X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki. To ja mam pytanie jak puszczałyście muzyczkę dzieciakom w brzuchu? Duże słuchawki ?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dzieciaczki w późniejszym etapie ciąży są w stanie usłyszeć dźwięki dochodzące z otoczenia więc puszczałam muzykę po prostu trochę głośniej. Pamiętam, że ściągnęłam sobie kołysanki dla dzieci i jak je puszczałam to mały szalał w brzuchu, muzyka klasyczna mu nie podchodziła:) A jak jeździliśmy z mężem do jego brata i jego małe dzieci zaczynały płakać albo krzyczeć to mój malutki w brzuszku fikołki robił:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczalam na malych sluchawkach bo nie mialam duzych.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w dzień to szalały jak teraz mam czas na czytanie to pouciekały :/

Furia to Ci coś napisze, nie masz dużego brzucha, taki zgrabny a poprzednia ciąża fizycznie musiał a nieźle dać Ci w kość! Ale dla takiego synka to i 30 warto było przytyć :) Swoją drogą ile już mieszkasz w Niemczech?

To jeszcze dodam, że uczę synka pukania do siebie, jak on mnie to ja jemu :) ale narazie nie wiem czy łapie raczej robi to na co ma ochotę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:36

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Oki. To ja mam pytanie jak puszczałyście muzyczkę dzieciakom w brzuchu? Duże słuchawki ?
    ja sobie włączam, to mały tez słyszy, bo słyszy co się dzieje na zewnątrz :)

Ja dziś kupiłam komplet 2 czapeczek zawiązywanych w Syku za 15zł i teraz zła jestem, bo widzę, że trochę oszukują... na stronie internetowej jest przeceniony 9,9zł a nie na 15 :/

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to rzeczywiście lecą w kulki :/

Też mi się wydaje, że słuchawki to tak a ściema :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam w kalkulator wagi w ciąży moje dane to wyszło ze na tym etapie powinnam przytyć 5 kg a przytyłam 6 to chyba źle nie jest coby tylko rozpedu nie nabrać i trzymać się książkowego 500g/tydz :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam 3 bodziaki z dlugim rekawem, pajaca bialego, skarpeteczki, a wczoraj taka glowke misia z malym kocykiem do tulenia aaaa i moje dziecie starsze wypatrzylo w sh lalke barbie w ciazy troche driga byla ale co tam. Ja sama taka mialam a wiem ze ona teraz tez ma taku czas, na tapecie tylko ciaza, dzidzia itp itd.

Bajka, Marimiko, Niespodzianek:), lolaliciouse, Qrczak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane, ja jutro juz rano mam wizyte na 9.15 ;-) póxniej sie zamelduje, buziaki ;*

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dzieciaki :)
    Olcia kciuki:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie dzisiaj zle vzuje. No na paczatku tak zle nie bylo jak teraz. Najgorsze sa te mdlosci i chyba zoladek mnie boli...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k nic się nie martw, ja też nie przytyłam, choć brzuch już mi widać od paru dni :) Lekarka powiedziała, żeby się wagą nie martwić :) Ja ogólnie tendencji do tycia nie mam, więc może z tego to wynika.

Julianna Ja wróciłam wczoraj z Chorwacji. Fakt faktem większość czasu spędziłam pod parasolem, ale i troszkę się powystawiałam na słońce, zakrywając brzuch pareo. W morzu pływałam to też mnie opalało, czy też gdy wychodziłam i się osuszałam na słońcu. Nie popadajmy w paranoję, plackiem nie leżałam i nie smażyłam się, ale opalona jestem :)

Ewka ja też obgotowuję płaty makaronu, na momencik do wrzątku i obowiązkowo pojedynczo. ja mam kiepski piekarnik, jeszcze gazowy więc może też inaczej dopieka (przy ciastach do podanego czasu muszę dodać z pół godz przynajmniej jak nie więcej, na wyczucie). Chwila roboty więcej, a mam pewność, że miękka będzie :)

Ja po wizycie, wszystko w porządku. Dzidzia znów na głowie stała i szalała tak, że dr nie mogła pomierzyć choćby tętna :) To pewnie przez cukierka, którego zjadłam jadąc autem. W każdym razie między nogami nic nie widać, choć powiedziała, że to nie na 100% bo to ciągle wczesny etap na określanie płci (co mnie dziwi widząc ile tutaj jest od dawna płci określonych). Mąż szczęśliwy chodzi, że dziewczynka prawdopodobnie :) ja też, zresztą ja takie przeczucia mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 22:56

Qrczak, Niespodzianek:), nick nieaktualny, Marimiko, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia powodzenia :)
    Ja ślepo wierzyłam przepisowni na opakowaniu i nie gotowałam.. teraz bede wiedziała :) dzieki dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:00

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzIeń dobry.

Coś mi wczoraj net nawalał albo antywirus blokował, bo długo nie mogłam wejść na forum. czasem tak właśnie mam, że pół dnia nie mam dostępu do Was :/
    Z nudów więc czytałam o cukrzycy w ciąży i skończyło się wyciem i zamartwianiem :(
    Dziś na razie jest ciut lepiej, ale postanowiłam że przechodzę na dietę dla cukrzyków. Będę się starała jeść 5-6 małych posiłków, nic słodkiego, mało owoców, żadnych tłustych i smażonych potraw i odstawiam ser żółty. Jakoś będę musiała dać radę. Dieta będzie podobna do tej, którą stosowałąm dwa lata temu i na której udało mi się ładnie schudnąć. Tym razem jednak nie chudnięcie a zdrowe odżywianie oraz zdrowie i życie mojego dziecka jest dla mnie celem! Nie dopuszczę, aby coś złego mu się stało przez jakąś cholerną cukrzycę!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja w poprzedniej ciązy po obciążeniu 75g miałam identyczny wynik jak Ty - coś ok 188. To nie jest cukrzyca ciążowa, bo ta jest przy wyniku ponad 200. To nietolerancja glukozy w ciąży. Coś pomiędzy cukrzycą a wynikiem ok.
    Idź do poradni diabetologicznej tam powinni dać Ci za free glukometr. Poproś gina/lekarza rodzinnego o paski i badaj się po każdym posiłku. Zapytaj u dibetologa o aktualne normy, bo tu się zmienia. Ja pamiętam, że 1h po posiłku musiałam zmieścić się z wynikiem do 120.

Słodycze, cukier, ciasta - to na dzień dobry odstaw
    Z resztą jedz i sprawdzaj jak na dany produkt reagujesz. Nie zakładaj z góry, że coś Ci podniesie cukier, bo nie raz się zdziwisz, że po czymś lekkim masz wysoki cukier, a po mega posiłku Ci ładnie spadnie. Kombinuj i sprawdzaj.
    Ja pamiętam musiałam odstawić białe pieczywo i jeść taki domowy chleb.
    Im ciąża starsza tym nietolerancja mija i nie trzeba aż tak uważać.

Nota bene b. szybko masz to badanie z obciążeniem. Z tego co wiem wykonuje się je dopiero między 24-28 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:26

Qrczak lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku :)

Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Qrczak-podpisuję się pod postem aga.just !! Dokładnie to chciałam Ci napisać!
    Moja szwagierka miała własnie nietolerancję. Około 32 tc wszystko się ustabilizowało.

ewka- naprawdę nie musisz gotować tego makaronu- poprostu jak pisała wczesniej dajesz za mało sosów:)
    Np. wyobraź sobie nadziewać podgotowany canneloni-masakra-a przeciez to taki sam typ akaronu co lasagne.

Apropo canneloni- robiłyście to danie w formie tortu?- extra efekt na imprezę!!

szurabura- gratuluję udanej wizyty!! I trzymam kciuki by dziewuszka się potwierdziła:)

Idziemy dziś z G do kina wieczorem. Na nowy horror! "Zbaw nas ode złego"
    Już nie mogę się doczekac :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku :)

Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ? :)
    Inka- ja też we wtorek wizytuję :)
    Odnośnie detektora- hehe nie wiem czy tak da się po nitce do kłębka, bo tak jak piszesz, słyszysz przepływy i twoje tętno. Ja szukam aż znajdę "małą lokomotywę";)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Qrczak dieta Ci na pewno nie zaszkodzi i maleństwu też. Tylko nie popadaj w paranoje:-)
    Ja dzisiaj koniecznie muszę na zakupy pojechać po nowy stanik......moje piersi stały się monstrualne:-) Mąż już się pyta czy mi takie zostaną......tylko ja przed ciążą miałam rozmiar F, a niekiedy G....

Qrczak, Ita, Paula84 lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja Sie juz dzisiaj zestresowalam bo zadzwonilam do Zusu i okazali sie ze mój pracodawca jeszcze nic nie zlozyl... Cudownie po 9 będę dzwonila do szefowej...

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ