X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie śpię, pędzę rano na małe zakupy później do pracy iii o 18
    wizytaaaaa :) mój mąż oczywiście idzie ze mną i liczy że pozna płeć a ja już ze zniecierpliwienia przebieram nogami ach :)

Doris-83, eforts, Martynaaa, kaarolaa, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No to ja biore ten z dha no i fakt ze tylko w jednej aptece zapytalam o cene to prawie 70

Ja mam właśnie z tym DHA i zapłaciłam dokładnie 28,66zł O.o. Była chyba jakaś promocja czy coś ale i tak normlnie z DHA kosztuje u mnie ok 35zł

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj mam:) niech maluszki pokażą co mają między nóżkami coby mamusie mogły wpaść w szał zakupów:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :))
    Nie wiem czy to dobrze, czy nie, ale ja oprócz kwasu foliowego i żurawiny nie biorę żadnych witamin... Moja pani doktor nic mi nie kazała brać.

Zemra - strasznie się zmartwiłam Tobą i Twoim Maleństwem :( Modlę się za Was i wierzę, że wszystko jednak dobrze się skończy!

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powodzenia wszystkim wizytującym Mamom, żeby maluszki dały Wam się podejrzeć! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana, dawno mnie nie było :)

AsiaCh wiele moich koleżanek w ciąży, które miały dobre wyniki nie brało żadnych witamin. Słyszałam nawet teorię (rozsiewam plotki), że nie chciały brać tych witamin bo podobno dzieci rodzą się większe po takiej suplementacji.
    Ale jeszcze raz podkreślę - one miały wszystkie wyniki dobre i ich lekarze stwierdzili, że dodatkowe witaminy nie są im potrzebne (obie miały zbilansowaną dietę z warzywami, rybami i wszystkim)

kaarolaa lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam :)

Dziś zaczynam 17 tc :D 3,5 kg na plusie :/ Chyba trochę dużo :( Ale po porodzie będę miałą pół roku, żeby zrzucić nadbagaż do lata ;) Chyba trzeba będzie założyć nowy wątek - Grudniowe Mamuśki 2014 walczą o szczupłą sylwetkę ;)

HANA, Doris-83, Ita, Furia, Niespodzianek:), kaarolaa, Ewka89, Bursztynka, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa trzymam kciuki i modlę się za Ciebie i maleństwo

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja do tego klubu już się zapiszę....nawet Wam nue napiszę ile już przytyłam. Powiem tylko, że już mój lekarz ostatnio stwierdził,że jest odrobinę za dużo. Nie ma tragedii ale mogło by być lepiej.

Kupiłam sobie gazetki i siedzę na tarasie :-) Taki chłodny wiatrek wieje i jest całkiem miło:-)

Przed chwilą ratowałam Pana Psa.....wpadł za piłką do piachu i całe oko sobie zasypał...nie miałam nic w domu z kropli to wodą polewałam,a ten gamoń siedział i się nie ruszał. Kochany ufa mi:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na ostatniej wizycie, to mój lekarz w końcu mnie zważył (po raz pierwszy). Przytyłam 4,6kg . Nie wiem gdzie te kilogramy, chyba tylko w brzuchu i troszkę w piersiach. Obwód pod biustem i w biodrach mam jak przed ciążą. Ale zakupiłam już sobie wagę i będę ważyć się w domu.

A dziś zaczęłam 20 tydzień (wg usg i mojej owulki) :) i belly pisze, że teraz prawidłowy przyrost wagi to 500 gram tygodniowo.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6kg na plusie :/ ostatnio mam wiekszy apetyt :/

Zemra kochana odzywaj sie do nas, bardzo sie martwimy. Trzymam ze was mocno kciuki :*

U mnie dzis leje, jest szaro, ale w sumie fajnie bo chlodno :) Trzymam meza za slowo bo obieca, po pracy zabrac mnie do düsseldorfu do polskiego sklepu bo chce mi sie BARDZO ptasiego mleczka i drazy mlecznych :P

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg, w I trymesrze bylo -3kg. Po woli nadrabiam, apetyt wraca :)

Ja mimo, ze mam dobre wyniki to tez biore witaminy, razem z DHA i oddzielnie kawas foliowy. Mysle ze u mnie bylo to niezbedne w I trymestrze kiedy prawie nic nie jadlam i ciagle wymiotowalam tym co juz zjadlam. Jesli to prawda, ze dzieci po suplementacji rodza sie wieksze to ups, porod moze byc trudny. mam nadzieje ze to tylko takie opinie, a nie fakty. A nasza dzidzia po rodzicach gigantem byc nie powinna, po dziadkach tez ;)

u mnie tez leje, pogoda pokazuje prawdopodobieństwo opadow na poziomie 100% heh

milego dnia dla Was i powodzenia wizytujacym!

3i49anlimybgnl9h.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita w końcu się odezwałaś:) Co do witamin to mój lekarz mówił to samo tylko że pod koniec ciąży powiedział, że skoro wyniki są dobre to nie muszę ich brać bo dziecko za szybko rośnie

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja znów z upalnego Gdańska. Lezymy z Synkiem na lozku przy wiatraku i popijamy koktajl truskawkowy :)

Zemra jak sie czujecie?

jedynka lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Furia polubiłam Twoją wiadomość bo z ważyłam się przed śniadaniem to 6 na plusie :) nie wiem czy to całościowo się na mnie odbija, 2 kg cyce, 2 kg brzuch i dwa reszta wiec jeszcze tragedii nie ma :) no i u mnie batoniki rządzą :)

Ja właśnie jem śniadanko na balkonie, jeszcze nie jest tak gorąco :) Później pójdziemy z małym świderkiem na basen :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:10

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna lekarz Ci zalecił podwójną dawkę kwasu foliowego?

Ita gdzieś Ty się podziewała?

Bajka Ty nadal pracujesz?

Ja mam wyniki idealne ale niektóre już na granicy więc ciekawe czy bez wit nie poleciały by w dół. Teraz to i tak jem ogromną ilość owoców, sporo warzyw na jesień już tak kolorowej diety nie będzie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ja również się witam :)

Dziś zaczynam 17 tc :D 3,5 kg na plusie :/ Chyba trochę dużo :( Ale po porodzie będę miałą pół roku, żeby zrzucić nadbagaż do lata ;) Chyba trzeba będzie założyć nowy wątek - Grudniowe Mamuśki 2014 walczą o szczupłą sylwetkę ;)

ja też 3,5 na plusie czy dużo hmm zależy jaką miałąś wagę wyjściową :) ja przed ciążą schudłam bardzo i szybko nadrobiłam :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w superpharmie Femibion 59 zł :/ niby promocja z 70 drogi na maksa, też zastanawiam się czy brać witaminy skoro wyniki mam świetne :/ nie wiem sama i tez słyszałam że dzieciaki po witaminach mają większą masę

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam sie pochwale moim brzuchem, ktory w koncu zaczyna rosnac ;P
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df43832cbcbe626e.html
    Mozecie po lewej dostrzec mojego T :P
    Ja narazie nie przytylam nic! A co do witamin to biore, ale musze sie zapytac jak dlugo bede musiala brac bo na ostatniej wizycie moje malenstwo wazylo praktycznie raz tyle niz powinno... I tak jak u Martyny moje dziecko po rodzicach i dziadkkach gigantem byc nie powinno :P ja mam 157/49kg, a moj T 167/55kg :P Takie chudzinki z nas i naszych bliskich :P

34bw43r836g6ojbx.png

Niespodzianek:), inka84, Bajka, kaarolaa, Kiara, Bogusiar80, HANA, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ładny brzunio :) Bedzie zgrabniutki ! :D
    a ja śmigam do stomatologa :(

Do gina za tydzin we wtorek moze w koncu poznam płec :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ