X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej odetnę metki zanim mąż wróci i mnie z domu wyrzuci :P

lolaliciouse, kaarolaa, Furia, eforts lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też muszę rozejrzeć się za sukienkami ale jakoś nie mam weny na zakupy ubraniowe co u mnie dość dziwne, więc chodzę w tym co jest w szafie:)

a zaraz wychodzę bo muszę z mężem na działkę podjechać i prosto do lekarza także trzymajcie kciuki :)jak wrócę napiszę co z maluchem.

to idę :)

Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cha cha, widać, widać Wasze brzuszki! :) A ciekawa jestem, czy widać je już Wam spod ubrania, takiego zwykłego? Mnie - różnie. Na ogół wyglądam raczej jak spasiona krówka a nie przyszła mama :) Pokazałabym się z brzuszkiem, ale nie mam dobrego aparatu. W tym tygodniu wreszcie zmieniam telefon, więc spróbuję się pochwalić, gdy już dostanę nowy :)

Furia, kaarolaa lubią tę wiadomość

fgplku1.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynka ja robię tel. A w ciuchach już widać, najładniej prezentuje się w sukienkach :)

Marimiko ja ostatnio powiedziałam mężowi, że on też rękę :) do tego przyłożył i powinien parcytypować w kosztach mojej nowej garderoby :)

Martynaaa, Marimiko, Qrczak, Bursztynka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynka, ja w bluzkach i spodniach (biodrowkach oczywiscie) tez wygladam jak przejedzona a nie w ciazy ;) ale tak jak pisze Eforts, dopiero w sukienkach widac ze jest to ciaza a nie wynik napadow wilczego apetytu ;)

co do sukienek, piekne Marimiko! Bedziesz wygladac pieknie jak ubierzesz w nie swego brzuchala.

Ja preferuje dlugosc maxi, nie jestem fanka moich nog i dobrze czuje sie w dlugich sukienkach. Wzrost 170cm tez pozwala na takie szalenstwa ;) wlasnie szukam sobie na lato takich lekkich bawelnianych sukienek oplywajacych cialo w jednym kolorze. W takim ubiorze brzuszek wyglada uroczo. H&M ma takie z linii Basic, ale niektore z nich nieco przeswiutuja.

Marimiko, eforts lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gdzie zakupilas te cuda? Ja znam tylko jeden sklep ciazowy na hali w Gdansku...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, a jakiej firmy jest ta pudrowa?? Bo ja dokładnie za miesiąc będę świadkową u siostry i muszę też coś kupić.

Marimiko lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie sukienki są firmy Happymum.

Ewelinka to chyba ten sam sklep, tylko ma dwie lokalizacje: sklep nazywa się KAMAMA i jest w tych pawilonach przy dworcu we wrzeszczu - to jest bodajże ulica klonowa.

O dziwo sukienki na stronie internetowej sklepu firmowego i w tym sklepie są w tej samej cenie 239 zł (z tym, że Pani w sklepie mi dała rabat 19 zl na każdą) W sklepie firmowym rabatu bym nie dostała:>

Pokazałam mężowi - podobam mu się w nich :D I fajne jest to, że będą też dobre jak brzuch jeszcze urośnie :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    mój mąż dzis cały ranek za mną chodził i muczał heheh

Nie wiem jak Wy to dziewczyny robicie, że tak mało na wadze przybrałyście?? Ja już ponad 6kg :( i nie jem wcale więcej jak wcześniej, apetytu też nie mam wilczego ehhh
    ja to chodzę głodna cały czas, także żadnego jadłowstrętu nie miałam :P Tyle, że jak pisałam kiedyś obawiam się o wagę po ciąży, także pilnuję mocno tego, co jem,co jednak nie oznacza, że wcale nie pozwolam sobie co jakiś czas na coś niezdrowego (typu skwarki ostatnio :P), albo bardziej kalorycznego. Staram się po prostu jakoś zrównowazyć ten jadlospis... ale kochana ja też się wagą ostatnio martwiłam, bo jak mówiłam jakdłam jak do tej pory a z dnia na dzień mi przybyło! Na szczęście gin kazał się nie martwić, powiedział, że zobaczymy jak będzie dalej. Chyba to była woda, bo miałam tez stopy spuchnięte i dłonie mooocno, później 1kg poszedł w dół sam z siebie i teraz na szczeście znowu waga stoi, także może nie będzie ze mną tak źle :) No i piersi mam generalnie 2 rozmiary większe niż na początku ciąży.
    Staram się pić dużo wody, żeby nie sterczec ciągle nad lodówką jakoś tak oszukuję organizm :P ale owoców sobie nie odmawiam,tzn. nie jem kilogramami (choćby po to żeby brzuch nie bolał), ale przecież nie będę sobie mówić "ooo nie, nie zjesz tej nektarynki, bo przytyłaś znowu 300g" :P
    ale kochana trochę przybrac musimy w tych ciążach :) Jak ja obserwuję po dziewczynach z innego forum, to nie ma różnicy czy była szczupła czy nie przed ciążą - rożnie każda przybiera :) I moim zdaniem to wszysto jest ok,mamy przeciez różne organizmy :) No chyba, że ktoś ma taki nowy nawyk jak np. siedzenie w fotelu wieczorem i wcinanie chipsów, to raczej nie może zwalać dodatkowe kg na ciążę a na chipsiki :D
    Tak czy siak - jak którejś zostanie coś po ciąży, to zasilimy wątek odchudzaniowy po ciąży :D

Paula84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja od samego poczatku przybieralam i teraz idzie mi to coraz szybciej...ale u mnie glownie wszystko idzie w tylek...dzisiaj robilam akcje szafa i spodniczki wszystkie odpadly, procz jednej z materialu, w ktora jeszcze moja dupa sie miesci...nawet majtki z dnia na dzien zaczely mnie sciskac...jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg nie bede miala co na siebie ubrac w te upaly...
    biodra nam się w ciąży poszerzają :) A tyłki ciężarne wypinają do tyłu bo zmienia się środek ciężkości. Poza tym ja tam uważam, że jędrne, duże pupy są fajne! :)

kaarolaa, Bursztynka, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę głodna - muszę jeść co 2-3 godziny. Jem cały czas tak samo i ten kilogram przybył też z dnia na dzień :> Ale kurcze - to ciąża - norma że będziemy tyć :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    biodra nam się w ciąży poszerzają :) A tyłki ciężarne wypinają do tyłu bo zmienia się środek ciężkości. Poza tym ja tam uważam, że jędrne, duże pupy są fajne! :)
    moja mi nie przeszkadza jest super...wole taka niz jakas plaska i koscista...

Kiara lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, patrzyłam na stronę tej firmy i nie ma tam tej pudrowej..

Mi się jeszcze podoba taka:

http://wrzucaj.net/images/2014/07/08/677d2e31948449b5b56cd93aaf25c3e3.jpg

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cieszcie sie ze przybieracie, to jest takie fajne w ciazy, tak sie zaokraglic i wygladac przy tym cudownie bo w srodku jest maly czlowiek! Cos pieknego.

Pociesze Was, z moich poradnikow wyczytalam ze kobieta w II trymestrze powinna tyc srednio 0.5kg tygodniowo i jest to zdrowy i zalecany przyrost wagi. Oczywiscie moze byc tak ze jednego tygodnia przybieramy prawie kilo a kolejnego 200g, albo jednego kilogram a kolejnego tygodnia nic, wazne ze proporcje sa zachowane. Jesli nastepuje wlasnie taki przyrost wagi to po porodzie powinnysmy szybko zgubic dodatkowe kilogramy ktore przybralysmy, najpierw podczas karmienia piersia a potem to juz samo powinno spasc przy zajeciach super-mamy ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ratunku!

TŻ potrzebuje na dz prezent dla dziewczynki lat 6, której ja nie znam (jego chrześnica, ciągle była chora jak mieliśmy się spotkać :P), więc nie wiem co lubi, a on niby ją zna, ale też niewiele wie... wie tyle, że późno zaczęła mówić itd.
    Co kupić??

• Furia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucyki filly sa teraz ponoc modne dla dziewczynek :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Marimiko gdzie zakupilas te cuda? Ja znam tylko jeden sklep ciazowy na hali w Gdansku...

A przeglądałaś w nim sukienki, ja widziałam kiedyś ładne koszulki mieli, miałam zamiar się do niego w sierpniu wybrać po sukienkę.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadciąga kolejna burza....zaduch nie do wytrzymania.
    Dzisiaj bardzo źle znoszę upał...

Dla dziewczynki proponuję taki zestaw do makijarzu dla dzieci lub torebkę:-) Toż to małe strojnisie. Oczywiście torebkę odpowiednią dla dzieci:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej pójść do sklepu i tam coś wpadnie w oko. Bo faktycznie kupienie prezentu jak nie zna się upodobań dziecka to jest wyzwanie.
    Moja kuzynka ma 5 lat i uwielbia puzzle, książki i każda ilość ciastoliny zużywana jest w ekspressowym tempie.
    I ostatnio lalki ala Barbie. No ale rok różnicy to dużo w tym wieku

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ