Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też już nie śpię, pędzę rano na małe zakupy później do pracy iii o 18
wizytaaaaamój mąż oczywiście idzie ze mną i liczy że pozna płeć a ja już ze zniecierpliwienia przebieram nogami ach
Doris-83, eforts, Martynaaa, kaarolaa, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana
)
Nie wiem czy to dobrze, czy nie, ale ja oprócz kwasu foliowego i żurawiny nie biorę żadnych witamin... Moja pani doktor nic mi nie kazała brać.
Zemra - strasznie się zmartwiłam Tobą i Twoim MaleństwemModlę się za Was i wierzę, że wszystko jednak dobrze się skończy!
-
Dzień dobry z rana, dawno mnie nie było
AsiaCh wiele moich koleżanek w ciąży, które miały dobre wyniki nie brało żadnych witamin. Słyszałam nawet teorię (rozsiewam plotki), że nie chciały brać tych witamin bo podobno dzieci rodzą się większe po takiej suplementacji.
Ale jeszcze raz podkreślę - one miały wszystkie wyniki dobre i ich lekarze stwierdzili, że dodatkowe witaminy nie są im potrzebne (obie miały zbilansowaną dietę z warzywami, rybami i wszystkim)kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja również się witam
Dziś zaczynam 17 tc3,5 kg na plusie
Chyba trochę dużo
Ale po porodzie będę miałą pół roku, żeby zrzucić nadbagaż do lata
Chyba trzeba będzie założyć nowy wątek - Grudniowe Mamuśki 2014 walczą o szczupłą sylwetkę
HANA, Doris-83, Ita, Furia, Niespodzianek:), kaarolaa, Ewka89, Bursztynka, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Qrczak ja do tego klubu już się zapiszę....nawet Wam nue napiszę ile już przytyłam. Powiem tylko, że już mój lekarz ostatnio stwierdził,że jest odrobinę za dużo. Nie ma tragedii ale mogło by być lepiej.
Kupiłam sobie gazetki i siedzę na tarasieTaki chłodny wiatrek wieje i jest całkiem miło:-)
Przed chwilą ratowałam Pana Psa.....wpadł za piłką do piachu i całe oko sobie zasypał...nie miałam nic w domu z kropli to wodą polewałam,a ten gamoń siedział i się nie ruszał. Kochany ufa mi:-) -
Jak byłam na ostatniej wizycie, to mój lekarz w końcu mnie zważył (po raz pierwszy). Przytyłam 4,6kg . Nie wiem gdzie te kilogramy, chyba tylko w brzuchu i troszkę w piersiach. Obwód pod biustem i w biodrach mam jak przed ciążą. Ale zakupiłam już sobie wagę i będę ważyć się w domu.
A dziś zaczęłam 20 tydzień (wg usg i mojej owulki)i belly pisze, że teraz prawidłowy przyrost wagi to 500 gram tygodniowo.
-
Ja mam 6kg na plusie
ostatnio mam wiekszy apetyt
Zemra kochana odzywaj sie do nas, bardzo sie martwimy. Trzymam ze was mocno kciuki :*
U mnie dzis leje, jest szaro, ale w sumie fajnie bo chlodnoTrzymam meza za slowo bo obieca, po pracy zabrac mnie do düsseldorfu do polskiego sklepu bo chce mi sie BARDZO ptasiego mleczka i drazy mlecznych
eforts lubi tę wiadomość
-
U mnie +1kg, w I trymesrze bylo -3kg. Po woli nadrabiam, apetyt wraca
Ja mimo, ze mam dobre wyniki to tez biore witaminy, razem z DHA i oddzielnie kawas foliowy. Mysle ze u mnie bylo to niezbedne w I trymestrze kiedy prawie nic nie jadlam i ciagle wymiotowalam tym co juz zjadlam. Jesli to prawda, ze dzieci po suplementacji rodza sie wieksze to ups, porod moze byc trudny. mam nadzieje ze to tylko takie opinie, a nie fakty. A nasza dzidzia po rodzicach gigantem byc nie powinna, po dziadkach tez
u mnie tez leje, pogoda pokazuje prawdopodobieństwo opadow na poziomie 100% heh
milego dnia dla Was i powodzenia wizytujacym! -
Cześć dziewczyny Furia polubiłam Twoją wiadomość bo z ważyłam się przed śniadaniem to 6 na plusie
nie wiem czy to całościowo się na mnie odbija, 2 kg cyce, 2 kg brzuch i dwa reszta wiec jeszcze tragedii nie ma
no i u mnie batoniki rządzą
Ja właśnie jem śniadanko na balkonie, jeszcze nie jest tak gorącoPóźniej pójdziemy z małym świderkiem na basen
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 10:10
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Martyna lekarz Ci zalecił podwójną dawkę kwasu foliowego?
Ita gdzieś Ty się podziewała?
Bajka Ty nadal pracujesz?
Ja mam wyniki idealne ale niektóre już na granicy więc ciekawe czy bez wit nie poleciały by w dół. Teraz to i tak jem ogromną ilość owoców, sporo warzyw na jesień już tak kolorowej diety nie będzie. -
Qrczak wrote:Ja również się witam
Dziś zaczynam 17 tc3,5 kg na plusie
Chyba trochę dużo
Ale po porodzie będę miałą pół roku, żeby zrzucić nadbagaż do lata
Chyba trzeba będzie założyć nowy wątek - Grudniowe Mamuśki 2014 walczą o szczupłą sylwetkę
ja też 3,5 na plusie czy dużo hmm zależy jaką miałąś wagę wyjściowąja przed ciążą schudłam bardzo i szybko nadrobiłam
-
w superpharmie Femibion 59 zł
niby promocja z 70 drogi na maksa, też zastanawiam się czy brać witaminy skoro wyniki mam świetne
nie wiem sama i tez słyszałam że dzieciaki po witaminach mają większą masę
-
A ja wam sie pochwale moim brzuchem, ktory w koncu zaczyna rosnac ;P
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df43832cbcbe626e.html
Mozecie po lewej dostrzec mojego T
Ja narazie nie przytylam nic! A co do witamin to biore, ale musze sie zapytac jak dlugo bede musiala brac bo na ostatniej wizycie moje malenstwo wazylo praktycznie raz tyle niz powinno... I tak jak u Martyny moje dziecko po rodzicach i dziadkkach gigantem byc nie powinnoja mam 157/49kg, a moj T 167/55kg
Takie chudzinki z nas i naszych bliskich
Niespodzianek:), inka84, Bajka, kaarolaa, Kiara, Bogusiar80, HANA, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość