X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    161jm93.jpg

Udalo się male :) dzięki Ita :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:03

kaarolaa, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - już widzę! Śliczny brzuszek, ładnie rośnie :)
    Syn tuli Ci się do brzucha i gada do rodzeństwa? :)

Ita - a Wy jak tam? Urośliście? :) Udanego urlopu, każdemu nalezy się wypoczynek, szczególnie po pracy :)

Ja siedzę w domu i zastanawiam się kiedy do mnie ZUS zawita :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:05

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    o wow :D to chyba jakiś rekord pobił :D
    kurcze, i ona go rodziła naturalnie...?
    Teraz to raczej cesarki już robia przy tak dużych bobasach. Mój Tż się właśnie martwi, że mały będzie wielki i nie pozwolą rodzic mi sn.

Źle mnie zrozumiałaś, to mama N takim klockiem była i babcia urodziła ją siłami natury. Ledwo co.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara synuś w brzuszku :) to moje pierwsze dzieciątko :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibionu nie opłaca się kupować w superpharmie. Ja znalazłam taniej w normalnej aptece. Mi lekarz przypomina na każdej wizycie o witaminach więc biorę.

U mnie od wczoraj awaria internetu, po burzy przerwał się gdzieś światłowód i podobno dziś wieczorem będzie. Mam tylko komórkę do połączenia ze światem :-) ale i za to dzień bez kompa.

Niestety wieje dziś spory wiatr i ja automatycznie źle się czuję. Dodano mi i serce jakoś tak nierówno bije, a ciśnienie niskie.

Dzwoniła do mnie dziś koleżanka z pracy, jest teraz w 21 tygodniu i była na usg polowkowym. Ma dziewczynkę. Mówię jej ze fajnie, bo będzie śliczna po mamie. A ona w śmiech, bo jak mówi ze dziewczynka, to o jejku jak ona będzie wyglądać bo mama w ciąży wcale nie zbrzydła :-) kolejny dziwny przesąd ze córka zabiera mamie urodę w ciąży...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara -urlop dopiero za 2tyg, więc jeszcze trochę popiszę z wami :D
    Urośliśmy i to hoho. Co jakiś czas w pamiętniku aktualizuję zdjęcia :D

2a4qzw4.jpg

olcia - oby matka natura nie zaszalała i nie przekazała genów teściowej maluchowi :D Wieeelgachne dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:12

kaarolaa, Kiara, HANA, Paula84, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje o mojego malucha bo moj maz wazył 4250 kg i jeszcze stanał w poprzek, podobno sie tesciowsa nameczyla i niezle ja porozrywal....z reszta u nich wszyscy rtodza sie duzi...meza siostry maja 4 dzieci i kazde wazyło w granicach 4 kg wszystkie rodzily naturalnie...ale u mnie za to male dzieci sie rodzily wiec mysle, ze waga sie wyrowna :)

ewelka i Ita brzuszki sliczne :) moj juz tez nadrabia :)

a waga około 3 kg na plusie od poczatku...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłabym też, ale poczekam jeszcze jakis czas bo zjadłam obiad i w kadr sie nie zmieszcze :P

Jutro już wizyta :D doczekac się nie mogę!!!

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny tydzień, kolejne foto :)

Witam się ;)

260758220b6cd6abmed.jpg

kaarolaa, Kiara, Bursztynka, HANA, Ita, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne ładne brzusio :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    https://www.facebook.com/radioeska/app_285339168230903 kobietki proszę bardzo o głosy :) Dziękuję

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kiara synuś w brzuszku :) to moje pierwsze dzieciątko :D
    ahaha zrozumiałam, że masz jednego obok siebie na plaży a jednego w brzuchu :D :D

Olcia - aaaa :D to tym bardziej wielka dziewczynka :)

Ita - rzeczywiście urośliście, duży brzunio już, widać, że ciążowy :) Zawsze podoba mi się jak skóra jest taka napięta, jak właśnie u Ciebie :)

Paula - ooo króweczki :D :D

Bursztynka - powiem Ci, że ja miałam dokładnie to samo wczoraj (z tym sercem)!Także chyba coś w powietrzu jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:42

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    ahaha zrozumiałam, że masz jednego obok siebie na plaży a jednego w brzuchu :D :D

Olcia - aaaa :D to tym bardziej wielka dziewczynka :)

Ita - rzeczywiście urośliście, duży brzunio już, widać, że ciążowy :) Zawsze podoba mi się jak skóra jest taka napięta, jak właśnie u Ciebie :)

Paula - ooo króweczki :D :D

Bursztynka - powiem Ci, że ja miałam dokładnie to samo wczoraj (z tym sercem)!Także chyba coś w powietrzu jest :/

mój mąż dzis cały ranek za mną chodził i muczał heheh

Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kg :( i nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh

Kiara lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    zrobiłabym też, ale poczekam jeszcze jakis czas bo zjadłam obiad i w kadr sie nie zmieszcze :P

Jutro już wizyta :D doczekac się nie mogę!!!

Ja tez jutro :) na 16;00 mam wizyte, oby krocze się wyklarowało w końcu ;)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nas męczy :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kg :( i nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh

Sądzę, że sporo z nas miało jadłowstręt w 1trymestrze :/
    ale wcale nie widać po tobie tych 6 kg!
    Ja jestem raptem +1,5 kg do przodu a mam wielkiego brzuchola i cyce jak donice!

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko pol kilo na plusie od wagi poczatkowej :) ale w 1 trymestrze 2 kg schudlam wiec jakby 2.5 do przodu :) wszystko póki co w cycach i brzuchu.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie widać tych 6 kg ale z obserwacji wydaje mi się że szczupłe osoby szybciej na początku przybierają na wadze :) spokojnie zrzucimy szybciutko :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od samego poczatku przybieralam i teraz idzie mi to coraz szybciej...ale u mnie glownie wszystko idzie w tylek...dzisiaj robilam akcje szafa i spodniczki wszystkie odpadly, procz jednej z materialu, w ktora jeszcze moja dupa sie miesci...nawet majtki z dnia na dzien zaczely mnie sciskac...jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg nie bede miala co na siebie ubrac w te upaly...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dziewczynki widać te dodatkowe kg :) bokiem jak stoje to nie rzucają się w oczy, ale stojąc już na wprost to tak :) idzie teraz w dupsko i uda, cyce przystopowały chwilowo na szczęście :)

faktem jest, że ja nie miałam jadłowstrętu i wymiotów, więc od samego początku pomaleńku zbierałam kg :)

do wakacji kolejnych mamy sporo czasu na powrot do figury sprzed ciąży, tym się pocieszam :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ