Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o pierogi to ja nigdy wrzątku nie dodaję
i ciasto zawsze mi super wychodzi tyle, że ja robię "na oko" bo wiem jaka powinna być konsystencja ale naprawdę nie trzeba wrzątku żeby dobre ciasto wyszło
wystarczy ciepła
-
Bogusia piękny brzuchol
Mój ponoć też zacznie teraz właściwie rosnąć, bo przez skróconą szyjkę macica była nisko i dlatego miałam wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył zamiast rosnąć. Teraz czuję ciągnięcie w pachwinach, jakby wszystko się podciągało. Autosugestia?
Ale gin mówił, że tak właśnie będzie, że zacznie mi się szybko unosić.Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Bogusia niezly brzuch! Jejciu nawet nie wiecie jak wam wszystkim zazdroszcze tak widocznych brzuszkow!
Mam pytanie odnosnie daty ruchow dziecka, ktora trzeba wpisac na karcie ciazy... Czy te ruchy to ten pierwszy konkretny kopniak, czy juz wyczuwalne pukania? Ja od wczoraj wieczora coraz bardziej wyczuwam dzidzie, ale tylko kiedy lezeco chwile jakies puk, puk !
Bogusiar80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Furia wrote:Szurabura no chyba C
http://www.doomoo.be/images/buddyB31.jpg
Pytam bo tak plastycznie się zwinęły końce i wygodnie Maluszkowi w tym musiało być
Bajka może masz racjęJa pierwszy raz robiłam z wrzątkiem, co przejawiało się w kilku przepisach po wpisaniu "ciasto na pierogi idealne"
Może też fakt dużej ilości oliwy (swoją drogą wcześniej jak już z tłuszczykiem to z olejem albo masłem robiłam). No w każdym razie ja będę już tylko z tego przepisu korzystać. Zazdroszczę umiejętności robienia "na oko"!
Bogusia piękny brzusio, duży już dzidziuś
Kinga ja wczoraj leżąc czasem coś czułam,ale nie wiem czy to mogła być dzidzia. Może wzdęcia jakieś hahahTak bardzo bym chciała poczuć, że może już sobie wmawiam
Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie? Ja na przedniej, więc mogę chyba czuć później?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:57
Bogusiar80, eforts, Bajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szurabura wrote:
Kinga ja wczoraj leżąc czasem coś czułam,ale nie wiem czy to mogła być dzidzia. Może wzdęcia jakieś hahahTak bardzo bym chciała poczuć, że może już sobie wmawiam
Masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie? Ja na przedniej, więc mogę chyba czuć później?
wydaje mi sie, ze czuje te dziecko jakby od razu pod warstwa skory
A moze te wzdecia to dzidzi
Ja na poczatku czulam tylko takie pekajace banki raz na dzien
teraz to juz zaczyna szalec! Pamietaj, ze kazda ciaza jest inna i kazda z nas inaczej odczuwa
-
nick nieaktualnySzurabura ja Rybnik
Moj facet wyladował w szpitalu, wypadek w pracy, operacja nogi i prędko nie wróciz tych nerwów nie czuję od paru godzin maluszka ;(
zestresowałam się, bo zostaję z tym wszystkim sama, a za tydzień mnie czeka wizyta w szpitalu...Jak się wali to wszystko na raz -
nick nieaktualny
chciał dorobić i pomagał koledze przy budowie, w tym chorym kraju wiecznie brakuje, szczegolnie teraz jak ja nie mogę pracowac to chcial mi pomoc
Wlasnie dzwonil, jest po operacji nogi, ale gips na ok 6 tyg
Mam nadzieję, że maluszek sie obudzi wieczorem, bo strasznie się martwię. Dziękuję jesteście kochane :* -
Ojej Biszkopcik
Biedny
U nas "na szczescie" to ja ta kaleka jestem... juz sobie w ciazy zdazylam rozwalic stope i musieli mnie szyc...
Mam nadzieje, ze dacie sobie rade.
Ja po nocach spac nie moge jak moj ma nocki, bo czasem musi rozladowywac cysterne w nieoswietlonych stacjach...
Moje male tez dzis caly dzien nie daje o sobie znac, nawet po lodach cisza.