X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziwnych przypadkow moje malenstwo pierlo mi dzisiaj w brzuszku. Ale byl fajny odglos, az sie maz tak dziwnie spojrzal, ze mi brzuch pierdzi :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa modlitwę i prośby odmówiłam. Wszystko w rękach Boga. Niestety tych ,których kocha doświadcza najbardziej.....

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    a chociaż pokazał jakie:)?

tak, o takie :) http://allegro.pl/show_item.php?item=4371688035

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ładne, a kupujecie do tego drewniane?

Ja myślałam że już zdecydowałam się na turystyczne plus normalny materacyk ale
    drewniane są takie urocze :)
    no i dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy i tak nie będziemy z czasem potrzebować drewnianego bo turystyczne jest do 15 kg to przy tej wadze normalne łóżko jest za duże dla dziecka co???
    Wypowiecie się??

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie kupujemy, doszliśmy do konsensusu. Ja chciałam drewniane białe piękne, a mój turystyczne. I było małe darcie:) heh, ale stwierdziliśmy, że skoro jesteśmy na wynajmowanym mieszkaniu, nie będziemy mieli mebelków, ani pokoiku dla maluszka (nie ma gdzie) no i dużo jeździmy. 150 km do Słupska do rodziców, albo do Norberta rodziców, albo na wieś i tak w kółko. Także będziemy mieli turystyczne zawsze pod ręką. Rozmawiałam też ze znajomymi, i mówią, że jak najbardziej turystyczne, tylko swój MATERAC. Jak wyprowadzę się do własnego mieszkania, umebluje pokoik dla maleństwa, ale wtedy już pewnie będzie potrzeba większe łóżko. :) Wiem, że piękne są łóżeczka drewniane, ale tak czy siak musiałabym kupić turystyczne :)

Kiara lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ale jakie praktyczne to łóżeczko:) można brac ze sobą wszędzie :) i ma przewijak i szufladki fajowe:) choć drewniane ma swoją duszę to jednak w Waszej sytuacji to będzie rozsądnym wyborem ;)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia super em zrobil bo my jako kobiety bysmy sie zastanawialy niewiadomo ile a tak to juz bedziesz miala
    ktoras pisala o czekoladkach w szafce. gratuluje emowi za pomysl
    zeemra a nie moga jakiegos szwu zalozyc? jestes w szpitalu?
    bajka ja tez sie jutro wizytuje i tez wieczorkiem bo o 18.30 :( msm nadzieje ze dalej pipeczka bedzie pipunia :)
    ide 1raz z corcia wiec zobaczymy jak bedzie czy cis zobaczy czy tylko bedzie udawac ze widzi :p
    karolaa piekna malwinka sciskalabym ja przez caly czas

Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no też tak myślę, co do przewijaka będę bała się z niego korzystać na łóżeczku, bo wątpię żeby było jakieś super stabilne. Dlatego je ściągnę i będę mobilnie je używać w różnych miejscach.

karola88 tego Ci życzę, żebyś jutro zobaczyła pipunie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia do mnie też turystyczne przemawia z tego faktu, że my dużo wyjeżdżamy i i tak byśmy je kupili więc tak było by rozsądnie, w zasadzie to już postanowione ale tak jak piszecie baby takie są :) mój mąż ,, uwielbia'' moje zdecydowanie :D drewniane było by zachcianką
    Mąż też mówi, że z takim będzie mi łatwiej bo sobie na kołach przeciągne do salonu z sypialni i ma opcje kołyski to można pobujać :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia te przewijaki niektore sa bardziej stabilniejsze niz te na drewniane lozeczko. ja mialam taki i taki i bylam bardziej zadowolona z tego przewijaka z lozeczka turystycznego :). korzystalam niecale 2 tyg z niego :p a pozniej lozko :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę musiała sama sprawdzić czy faktycznie jest stabilne. :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to trzymam kciuki za jutro :)

Sama się zastanowię nad turystycznym ze względów praktycznych w kawalerce ciężko upchnąć gdzieś łóżeczko a do domku przeprowadzimy się jak dziecko będzie miało nie cały roczek (tak na jesieni) więc już może większe dostanie czy coś, muszę to przemyśleć.

Eforts gratuluję zdecydowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:52

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola kciuki za wizyte :) jak nic zostanie dziewczynka :) he he...

bylismy z mezem na spacerku, jak sie ciezko czuje i chodze juz jak kaczka, zwlaszcza wieczorem wtedy jest najgorzej...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ciepło tule..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra trzymam kciuki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, jak będziesz jutro u lekarza, to zapytaj o te oscypki, bo ja też lubię i wszelkie sery wędzone i kabanosy.

Bajka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sh, to ja też wybieram te na wagę, bo bardziej się opłaca. A z ceną to jest tak, że w dzień dostawy jest 60 zł/kg, a w przeddzień nowej jest po 10 zł. Ja zawsze idę jak jest najtaniej, bo w pierwszy dzień jest co prawda najwięcej fajnych rzeczy, ale drogo wychodzi.

Dzisiaj upiekłam placek drożdżowy z porzeczkami.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka kochana jesteś :) ale to nie zmienia faktu, że jesz gotowane kabanosy :p moje dziecko na pewno Cię lubi bo podobno sprawia im radość jak się śmiejemy :)

Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam jeszcze powiedzieć o aptece internetowej gemini, kupuje tam femibion (35zl) i jakie bylo moje zaskoczenie jak zapytalam z ciekawosci w zwyklej aptece ile kosztuje prawie 70 zl!!!! Praawie tam padlam!! Nie wiem ile przezylka bo u nas zamowienie zawsze jest zbiorcze wiec jest za darmo. Warto wiedziec a potem idla dziecka wszystko w niej zamowie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym jeszcze takiemu maluchowi nie kupowala na roczek innego. w tym turystycznym to Mania do tej pory czasem spi jak jest u dziadkow wiec jak macie sie przeprowadzac to tez bym radzila turustyczne ewentualnie takie drewniane z ktorego poznirj mozna przeksztalcic na normalne :)

‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ