Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewuszki Ja po weekendzie wypoczęta, ale ten tydzień mam urlop więc też będę troszkę leniuchować Zrobiłam jeszcze dzisiaj test ciążowy i wyszła tłuściutka druga kreseczka, tak że teraz cierpliwie czekamy do wizyty u lekarza Dzisiaj tylko zadzwonię powiedzieć mojemu lekarzowi o testach pozytywnych i zapytać czy mam kontynuować przyjmowanie dupka... Pewnie do wizyty każe brać biorąc pod uwagę wcześniejsze poronienie i niski progesteron. Nie chodzę do lekarza na NFZ bo niestety u nas jest z tym kiepsko, po długich poszukiwaniach znalazłam lekarza, który mi najbardziej ze wszystkich odpowiada, mam do niego zaufania i mimo, że jest dość zajętym człowiekiem to czuję jego opiekę, wiem że mogę w każdej chwili zadzwonić i poprosić o radę itp... Jest ok
Poza tym mam nadzieję, że tutaj na grudniowych nie będziemy się wzajemnie nakręcać i wzbudzać niepokoi bo powiem Wam, że stras nic dobrego i wcale nie pomaga a wręcz przeciwnie... -
Kochane witajcie wszystkie cieszę się, że jest nas coraz więcej mam nadzieję, że grudzień będzie obfity
ja dzisiaj mam lekkie mdłości, ale raczej nic specjalnego co wieczór za to zgaga
Dziewczyny pozytywne myślenie przede wszystkim ja też się martwię czy wszystko ok i wogóle, a pierwsze usg dopiero za 14 dni ehhhh mam nadzieję, że zleci szybko -
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Cały czas mam obawy żeby wpisać się do tego grona, ale test (już 2) mam II kreseczki więc chyba powoli mogę się tu zadomowić
Poroniłam swoją pierwszą ciążę 2.02.2014 więc wciąż się boję, że i ta może się nie utrzymać. Moja gin (cudowna kobieta) jest zdania że zdrowa ciąża utrzyma się sama i tego się strasznie boję, a co jak nie? Tyle obaw....
Gratuluję wszystkim grudniowym mamusiom i mam nadzieję, że wszystkie doczekamy do końca -
Dawno mnie nie bylo a widze ze jest nas coraz wiecej- Super
Macadamia- Ja tez wczoraj powtorzylam tescik i tez jest juz mega tlusta krecha. Czekam do wizyty i mam nadzieje ze cos juz bedzie widac
Ewelcia- Przykro mi z powodu straty . Ja podobnie jak ty pierwsza ciaze stracilam a miesiac pozniej zaszlam w kolejna i powiem ci ze ciaza przebiegla ksiazkowo a synek ma juz dwa lata. Wiec nie ma co sie martwic.macadamia, Ewelcia lubią tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Witam w piątek 28 marca zrobiłam wieczorem test i po pewnym czasie wyszła blada druga kreska dziś powtórzyłam test ale wyszła jeszcze jaśniejsza niż poprzednia.. ale jest z czego się bardzoo cieszę:)mam nadzieję,że mogę dołączyć do waszego grona po mimo młodego wieku lecz już dorosłego.Termin z ostatniej miesiączki wypada mi na 15 grudnia 2014r
Pozdrawiam grudióweczki:) -
Witam serdecznie!! Czy można dołączyć?
Jestem mamą 5 letniej Natalki i właśnie się dowiedziałam że zostanę nia po raz kolejny
wg belly termin mam na 5 grudnia
wizytę 15 kwietnia- już nie mogę się doczekać!!
ta ciąża od samego początku diametralnie różni się od poprzedniej- teraz musiałam czekac na II ,wtedy miałam je już przed term @,
ale największa różnca to samopoczucie-maatko jaka teraz jestem senna i niedo życia hehe
brzuch pobolewa,czasem zakłuje, piersi bardzo wrażliwe-
generalnie- jestem w ciąży
macadamia, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,czy wy też już odczuwacie objawy? Ja od jakiegoś tyg jestem strasznie senna,musze spać na południe i po 20 już potrafie smacznie spać góra 21 a nigdy tak nie miałam bo zawsze chodziłam 23 spać.. I te żyłki na piersiach.. Ból piersi czasami zgaga nawet po zjedzeniu kanapki.Czy wy też macie podobne objawy? Czy nie za szybko mam ich aż tyle? Praktycznie do zrobienia testu skłoniło mnie to ze jestem senna i żyłki na biuście.. Test pozytywny ponad tydz od zapłodnienia szok wielki...
-
uff czyli to normalne ze już tak wcześnie mam objawy.Okres wypada mi na środa-czwartek w środę zrobię jeszcze test zobacze co wyjdzie.. A na wizytę do gin umowie się chyba raczej w przyszłym tyg,czy lepiej poczekać do 6 tyg? Jak myślicie? W weekend będę musiała z moim M powiedzieć rodzica.. Nie ma co zwlekać.. Jak o tym pomyśle to włos mi dęba staje i słabo aż mi... Eh...
-
Ewelcia- Ja mieszkam w de i tutaj na powstrzymanie ciazy nic nie daja. Tak ze nic nie bralam ale zadnych problemow z druga ciaza nie mialam i synek urodzil sie bez problemowo. Z pierwsza ciaza jak zaczely sie problemy to tez zadnych lekow mi nie dali natura sama zdecydowala(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
a mnie podbrzusze coraz mniej boli, nie wiem czy to dobrz3 czy źle już nie pamiętam jak to było w poprzednich ciążach jajnik czasem zaboli, ale za to zgaga jaka no i zaparcia mimo, że odżywiam się zdrowo to jednak... a Wy jak sobie z tym radzicie?
rośnie nam grono rośnie a ja mam termin na 4 grudnia narazie zobaczę co usg pokaże ale moje dzieci rodzą się zawsze w wyjątkowych datach dla naszej rodziny, więc obstawiam 6 ale zobaczycie niedługo będziemy się już chwalić, że czujemy ruchy Dzidziusia nawet się nie obejrzymy -
Witam grudniowe Mamuśki.Moją pierwsza ciąża obumarła w 8 tc a poroniłam ją około 2 tygodni pózniej czyli 7 pazdziernika .Test robiłam w piątek i 2 grube kreski,popołudniu pojechałam do swojego gina,wszysto ok. narazie nic nie było widać ale macica i szyjka ciążowa lepsza niż w poprzedniej ciąży.Według ostatniej miesiączki termin wypada na 4 grudnia
-
Kasandra-zgage mam non stop prawie.. Wieczorami mnie często łapie.Ból podbrzusza też mam ale taki inny niż to zawsze miałam na okres... I rządziej boli jak na okres zawsze miałam. Oby mnie wymioty ominęły.. może jutro kupie coś sobie na zgage bo czasem już mnie ona drażni..
Wogole przez kilka dni mam jakieś humorki..drażni mnie wszystko,szybko się denerwuje.. Staram się powstrzymać i nie kłócić się z nikim.. Ja mam termin na 15 grudnia i tak się boje ze urodze po świętach albo w sylwester! Oo nie! bo do nowego roku nie da rady przechodzić aa 6 grudnia ładna data a wy dziewczyny też tak macie jak ja obawy ze maluszek bd z końca i wogole ze może odstawiać od reszty dzieci potem w przyszłości np ? Z jednej strony nie ważne kiedy aby zdrowe i w sumie fajne tak choinka.. Śnieg taki magiczny czas i bobas :*ah dobranoc dziewczęta bo ja już ledwo na oczy patrze