Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też muszę rozejrzeć się za sukienkami ale jakoś nie mam weny na zakupy ubraniowe co u mnie dość dziwne, więc chodzę w tym co jest w szafie:)
a zaraz wychodzę bo muszę z mężem na działkę podjechać i prosto do lekarza także trzymajcie kciuki :)jak wrócę napiszę co z maluchem.
to idęMarimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Cha cha, widać, widać Wasze brzuszki!
A ciekawa jestem, czy widać je już Wam spod ubrania, takiego zwykłego? Mnie - różnie. Na ogół wyglądam raczej jak spasiona krówka a nie przyszła mama
Pokazałabym się z brzuszkiem, ale nie mam dobrego aparatu. W tym tygodniu wreszcie zmieniam telefon, więc spróbuję się pochwalić, gdy już dostanę nowy
Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Jedynka ja robię tel. A w ciuchach już widać, najładniej prezentuje się w sukienkach
Marimiko ja ostatnio powiedziałam mężowi, że on też rękędo tego przyłożył i powinien parcytypować w kosztach mojej nowej garderoby
Martynaaa, Marimiko, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Jedynka, ja w bluzkach i spodniach (biodrowkach oczywiscie) tez wygladam jak przejedzona a nie w ciazy
ale tak jak pisze Eforts, dopiero w sukienkach widac ze jest to ciaza a nie wynik napadow wilczego apetytu
co do sukienek, piekne Marimiko! Bedziesz wygladac pieknie jak ubierzesz w nie swego brzuchala.
Ja preferuje dlugosc maxi, nie jestem fanka moich nog i dobrze czuje sie w dlugich sukienkach. Wzrost 170cm tez pozwala na takie szalenstwawlasnie szukam sobie na lato takich lekkich bawelnianych sukienek oplywajacych cialo w jednym kolorze. W takim ubiorze brzuszek wyglada uroczo. H&M ma takie z linii Basic, ale niektore z nich nieco przeswiutuja.
Marimiko, eforts lubią tę wiadomość
-
Obie sukienki są firmy Happymum.
Ewelinka to chyba ten sam sklep, tylko ma dwie lokalizacje: sklep nazywa się KAMAMA i jest w tych pawilonach przy dworcu we wrzeszczu - to jest bodajże ulica klonowa.
O dziwo sukienki na stronie internetowej sklepu firmowego i w tym sklepie są w tej samej cenie 239 zł (z tym, że Pani w sklepie mi dała rabat 19 zl na każdą) W sklepie firmowym rabatu bym nie dostała:>
Pokazałam mężowi - podobam mu się w nichI fajne jest to, że będą też dobre jak brzuch jeszcze urośnie
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyPaula84 wrote:mój mąż dzis cały ranek za mną chodził i muczał heheh
Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kgi nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh
Tyle, że jak pisałam kiedyś obawiam się o wagę po ciąży, także pilnuję mocno tego, co jem,co jednak nie oznacza, że wcale nie pozwolam sobie co jakiś czas na coś niezdrowego (typu skwarki ostatnio
), albo bardziej kalorycznego. Staram się po prostu jakoś zrównowazyć ten jadlospis... ale kochana ja też się wagą ostatnio martwiłam, bo jak mówiłam jakdłam jak do tej pory a z dnia na dzień mi przybyło! Na szczęście gin kazał się nie martwić, powiedział, że zobaczymy jak będzie dalej. Chyba to była woda, bo miałam tez stopy spuchnięte i dłonie mooocno, później 1kg poszedł w dół sam z siebie i teraz na szczeście znowu waga stoi, także może nie będzie ze mną tak źle
No i piersi mam generalnie 2 rozmiary większe niż na początku ciąży.
Staram się pić dużo wody, żeby nie sterczec ciągle nad lodówką jakoś tak oszukuję organizmale owoców sobie nie odmawiam,tzn. nie jem kilogramami (choćby po to żeby brzuch nie bolał), ale przecież nie będę sobie mówić "ooo nie, nie zjesz tej nektarynki, bo przytyłaś znowu 300g"
ale kochana trochę przybrac musimy w tych ciążachJak ja obserwuję po dziewczynach z innego forum, to nie ma różnicy czy była szczupła czy nie przed ciążą - rożnie każda przybiera
I moim zdaniem to wszysto jest ok,mamy przeciez różne organizmy
No chyba, że ktoś ma taki nowy nawyk jak np. siedzenie w fotelu wieczorem i wcinanie chipsów, to raczej nie może zwalać dodatkowe kg na ciążę a na chipsiki
Tak czy siak - jak którejś zostanie coś po ciąży, to zasilimy wątek odchudzaniowy po ciążyPaula84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:ja od samego poczatku przybieralam i teraz idzie mi to coraz szybciej...ale u mnie glownie wszystko idzie w tylek...dzisiaj robilam akcje szafa i spodniczki wszystkie odpadly, procz jednej z materialu, w ktora jeszcze moja dupa sie miesci...nawet majtki z dnia na dzien zaczely mnie sciskac...jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg nie bede miala co na siebie ubrac w te upaly...
A tyłki ciężarne wypinają do tyłu bo zmienia się środek ciężkości. Poza tym ja tam uważam, że jędrne, duże pupy są fajne!
kaarolaa, Bursztynka, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
Ja też chodzę głodna - muszę jeść co 2-3 godziny. Jem cały czas tak samo i ten kilogram przybył też z dnia na dzień :> Ale kurcze - to ciąża - norma że będziemy tyć
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyKiara wrote:biodra nam się w ciąży poszerzają
A tyłki ciężarne wypinają do tyłu bo zmienia się środek ciężkości. Poza tym ja tam uważam, że jędrne, duże pupy są fajne!
Kiara lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, cieszcie sie ze przybieracie, to jest takie fajne w ciazy, tak sie zaokraglic i wygladac przy tym cudownie bo w srodku jest maly czlowiek! Cos pieknego.
Pociesze Was, z moich poradnikow wyczytalam ze kobieta w II trymestrze powinna tyc srednio 0.5kg tygodniowo i jest to zdrowy i zalecany przyrost wagi. Oczywiscie moze byc tak ze jednego tygodnia przybieramy prawie kilo a kolejnego 200g, albo jednego kilogram a kolejnego tygodnia nic, wazne ze proporcje sa zachowane. Jesli nastepuje wlasnie taki przyrost wagi to po porodzie powinnysmy szybko zgubic dodatkowe kilogramy ktore przybralysmy, najpierw podczas karmienia piersia a potem to juz samo powinno spasc przy zajeciach super-mamy -
nick nieaktualnydziewczyny, ratunku!
TŻ potrzebuje na dz prezent dla dziewczynki lat 6, której ja nie znam (jego chrześnica, ciągle była chora jak mieliśmy się spotkać), więc nie wiem co lubi, a on niby ją zna, ale też niewiele wie... wie tyle, że późno zaczęła mówić itd.
Co kupić?? -
Nadciąga kolejna burza....zaduch nie do wytrzymania.
Dzisiaj bardzo źle znoszę upał...
Dla dziewczynki proponuję taki zestaw do makijarzu dla dzieci lub torebkęToż to małe strojnisie. Oczywiście torebkę odpowiednią dla dzieci:-)
-
Chyba najlepiej pójść do sklepu i tam coś wpadnie w oko. Bo faktycznie kupienie prezentu jak nie zna się upodobań dziecka to jest wyzwanie.
Moja kuzynka ma 5 lat i uwielbia puzzle, książki i każda ilość ciastoliny zużywana jest w ekspressowym tempie.
I ostatnio lalki ala Barbie. No ale rok różnicy to dużo w tym wieku