X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej pójść do sklepu i tam coś wpadnie w oko. Bo faktycznie kupienie prezentu jak nie zna się upodobań dziecka to jest wyzwanie.
    Moja kuzynka ma 5 lat i uwielbia puzzle, książki i każda ilość ciastoliny zużywana jest w ekspressowym tempie.
    I ostatnio lalki ala Barbie. No ale rok różnicy to dużo w tym wieku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo te okropne lalki monster high. okropnie wyglądają ale podobno dziewczyny za nimi szaleją.

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie wszystkie :)

Kiara są też teraz takie zestawy do robienia samodzielnie biżuterii - korali, bransoletek. To też może być fajne dla takiej dziewczynki

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie kupić coś słodkiego i w kopercie dać kasę.. niech rodzice jej kupią. Nie mam pojęcia na co jest teraz moda. Zacofana jestem w temacie dzieci, ale spokojnie nadrobić muszę :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jeszcze troche i bedziemy znały wszystkie postaci z bajek :P

Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - ta pudrowa bedzie w tym sklepie internetowym: http://www.happymum.pl/

Olcia - widziałam, że mają koszulke, bluzki, takie dresowe sukienki i bielizne i dzinsy - ale akurat potrzebowałam sukienki więc na resztę nie patrzyłam - ale na pewno tam zajrzę :) a Pani w sklepie - jest rewelacyjna!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze ten sam problem, moja chrzesnica w maju konczyla 6 lat wiec wolalam dac jej pieniadze i duza czekolade :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakie ładne łaciate wdzianko masz! :) Ja też takie chcę :P

Dziewczyny piękne macie te swoje brzuszki. Ja też dziś rano fotę pstryknęłam, ale A. zabrał aparat do pracy i nie zgrałam zdjęć :P
    Może jutro przechwycę aparat to wrzucę foto.

Ja mam już spory brzuch i rzeczywiście najbardziej widać, że to ciążowy w sukienkach :) Nawet ostatnio widziała mnie gdzieś z daleka znajoma TŻa i pisała mu sms'a, czy przypadkiem chciałby się czymś pochwalić ;) Także chyba faktycznie wyglądam już jak ciężarówka :)
    Natomiast dodatkowe kg głównie poszły mi w brzuch, uda i pośladki. Stwierdzam nawet, że mam obecnie wielki zad :P
    Co do jedzenia, to ja też często głodna chodzę. Chociaż zauważyłam, że i tak odczuwam mniejsze ssanie niż tak do 10tc, bo wtedy ciągle bym coś jadła, aż mną telepało czasami z głodu.
    Jem podobnie jak przed ciążą, tyle że może ciut więcej. Mam na szczęście mniejszą chęć na słodycze, więc tak sobie tłumaczę, że te dodatkowe kg to takie zdrowe przytycie, a nie z obżarstwa słodyczami lub jak podaje przykład Kiara - chipsikami ;)

Lola ten ból w pośladku to na pewno od przeciążenia kręgosłupa. Mi też znów wrócił (prawy pośladek) i wiem na pewno, że to po sobotnim maratonie po Ikei i innych sklepach + wczorajsze 4 godziny prasowania :/ A już myślałam, że mam spokój, bo dłuuugo nie bolało.

Marimiko świetne sukienki :) Kochana pokaż nam się w nich!

Co do prezentu dla 6-latki, to ja nie pomogę, bo mam wprawę w kupowaniu prezentów wyłącznie dla chłopców ;)

kaarolaa, Marimiko, Paula84, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką fajną stronkę z polskimi zabawkami znalazłam :)
    http://www.polskie-zabawki.pl/

fgplku1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i dzisiaj w koncu na 100% poczulam Kropka :) jeszcze tak w srodku go nie czuje, ale trzymalam dosc dlugo reke na brzuchu...lekko po prawej stronie tak dosc nisko...walneło dosc porzadnie :) wiec pewnie na dniach bede czula wiecej i mocniej, dzisiaj udalo mi sie to pukniecie poczuc 3 razy...moje słoneczko daje o sobie znac <3

Qrczak, ewelinka_shn, Bursztynka, Niespodzianek:), Furia lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nic nie czuje oprócz rozciągania:(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja tez nie :( ale i my się doczekamy

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie czuję :( Chociaż dwa razy wieczorem jak leżałam to zdawało mi się, że poczułam takie puknięcie. Ale ponoć najpierw czuć bąbelki/motylki/rybi ogon a dopiero później puknięcia, więc to pewnie jeszcze nie to ;) Zatem nadal cierpliwie czekam. Za miesiąc będę już pewnie coś czuła ;D

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj wieczorem jak leżałam z brzuchem wywalonym na wierzch to chyba widziałam jak sie lekko uniósł i poczułam lekkie puknięcie, ale jeszcze nie jestem pewna na 100% czy to bylo na pewno to, bo tak się przyglądam i nasłuchuje że mogłam sobie wmówic :P

p.s. zjadłam 2 bułki z pomidorkiem i nadal czuje się jakbym nic nie zjadła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 18:15

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widac to dopiero poczatki, najpierw byly te babelki, raz mnie cos zalaskotalo, ale tylko raza dzisiaj pierwszy raz poczulam te pukniecia i to tak nisko wiec jelita odpadaja :)

Ewka89 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne sukienki. Pudrowa extra.

Czuję się dziś fatalnie, dawno tak nie miałam. Pogoda, brak powietrza i temperatura mnie dobija. Nie mam siły, duszno mi. Dajcie tą burzę na lubelszczyznę.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka mam to samo, nawet mdłosci doszły, ktorych nie mialam od 11 tyg...leze i umieram normalnie...na Mazury tez dajcie burze...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak, ja też nie miałam etapu bulgotania i łaskotania, tylko od razu te puknięcia. A powtarzają się już od kilku dni, zawsze wieczorem i zawsze po lewej stronie. Myślę, ze to synuś.
    A przedwczoraj jak położyłam wieczorem w tym miejscu rękę, to czułam coś żywego pod ręką:)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bym chciała ruchy porzadne... wiedzialabym ze u mojego Synka ok ;) ale tyle czekalam to jeszcze chwilkę mogę poczekać.

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Ja też jeszcze nic nie czuję :( Chociaż dwa razy wieczorem jak leżałam to zdawało mi się, że poczułam takie puknięcie. Ale ponoć najpierw czuć bąbelki/motylki/rybi ogon a dopiero później puknięcia, więc to pewnie jeszcze nie to ;) Zatem nadal cierpliwie czekam. Za miesiąc będę już pewnie coś czuła ;D

Kochana jak juz pisałam wczesniej - u mnie odrazu były puknięcia także to nie jest regułą:D Teraz zauważyłam że jak się słodkiego nażrę to małe nieźle świruje:D:D:D

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ