X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik witaj w klubie, tylko mój ma dwie nogi w gipsie i jeszcze musi się męczyć 2 tyg. Jak wyciągniete zostana prenty, pewnie bedzie musial kolejny raz miec gips, ale juz na jedna noge.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też dzisiaj jakoś cicho sobie siedzi w brzuszku, może taki dzień mają, dobranoc mamusie:) Spokojnej nocki wszystkim życzę szczególnie Biszkopcikowi i Kiarze, trzymajcie się kochane:*

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik bedzie wszystko dobrze :-*
    A ja zjadlam porcje frytek, druga spalilam. A potem mleko gotowalam malemu i sie zwarzylo ehhhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłabym frytki!!
    Uspokoiłyście mnie trochę :) dziękuję
    też idę się położyć i będę nasłuchiwac, może faktycznie pogoda im dzisiaj nie sprzyja ;)
    Dobranocka :*

• Bajka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś też spokojnie parę razy się maluch uaktywnił i teraz nawet jak leżę cisza. Biszkopcik myślimy pozytywnie.

Szurabura kilka razy sobie popróbujesz i będziesz najlepsze pierogi robić w rodzinie ;)

Oglądałam właśnie film "niebo istnieje naprawdę" cudny, polecam. Aktyalnie na zalukaj jest dostępny:)

Kiara kciuki za jutro są zacisniete. Dacie radę

Dobrej nocki dziewczyny

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kiara Kochana, myślami jestem z Toba! Trzymaj się tam cieplutko i wracaj do Nas cała zdrowa i naprawiona ;)
    Zaciskam kciuki i trzymam do odwołania! :)

Bajka ściągneam ostatnio z chomikuj.pl ten film i okazało się że to coś zupełnie innego, ale byłam złaaaaa... a na zalukaj jest chyba od nieawna bo szukałam i nie było, ale dobrze wiedziec:)

Miłego dnia Dziewczynki :)

Ja dzis bede miała długi dzień, bo mój Małżonek niedawno wyszedł do pracy i wroci po 23....Francuziki robią sobie "Bastil Day", ehhh szkoda że pic nie moge bo bym sie winka napiła i serów pojadła :P

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale stres... leze.uszykowana, czekam na kroplowy.
    Maly mi humor poprawia kopniaczkami <3 strasznie go kocham!

Doris-83, Ewka89 lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara bądź dzielna. Wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki i kibicujemy, żeby wszystko dobrze poszło. Jak tylko będziesz w stanie, to odezwij się do nas. Choćby jednym słowem ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, czekamy na wieści po.

Mnie leczą magnezem :-) 2x 500 mg.

O 11 mam do zdjęcia holtera. Jeszcze zaliczyć odwiedziny kardiologa i możeeeee uda się dziś zdobyć wypis. Jak ten kardiolog dziś do mnie nie przyjdzie i zostawią mnie ty na weekend to wystrzelam wszystkich kardiologów!!!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Powiedzie mi jeszcze co nam daje wkładanie poduszki między nogi? Ze kręgosłup jest w równej linii? Na razie tego nie stosuje ale może kiedyś :)

Bajka, jak będziesz miała większy brzuszek, to sama poczujesz co daje, tak trochę trudno wytłumaczyć. W jakiś sposób wpływa na ułożenie brzucha, nie ciągnie go tak do dołu. Ja już teraz często śpię z jaśkiem między nogami, zwłaszcza jak czasem brzuch mi dokucza. Naprawdę pomaga. Wydaje mi się, że na późniejszym etapie ciąży każda z nas będzie spała z poduchą między nogami. Chyba ze znajdzie inny sposób na brzuch.
    Pewnie doświadczone mamuśki mogłyby coś powiedzieć w tym,temacie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, trzymam kciuki.

Wczoraj nie mogłam się ułożyć do spania. Brzuch zaczął trochę przeszkadzać i też zaczęłam się zastanawiać, czy nie wyciągnąć tej poduszki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- kciuki za dziś! Będzie dobrze!!

Bursztynek-wracaj dziś do domu!

Pisałyście wczoraj o poduszce- jest rewelacyjna-naprawdę odciąża mięsnie(np u mnie kręgosłupa),
    chyba Eforts pisała,że tak pod plecy ją układa i na niej się opiera- ja tak samo.

eforts lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara już pewnie jeszcze na stole. Musi być dobrze! :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara kciuki mocne zaciskam !

Bursztynka ale oni sie wleka w tym szpitlu, chyba bym ich wszystkich rozniosla :D Mam nadzieje, ze was dzis wypuszcza :)

Dobry :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki,

Ja znowu wczoraj nie mogłam zasnąć, obawiam się ze juz codziennie tak będzie. Kompletnie nie mogę się ułożyć + jest mi za ciepło.
    Ewka super fryz - pasuje Ci:) też taki noszę tylko bardziej wygolone z tyłu. Właśnie ostatnio mi się.Bob trochę znudził po 5 latach ( z kilkumiesieczna przerwa na zapuszczanie na ślub). I zastanawiam się czy by nie zapuscic na dłuższego Boba. A dziś akurat ide do fryca na strzyżenie i farbowanie to może mi coś doradzi. To też się wam potem pochwalę.

Bogusia - śliczny brzusio - maleństwo rośnie jak na drożdżach.

Kiara - czekamy na info po zabiegu i trzymamy kciuki.

Biszkopcik - współczuję wypadku męża i mam nadzieję że szybko z tego wyjdzie.

Bursztynek - daj znac czy Cię wypuszcza dziś - oby tak:)

Szurabura - zazdroszcze że chce Ci się lepić pierogi, ja jestem na tyle leniwa ze zawsze kupuje gotowe.

Spać mi się chce. Ide coś zjeść, wypić kawę i powoli szykuje się do fryzjera. A potem robię sobie spa Day przed jutrzejszym weselem: pedicure, manicure, maseczka, poprobuje fryzury na jutro:) oczywiście wszystko w warunkach domowych:)

eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam - wczoraj maluch puszczał bąbelki jak oszalały :D wprawdzie jeszcze nie kopie i nie puka - ale gilga mamę od środka :D

aa i Ewcia - dzięki za przepis z kuchni lidla na te ciabatty - wczoraj miałam na obiad :D wyszły bardzo dobre ;) zamiast ostrej papryki i fasolki dałam trochę kukurydzy i ostrej papryki w przyprawie ;) zrobiłam trzy - ja z męzem zjedliśmy po jednej po takie syte wyszły - a trzecią mąż dzisiaj do pracy wziął :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia- ja też jestem taki uciekinier ze szpitala! Za każdym razem wyłażę bo chce :P:P

marimiko- gratuluję bąbelków-mój Junior w dzień ma lenia- wieczorem szaleje :)

btw- dalej Junior- bo z m nie potrafimy dojść do porozumienia w kwestii imienia.
    Wczoraj zapronowałam Nikodema- dziś mamy sprawę ostatecznie obgadac ....

idę po kawę:)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja też na naszego Junior mówię ;) Z tego samego powodu co Wy :P
    Ja bym chciała bardzo Maksymiliana, ale A. kojarzy się z psem byłych sąsiadów :/
    Aleksander - to się śmieje, że jak nie mogę mieć Aleksandry, to się na Aleksandra uparłam.
    Olaf - słyszę Lubaszenko.
    Oliwier - Janiak.
    I tak na wszystkie moje propozycje ma jakąś odpowiedź :/ Ja zwariuję z nim!

lolaliciouse, Biszkopcik lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Pawełka - ale mąż nagle stwierdził, że imię mu się nie podoba i uparł się na Tomka. O żadnym imieniu nie chce słyszeć: tylko Tomek, Tomek, Tomek. Tomek to ładne imię, ale mojego męża dwóch bliskich kolegów (w tym przyjaciel z dzieciństwa) ma tak na imię. Moich dwóch kuzynów (wprawdzie takich starszych) też ma na imię Tomek i dla mnie jest takie trochę oklepane. No ale on się uparł. Więc uznałam, że spróbuję się do niego przekonać, skoro tak mu zależy - i po cichu o tym rozmyślam - oczywiście mąż nie wie, że rozważam to imię - bo już by poczuł smak zwycięstwa :P

HANA, Qrczak, lolaliciouse, Ewka89 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymam kciuki i daj znac jak tylko bedziesz mogla jak sie czujesz!!!

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ