Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris dzieciaczki w późniejszym etapie ciąży są w stanie usłyszeć dźwięki dochodzące z otoczenia więc puszczałam muzykę po prostu trochę głośniej. Pamiętam, że ściągnęłam sobie kołysanki dla dzieci i jak je puszczałam to mały szalał w brzuchu, muzyka klasyczna mu nie podchodziła:) A jak jeździliśmy z mężem do jego brata i jego małe dzieci zaczynały płakać albo krzyczeć to mój malutki w brzuszku fikołki robił
-
Jak w dzień to szalały jak teraz mam czas na czytanie to pouciekały
Furia to Ci coś napisze, nie masz dużego brzucha, taki zgrabny a poprzednia ciąża fizycznie musiał a nieźle dać Ci w kość! Ale dla takiego synka to i 30 warto było przytyćSwoją drogą ile już mieszkasz w Niemczech?
To jeszcze dodam, że uczę synka pukania do siebie, jak on mnie to ja jemuale narazie nie wiem czy łapie raczej robi to na co ma ochotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:36
-
nick nieaktualnyDoris-83 wrote:Oki. To ja mam pytanie jak puszczałyście muzyczkę dzieciakom w brzuchu? Duże słuchawki ?
Ja dziś kupiłam komplet 2 czapeczek zawiązywanych w Syku za 15zł i teraz zła jestem, bo widzę, że trochę oszukują... na stronie internetowej jest przeceniony 9,9zł a nie na 15 -
Ja dzis kupilam 3 bodziaki z dlugim rekawem, pajaca bialego, skarpeteczki, a wczoraj taka glowke misia z malym kocykiem do tulenia aaaa i moje dziecie starsze wypatrzylo w sh lalke barbie w ciazy troche driga byla ale co tam. Ja sama taka mialam a wiem ze ona teraz tez ma taku czas, na tapecie tylko ciaza, dzidzia itp itd.
Bajka, Marimiko, Niespodzianek:), lolaliciouse, Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny
-
Kinga.k nic się nie martw, ja też nie przytyłam, choć brzuch już mi widać od paru dni
Lekarka powiedziała, żeby się wagą nie martwić
Ja ogólnie tendencji do tycia nie mam, więc może z tego to wynika.
Julianna Ja wróciłam wczoraj z Chorwacji. Fakt faktem większość czasu spędziłam pod parasolem, ale i troszkę się powystawiałam na słońce, zakrywając brzuch pareo. W morzu pływałam to też mnie opalało, czy też gdy wychodziłam i się osuszałam na słońcu. Nie popadajmy w paranoję, plackiem nie leżałam i nie smażyłam się, ale opalona jestem
Ewka ja też obgotowuję płaty makaronu, na momencik do wrzątku i obowiązkowo pojedynczo. ja mam kiepski piekarnik, jeszcze gazowy więc może też inaczej dopieka (przy ciastach do podanego czasu muszę dodać z pół godz przynajmniej jak nie więcej, na wyczucie). Chwila roboty więcej, a mam pewność, że miękka będzie
Ja po wizycie, wszystko w porządku. Dzidzia znów na głowie stała i szalała tak, że dr nie mogła pomierzyć choćby tętnaTo pewnie przez cukierka, którego zjadłam jadąc autem. W każdym razie między nogami nic nie widać, choć powiedziała, że to nie na 100% bo to ciągle wczesny etap na określanie płci (co mnie dziwi widząc ile tutaj jest od dawna płci określonych). Mąż szczęśliwy chodzi, że dziewczynka prawdopodobnie
ja też, zresztą ja takie przeczucia mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 22:56
Qrczak, Niespodzianek:), Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
DzIeń dobry.
Coś mi wczoraj net nawalał albo antywirus blokował, bo długo nie mogłam wejść na forum. czasem tak właśnie mam, że pół dnia nie mam dostępu do Was
Z nudów więc czytałam o cukrzycy w ciąży i skończyło się wyciem i zamartwianiem
Dziś na razie jest ciut lepiej, ale postanowiłam że przechodzę na dietę dla cukrzyków. Będę się starała jeść 5-6 małych posiłków, nic słodkiego, mało owoców, żadnych tłustych i smażonych potraw i odstawiam ser żółty. Jakoś będę musiała dać radę. Dieta będzie podobna do tej, którą stosowałąm dwa lata temu i na której udało mi się ładnie schudnąć. Tym razem jednak nie chudnięcie a zdrowe odżywianie oraz zdrowie i życie mojego dziecka jest dla mnie celem! Nie dopuszczę, aby coś złego mu się stało przez jakąś cholerną cukrzycę! -
Qrczak ja w poprzedniej ciązy po obciążeniu 75g miałam identyczny wynik jak Ty - coś ok 188. To nie jest cukrzyca ciążowa, bo ta jest przy wyniku ponad 200. To nietolerancja glukozy w ciąży. Coś pomiędzy cukrzycą a wynikiem ok.
Idź do poradni diabetologicznej tam powinni dać Ci za free glukometr. Poproś gina/lekarza rodzinnego o paski i badaj się po każdym posiłku. Zapytaj u dibetologa o aktualne normy, bo tu się zmienia. Ja pamiętam, że 1h po posiłku musiałam zmieścić się z wynikiem do 120.
Słodycze, cukier, ciasta - to na dzień dobry odstaw
Z resztą jedz i sprawdzaj jak na dany produkt reagujesz. Nie zakładaj z góry, że coś Ci podniesie cukier, bo nie raz się zdziwisz, że po czymś lekkim masz wysoki cukier, a po mega posiłku Ci ładnie spadnie. Kombinuj i sprawdzaj.
Ja pamiętam musiałam odstawić białe pieczywo i jeść taki domowy chleb.
Im ciąża starsza tym nietolerancja mija i nie trzeba aż tak uważać.
Nota bene b. szybko masz to badanie z obciążeniem. Z tego co wiem wykonuje się je dopiero między 24-28 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:26
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku
Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ? -
dzień dobry!
Qrczak-podpisuję się pod postem aga.just !! Dokładnie to chciałam Ci napisać!
Moja szwagierka miała własnie nietolerancję. Około 32 tc wszystko się ustabilizowało.
ewka- naprawdę nie musisz gotować tego makaronu- poprostu jak pisała wczesniej dajesz za mało sosów:)
Np. wyobraź sobie nadziewać podgotowany canneloni-masakra-a przeciez to taki sam typ akaronu co lasagne.
Apropo canneloni- robiłyście to danie w formie tortu?- extra efekt na imprezę!!
szurabura- gratuluję udanej wizyty!! I trzymam kciuki by dziewuszka się potwierdziła:)
Idziemy dziś z G do kina wieczorem. Na nowy horror! "Zbaw nas ode złego"
Już nie mogę się doczekac
-
inka84 wrote:Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku
Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ?
Odnośnie detektora- hehe nie wiem czy tak da się po nitce do kłębka, bo tak jak piszesz, słyszysz przepływy i twoje tętno. Ja szukam aż znajdę "małą lokomotywę" -
Witam!
Qrczak dieta Ci na pewno nie zaszkodzi i maleństwu też. Tylko nie popadaj w paranoje:-)
Ja dzisiaj koniecznie muszę na zakupy pojechać po nowy stanik......moje piersi stały się monstrualne:-) Mąż już się pyta czy mi takie zostaną......tylko ja przed ciążą miałam rozmiar F, a niekiedy G....Qrczak, Ita, Paula84 lubią tę wiadomość