X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, boski fryz :)

Ja tez mam boba ale dluzszego troche, no i odrosl juz nieco, przydaloby sie isc podciac, a z drugiej strony nie wiem czy nie zapuscic troche. Niestety mam takie wlosy, ze bez modelowania bob zmienia sie w czarownice, a w szpitalu nie bede sobie z lokowkosuszarka biegac haha

No i doszlam do wniosku ze do porodu lepiej taka dlugosc do zwiazania, czy jeszcze ktoras z Was matakie rozkminy? :D do grudnia sporo czasu, ale mnie wlosy powoli rosna...

Pierogi w smaku pycha, ciasto mieciutkie, rozplywaja sie w ustach :) juz sie nie moge doczekac az moje ukochane ruskie zrobie, pewnie niedlugo :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zawsze długie włosy, do polowy pleców, ale że zawsze brakowało pomysłów na fryzure, czasu na wykonanie i nie bardzo pasują mi długie rozpuszczone to zawsze chodziłam jak taka sierotka z kitką.. w koncu stwierdziłam BASTA! zaryzykowałam boba i mam juz tak od 2 lat, tylko nie zawsze jest czas i chec sc do fryzjera, więc czasem "się zapuszcze" hehe teraz musze zlikwidowac odrost, to misja na jutro albo sobote.

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie glowa boli, okropnosc, paracetamol nie pomogl, 3h snu z mlodocianym tez nie. Do tego to male wredne gdzies upchnelo swoja butelke z woda ( taka ze slomka ) a z innej pic nie chce, a ja juz cale mieszkanie przekopalam - i sie zmeczylam :D

Ewa super fryzura :) Ja zapuszczam bo mialam piekne dlugie geste... i sobie spalilam :P

Kiara, Bursztynka piszcie co i jak. Bardzo wam tych szpitali wspolczuje bo ja baaardzo antyszpitalowa jestem. Co ide to sie na wlasne zadanie wypisuje :P

Poducha ciazowa to moja wielka milosc :) Ale to dlatego ze ja z Colinem mialam rwe kulszowa taka ze plakalam ruszajac noga ( od 16tc ja mialam do konca ) i poducha dala mi naprawde duuuzo ulgi, i pas ciazowy ale on troche niewygodny byl :P No i teraz tez nie ma mowy zebym bez podusi spala :) Zaraz wam pokaze jak Colin spal na tej poduszce po porodzie :D

Maz niewzruszony panda kaze mi czekac tydzien na polowkowe - chaby jeszcze sie ludzi ze dzidzi odleci pisiorek :P

Szurabura z czym pierogi ? Ojjj bym sie wprosila :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia z jagodami :)

Bajka ja pisałam o tym wózku i wklejałam zdjęcia :) Z tego co zrozumiałam, to właśnie kolorystyką się różnią. Są produkowane przez jedną firmę pod dwoma markami, więc pewnie z tych samych części.

I im dłużej nad tymi wózkami wszystkimi myślę i oglądam to moja lista skraca się do 2 - właśnie Riko Nano i do Expandera Mondo :) Zależy na jaki kolor się zdecydujemy ostatecznie (no i czy będą nam ogólnie pasować na żywo).

Jak myślicie, czy warto brać z takiego Riko 3w1? Czy ten fotelik będzie coś wart? Jedyną znaną mi firmą i cenioną na rynku jest Maxi Cosi i to oni chyba są pionierami, a tak naprawdę nie wiem jak sprawdzić pozostałe foteliki, bo opinii nie ma :(

Furia lubi tę wiadomość

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarabura a ja nie miałam pomysły na sobotni obiad... :D dzięki Ci, hehe chyba zrobie zdjęcie miny mojej rodzinki jak zobaczą że ulepiłam pierogi :P

Qrczak lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/17/Desktop2.jpg

Ooooo poducha po ciazy sie tez przydaje :)

Co do fotelikow to sprawdz czy fotelik od zestawu jest w testach

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/
    http://fotelik.info/pl/testy

Ja mam z zestawu fotelik i wszystkie oceny ma na 4 wiec mozna trafic na dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:15

Niespodzianek:), eforts, Bajka, Bogusiar80, Qrczak, Kinga.k lubią tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura znalazłam taką stronę http://testy-fotelikow.pl/foteliki-samochodowe-testy-adac-2007-2013.html zerknij, może jest tam Twój fotelik, tylko to jest do 2012 roku

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia słooodziak:) Ja już chce takie malutkie znowu tulić:))

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie, trzymajcie 6.30 mam byc juz przebrana w fartuszek itp. i czekac przygotowana pod kroplowka, 7.30 mamy byc na bloku, bede robiona pierwsza.

Mialam dzis ponowne usg nerki. Lekarka powiedziala, ze jest znacznie gorzej niz 2 dni temu, "bardzo zle". Gdyby nie to, ze jednego chirurga uro dzis nie ma, to zrobiliby to dzis, ale niestety... a ona mowi, ze sama sobie z tym nie poradzi, potrzeba dwoch chirurgow uro. Jesli sie nie uda, to bede transportowana do kliniki gdzie maja dobry sprzet i tam wtedy zrobia mi z kolei przetoke. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie...

Chce byc juz po...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:18

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że najpierw pomacać, podnieść, poprowadzić i dopiero decyzja ale gusta mamy podobne :)

Co do włosów to ja całe życie miałam długie, w zeszłym roku po ślubie ściełam z długości za łopatki na króciutkio. Fakt, że wybrałam kiepskiego fryzjera bo po jakimś czasie manager salonu zadzwonił do mnie z przeprosinami i zaprosił na darmowe ścięcie jak mi odrosnął!!! :D masakra
    no ale potem inna fryzjerka trochę mi poprawiła. A teraz mimo że dobrze się czuje w krótkich i większość ludzi twierdzi ze lepiej mi w takich to co raz odchodowuje, chodzę jakiś czas jak przedstawiciel disco polo a ostatecznie i tak ścinam :) Z tym że teraz ścina mnie tylko moja siostra ( niepraktykująca fryzjerka).

Furia mega slodko to wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:20

Furia lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze, ze ty jestes zaznajomiona z tym wszystkim i nie jest to wszystko dla ciebie czarna magia, bo przynajmniej wiesz co sie dzieje, bede trzymala kciuki mocno za was.

Przez was mi smutno, ze juz mam wozek :P :P No ale i tak po 5 miesiacach dziecko przesiadzie sie do spacerowki wiec nie mam co kombinowac :P

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymam kciuki, aby poszło szybko i sprawnie :*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to Ty do tego swojego nie masz spacerówki?

Lista rzeczy zarówno irytujących jak i zaskakujących:
    - parcie na pęcherz po zrobieniu siku,
    - ból pleców nawet w trakcie leżenia,
    - wymioty od razu po umyciu zębów!!! :)
    myślałam że jestem racjonalnym człowiekiem ale mój organizm mnie zaskakuje :)

Marimiko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Szarabura a ja nie miałam pomysły na sobotni obiad... :D dzięki Ci, hehe chyba zrobie zdjęcie miny mojej rodzinki jak zobaczą że ulepiłam pierogi :P
    zrób zrób ;) od siebie tylko dodam, że w wielu przepisach czytałam, że woda to naprawdę ma być wrzątek, bo wtedy najlepiej wychodzi ciasto. Żeby nie poparzyć rąk siekałam nożem, dopiero później zaczęłam zagniatać :)

Niestety nie ma tego fotelika w żadnych testach :( Poszukam jeszcze podobnych stron.

Furia, Twoja poducha to też C?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:16

• Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mam spacerowke :) Ale wygodniejsza dla mnie jest moja oddzielna spacerowka ( nie parasokla ) jest mniejsza i wazy 8 kg tylko :)

Ojjj tak ciagle sikanie i bol plecow to masakra. Wymiotow naszczescie juz jakis czas nie mam, choc rano troche mnie mdlilo :P

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura no chyba C :P http://www.doomoo.be/images/buddyB31.jpg

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam, że belly pokazuje mi 6 msc i juz odkryłam o co tu chodzi!!
    Bo mam taką książkę która też tak dzieli i pokazuje że dzisiaj zaczęłam 6 msc ale z 10!!! :D

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ból pośladków, taki ciągnący ból... podejrzewam, że od kręgosłupa, bo ból mięśni to to nie jest.

a z zaskakujących i irytujących rzeczy, od paru dni mam czkawkę w wersji pojedynczej :D Tak jak się mówi, że ktoś cię wspomina. Wcześniej zdarzało się owszem, ale raz na długi czas, a teraz codziennie kilka razy. Dziwne :D

eforts, Kosmitka lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosnę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:13

Furia, Qrczak, Bajka, eforts, Kinga.k, Niespodzianek:), Biszkopcik, zuza_3, lolaliciouse, olcia23, Marimiko, HANA, kaarolaa lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciaza trwa 10 miesiecy ^^

Mnie jeszcze bola piersi baaardzo kiedy mam na sobie stanik :O A jak nie mam stanika to w te upaly mi sie pod nimi poci wiec tak i tak niedobrze :P No i chyba bedzie trzeba stanik jakis wieszy kupic bo 80E zaczyna nie dawac rady, cycory wylatuja :O

Bogusia WILLA ! Piekny brzus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:27

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ