chodzę na przeceny bo normalnie ceny mogą zwalić z nóg czasami..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięć dni temu dowiedziałam się, że termin porodu będę mieć 28 grudnia :) Ginekolog stwierdziła z przekąsem, że lepszego terminu nie mogłam wybrać, ale zlewam na takie uszczypliwości. Dzidzia wyjdzie, kiedy będzie chciała.

Poczytałam sobie o sh :) Ja dostałam ciążowe wdzianka po siostrze, ale nie jest ich dużo. W sobotę byłam w H&M i dorwałam szorty ciążowe. Do tej pory chodziłam w legginsach, które trochę uciskały gumką brzuszek. Po przerzuceniu się na ciążowe wdzianka, czuję się jak w niebie :)

Myślałam, że w drugim trymestrze przejdą mi ciążowe dolegliwości, ale nie. Obudziłam się dzisiaj równo ze słońcem, koło czwartej rano, po czym pobiegłam do łazienki zwymiotować. Następnie do szóstej czytałam książkę, bo co niby robić ze sobą, kiedy dom śpi? Potem na szczęście usnęłam, ale i tak jakiś dziwny jest ten dzień. Upał też się daje we znaki.

fgplku1.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze chyba umarlam - jestem w piekle ahhhh pieke sie ;-)
    Po drugie dzis mi pobierali krew igla dla koni :-D
    Po trzecie kombajn za oknem a synek u babci haha
    Po czwarte bylam w biedrze i synkowi kupilam dwie koszulki z krotkim rekawkiem z bohaterami 4-ej czesci autobotow. Ale bedzie zadowolony i cena ladna 22,99 :-D

Kiara lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ