X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej pójść do sklepu i tam coś wpadnie w oko. Bo faktycznie kupienie prezentu jak nie zna się upodobań dziecka to jest wyzwanie.
    Moja kuzynka ma 5 lat i uwielbia puzzle, książki i każda ilość ciastoliny zużywana jest w ekspressowym tempie.
    I ostatnio lalki ala Barbie. No ale rok różnicy to dużo w tym wieku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo te okropne lalki monster high. okropnie wyglądają ale podobno dziewczyny za nimi szaleją.

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie wszystkie :)

Kiara są też teraz takie zestawy do robienia samodzielnie biżuterii - korali, bransoletek. To też może być fajne dla takiej dziewczynki

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie kupić coś słodkiego i w kopercie dać kasę.. niech rodzice jej kupią. Nie mam pojęcia na co jest teraz moda. Zacofana jestem w temacie dzieci, ale spokojnie nadrobić muszę :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jeszcze troche i bedziemy znały wszystkie postaci z bajek :P

Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - ta pudrowa bedzie w tym sklepie internetowym: http://www.happymum.pl/

Olcia - widziałam, że mają koszulke, bluzki, takie dresowe sukienki i bielizne i dzinsy - ale akurat potrzebowałam sukienki więc na resztę nie patrzyłam - ale na pewno tam zajrzę :) a Pani w sklepie - jest rewelacyjna!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze ten sam problem, moja chrzesnica w maju konczyla 6 lat wiec wolalam dac jej pieniadze i duza czekolade :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakie ładne łaciate wdzianko masz! :) Ja też takie chcę :P

Dziewczyny piękne macie te swoje brzuszki. Ja też dziś rano fotę pstryknęłam, ale A. zabrał aparat do pracy i nie zgrałam zdjęć :P
    Może jutro przechwycę aparat to wrzucę foto.

Ja mam już spory brzuch i rzeczywiście najbardziej widać, że to ciążowy w sukienkach :) Nawet ostatnio widziała mnie gdzieś z daleka znajoma TŻa i pisała mu sms'a, czy przypadkiem chciałby się czymś pochwalić ;) Także chyba faktycznie wyglądam już jak ciężarówka :)
    Natomiast dodatkowe kg głównie poszły mi w brzuch, uda i pośladki. Stwierdzam nawet, że mam obecnie wielki zad :P
    Co do jedzenia, to ja też często głodna chodzę. Chociaż zauważyłam, że i tak odczuwam mniejsze ssanie niż tak do 10tc, bo wtedy ciągle bym coś jadła, aż mną telepało czasami z głodu.
    Jem podobnie jak przed ciążą, tyle że może ciut więcej. Mam na szczęście mniejszą chęć na słodycze, więc tak sobie tłumaczę, że te dodatkowe kg to takie zdrowe przytycie, a nie z obżarstwa słodyczami lub jak podaje przykład Kiara - chipsikami ;)

Lola ten ból w pośladku to na pewno od przeciążenia kręgosłupa. Mi też znów wrócił (prawy pośladek) i wiem na pewno, że to po sobotnim maratonie po Ikei i innych sklepach + wczorajsze 4 godziny prasowania :/ A już myślałam, że mam spokój, bo dłuuugo nie bolało.

Marimiko świetne sukienki :) Kochana pokaż nam się w nich!

Co do prezentu dla 6-latki, to ja nie pomogę, bo mam wprawę w kupowaniu prezentów wyłącznie dla chłopców ;)

kaarolaa, Marimiko, Paula84, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką fajną stronkę z polskimi zabawkami znalazłam :)
    http://www.polskie-zabawki.pl/

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i dzisiaj w koncu na 100% poczulam Kropka :) jeszcze tak w srodku go nie czuje, ale trzymalam dosc dlugo reke na brzuchu...lekko po prawej stronie tak dosc nisko...walneło dosc porzadnie :) wiec pewnie na dniach bede czula wiecej i mocniej, dzisiaj udalo mi sie to pukniecie poczuc 3 razy...moje słoneczko daje o sobie znac <3

Qrczak, ewelinka_shn, Bursztynka, Niespodzianek:), Furia lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nic nie czuje oprócz rozciągania:(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja tez nie :( ale i my się doczekamy

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie czuję :( Chociaż dwa razy wieczorem jak leżałam to zdawało mi się, że poczułam takie puknięcie. Ale ponoć najpierw czuć bąbelki/motylki/rybi ogon a dopiero później puknięcia, więc to pewnie jeszcze nie to ;) Zatem nadal cierpliwie czekam. Za miesiąc będę już pewnie coś czuła ;D

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj wieczorem jak leżałam z brzuchem wywalonym na wierzch to chyba widziałam jak sie lekko uniósł i poczułam lekkie puknięcie, ale jeszcze nie jestem pewna na 100% czy to bylo na pewno to, bo tak się przyglądam i nasłuchuje że mogłam sobie wmówic :P

p.s. zjadłam 2 bułki z pomidorkiem i nadal czuje się jakbym nic nie zjadła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 18:15

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widac to dopiero poczatki, najpierw byly te babelki, raz mnie cos zalaskotalo, ale tylko raza dzisiaj pierwszy raz poczulam te pukniecia i to tak nisko wiec jelita odpadaja :)

Ewka89 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne sukienki. Pudrowa extra.

Czuję się dziś fatalnie, dawno tak nie miałam. Pogoda, brak powietrza i temperatura mnie dobija. Nie mam siły, duszno mi. Dajcie tą burzę na lubelszczyznę.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mam to samo, nawet mdłosci doszły, ktorych nie mialam od 11 tyg...leze i umieram normalnie...na Mazury tez dajcie burze...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, ja też nie miałam etapu bulgotania i łaskotania, tylko od razu te puknięcia. A powtarzają się już od kilku dni, zawsze wieczorem i zawsze po lewej stronie. Myślę, ze to synuś.
    A przedwczoraj jak położyłam wieczorem w tym miejscu rękę, to czułam coś żywego pod ręką:)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bym chciała ruchy porzadne... wiedzialabym ze u mojego Synka ok ;) ale tyle czekalam to jeszcze chwilkę mogę poczekać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ja też jeszcze nic nie czuję :( Chociaż dwa razy wieczorem jak leżałam to zdawało mi się, że poczułam takie puknięcie. Ale ponoć najpierw czuć bąbelki/motylki/rybi ogon a dopiero później puknięcia, więc to pewnie jeszcze nie to ;) Zatem nadal cierpliwie czekam. Za miesiąc będę już pewnie coś czuła ;D

Kochana jak juz pisałam wczesniej - u mnie odrazu były puknięcia także to nie jest regułą:D Teraz zauważyłam że jak się słodkiego nażrę to małe nieźle świruje:D:D:D

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ