Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki!
Nie stresujcie sie tak tymi szyjkami przecież lekarze nas badają i wiedzą co robią. Ostatnio na wizycie gdy powiedziałam lekarzowi o kluciach wkości łonowej to dokładnie mnie zbadał, szyjke tez, stwierdził ze na rozchodzenie się spojenia za wcześnie. I powiedzial żebym się przygotowała bo teraz coraz częściej cos będzie klulo i bolało wraz z wzrostem brzucha i dziecka.
Dlatego nie stresuje się o dużo leżę co na szyjke tez ma dobry wpływ. -
Bursztynka, to życzę żebyś jutro wyszła
Olcia, ja też poczułam chyba w 18 tyg i to bardzo delikatnie. Nawet teraz to bardzo mało czuję ruchów, czasem nic cały dzień. Ale wczoraj na usg dowiedziałam się, że łożysko jest na przedniej ścianie. I to dlatego
U mnie wszystkie wymiary były +/- 4 do 5 dni różnicy.
Ale moja siostra , która za chwilkę rodzi miała jakąś sporą różnicę w długość kości udowej, ale potem chyba to się wyrównało -
WITAJCIE w ten upalny dzień,
jestem po wizycie, od dzisiaj jestem na chorobowym i już do pracy nie planuję wracać, już mi starczy
dzidzia zdrowa, warzy 200g, na 100% dziewczynka,
poza tym pokazał nam narządy, mierzył kość udową, główkę, mówił, że wszystko jest w normie,
Kiara trzymam kciuki, wszystko się ułoży,
Zuza gratuluję córeczek,
mój gin zawsze bada mnie na samolocie a potem robi usg brzucha, i TAK MÓWIŁ, ŻE BĘDZIE JUŻ DO KOŃCA,
mnie kręgosłup, dół pleców boli może nie codziennie, ale często, poza tym ból podbrzusza lekarz ocenił jako ból normalny, w związku z rośnięciem
a i witaminy - ja biore obecnie DOPPELHERZ DLA KOBIET W CIĄŻY PO 12 TYG są z dha, aptekarka oceniając składy oceniła ten jako najleoszy
olcia23, Marimiko, lolaliciouse, eforts, HANA, Niespodzianek:), zuza_3, Ita, Qrczak, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
juliana- gratuluję córci:)
Piszę listę zakupów, co by w Ikei "nie przegiąć".
Zaczełam pić musujący magnez, i teraz łącznie z tym zawartym w Pregna Plus mam 100% dziennego zapotrzebowania. Mam wrażenie,ze czuję się lepiej, mniej ociężale:)
Furia- myślę o Tobie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 14:30
-
Dzień dobry kochane
Julianna - gratuluje pipulki i dobrych wieści!
Bogusia- bardzo mi przykro z powodu Twojego taty - aż dziwne, że takie decyzje podejmują i właściwie ledwo co Twój tato dojdzie do siebie to znów zaczyna od nowa - mam nadzieję, że będzie dobrze to znosił
Kiara - daj znać koniecznie jak coś się wyklaruje z Twoją sytuacją
Ciekawe co u Furii - dziwnie cicho tu no i od jakiegoś czasu zastanawiam się co z kittykate - od dawna się nie odzywała - wiem, że miała przeprowadzkę (chyba) ale martwię się
Wczoraj byłam na masażu i lepiej mi trochę, następna wizyta za tydzień 0 bez tych masaży nie dałabym chyba rady. Wczoraj trzymałam łapkę na brzuszku - i wprawdzie nie czułam kopniaków ale takie przemieszczanie się pod ręką - jakby sunięciePrzynajmniej wiem, że mały jednak się tam rusza:)
Ja dziś mam chyba zły dzień. Głowa mi pęka od rana, wypiłam kawę, ale chyba za późno - powinnam ją wypić rano a teraz to pewnie nic mi już nie da. Czuję się obolała i zdechła. Miałam dziś posprzątać bo tu taki syf - ale kurna - no nie mogę się zmusićbuuu
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
olcia23 wrote:Ja tak patrze sobie na wyniki moje, i kość udowa mojej dzidzi przewyższa rozmiary o 2 tyg? czy ktoras z Was tez tak ma??? Czyli, dzidzia bedzie dluga?
Ktoraś wczoraj pytała o cenę ladee vit, troche się pomyliłam, dziś stwierdziłam że wyrodna ze mnie matka i dziecku witamin żałuje więc kupiłam ladee vit i zapłaciłam 30.90 za opakowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 14:34
-
Marimiko to ja za Ciebie posprzątam, a Ty idz za mnie pozrywaj maliny... 3 dzien z rzedu Mąż mnie o to prosi, a ja 3 dzien z rzędu nie mam motywacji, jak dzisiaj tego nie zrobie to oczywiście nie będzie awantury, ale "pójdzie sam", lepiej juz żeby sie awanturował niż fochy strzelał
-
Heh znam ten chwyt - sama go stosuje jak mąż długo nie zrobi czegoś o co go proszę..
Łeb mnie trzaska niemilosiernie. Wzięłam apap extra i ide się położyć - może przejdzie..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
A ja mam takie pytanie do was dziewczyny... Przeczytalam w necie, ze ok 20 tyg trzeba zglosic sie do poloznej... Wiem, ze niektore dziewczyny juz od poczatku ciazy maja do czynienia z polozna u lekarza do ktorego chodza... Jak to jest z ta polozna kiedy ja chodze do lekarza prywatnie? Kiedy trzeba sie do niej zglosic i gdzie? Czy w ogole trzeba? Moze glupie pytania, ale wszedzie czytam polozna, polozna i do konca nie wiem o co chodzi z nia ;/ Co ona w ogole robi takiego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heh dziewczyny ja tak samo jak mąż nie zaczyna teraz już to sama się za to biorę i nagle się okazuje ze można
Ola u mnie syn ostatnio też miał długie ręce i nogi
Coś mnie kość łonowa pobolewa, macie może tak?
Kinga położna można ale nie trzeba ściągnąć na wizyty domowe przed porodem. Po porodzie juz sama Cię znajdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 15:03
-
Kinga, ja też się zastanawiałam na tą położną. Ale jest tak jak pisze eforts.
Ja też chodzę prywatnie i w takiej sytuacji należy chyba zgłosić się w wybranej przychodni , pewnie najlepiej najbliższej, i wybrać położną i zgłosić że się jest w ciąży.
Ja do szkoły rodzenia idę dopiero na początku września, przy szpitalu w którym będę rodzić i tam jest właśnie szkoła dopiero od III trymestru. Więc nie wiem czego sie dowiem na temat wizyt położnej. Ja na dodatek muszę wszędzie zgłosić, ze mieszkam pod innym adresem (u TŻ), bo wszędzie mam adres mojego zameldowania. Co prawda to tylko kilka ulic dalej i ta sama przychodnia :p -
julianna gratuluje córeczki i możliwości wypoczynku od dzisiaj, korzystaj kochana:))
Marimko ja tak mam już drugi dzień, ból głowy, totalna niemoc i mdłości... Do tego teściowa zabrałami dzisiaj małego na popołudnie, żebymmogła się położyć a ja ryczę bo czuje się jak wyrodna matka:(( wiem, że to głupie, ale chyba hormony dają o sobie znać w takich sytuacjach..
Też myślę o Furii, mam nadzieje, że wszystko u niej dobrze.. A ostatnio wchodziałm nawet na pamiętnik kitykate, ale tam też cisza.. Może rzeczywiście wpadła w wir przeprowadzki i urządza pokoik dla malucha. -
Kulka41 ja przytyłam jak na razie 3 kg i jest to dla mnie baaardzo dużo w porównaniu z poprzednią ciążą... teraz więcej się ruszam, jem dużo mniej słodyczy, jeśli wogóle je jem bo jakoś specjalnie mnie nie ciągnie i tyje:( niestety ja wiem, gdzie te kg idą - w tyłek:)