X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi dzisiaj nie załatwili holtera i wychodzę w piątek.

Jak tylko wyjdę to idę na pizzę :-) idziemy z mężem do knajpy z okazji wyjścia ze szpitala.

Mi w szpitalu powiedzieli że puls najlepiej do 100. Jeśli jest powyżej ale nie odczuwasz tego to w porządku. Gorzej jeżeli odczuwasz tak jak ja, mega mocne bijące serce jakby miało wyskoczyć i duszności.

Ja od kilku dni robię tu wszystko na zwolnionych obrotach i jest znaczna poprawa. Jak wstaję z łóżka to powoli i każda czynność wolniej a nie nagle ze zrywu.

eforts, lolaliciouse lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz kiedyś o to Was męczyłam, kiedy dziecko waży 15 kg? Bo rozglądam się za tym łóżeczkiem turystycznym i zastanawiam się czy i tak nie będziemy musieli kupić później drewnianego łóżeczka bo 15 kg dziecko będzie za małe na normalne łóżko?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 2 latek wazy 14kg, jest juz dosc duzy na lozko z barierka :)

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 kg to taki 2latek (moja szwagierka ma 2i trochę i waży 16 kg:) ale śpi w normalnym już łóżeczku:)

fakt teściowie to nie rodzina zwłaszcza teściowe:P :) choćby były ze złota:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 22:21

Furia, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z was wredoty :P to przecież ukochane Mamunie Waszych przekochanych Mężów ;)

Powiedzcie mi czy czujecie czasem z prawej strony niedaleko pachwiny(tak mniej wiecej na szerokosc 4 palców) takie pulsowanie? nie jest bolesne, ale takie dziwne uczucie... i to też nie dzidziuś bo dziś kopie z lewej strony :) Tatusia kopnał w ręke :P

Mój M. zjadł 2 ciabatty i stwierdził że masakrycznie się obżarł, ja zdolałam pokonac tylko 1 :P polecam e ciabatty zlidla bo są chyba największe, w ogóle jeśli gotuje cos z kuchni lidla to staram sie tam zaopatrywac, bo produkty mają sprawdzone :) kaloryczny koniec świata.

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to zależy od dziecka. Jak jest drobniejszej postury, to miedzy 3 a 4 rokiem życia.
    Ale może doświadczone mamusie niech się wypowiedzą,

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kolezanki 2,5 letnia cora tylko 11 kg wazy a innej znajomej 2 latek 18kg.

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) znow mialam do nadrobienia 10 stron...

mi sie zachcialo pierogow wiec 3 godziny je lepilam....

Bajka gdzie Ty masz brzuch bo wg mnie go nie widac :)

Biszkopcik masz ładny brzuszek, taki okraglutki :)

a moj maluch jakis dzisiaj mało ruchomy, prawie sie nie odzywa...wiem ze na tym etapie moze tak byc, ale od tyg czulam go codziennie a jak nagle ucicha mam schizy. oby jak sie połoze zaczął pukac....

Biszkopcik, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha Fuia gratki drugiego syneczka :)

Furia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts- pewnie,.ze tak :) u mnie bylo teraz tak :)

Milcia - co to za sh?:)

U nas:
    Wyniki zle, pogarszaja sie,.crp dalej rosnie mimo antybiotyku dozylnego, do tego hemoglobina mi znowu spadla (mimo przyjmowania lekow 2x1 sorbifer) i to o niecale 2 w ciagu 3 dni... Wyniki nerkowe nie pozostawily watpliwosci - zabieg konieczny i to jak najszybciej!! Nie ma.czasu na zmiane szpitala.
    Po debatach, nerwach, olbrzymim stresie musialam zdecydowac sie na zabieg. Jestem juz po konsultacji anestezologa, znieczulenie podpajeczynowkowe. Nad zabiegiem ma czuwac ordynator transplantologii. Niestety pani gin i urolodzy nie sa sympatyczni, pani anestezjolog za to kochana, pocieszajaca... pomogla mi dopiac sprawe.
    Dziecko zostalo dokladnie dzis przebadane z uwagi na.zabieg, mialam jakby polowkowe a nawet i dokladniejsze te usg. Wszystko ok, nawet miedniczki nerek malego ogladali. Potwierdzono tez synka :) kolejne badanie po zabiegu...
    Zabieg z uwagi na przygotowania (badania) odbedzie sie jutro wieczorem/w nocy lub w pt rano.

Co tu duzo mowic -jestem mocno zestresowana (nie zycze nikomu takiej sytuacji) i bede prosila o ogromne kciuki za nas, szczegolnie za maluszka!

• Furia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara bede sciskala kciuki z calych sil. Nawet nie wiem co na to wszystko napisac, dzielna jestes !

tkzgeyx.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara pomodlę się za Was, trzymam mocno kciuki!! wszystko będzie dobrze dacie radę:*

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara ja juz zaciskam kciuki...wszystko zakonczy sie pomyslnie...zobaczysz...buziaki ;)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara Kochana, wszystko bedzie dobrze ! Wszystkie ciocie będą mocno trzymac kciuki za Was :) Nie stresuj się za bardzo, skoro dzieciątko ma się dobrze i masz wsparcie Pani anestezjolog to wszystko przebiegnie pomyślnie. Jeszcze troszke i ten koszmar sie skończy mam nadzieję.

4dbc34fc83.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, bedzie dobrze!! Całe forum jes z Tobą!!!

Doris-83, julianna lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle osób będzie trzymać kciuki, że musi być dobrze.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wierzę że wszystko będzie dobrze, nie sympatyczni niech będą tylko niech fachowo się Tobą zajmą!! A widzę, że selekcjonujesz ich trochę, wiec będzie git :) Na pewno po zabiegu odczujesz ulgę i to coś :) co Ci włóżą tym razem spełni swoje zadanie :) wracaj juz do domu i ponudź się trochę :)

a i dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w takim razie myślę że turystyczne powinno się sprawdzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 22:50

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio z moją mamą podjęłyśmy dyskusje, dlaczego do teściów mówić Mamo, Tato, jak to nie jest rodzina itp. A jak Wy uważacie?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja d o teścia mówię tato (chociaż nie jest to dla mnie naturalne) bo mu zależało i go lubię a do teściowej na pani :D
    Mój mąż ma łatwo bo mówi do mojej mamy na Ty

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dokładnie:-) Moc całego forum będzie z Wami:-) Trzymaj się dzielnie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ