X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przygotowałam sobie 1 szafkę z ubraniami w które wchodzę, co do majtek, mój brat kupił mi 7 spadochronów i zapytał czy wiem co to prędkość światła... to czas z jakim rośnie mi tyłek :P ale te spadochrony bardziej jesienno-zimowe bo są jakby ciut cieplejsze.

Paula to szybciej masz wizytę ja mam umówioną na 17.40, ale jak znam życie poczekam dodatkowe pól godzinki;) mam nadzieję że utrę mężusiowi nosa i mam pod sercem dziewczynke :P

kaarolaa, Paula84, Ita, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już jakieś dwa tygodnie temu wielgachne pudło ciuchów wylądowało w piwnicy. W spódnicę żadną już nie wchodzę, w sukienkę co drugą. Spodnie zostały tylko 2pary biodrówek.
    Za to jakie było moje zdziwienie kiedy musiałam popakować też bluzki, tuniczki. Cycole mi z nich wypływały (a myślałam, że takie fajne... luźne na brzuszku...)

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj chyba gorszy dzien, mdli mnie i ta pogoda nie pomaga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka brat niezly...to Ci dogadal z tymi majtami...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to z miłości :P zawsze sobie dowalamy, ja jemu, on do mnie sapie i tak w kółko ;) juz wyrośliśmy z bicia się i łaskotania do popuszczania w majtki więc teraz toczymy słowne bitwy <3 ale i tak go kocham bo mam go tylko jednego, a reszta to stado sióstr :P

narzekałam niedawno że nie mam czestomoczu, no to odwołuję to co powiedziałam....
    na wagę nie wchodzę...

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny z tym sączeniem się wód, to musi się robić mokro, są takie paski (takie jakby do sprawdzania ph)którymi można sprawdzić czy się sączą wody
    moja koleżanka z 2-3 tyg przed porodem poszła do gina i dostała skierowanie na obserwacje na sączące się wody to lekarze nawet ją pytali skąd ona to wzieła :) w każdym razie trochę jej pociekło i było ok

ładne macie brzuszki wrzucam i ja swój ale żeby nie było że od zawsze tak mi się przytyło to dorzuciłam fotkę z przed półtorej tygodnia, tak mnie wywaliło w ostatnim czasie :)takie chudziny jesteście, że już miałam nie wrzucać ale lubię mój brzuchol :)

ba06a2ddb136b034med.jpg

kaarolaa, Martynaaa, Paula84, Bajka, Marimiko, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Martyna lekarz Ci zalecił podwójną dawkę kwasu foliowego?

moja doktor nie zalecila mi podwojnej dawki, ale jak wypisala mi witaminy to po ich zakupie na kolejnej wizycie zapytalam czy zawarta w nich dawka kwasu foliowego jest wystarczajaca bo maja 200µg a powinno sie przyjmowac 400µg. Sama byla zdziwiona ze jest w nich taka dawka, bo normalnie wszystkie preparaty prenatalne maja te wieksza dawke. Powiedziala ze moge brac dodatkowo kwas foliowy, czyli w sumie 600µg, on nie kumuluje sie w organizmie i nie powinien w zaden sposob zaszkodzic.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pokaze Wam moj bebenek, zdjecie zrobilam w zeszlym tygodniu, ale dzis wygladam tak samo. 16+2

out.php?i=837760_clipboard01.jpg

eforts, Paula84, kaarolaa, Marimiko, Bogusiar80, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts jaki juz fajny, okragły brzuszek sie robi :) zazdroszcze i wcale nie jestes gruba, tez chuda sie wydajesz na tych zdjeciach :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gruba nie jestem ale mam wrażenie, że w naszym wątku to same szczupaki :) już dzisiaj pisałam, że mam plus 6 kg ale w ogóle się tym nie martwię :D

a jeszcze co do wód to gin mierzy poziom.

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie przodem nie pokaze bo wygladam jak tucznik przy was :P Chudzinki :) :) Sliczne macie domki :)

kaarolaa, eforts, Doris-83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts ja do szczuplakow nie naleze ;) a brzuchy piękne wszystkie!

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts śliczny brzuś taki okrąglutki cudo:)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuchacze:-)
    Mój małżonek do mnie teraz mówi pieszczotliwie brzuchaczko:-)

Była u mnie burza,przeszła i znowu słońce i zaduch....lato:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sączenia wód. Z tego co wiem, to jeżeli się sączą, to bardziej wtedy gdy siedzimy niż w pozycji stojącej. To jest właśnie uczucie jakby wypływała z nas woda. Ja próbowałam kupić paski do testowania, ale aktualnie nie ma w żadnej aptece. W Internecie nie sprawdzałam. Chciałam je mieć na wszelki wypadek

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne brzuszki !!! Mi brzuszek jakoś nie urósł od ostatniego zdjęcia, aczkolwiek może pod koniec tygodnia cykne fotkę ;) Ostatnio się chwaliłam, że nic nie przytyłam a tu wczorajsze ważonko i 1 kg na plusie...zaczyna się!

Co do witamin, ja żadnych nie biorę, gin mi nie kazał. Tylko kwas foliowy - ale wstyd się przyznać że jak wezmę 3 w tygodniu to jest dobrze - nie umiem brać systematycznie leków i ciągle o tym zapominam. Mam nadzieję, że maleństwo nie ucierpi na mojej głupocie ;(

Ostatnio zamawiałam na pieknamama.pl dwie sukienki na wesele - ale obie za duże, w tym jedna jakaś dziwna - nie wiem jak powinna leżeć a druga jak worek na ziemniaki - taka ogromna. I muszę je zwrócić. ALE dziś pojechałam na miasto do sklepu dla ciężarówek i kupiłam kolejne dwie! Za tamte dostane 320 zł zwrotu a tu wydałam kolejne 440zł...mąż mnie zabije :P (chociaż dostałam 38 zł rabatu!!!)
    Pokaże wam :
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/08/sukienki.jpg

Tą pudrową założę w przyszły weekend na wesele, a niebieską na poprawiny - zresztą niebieską można nosić na wiele okazji. Pani w sklepie powiedziała, że są tak uszyte że po ciąży też będę mogła je nosić ;)

A wiecie co jest najlepsze? - zawsze miałam problem z sukienkami - a to za krótkie, za małe, coś wystaje, coś nie leży - a sukienki ciążowe - KAŻDA NA MNIE PASOWAŁA I LEŻAŁA ŚWIETNIE!!! - chyba ten stan mi służy :D

lolaliciouse, kaarolaa, Martynaaa, Furia, eforts, Niespodzianek:), Kiara, Qrczak lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

widzę,że dziś dzień Brzuchatkowy:D Wszystkie śliczne !!

Nad Tychami w końcu przetoczyła się potężna burza i jest czym oddychać:)
    Posegregowałam w końcu wszystkie ciuszki jakie zdobyłam dla Juniora.
    I wiem juz,że bielizny mamy pod dostatkiem:) teraz jescze śpiochy, półśpiochy, dresiki,bluzki.Oczywiście kombinezon,czapka.

Chyba ostatnio się przesilam,boli mnie coś w lewym pośladku(+krzyż czasami).
    Latam cały dzień- to mam za swoje-czas zwolnić..

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko-PIĘKNE te sukienki!!!!!!

Też muszę czegoś poszukać po wypłacie :p
    20 lipca mam w rodzinie chrzciny- i jestem chrzestną :D

Marimiko lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom mi tez sie podobaja, zwlaszcza ta pudrowa...ja mam w sierpniu wesele, ale z kupnem sukienki naturalnie jeszcze poczekam...mam jedna, ktora ma miejsce na brzuszek ale do sierpnia moze byc za mala...

• eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko piękne, chciałabym tą niebieską :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ