Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Furia wrote:aa dziewczyny jaki puls jest normalny ? bo dzis mialam 113
Ja mam powyżej 90 od kiedy mam problem z ciśnieniem, czyli od kilku lat.
Teraz często mam około 100.
Furia a dobrze się czułaś mając taki puls? Bo jeżeli dobrze to się nic nie martw. A jak nie za bardzo to obserwuj i mierz -
To na razie się nie przejmuj. Możesz powiedzieć lekarzowi na najbliższej wizycie.
Moja internistka mi mówiła, że dopóki się dobrze czuję to nie ma powodów do interwencji
Może za szybko się zrywasz do tej łazienki i dlatego serce tak reaguje?Furia lubi tę wiadomość
-
ja dzis mierzyłam ciśnienie 113/75/95, bo chwile drżały mi nogi i kołatało serce, ale to pewnie z nerwow, bo mialam tel z Eneii... kuźwa ta biurokracja zakichana doprowadzi do tego że będę życ bez prądu jak tak dalej pójdzie:P wszystko jest juz podłączone, czeka na odbiór, a dokumenty się zagubiły:/
Jeśli któraś zna złoty środek na te pryszcze to niech pisze, bo na wesele za miesiac ide a z dnia na dzień coraz gorzej to wygląda (nawet kaczym gówienkiem się posmaruje, byle by pomogło ) -
nick nieaktualny
Ewka ja mam to samo, to niestety hormony i my nic z tym na razie nie możemy zrobic:( podobno pod koniec 5 miesiąca mija, jak ktoś ma od początku. U mnie jest lekka poprawa. Myję delikatnym żelem, raz tygodniu peeling ziarnisty, maseczka z glinki zielonej lub drożdzy, na dzien i na nos stosuję krem z Bielendy antybakteryjny "sexy mama" :)U mnie byłą straszna kaszka, raz w miesiącu można oczyscic skórę lub zrobic mikrodermabrazję, ale na sońcu konieczne filtry,głównie ze względu na przebarwienia.
Tak dbam o skórę i przynajmniej się nie przetłuszcza
Ewka89 wrote:ja dzis mierzyłam ciśnienie 113/75/95, bo chwile drżały mi nogi i kołatało serce, ale to pewnie z nerwow, bo mialam tel z Eneii... kuźwa ta biurokracja zakichana doprowadzi do tego że będę życ bez prądu jak tak dalej pójdzie:P wszystko jest juz podłączone, czeka na odbiór, a dokumenty się zagubiły:/
Jeśli któraś zna złoty środek na te pryszcze to niech pisze, bo na wesele za miesiac ide a z dnia na dzień coraz gorzej to wygląda (nawet kaczym gówienkiem się posmaruje, byle by pomogło ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co za dzień.....
Miałam zacząć robić obiad ale postanowiłam ulżyć psu w upale i poszłam z nim do rzeki.....
Zawsze w to samo miejsce chodzimy. Łaziłam z nim bo nurt był słabiutki. Znalazłam rozbitą butelkę po piwie......no i jak pies wyszedł z wody to zobaczyłam,że ma tylnią łapę rozciętą....krew lała się. Przed domem zaczęłam go ratować, zrobiłam opatrunek uciskowy z mamą i szybko po tatę zadzwoniłam bo sama nie dałabym z nim rady u weterynarza.....tato na sygnale jechał.
U weta zatargali go na stół.....kilka milimetrów od tętnicy rozcięta łapa....zastrzyki przeciwkrwotoczne, szwy, opatrunek.....całe szczęście pies mi bezgranicznie ufa i spokojnie leżał i nie trzeba było narkozy. J go głaskałam, tato łapę trzymał, a wet działał....tak się zdenerwowałam,że teraz mnie głowa rozbolała.....obiad mi do dupy wyszedł.....ehhhh.
Ja się tak psem zamartwiam..... co jak będę miała dziecko i jemu coś się stanie.....nawet nie chce myśleć. -
a u mnie cera piękna, ale ja przed ciążą miałam masakrę z powodu zaburzonych hormonów - podwyższone niektóre, co wpływało na cerę. To może w ciąży akurat one spadły i mi cera wyładniała
a puls prawidłowy to 70.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:23
-
hej dziewczyny :)Moje dzisiejsze ciśnienie to 80/43 puls 70 przy tym glowa pekala mi z bolu ale wypilam mala kawe i troche przeszlo, ogolnie jestem niskocisnieniowcem, ale takiego to nie mialam nigdy, niby lepiej miec niższe niż wyższe, ale skrajnie niskie czy skrajnie wysokie to chybatez nie dobrze, musze gina zapytac na nast wizycie. Co do siku to ja odkad jestem w ciazy w kazdym markecie zaliczyłam wc, ikea, obi, castorama i te wszystkie inne, przynajmniej zobaczylam jakie maja lazienki i jak dla mnie ikea ma najlepsza suszarke do rąk
Gratuluje udaych wizyt i poznanych plci, ja mam dowiedziec sie na nastepnej wizycie bo teraz maluch byl na dole poplatany pepowina.
Co do boli tez odzuwam klucia i takie cos nie do opisania, nie wiem czy co ruchy czy nie, troche sie obawiam czy wszystko ok, ale jak mowilam gin, ze mam klucia, to powiedzial, ze to normalne zapytal tylko czy mam plamienia bo mam nisko lozysko jak powiedzialam, ze nie to stwierdzil, ze wszytsko ok i powoli lozysko bedzie sie przenosic do góry
a co do wypryskow moja kosmetyczka zanim zaszlam w ciaze przpisala mi sudocream, oczywiscie przeszlam serie kwasow na tradzik bo cos sie u mnie pochrzanilo i wszystko pieknie sie wygoilo, ale wraz z ciaza czesc powrocila etraz wszystko prawie zniklo, ale mam male slady i na to stosuje sudocream, moj gin powiedzial ze mozna go stosowac w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:29
-
Z tymi łazienkami to ja najpierw w każdej wymiotowałam (niektóre zaskakiwały czystością, niektóre wiadomo. ..) a teraz to samo co Nati w każdej na siusiu
nati mi łożysko też zaczęło się podnosić, 31 gin mi oceniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 18:35
-
a mój małżonek zażyczył sobie dziś na kolację ciabatty faszerowane mielonym z indyka:)
czasem zastanawiam się kto tu jest "bardziej" w ciąży, bo smaki ma większe niż ja
polecam przepis z kuchni lidla:)
http://kuchnialidla.pl/product/faszerowane-ciabatty
u mnie w wersji bez fasoli i ostrej papryczki, zamiast niej dodaje troche ostrej w proszku -
ja mam ochote upiec drozdzowe buly z kapusta i mieskiem, krokiety tez by mogly byc... mam straszna ochote na kwasneeeeeee
Ogorkowa tez bym wszamala, albo pierogi z kapustka i mieskiem...
Dziewczyny przepadalam, jutro musze to mezowi pokazac.
http://de.nextdirect.com/de/x54800s1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:21
Ewka89, julianna, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość