X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki. To ja mam pytanie jak puszczałyście muzyczkę dzieciakom w brzuchu? Duże słuchawki ?

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris dzieciaczki w późniejszym etapie ciąży są w stanie usłyszeć dźwięki dochodzące z otoczenia więc puszczałam muzykę po prostu trochę głośniej. Pamiętam, że ściągnęłam sobie kołysanki dla dzieci i jak je puszczałam to mały szalał w brzuchu, muzyka klasyczna mu nie podchodziła:) A jak jeździliśmy z mężem do jego brata i jego małe dzieci zaczynały płakać albo krzyczeć to mój malutki w brzuszku fikołki robił:D

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczalam na malych sluchawkach bo nie mialam duzych.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w dzień to szalały jak teraz mam czas na czytanie to pouciekały :/

Furia to Ci coś napisze, nie masz dużego brzucha, taki zgrabny a poprzednia ciąża fizycznie musiał a nieźle dać Ci w kość! Ale dla takiego synka to i 30 warto było przytyć :) Swoją drogą ile już mieszkasz w Niemczech?

To jeszcze dodam, że uczę synka pukania do siebie, jak on mnie to ja jemu :) ale narazie nie wiem czy łapie raczej robi to na co ma ochotę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 21:36

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Oki. To ja mam pytanie jak puszczałyście muzyczkę dzieciakom w brzuchu? Duże słuchawki ?
    ja sobie włączam, to mały tez słyszy, bo słyszy co się dzieje na zewnątrz :)

Ja dziś kupiłam komplet 2 czapeczek zawiązywanych w Syku za 15zł i teraz zła jestem, bo widzę, że trochę oszukują... na stronie internetowej jest przeceniony 9,9zł a nie na 15 :/

• eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to rzeczywiście lecą w kulki :/

Też mi się wydaje, że słuchawki to tak a ściema :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam w kalkulator wagi w ciąży moje dane to wyszło ze na tym etapie powinnam przytyć 5 kg a przytyłam 6 to chyba źle nie jest coby tylko rozpedu nie nabrać i trzymać się książkowego 500g/tydz :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis kupilam 3 bodziaki z dlugim rekawem, pajaca bialego, skarpeteczki, a wczoraj taka glowke misia z malym kocykiem do tulenia aaaa i moje dziecie starsze wypatrzylo w sh lalke barbie w ciazy troche driga byla ale co tam. Ja sama taka mialam a wiem ze ona teraz tez ma taku czas, na tapecie tylko ciaza, dzidzia itp itd.

Bajka, Marimiko, Niespodzianek:), lolaliciouse, Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane, ja jutro juz rano mam wizyte na 9.15 ;-) póxniej sie zamelduje, buziaki ;*

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dzieciaki :)
    Olcia kciuki:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie dzisiaj zle vzuje. No na paczatku tak zle nie bylo jak teraz. Najgorsze sa te mdlosci i chyba zoladek mnie boli...

• szurabura Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k nic się nie martw, ja też nie przytyłam, choć brzuch już mi widać od paru dni :) Lekarka powiedziała, żeby się wagą nie martwić :) Ja ogólnie tendencji do tycia nie mam, więc może z tego to wynika.

Julianna Ja wróciłam wczoraj z Chorwacji. Fakt faktem większość czasu spędziłam pod parasolem, ale i troszkę się powystawiałam na słońce, zakrywając brzuch pareo. W morzu pływałam to też mnie opalało, czy też gdy wychodziłam i się osuszałam na słońcu. Nie popadajmy w paranoję, plackiem nie leżałam i nie smażyłam się, ale opalona jestem :)

Ewka ja też obgotowuję płaty makaronu, na momencik do wrzątku i obowiązkowo pojedynczo. ja mam kiepski piekarnik, jeszcze gazowy więc może też inaczej dopieka (przy ciastach do podanego czasu muszę dodać z pół godz przynajmniej jak nie więcej, na wyczucie). Chwila roboty więcej, a mam pewność, że miękka będzie :)

Ja po wizycie, wszystko w porządku. Dzidzia znów na głowie stała i szalała tak, że dr nie mogła pomierzyć choćby tętna :) To pewnie przez cukierka, którego zjadłam jadąc autem. W każdym razie między nogami nic nie widać, choć powiedziała, że to nie na 100% bo to ciągle wczesny etap na określanie płci (co mnie dziwi widząc ile tutaj jest od dawna płci określonych). Mąż szczęśliwy chodzi, że dziewczynka prawdopodobnie :) ja też, zresztą ja takie przeczucia mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 22:56

Qrczak, Niespodzianek:), Kiara, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia powodzenia :)
    Ja ślepo wierzyłam przepisowni na opakowaniu i nie gotowałam.. teraz bede wiedziała :) dzieki dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:00

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzIeń dobry.

Coś mi wczoraj net nawalał albo antywirus blokował, bo długo nie mogłam wejść na forum. czasem tak właśnie mam, że pół dnia nie mam dostępu do Was :/
    Z nudów więc czytałam o cukrzycy w ciąży i skończyło się wyciem i zamartwianiem :(
    Dziś na razie jest ciut lepiej, ale postanowiłam że przechodzę na dietę dla cukrzyków. Będę się starała jeść 5-6 małych posiłków, nic słodkiego, mało owoców, żadnych tłustych i smażonych potraw i odstawiam ser żółty. Jakoś będę musiała dać radę. Dieta będzie podobna do tej, którą stosowałąm dwa lata temu i na której udało mi się ładnie schudnąć. Tym razem jednak nie chudnięcie a zdrowe odżywianie oraz zdrowie i życie mojego dziecka jest dla mnie celem! Nie dopuszczę, aby coś złego mu się stało przez jakąś cholerną cukrzycę!

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja w poprzedniej ciązy po obciążeniu 75g miałam identyczny wynik jak Ty - coś ok 188. To nie jest cukrzyca ciążowa, bo ta jest przy wyniku ponad 200. To nietolerancja glukozy w ciąży. Coś pomiędzy cukrzycą a wynikiem ok.
    Idź do poradni diabetologicznej tam powinni dać Ci za free glukometr. Poproś gina/lekarza rodzinnego o paski i badaj się po każdym posiłku. Zapytaj u dibetologa o aktualne normy, bo tu się zmienia. Ja pamiętam, że 1h po posiłku musiałam zmieścić się z wynikiem do 120.

Słodycze, cukier, ciasta - to na dzień dobry odstaw
    Z resztą jedz i sprawdzaj jak na dany produkt reagujesz. Nie zakładaj z góry, że coś Ci podniesie cukier, bo nie raz się zdziwisz, że po czymś lekkim masz wysoki cukier, a po mega posiłku Ci ładnie spadnie. Kombinuj i sprawdzaj.
    Ja pamiętam musiałam odstawić białe pieczywo i jeść taki domowy chleb.
    Im ciąża starsza tym nietolerancja mija i nie trzeba aż tak uważać.

Nota bene b. szybko masz to badanie z obciążeniem. Z tego co wiem wykonuje się je dopiero między 24-28 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 07:26

Qrczak lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku :)

Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Qrczak-podpisuję się pod postem aga.just !! Dokładnie to chciałam Ci napisać!
    Moja szwagierka miała własnie nietolerancję. Około 32 tc wszystko się ustabilizowało.

ewka- naprawdę nie musisz gotować tego makaronu- poprostu jak pisała wczesniej dajesz za mało sosów:)
    Np. wyobraź sobie nadziewać podgotowany canneloni-masakra-a przeciez to taki sam typ akaronu co lasagne.

Apropo canneloni- robiłyście to danie w formie tortu?- extra efekt na imprezę!!

szurabura- gratuluję udanej wizyty!! I trzymam kciuki by dziewuszka się potwierdziła:)

Idziemy dziś z G do kina wieczorem. Na nowy horror! "Zbaw nas ode złego"
    Już nie mogę się doczekac :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Witam sie z rana. Bylam dzis na kłuciu i za 4 dni maszeruje do gina, Oby do wtorku :)

Do dziewczyn z DETEKTOREK TETNA. Od jakiegos czasu zauwazylam ze tetno moge doslyszec z roznych stron jadąc wzdluz brzucha. Wiem, ze z lozyska przeplywy slychac i je slysze, a mozliwe, ze slychac tez te z pepowiny i po nitce do kłebka (maluszka) ? :)
    Inka- ja też we wtorek wizytuję :)
    Odnośnie detektora- hehe nie wiem czy tak da się po nitce do kłębka, bo tak jak piszesz, słyszysz przepływy i twoje tętno. Ja szukam aż znajdę "małą lokomotywę";)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Qrczak dieta Ci na pewno nie zaszkodzi i maleństwu też. Tylko nie popadaj w paranoje:-)
    Ja dzisiaj koniecznie muszę na zakupy pojechać po nowy stanik......moje piersi stały się monstrualne:-) Mąż już się pyta czy mi takie zostaną......tylko ja przed ciążą miałam rozmiar F, a niekiedy G....

Qrczak, Ita, Paula84 lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja Sie juz dzisiaj zestresowalam bo zadzwonilam do Zusu i okazali sie ze mój pracodawca jeszcze nic nie zlozyl... Cudownie po 9 będę dzwonila do szefowej...

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ