Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja przygotowałam sobie 1 szafkę z ubraniami w które wchodzę, co do majtek, mój brat kupił mi 7 spadochronów i zapytał czy wiem co to prędkość światła... to czas z jakim rośnie mi tyłek
ale te spadochrony bardziej jesienno-zimowe bo są jakby ciut cieplejsze.
Paula to szybciej masz wizytę ja mam umówioną na 17.40, ale jak znam życie poczekam dodatkowe pól godzinki;) mam nadzieję że utrę mężusiowi nosa i mam pod sercem dziewczynkekaarolaa, Paula84, Ita, Qrczak lubią tę wiadomość
-
U mnie już jakieś dwa tygodnie temu wielgachne pudło ciuchów wylądowało w piwnicy. W spódnicę żadną już nie wchodzę, w sukienkę co drugą. Spodnie zostały tylko 2pary biodrówek.
Za to jakie było moje zdziwienie kiedy musiałam popakować też bluzki, tuniczki. Cycole mi z nich wypływały (a myślałam, że takie fajne... luźne na brzuszku...) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
to z miłości
zawsze sobie dowalamy, ja jemu, on do mnie sapie i tak w kółko
juz wyrośliśmy z bicia się i łaskotania do popuszczania w majtki więc teraz toczymy słowne bitwy
ale i tak go kocham bo mam go tylko jednego, a reszta to stado sióstr
narzekałam niedawno że nie mam czestomoczu, no to odwołuję to co powiedziałam....
na wagę nie wchodzę...kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny z tym sączeniem się wód, to musi się robić mokro, są takie paski (takie jakby do sprawdzania ph)którymi można sprawdzić czy się sączą wody
moja koleżanka z 2-3 tyg przed porodem poszła do gina i dostała skierowanie na obserwacje na sączące się wody to lekarze nawet ją pytali skąd ona to wzieław każdym razie trochę jej pociekło i było ok
ładne macie brzuszki wrzucam i ja swój ale żeby nie było że od zawsze tak mi się przytyło to dorzuciłam fotkę z przed półtorej tygodnia, tak mnie wywaliło w ostatnim czasie :)takie chudziny jesteście, że już miałam nie wrzucać ale lubię mój brzuchol
kaarolaa, Martynaaa, Paula84, Bajka, Marimiko, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Martyna lekarz Ci zalecił podwójną dawkę kwasu foliowego?
moja doktor nie zalecila mi podwojnej dawki, ale jak wypisala mi witaminy to po ich zakupie na kolejnej wizycie zapytalam czy zawarta w nich dawka kwasu foliowego jest wystarczajaca bo maja 200µg a powinno sie przyjmowac 400µg. Sama byla zdziwiona ze jest w nich taka dawka, bo normalnie wszystkie preparaty prenatalne maja te wieksza dawke. Powiedziala ze moge brac dodatkowo kwas foliowy, czyli w sumie 600µg, on nie kumuluje sie w organizmie i nie powinien w zaden sposob zaszkodzic. -
nick nieaktualny
-
Co do sączenia wód. Z tego co wiem, to jeżeli się sączą, to bardziej wtedy gdy siedzimy niż w pozycji stojącej. To jest właśnie uczucie jakby wypływała z nas woda. Ja próbowałam kupić paski do testowania, ale aktualnie nie ma w żadnej aptece. W Internecie nie sprawdzałam. Chciałam je mieć na wszelki wypadek
-
Ale piękne brzuszki !!! Mi brzuszek jakoś nie urósł od ostatniego zdjęcia, aczkolwiek może pod koniec tygodnia cykne fotkę
Ostatnio się chwaliłam, że nic nie przytyłam a tu wczorajsze ważonko i 1 kg na plusie...zaczyna się!
Co do witamin, ja żadnych nie biorę, gin mi nie kazał. Tylko kwas foliowy - ale wstyd się przyznać że jak wezmę 3 w tygodniu to jest dobrze - nie umiem brać systematycznie leków i ciągle o tym zapominam. Mam nadzieję, że maleństwo nie ucierpi na mojej głupocie ;(
Ostatnio zamawiałam na pieknamama.pl dwie sukienki na wesele - ale obie za duże, w tym jedna jakaś dziwna - nie wiem jak powinna leżeć a druga jak worek na ziemniaki - taka ogromna. I muszę je zwrócić. ALE dziś pojechałam na miasto do sklepu dla ciężarówek i kupiłam kolejne dwie! Za tamte dostane 320 zł zwrotu a tu wydałam kolejne 440zł...mąż mnie zabije(chociaż dostałam 38 zł rabatu!!!)
Pokaże wam :
http://wrzucaj.net/images/2014/07/08/sukienki.jpg
Tą pudrową założę w przyszły weekend na wesele, a niebieską na poprawiny - zresztą niebieską można nosić na wiele okazji. Pani w sklepie powiedziała, że są tak uszyte że po ciąży też będę mogła je nosić
A wiecie co jest najlepsze? - zawsze miałam problem z sukienkami - a to za krótkie, za małe, coś wystaje, coś nie leży - a sukienki ciążowe - KAŻDA NA MNIE PASOWAŁA I LEŻAŁA ŚWIETNIE!!! - chyba ten stan mi służylolaliciouse, kaarolaa, Martynaaa, Furia, eforts, Niespodzianek:), Kiara, Qrczak lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Hej!
widzę,że dziś dzień Brzuchatkowy:D Wszystkie śliczne !!
Nad Tychami w końcu przetoczyła się potężna burza i jest czym oddychać
Posegregowałam w końcu wszystkie ciuszki jakie zdobyłam dla Juniora.
I wiem juz,że bielizny mamy pod dostatkiem:) teraz jescze śpiochy, półśpiochy, dresiki,bluzki.Oczywiście kombinezon,czapka.
Chyba ostatnio się przesilam,boli mnie coś w lewym pośladku(+krzyż czasami).
Latam cały dzień- to mam za swoje-czas zwolnić.. -
nick nieaktualny