Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJest o wiele wygodniej jak masz tego rolala między nogami, z resztą tak jak piszesz w środku są takie kuleczki które się dopasowują, ja tylko piorę poszewkę co jakiś czas. Zasypiam przytulona do poduchy na lewym boku i czuję się bespieczniej i o wiele mi wygodniej. Chyba chodzi o to że noga leży swobodnie na podusi, nie uciska brzucha..
-
nick nieaktualny
-
Eforts muszę się nadal trochę oszczędzać, ale nie tak jak przed założeniem. Dźwigać jak najmniej, ale już spokojnie chodzić i robić wszystko co do tej pory, lecz z umiarem. Możemy się kochać, ale delikatnie. Co dziwne, czytałam, że przy pesarze nie wolno! Ale moja znajoma w pierwszej ciąży też nosiła i mówiła, że dzięki temu mogli się cieszyć seksem bez obaw. Także nie wiem jak to do końca z tym jest. Chyba nie będę ryzykować.
Podobno lada chwila poczuję dużą ulgę, tzn. macica się uniesie i więzadła nie będą tak bolały. Teraz pesar nosi za mnie Malucha i szyjka jest odciążona. Kontrole prawdopodobnie co 2 tygodnie. Mam nadzieję, że nie dojdzie tylko do żadnej infekcji, bo to jednak ciało obce. -
dziewczyny odnośnie poduchy to można spać na wiele różnych sposobów nie tylko na boku ale oczywiście na boku lewym najlepiej. Poduszka na pewno to ułatwia. Ja trzymam głowę na tym rogalu bo ejst dość spory ale jak chce mieć wyżej to jeszcze na to kładę sobie podusię
plecy mnie tak nie bolą i w ogóle różne kombinacje z nią wyczyniam :)nawet jak siedzę na dywanie i oglądam film to sobie taki fotelik z niej robię
ja też się ciągle wiercę ale nie manewruję poduchą bo można do niej przodem leżeć i tyłem więc nudno nie jest:)Myślę Qrczaczku, że jak nie lubisz mieć dużo pod głową to spokojnie podusia nie jest za gruba albo ją sobie odwrócisz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 16:17
eforts lubi tę wiadomość
-
aha ja mam taką w kształcie litery C także zupełnie inna niż te co podałaś linki
ja mam taką
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4243057697.html -
Mi poduszka się też sprawdza tak że układam ja wzdłuż pleców i później się tak jakby o nią opieram w zasadzie nie leżę juz tak mocno na boku ale na pewno nic nie uciskam na plecach. Polecam komuś kto lubi tą pozycję ale się boi ucisksnia żyły czy czegoś tam
Bajka lubi tę wiadomość
-
ja staram się leżęc na lewej stronie, czasem wkladam sobie zwykłą poduszkę między kolana-uda i jest dużo wygodniej,
a czy Wam się zdarza polożyć na brzuchu, albo obudzić w tej pozycji.
ja czasem tak mam jak się kładę to w sumie brzuch jakos się tak rozkłada, że jetem płaska, ale wtedy sie boję, że gniotę maluszka, czy mogę coś jej zrobić
-
Ja mam dokładnie taką: http://merlin.pl/Motherhood-Kojec-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-sliwkowy-wzor-kwiatowy_Motherhood/browse/product/206,770434.html
Biszkopcik Trzebinia, a Ty?
Eforts właśnie miałam pisać, jakość też waży
Ulepiłam 70 pierogów w godzinę z haczykiem, czuję się perfekcyjną panią domuZnalazłam idealny przepis na ciasto, tzn idealny w robieniu. Ciekawe jak będzie smakować, czekam na Małża z gotowaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 17:27
-
Cześć Dziewczyny!
Kiara- trzymam kciuki za powodzenie zabiegu!!
Bursztynka- mam nadzieję, że już zbierasz się do domu i że wszytko ok.
Ja dzisiaj mam kiepski dzień. Zadzwoniłam do pracy dowiedzieć się co tam słychać a dowiedziałam się, że żona kolegi z pracy ma raka z przerzutami do płuc, wątroby i kości. Masakra! Mają 3-letnią córkę. Ehh ciężko mi się pozbierać, człowiek myśli, że jest dobrze ma dzicko, dom, pracę a tu nagle cały świat odwraca się do góry nogami. Mieszkają na moim osiedlu, i nie wiem jak zareaguję jak go zobaczę, byle się nie rozryczeć bo chłopak stara się trzymać dla małej. Ehh. Sorry za takie pesymistyczny wpis ale ciągle o tym myślę.
Pozdrawiam -
Michaga tak jest niestety znam to z zycia. Moj ojciec traci w ciagu miesiaca noge. Mojej przyjaciolki mama ma raka piersi. Kumpla zona lezy w szpitalu pod aparatura podtrzymujaca zycie. Cos jej system nerwowy caly padl i nie wiadomo od czego. Podejrzenia sa, ze od tabletek na odchudzanie, ktore oboje brali. Ludzie maja po 30-ci lat.
ZDROWIE NAJWAZNIEJSZE!!! Kase jakos zawsze sie wyskrobie nawet jak jest duza bieda. Ale zdrowia nie kupisz -
Moja znajoma z byłej pracy też się odchudzała... miała z czego. wszystkie w biurze stosowały Dukana.. Ona bardzo wyszczuplała, ale chwile później okazało się że nerki przestały pracowac... jedną ujeli, została z drugą i czeka na przeszczep...
Wkurzyłam się dziś, bo myłam włosy i suszyłam, ale tak kiepsko się układały, że bez prostownicy to nie ma szans, a że moje wlosy dorastały do ramion to spinałam je do tyłu gumka i po robicie... ileż można?
wsadziłam tyłek do auta, podjechałam do salonu i ot co:
Mąż wścieklizny dostanieDoris-83, eforts, Qrczak, Bogusiar80, Kinga.k, Niespodzianek:), Furia, lolaliciouse, olcia23, Marimiko, Nati89, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Witam:-)
Byłam dzisiaj w pracy załatwić parę spraw. Pogadałam, poplotkowałam, nawet było fajnie.
Za tydzień mam wizytęMoże tym razem wstydzioszek odsłoni to co ma między nogami:-)
Furia lubi tę wiadomość
-
Qrczaku, moje wlosy tak tylko wyglądają... ja tez mam rzadkie włosy, dlatego fryzjerka stopniowala tył, żeby wyglądał na gęsty. Czułam się dzis jak królik doświadczalny, bo w sumie pracowały nad moja głową 4 osoby. jedna myła, druga cięła, trzecia suszyła a czwarta docinała na sucho już..z czego 3 to uczennice, ale pozwoliłam żeby się uczyły, bo w koncu kiedys i na kimś muszą popracowac.
Qrczak lubi tę wiadomość
-
oo i jeszcze taki mnie się wózek podoba
bardzo podobny do nano riko
http://expander.czest.pl/produkty/mondo-black/
nawet jest napisane że to brat bliźniak nano riko :)na podobnym poziomie. Mam wrażenie że kwestia bardziej wersji kolorystycznych
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-expander-mondo-2014-opinie-452-godny-uwagi-brat-riko-nano/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 18:54