Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka, boski fryz
Ja tez mam boba ale dluzszego troche, no i odrosl juz nieco, przydaloby sie isc podciac, a z drugiej strony nie wiem czy nie zapuscic troche. Niestety mam takie wlosy, ze bez modelowania bob zmienia sie w czarownice, a w szpitalu nie bede sobie z lokowkosuszarka biegac haha
No i doszlam do wniosku ze do porodu lepiej taka dlugosc do zwiazania, czy jeszcze ktoras z Was matakie rozkminy?do grudnia sporo czasu, ale mnie wlosy powoli rosna...
Pierogi w smaku pycha, ciasto mieciutkie, rozplywaja sie w ustachjuz sie nie moge doczekac az moje ukochane ruskie zrobie, pewnie niedlugo
-
ja miałam zawsze długie włosy, do polowy pleców, ale że zawsze brakowało pomysłów na fryzure, czasu na wykonanie i nie bardzo pasują mi długie rozpuszczone to zawsze chodziłam jak taka sierotka z kitką.. w koncu stwierdziłam BASTA! zaryzykowałam boba i mam juz tak od 2 lat, tylko nie zawsze jest czas i chec sc do fryzjera, więc czasem "się zapuszcze" hehe teraz musze zlikwidowac odrost, to misja na jutro albo sobote.
-
Ale mnie glowa boli, okropnosc, paracetamol nie pomogl, 3h snu z mlodocianym tez nie. Do tego to male wredne gdzies upchnelo swoja butelke z woda ( taka ze slomka ) a z innej pic nie chce, a ja juz cale mieszkanie przekopalam - i sie zmeczylam
Ewa super fryzuraJa zapuszczam bo mialam piekne dlugie geste... i sobie spalilam
Kiara, Bursztynka piszcie co i jak. Bardzo wam tych szpitali wspolczuje bo ja baaardzo antyszpitalowa jestem. Co ide to sie na wlasne zadanie wypisuje
Poducha ciazowa to moja wielka miloscAle to dlatego ze ja z Colinem mialam rwe kulszowa taka ze plakalam ruszajac noga ( od 16tc ja mialam do konca ) i poducha dala mi naprawde duuuzo ulgi, i pas ciazowy ale on troche niewygodny byl
No i teraz tez nie ma mowy zebym bez podusi spala
Zaraz wam pokaze jak Colin spal na tej poduszce po porodzie
Maz niewzruszony panda kaze mi czekac tydzien na polowkowe - chaby jeszcze sie ludzi ze dzidzi odleci pisiorek
Szurabura z czym pierogi ? Ojjj bym sie wprosila
-
Furia z jagodami
Bajka ja pisałam o tym wózku i wklejałam zdjęciaZ tego co zrozumiałam, to właśnie kolorystyką się różnią. Są produkowane przez jedną firmę pod dwoma markami, więc pewnie z tych samych części.
I im dłużej nad tymi wózkami wszystkimi myślę i oglądam to moja lista skraca się do 2 - właśnie Riko Nano i do Expandera MondoZależy na jaki kolor się zdecydujemy ostatecznie (no i czy będą nam ogólnie pasować na żywo).
Jak myślicie, czy warto brać z takiego Riko 3w1? Czy ten fotelik będzie coś wart? Jedyną znaną mi firmą i cenioną na rynku jest Maxi Cosi i to oni chyba są pionierami, a tak naprawdę nie wiem jak sprawdzić pozostałe foteliki, bo opinii nie maFuria lubi tę wiadomość
-
http://wrzucaj.net/images/2014/07/17/Desktop2.jpg
Ooooo poducha po ciazy sie tez przydaje
Co do fotelikow to sprawdz czy fotelik od zestawu jest w testach
http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/
http://fotelik.info/pl/testy
Ja mam z zestawu fotelik i wszystkie oceny ma na 4 wiec mozna trafic na dobryWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:15
Niespodzianek:), eforts, Bajka, Bogusiar80, Qrczak, Kinga.k lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymajcie, trzymajcie 6.30 mam byc juz przebrana w fartuszek itp. i czekac przygotowana pod kroplowka, 7.30 mamy byc na bloku, bede robiona pierwsza.
Mialam dzis ponowne usg nerki. Lekarka powiedziala, ze jest znacznie gorzej niz 2 dni temu, "bardzo zle". Gdyby nie to, ze jednego chirurga uro dzis nie ma, to zrobiliby to dzis, ale niestety... a ona mowi, ze sama sobie z tym nie poradzi, potrzeba dwoch chirurgow uro. Jesli sie nie uda, to bede transportowana do kliniki gdzie maja dobry sprzet i tam wtedy zrobia mi z kolei przetoke. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie...
Chce byc juz po...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:18
-
Dziewczyny myślę, że najpierw pomacać, podnieść, poprowadzić i dopiero decyzja ale gusta mamy podobne
Co do włosów to ja całe życie miałam długie, w zeszłym roku po ślubie ściełam z długości za łopatki na króciutkio. Fakt, że wybrałam kiepskiego fryzjera bo po jakimś czasie manager salonu zadzwonił do mnie z przeprosinami i zaprosił na darmowe ścięcie jak mi odrosnął!!!masakra
no ale potem inna fryzjerka trochę mi poprawiła. A teraz mimo że dobrze się czuje w krótkich i większość ludzi twierdzi ze lepiej mi w takich to co raz odchodowuje, chodzę jakiś czas jak przedstawiciel disco polo a ostatecznie i tak ścinamZ tym że teraz ścina mnie tylko moja siostra ( niepraktykująca fryzjerka).
Furia mega slodko to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:20
Furia lubi tę wiadomość
-
Kiara dobrze, ze ty jestes zaznajomiona z tym wszystkim i nie jest to wszystko dla ciebie czarna magia, bo przynajmniej wiesz co sie dzieje, bede trzymala kciuki mocno za was.
Przez was mi smutno, ze juz mam wozekNo ale i tak po 5 miesiacach dziecko przesiadzie sie do spacerowki wiec nie mam co kombinowac
eforts lubi tę wiadomość
-
Furia to Ty do tego swojego nie masz spacerówki?
Lista rzeczy zarówno irytujących jak i zaskakujących:
- parcie na pęcherz po zrobieniu siku,
- ból pleców nawet w trakcie leżenia,
- wymioty od razu po umyciu zębów!!!
myślałam że jestem racjonalnym człowiekiem ale mój organizm mnie zaskakujeMarimiko lubi tę wiadomość
-
Ewka89 wrote:Szarabura a ja nie miałam pomysły na sobotni obiad...
dzięki Ci, hehe chyba zrobie zdjęcie miny mojej rodzinki jak zobaczą że ulepiłam pierogi
od siebie tylko dodam, że w wielu przepisach czytałam, że woda to naprawdę ma być wrzątek, bo wtedy najlepiej wychodzi ciasto. Żeby nie poparzyć rąk siekałam nożem, dopiero później zaczęłam zagniatać
Niestety nie ma tego fotelika w żadnych testachPoszukam jeszcze podobnych stron.
Furia, Twoja poducha to też C?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:16
-
Mam mam spacerowke
Ale wygodniejsza dla mnie jest moja oddzielna spacerowka ( nie parasokla ) jest mniejsza i wazy 8 kg tylko
Ojjj tak ciagle sikanie i bol plecow to masakra. Wymiotow naszczescie juz jakis czas nie mam, choc rano troche mnie mdliloeforts lubi tę wiadomość
-
ja mam ból pośladków, taki ciągnący ból... podejrzewam, że od kręgosłupa, bo ból mięśni to to nie jest.
a z zaskakujących i irytujących rzeczy, od paru dni mam czkawkę w wersji pojedynczejTak jak się mówi, że ktoś cię wspomina. Wcześniej zdarzało się owszem, ale raz na długi czas, a teraz codziennie kilka razy. Dziwne
eforts, Kosmitka lubią tę wiadomość
-
Bo ciaza trwa 10 miesiecy ^^
Mnie jeszcze bola piersi baaardzo kiedy mam na sobie stanikA jak nie mam stanika to w te upaly mi sie pod nimi poci wiec tak i tak niedobrze
No i chyba bedzie trzeba stanik jakis wieszy kupic bo 80E zaczyna nie dawac rady, cycory wylatuja
Bogusia WILLA ! Piekny brzusWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:27
eforts lubi tę wiadomość