X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, boski fryz :)

Ja tez mam boba ale dluzszego troche, no i odrosl juz nieco, przydaloby sie isc podciac, a z drugiej strony nie wiem czy nie zapuscic troche. Niestety mam takie wlosy, ze bez modelowania bob zmienia sie w czarownice, a w szpitalu nie bede sobie z lokowkosuszarka biegac haha

No i doszlam do wniosku ze do porodu lepiej taka dlugosc do zwiazania, czy jeszcze ktoras z Was matakie rozkminy? :D do grudnia sporo czasu, ale mnie wlosy powoli rosna...

Pierogi w smaku pycha, ciasto mieciutkie, rozplywaja sie w ustach :) juz sie nie moge doczekac az moje ukochane ruskie zrobie, pewnie niedlugo :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zawsze długie włosy, do polowy pleców, ale że zawsze brakowało pomysłów na fryzure, czasu na wykonanie i nie bardzo pasują mi długie rozpuszczone to zawsze chodziłam jak taka sierotka z kitką.. w koncu stwierdziłam BASTA! zaryzykowałam boba i mam juz tak od 2 lat, tylko nie zawsze jest czas i chec sc do fryzjera, więc czasem "się zapuszcze" hehe teraz musze zlikwidowac odrost, to misja na jutro albo sobote.

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie glowa boli, okropnosc, paracetamol nie pomogl, 3h snu z mlodocianym tez nie. Do tego to male wredne gdzies upchnelo swoja butelke z woda ( taka ze slomka ) a z innej pic nie chce, a ja juz cale mieszkanie przekopalam - i sie zmeczylam :D

Ewa super fryzura :) Ja zapuszczam bo mialam piekne dlugie geste... i sobie spalilam :P

Kiara, Bursztynka piszcie co i jak. Bardzo wam tych szpitali wspolczuje bo ja baaardzo antyszpitalowa jestem. Co ide to sie na wlasne zadanie wypisuje :P

Poducha ciazowa to moja wielka milosc :) Ale to dlatego ze ja z Colinem mialam rwe kulszowa taka ze plakalam ruszajac noga ( od 16tc ja mialam do konca ) i poducha dala mi naprawde duuuzo ulgi, i pas ciazowy ale on troche niewygodny byl :P No i teraz tez nie ma mowy zebym bez podusi spala :) Zaraz wam pokaze jak Colin spal na tej poduszce po porodzie :D

Maz niewzruszony panda kaze mi czekac tydzien na polowkowe - chaby jeszcze sie ludzi ze dzidzi odleci pisiorek :P

Szurabura z czym pierogi ? Ojjj bym sie wprosila :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia z jagodami :)

Bajka ja pisałam o tym wózku i wklejałam zdjęcia :) Z tego co zrozumiałam, to właśnie kolorystyką się różnią. Są produkowane przez jedną firmę pod dwoma markami, więc pewnie z tych samych części.

I im dłużej nad tymi wózkami wszystkimi myślę i oglądam to moja lista skraca się do 2 - właśnie Riko Nano i do Expandera Mondo :) Zależy na jaki kolor się zdecydujemy ostatecznie (no i czy będą nam ogólnie pasować na żywo).

Jak myślicie, czy warto brać z takiego Riko 3w1? Czy ten fotelik będzie coś wart? Jedyną znaną mi firmą i cenioną na rynku jest Maxi Cosi i to oni chyba są pionierami, a tak naprawdę nie wiem jak sprawdzić pozostałe foteliki, bo opinii nie ma :(

Furia lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura a ja nie miałam pomysły na sobotni obiad... :D dzięki Ci, hehe chyba zrobie zdjęcie miny mojej rodzinki jak zobaczą że ulepiłam pierogi :P

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/17/Desktop2.jpg

Ooooo poducha po ciazy sie tez przydaje :)

Co do fotelikow to sprawdz czy fotelik od zestawu jest w testach

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/
    http://fotelik.info/pl/testy

Ja mam z zestawu fotelik i wszystkie oceny ma na 4 wiec mozna trafic na dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:15

Niespodzianek:), eforts, Bajka, Bogusiar80, Qrczak, Kinga.k lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura znalazłam taką stronę http://testy-fotelikow.pl/foteliki-samochodowe-testy-adac-2007-2013.html zerknij, może jest tam Twój fotelik, tylko to jest do 2012 roku

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia słooodziak:) Ja już chce takie malutkie znowu tulić:))

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie, trzymajcie 6.30 mam byc juz przebrana w fartuszek itp. i czekac przygotowana pod kroplowka, 7.30 mamy byc na bloku, bede robiona pierwsza.

Mialam dzis ponowne usg nerki. Lekarka powiedziala, ze jest znacznie gorzej niz 2 dni temu, "bardzo zle". Gdyby nie to, ze jednego chirurga uro dzis nie ma, to zrobiliby to dzis, ale niestety... a ona mowi, ze sama sobie z tym nie poradzi, potrzeba dwoch chirurgow uro. Jesli sie nie uda, to bede transportowana do kliniki gdzie maja dobry sprzet i tam wtedy zrobia mi z kolei przetoke. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie...

Chce byc juz po...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:18

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że najpierw pomacać, podnieść, poprowadzić i dopiero decyzja ale gusta mamy podobne :)

Co do włosów to ja całe życie miałam długie, w zeszłym roku po ślubie ściełam z długości za łopatki na króciutkio. Fakt, że wybrałam kiepskiego fryzjera bo po jakimś czasie manager salonu zadzwonił do mnie z przeprosinami i zaprosił na darmowe ścięcie jak mi odrosnął!!! :D masakra
    no ale potem inna fryzjerka trochę mi poprawiła. A teraz mimo że dobrze się czuje w krótkich i większość ludzi twierdzi ze lepiej mi w takich to co raz odchodowuje, chodzę jakiś czas jak przedstawiciel disco polo a ostatecznie i tak ścinam :) Z tym że teraz ścina mnie tylko moja siostra ( niepraktykująca fryzjerka).

Furia mega slodko to wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:20

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze, ze ty jestes zaznajomiona z tym wszystkim i nie jest to wszystko dla ciebie czarna magia, bo przynajmniej wiesz co sie dzieje, bede trzymala kciuki mocno za was.

Przez was mi smutno, ze juz mam wozek :P :P No ale i tak po 5 miesiacach dziecko przesiadzie sie do spacerowki wiec nie mam co kombinowac :P

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymam kciuki, aby poszło szybko i sprawnie :*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to Ty do tego swojego nie masz spacerówki?

Lista rzeczy zarówno irytujących jak i zaskakujących:
    - parcie na pęcherz po zrobieniu siku,
    - ból pleców nawet w trakcie leżenia,
    - wymioty od razu po umyciu zębów!!! :)
    myślałam że jestem racjonalnym człowiekiem ale mój organizm mnie zaskakuje :)

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Szarabura a ja nie miałam pomysły na sobotni obiad... :D dzięki Ci, hehe chyba zrobie zdjęcie miny mojej rodzinki jak zobaczą że ulepiłam pierogi :P
    zrób zrób ;) od siebie tylko dodam, że w wielu przepisach czytałam, że woda to naprawdę ma być wrzątek, bo wtedy najlepiej wychodzi ciasto. Żeby nie poparzyć rąk siekałam nożem, dopiero później zaczęłam zagniatać :)

Niestety nie ma tego fotelika w żadnych testach :( Poszukam jeszcze podobnych stron.

Furia, Twoja poducha to też C?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:16

• Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam spacerowke :) Ale wygodniejsza dla mnie jest moja oddzielna spacerowka ( nie parasokla ) jest mniejsza i wazy 8 kg tylko :)

Ojjj tak ciagle sikanie i bol plecow to masakra. Wymiotow naszczescie juz jakis czas nie mam, choc rano troche mnie mdlilo :P

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura no chyba C :P http://www.doomoo.be/images/buddyB31.jpg

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że belly pokazuje mi 6 msc i juz odkryłam o co tu chodzi!!
    Bo mam taką książkę która też tak dzieli i pokazuje że dzisiaj zaczęłam 6 msc ale z 10!!! :D

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ból pośladków, taki ciągnący ból... podejrzewam, że od kręgosłupa, bo ból mięśni to to nie jest.

a z zaskakujących i irytujących rzeczy, od paru dni mam czkawkę w wersji pojedynczej :D Tak jak się mówi, że ktoś cię wspomina. Wcześniej zdarzało się owszem, ale raz na długi czas, a teraz codziennie kilka razy. Dziwne :D

eforts, Kosmitka lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:13

Furia, Qrczak, Bajka, eforts, Kinga.k, Niespodzianek:), Biszkopcik, zuza_3, lolaliciouse, olcia23, Marimiko, HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciaza trwa 10 miesiecy ^^

Mnie jeszcze bola piersi baaardzo kiedy mam na sobie stanik :O A jak nie mam stanika to w te upaly mi sie pod nimi poci wiec tak i tak niedobrze :P No i chyba bedzie trzeba stanik jakis wieszy kupic bo 80E zaczyna nie dawac rady, cycory wylatuja :O

Bogusia WILLA ! Piekny brzus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:27

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ