X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    161jm93.jpg

Udalo się male :) dzięki Ita :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:03

kaarolaa, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka - już widzę! Śliczny brzuszek, ładnie rośnie :)
    Syn tuli Ci się do brzucha i gada do rodzeństwa? :)

Ita - a Wy jak tam? Urośliście? :) Udanego urlopu, każdemu nalezy się wypoczynek, szczególnie po pracy :)

Ja siedzę w domu i zastanawiam się kiedy do mnie ZUS zawita :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:05

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    o wow :D to chyba jakiś rekord pobił :D
    kurcze, i ona go rodziła naturalnie...?
    Teraz to raczej cesarki już robia przy tak dużych bobasach. Mój Tż się właśnie martwi, że mały będzie wielki i nie pozwolą rodzic mi sn.

Źle mnie zrozumiałaś, to mama N takim klockiem była i babcia urodziła ją siłami natury. Ledwo co.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara synuś w brzuszku :) to moje pierwsze dzieciątko :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femibionu nie opłaca się kupować w superpharmie. Ja znalazłam taniej w normalnej aptece. Mi lekarz przypomina na każdej wizycie o witaminach więc biorę.

U mnie od wczoraj awaria internetu, po burzy przerwał się gdzieś światłowód i podobno dziś wieczorem będzie. Mam tylko komórkę do połączenia ze światem :-) ale i za to dzień bez kompa.

Niestety wieje dziś spory wiatr i ja automatycznie źle się czuję. Dodano mi i serce jakoś tak nierówno bije, a ciśnienie niskie.

Dzwoniła do mnie dziś koleżanka z pracy, jest teraz w 21 tygodniu i była na usg polowkowym. Ma dziewczynkę. Mówię jej ze fajnie, bo będzie śliczna po mamie. A ona w śmiech, bo jak mówi ze dziewczynka, to o jejku jak ona będzie wyglądać bo mama w ciąży wcale nie zbrzydła :-) kolejny dziwny przesąd ze córka zabiera mamie urodę w ciąży...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara -urlop dopiero za 2tyg, więc jeszcze trochę popiszę z wami :D
    Urośliśmy i to hoho. Co jakiś czas w pamiętniku aktualizuję zdjęcia :D

2a4qzw4.jpg

olcia - oby matka natura nie zaszalała i nie przekazała genów teściowej maluchowi :D Wieeelgachne dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:12

kaarolaa, Kiara, HANA, Paula84, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie boje o mojego malucha bo moj maz wazył 4250 kg i jeszcze stanał w poprzek, podobno sie tesciowsa nameczyla i niezle ja porozrywal....z reszta u nich wszyscy rtodza sie duzi...meza siostry maja 4 dzieci i kazde wazyło w granicach 4 kg wszystkie rodzily naturalnie...ale u mnie za to male dzieci sie rodzily wiec mysle, ze waga sie wyrowna :)

ewelka i Ita brzuszki sliczne :) moj juz tez nadrabia :)

a waga około 3 kg na plusie od poczatku...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłabym też, ale poczekam jeszcze jakis czas bo zjadłam obiad i w kadr sie nie zmieszcze :P

Jutro już wizyta :D doczekac się nie mogę!!!

kaarolaa, Ita lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny tydzień, kolejne foto :)

Witam się ;)

260758220b6cd6abmed.jpg

kaarolaa, Kiara, Bursztynka, HANA, Ita, Bogusiar80, Marimiko, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne ładne brzusio :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    https://www.facebook.com/radioeska/app_285339168230903 kobietki proszę bardzo o głosy :) Dziękuję

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kiara synuś w brzuszku :) to moje pierwsze dzieciątko :D
    ahaha zrozumiałam, że masz jednego obok siebie na plaży a jednego w brzuchu :D :D

Olcia - aaaa :D to tym bardziej wielka dziewczynka :)

Ita - rzeczywiście urośliście, duży brzunio już, widać, że ciążowy :) Zawsze podoba mi się jak skóra jest taka napięta, jak właśnie u Ciebie :)

Paula - ooo króweczki :D :D

Bursztynka - powiem Ci, że ja miałam dokładnie to samo wczoraj (z tym sercem)!Także chyba coś w powietrzu jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 13:42

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    ahaha zrozumiałam, że masz jednego obok siebie na plaży a jednego w brzuchu :D :D

Olcia - aaaa :D to tym bardziej wielka dziewczynka :)

Ita - rzeczywiście urośliście, duży brzunio już, widać, że ciążowy :) Zawsze podoba mi się jak skóra jest taka napięta, jak właśnie u Ciebie :)

Paula - ooo króweczki :D :D

Bursztynka - powiem Ci, że ja miałam dokładnie to samo wczoraj (z tym sercem)!Także chyba coś w powietrzu jest :/

mój mąż dzis cały ranek za mną chodził i muczał heheh

Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kg :( i nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh

Kiara lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    zrobiłabym też, ale poczekam jeszcze jakis czas bo zjadłam obiad i w kadr sie nie zmieszcze :P

Jutro już wizyta :D doczekac się nie mogę!!!

Ja tez jutro :) na 16;00 mam wizyte, oby krocze się wyklarowało w końcu ;)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nas męczy :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kg :( i nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh

Sądzę, że sporo z nas miało jadłowstręt w 1trymestrze :/
    ale wcale nie widać po tobie tych 6 kg!
    Ja jestem raptem +1,5 kg do przodu a mam wielkiego brzuchola i cyce jak donice!

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko pol kilo na plusie od wagi poczatkowej :) ale w 1 trymestrze 2 kg schudlam wiec jakby 2.5 do przodu :) wszystko póki co w cycach i brzuchu.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie widać tych 6 kg ale z obserwacji wydaje mi się że szczupłe osoby szybciej na początku przybierają na wadze :) spokojnie zrzucimy szybciutko :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od samego poczatku przybieralam i teraz idzie mi to coraz szybciej...ale u mnie glownie wszystko idzie w tylek...dzisiaj robilam akcje szafa i spodniczki wszystkie odpadly, procz jednej z materialu, w ktora jeszcze moja dupa sie miesci...nawet majtki z dnia na dzien zaczely mnie sciskac...jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg nie bede miala co na siebie ubrac w te upaly...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj dziewczynki widać te dodatkowe kg :) bokiem jak stoje to nie rzucają się w oczy, ale stojąc już na wprost to tak :) idzie teraz w dupsko i uda, cyce przystopowały chwilowo na szczęście :)

faktem jest, że ja nie miałam jadłowstrętu i wymiotów, więc od samego początku pomaleńku zbierałam kg :)

do wakacji kolejnych mamy sporo czasu na powrot do figury sprzed ciąży, tym się pocieszam :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ