X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik witaj w klubie, tylko mój ma dwie nogi w gipsie i jeszcze musi się męczyć 2 tyg. Jak wyciągniete zostana prenty, pewnie bedzie musial kolejny raz miec gips, ale juz na jedna noge.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też dzisiaj jakoś cicho sobie siedzi w brzuszku, może taki dzień mają, dobranoc mamusie:) Spokojnej nocki wszystkim życzę szczególnie Biszkopcikowi i Kiarze, trzymajcie się kochane:*

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik bedzie wszystko dobrze :-*
    A ja zjadlam porcje frytek, druga spalilam. A potem mleko gotowalam malemu i sie zwarzylo ehhhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłabym frytki!!
    Uspokoiłyście mnie trochę :) dziękuję
    też idę się położyć i będę nasłuchiwac, może faktycznie pogoda im dzisiaj nie sprzyja ;)
    Dobranocka :*

• Bajka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś też spokojnie parę razy się maluch uaktywnił i teraz nawet jak leżę cisza. Biszkopcik myślimy pozytywnie.

Szurabura kilka razy sobie popróbujesz i będziesz najlepsze pierogi robić w rodzinie ;)

Oglądałam właśnie film "niebo istnieje naprawdę" cudny, polecam. Aktyalnie na zalukaj jest dostępny:)

Kiara kciuki za jutro są zacisniete. Dacie radę

Dobrej nocki dziewczyny

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kiara Kochana, myślami jestem z Toba! Trzymaj się tam cieplutko i wracaj do Nas cała zdrowa i naprawiona ;)
    Zaciskam kciuki i trzymam do odwołania! :)

Bajka ściągneam ostatnio z chomikuj.pl ten film i okazało się że to coś zupełnie innego, ale byłam złaaaaa... a na zalukaj jest chyba od nieawna bo szukałam i nie było, ale dobrze wiedziec:)

Miłego dnia Dziewczynki :)

Ja dzis bede miała długi dzień, bo mój Małżonek niedawno wyszedł do pracy i wroci po 23....Francuziki robią sobie "Bastil Day", ehhh szkoda że pic nie moge bo bym sie winka napiła i serów pojadła :P

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale stres... leze.uszykowana, czekam na kroplowy.
    Maly mi humor poprawia kopniaczkami <3 strasznie go kocham!

Doris-83, Ewka89 lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara bądź dzielna. Wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki i kibicujemy, żeby wszystko dobrze poszło. Jak tylko będziesz w stanie, to odezwij się do nas. Choćby jednym słowem ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, czekamy na wieści po.

Mnie leczą magnezem :-) 2x 500 mg.

O 11 mam do zdjęcia holtera. Jeszcze zaliczyć odwiedziny kardiologa i możeeeee uda się dziś zdobyć wypis. Jak ten kardiolog dziś do mnie nie przyjdzie i zostawią mnie ty na weekend to wystrzelam wszystkich kardiologów!!!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Powiedzie mi jeszcze co nam daje wkładanie poduszki między nogi? Ze kręgosłup jest w równej linii? Na razie tego nie stosuje ale może kiedyś :)

Bajka, jak będziesz miała większy brzuszek, to sama poczujesz co daje, tak trochę trudno wytłumaczyć. W jakiś sposób wpływa na ułożenie brzucha, nie ciągnie go tak do dołu. Ja już teraz często śpię z jaśkiem między nogami, zwłaszcza jak czasem brzuch mi dokucza. Naprawdę pomaga. Wydaje mi się, że na późniejszym etapie ciąży każda z nas będzie spała z poduchą między nogami. Chyba ze znajdzie inny sposób na brzuch.
    Pewnie doświadczone mamuśki mogłyby coś powiedzieć w tym,temacie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, trzymam kciuki.

Wczoraj nie mogłam się ułożyć do spania. Brzuch zaczął trochę przeszkadzać i też zaczęłam się zastanawiać, czy nie wyciągnąć tej poduszki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- kciuki za dziś! Będzie dobrze!!

Bursztynek-wracaj dziś do domu!

Pisałyście wczoraj o poduszce- jest rewelacyjna-naprawdę odciąża mięsnie(np u mnie kręgosłupa),
    chyba Eforts pisała,że tak pod plecy ją układa i na niej się opiera- ja tak samo.

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara już pewnie jeszcze na stole. Musi być dobrze! :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara kciuki mocne zaciskam !

Bursztynka ale oni sie wleka w tym szpitlu, chyba bym ich wszystkich rozniosla :D Mam nadzieje, ze was dzis wypuszcza :)

Dobry :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki,

Ja znowu wczoraj nie mogłam zasnąć, obawiam się ze juz codziennie tak będzie. Kompletnie nie mogę się ułożyć + jest mi za ciepło.
    Ewka super fryz - pasuje Ci:) też taki noszę tylko bardziej wygolone z tyłu. Właśnie ostatnio mi się.Bob trochę znudził po 5 latach ( z kilkumiesieczna przerwa na zapuszczanie na ślub). I zastanawiam się czy by nie zapuscic na dłuższego Boba. A dziś akurat ide do fryca na strzyżenie i farbowanie to może mi coś doradzi. To też się wam potem pochwalę.

Bogusia - śliczny brzusio - maleństwo rośnie jak na drożdżach.

Kiara - czekamy na info po zabiegu i trzymamy kciuki.

Biszkopcik - współczuję wypadku męża i mam nadzieję że szybko z tego wyjdzie.

Bursztynek - daj znac czy Cię wypuszcza dziś - oby tak:)

Szurabura - zazdroszcze że chce Ci się lepić pierogi, ja jestem na tyle leniwa ze zawsze kupuje gotowe.

Spać mi się chce. Ide coś zjeść, wypić kawę i powoli szykuje się do fryzjera. A potem robię sobie spa Day przed jutrzejszym weselem: pedicure, manicure, maseczka, poprobuje fryzury na jutro:) oczywiście wszystko w warunkach domowych:)

eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam - wczoraj maluch puszczał bąbelki jak oszalały :D wprawdzie jeszcze nie kopie i nie puka - ale gilga mamę od środka :D

aa i Ewcia - dzięki za przepis z kuchni lidla na te ciabatty - wczoraj miałam na obiad :D wyszły bardzo dobre ;) zamiast ostrej papryki i fasolki dałam trochę kukurydzy i ostrej papryki w przyprawie ;) zrobiłam trzy - ja z męzem zjedliśmy po jednej po takie syte wyszły - a trzecią mąż dzisiaj do pracy wziął :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia- ja też jestem taki uciekinier ze szpitala! Za każdym razem wyłażę bo chce :P:P

marimiko- gratuluję bąbelków-mój Junior w dzień ma lenia- wieczorem szaleje :)

btw- dalej Junior- bo z m nie potrafimy dojść do porozumienia w kwestii imienia.
    Wczoraj zapronowałam Nikodema- dziś mamy sprawę ostatecznie obgadac ....

idę po kawę:)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja też na naszego Junior mówię ;) Z tego samego powodu co Wy :P
    Ja bym chciała bardzo Maksymiliana, ale A. kojarzy się z psem byłych sąsiadów :/
    Aleksander - to się śmieje, że jak nie mogę mieć Aleksandry, to się na Aleksandra uparłam.
    Olaf - słyszę Lubaszenko.
    Oliwier - Janiak.
    I tak na wszystkie moje propozycje ma jakąś odpowiedź :/ Ja zwariuję z nim!

lolaliciouse, Biszkopcik lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Pawełka - ale mąż nagle stwierdził, że imię mu się nie podoba i uparł się na Tomka. O żadnym imieniu nie chce słyszeć: tylko Tomek, Tomek, Tomek. Tomek to ładne imię, ale mojego męża dwóch bliskich kolegów (w tym przyjaciel z dzieciństwa) ma tak na imię. Moich dwóch kuzynów (wprawdzie takich starszych) też ma na imię Tomek i dla mnie jest takie trochę oklepane. No ale on się uparł. Więc uznałam, że spróbuję się do niego przekonać, skoro tak mu zależy - i po cichu o tym rozmyślam - oczywiście mąż nie wie, że rozważam to imię - bo już by poczuł smak zwycięstwa :P

HANA, Qrczak, lolaliciouse, Ewka89 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymam kciuki i daj znac jak tylko bedziesz mogla jak sie czujesz!!!

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ