X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pierogi to ja nigdy wrzątku nie dodaję :) i ciasto zawsze mi super wychodzi tyle, że ja robię "na oko" bo wiem jaka powinna być konsystencja ale naprawdę nie trzeba wrzątku żeby dobre ciasto wyszło :) wystarczy ciepła ;)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowowow Bogusia jaki fajny brzuszek :) nie da się ukryć, że w ciąży :)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia piękny brzuchol :D

Mój ponoć też zacznie teraz właściwie rosnąć, bo przez skróconą szyjkę macica była nisko i dlatego miałam wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył zamiast rosnąć. Teraz czuję ciągnięcie w pachwinach, jakby wszystko się podciągało. Autosugestia?
    Ale gin mówił, że tak właśnie będzie, że zacznie mi się szybko unosić.

Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia niezly brzuch! Jejciu nawet nie wiecie jak wam wszystkim zazdroszcze tak widocznych brzuszkow!
    Mam pytanie odnosnie daty ruchow dziecka, ktora trzeba wpisac na karcie ciazy... Czy te ruchy to ten pierwszy konkretny kopniak, czy juz wyczuwalne pukania? Ja od wczoraj wieczora coraz bardziej wyczuwam dzidzie, ale tylko kiedy leze :) co chwile jakies puk, puk ! :D
    34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - ciesze sie, ze jestes juz po i nie bolalo. Pessar to ponoc.bardzo dobry wynalazek,.znacznie lepszy niz szew takze trzeba byc dobrej mysli :)

Bursztynka - jak tam Twoje nadcsienie? Dostalas jakies leki w koncu?

Qrczak lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia maluszek rządzi:) śliczny brzusio:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Szurabura no chyba C :P http://www.doomoo.be/images/buddyB31.jpg
    No na to wychodzi :D Pytam bo tak plastycznie się zwinęły końce i wygodnie Maluszkowi w tym musiało być :)

Bajka może masz rację :) Ja pierwszy raz robiłam z wrzątkiem, co przejawiało się w kilku przepisach po wpisaniu "ciasto na pierogi idealne" :D
    Może też fakt dużej ilości oliwy (swoją drogą wcześniej jak już z tłuszczykiem to z olejem albo masłem robiłam ;)). No w każdym razie ja będę już tylko z tego przepisu korzystać. Zazdroszczę umiejętności robienia "na oko"!

Bogusia piękny brzusio, duży już dzidziuś :)

Kinga ja wczoraj leżąc czasem coś czułam,ale nie wiem czy to mogła być dzidzia. Może wzdęcia jakieś hahah :D Tak bardzo bym chciała poczuć, że może już sobie wmawiam ;) Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie? Ja na przedniej, więc mogę chyba czuć później?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:57

Bogusiar80, eforts, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia wymiata z brzuchem :) To twoja pierwsza ciąża?

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik moja druga :)

Biszkopcik lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:

Kinga ja wczoraj leżąc czasem coś czułam,ale nie wiem czy to mogła być dzidzia. Może wzdęcia jakieś hahah :D Tak bardzo bym chciała poczuć, że może już sobie wmawiam ;) Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie? Ja na przedniej, więc mogę chyba czuć później?
    Ja nie wiem na ktorej scianie :P wydaje mi sie, ze czuje te dziecko jakby od razu pod warstwa skory :P A moze te wzdecia to dzidzi :P Ja na poczatku czulam tylko takie pekajace banki raz na dzien :P teraz to juz zaczyna szalec! Pamietaj, ze kazda ciaza jest inna i kazda z nas inaczej odczuwa :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura ja Rybnik :)
    Moj facet wyladował w szpitalu, wypadek w pracy, operacja nogi i prędko nie wróci :( z tych nerwów nie czuję od paru godzin maluszka ;(
    zestresowałam się, bo zostaję z tym wszystkim sama, a za tydzień mnie czeka wizyta w szpitalu...Jak się wali to wszystko na raz :(

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik ja mieszkam 15 km od Rybnika :P
    34bw43r836g6ojbx.png

Biszkopcik lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik masakra! Coś poważnego? Zaraz będzie lepiej? :) no i banał : staraj się mocno nie denerwować :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik to współczuje.. Coś bardzo poważnego? Wiem, że łatwo powiedzieć, ale dla maluszka postaraj się uspokoić, na pewno wszystko będzie dobrze!

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik współczuję :( Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie. A Ty się nie stresuj, wiem że łatwo powiedzieć, ale postaraj się uspokoić choć troszkę. Trzymaj się.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik to jednak nie tak blisko nam do siebie, jakieś 80 km :)
    Przyłączam się do tego co piszą dziewczyny, trzymaj się i staraj się nie denerwować. Będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( chciał dorobić i pomagał koledze przy budowie, w tym chorym kraju wiecznie brakuje, szczegolnie teraz jak ja nie mogę pracowac to chcial mi pomoc :(
    Wlasnie dzwonil, jest po operacji nogi, ale gips na ok 6 tyg
    Mam nadzieję, że maluszek sie obudzi wieczorem, bo strasznie się martwię. Dziękuję jesteście kochane :*

• szurabura Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się coś brzuch napiął na wieczór i kłuje... chyba muszę ten magnez kupić czym prędzej.

• Furia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Biszkopcik :( Biedny :(
    U nas "na szczescie" to ja ta kaleka jestem... juz sobie w ciazy zdazylam rozwalic stope i musieli mnie szyc...
    Mam nadzieje, ze dacie sobie rade.
    Ja po nocach spac nie moge jak moj ma nocki, bo czasem musi rozladowywac cysterne w nieoswietlonych stacjach... :/
    Moje male tez dzis caly dzien nie daje o sobie znac, nawet po lodach cisza.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik, nie zazdroszcze Twojemu facetowi gipsu w takie upały.. Da rade facet w końcu nie baba :) będzie dobrze, a Ty się rozchmurz i poglaskaj swoje maeństwo bo pewnie też mu się niepokój udzielił :) może jakaś kołysanka na noc i będzie git :)

4dbc34fc83.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ