X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka maly masz ten brzuszek :) i gratuluje silnej woli.
    Dziewcczyny jak lubicie palic i nikomu tym krzywdy nie robicie to czemu nie :) ja jak rzucalam to tak lubilam palic ze mowilam ze wroce do tego na emeryturze :) tetaz juz tak nie mysle. moj maz tak nie nawidzi papierosow ze twierdzi ze bysmy razem nie byli jakbym palila kiedy sie poznalismy

Doris rzeczywiscie dar od Boga!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ty szuplak jests :)

Moja gin nazywa polowkowym, bo po za 3 tymi usg koniecznymi to robi tylko dowcipne. Na 3/4d nie bede szla, szczerze wole te pieniazki wydac na cos fajnego dla dzieci :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ja u mojego lekarza polowkowe mam 31 lipca w 23t0 a jak lekarz ocenia narzady to moze nawet usg tego nie nazywac wazne ze wszystko w porzadku :)

Ja tez nie robie 3/4 d chociaz mi czasem lekarz pokaxuje dziecko w takim obrazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 17:13

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts dziekuje, oby silna wola przetrwala. Brzuszek pokaze jak sie ochleje mineralką :P

Furia ja waze teraz 71 kg przy wzroscie 172 cm. Przytylam 4 kg.
    ALE... po pierwsze faktem jest, ze mam ciezkie kosci i mnie zawsze dawano ok 5 kg mniej. Po drugie jestem typem jabłka anie gruszki, jak tyje idzie mi w brzuch. Teraz caly tluszczyk z brzucha jakby rozlal sie na boki (stoje bokiem wiec nie widac) i zaczynam pierwszy raz w zyciu tyć w udach :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie palę i nie paliłam. No może na wakacjach pod koniec podstawówki mi się zdarzyło, ale to takie bez zaciągania nawet, więc się nie liczy :P Mój A. na szczęście też już nie pali i gdyby palił w momencie naszego poznania, to pewnie dłuuuużej bym się zastanawiała nad tym związkiem. Obecnie nie cierpię palaczy. Na mamę strasznie krzyczę, bo kopci jak smok a mi to przeszkadza. Nawet na działce jak gdzieś z dala ode mnie zapali to jestem w stanie to wyczuć i ją pogonić :P Tak mam węch na papierochy wyczulony. I nie lubię strasznie jak idę za kimś palącym chodnikiem i muszę wdychać te smrody.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inka, właśnie mi się przypomniało, że miałam wrzucić zdjęcie swojego brzucha ;)
    Oto on:
    ebb613d69830c77amed.jpg

Furia, kaarolaa, julianna, inka84, Bajka, eforts, Bogusiar80, HANA, Bursztynka, goto4, Marimiko, Niespodzianek:), Pollyanna, Paula84 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do siostry. Wieczorem Was poczytam ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako palaczka (mam nadzieje, ze juz ostatecznie ex) mialam nawyk niewychodzenia z domu z papierosami. Czy szlam na pol godziny czy na pol dnia nie majac ze sobą fajek nie zapalilam chyba, ze ktos mnie poczestowal. Ja wyjątkowo empatyczna jestem pod tym wzgledem i nie lubie komus smrodzic na ulicy. Jesli juz mi sie zdarzalo gdzies na dworze zapalic to zdala od ludzi, a jak ktos sie przypałętał to zwracalam uwage jak wiatr wieje zeby bezczelnie nie zapodawac dymu niepalącym. Zakaz palenia w knajpach mnie ucieszyl, powaznie.

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz w uda poszlo ze zdziwieniem jakis czas temu odkrylam ze gdzies nikna mi kolana. Zawsze mialam wystajace kosci a teraz moje kolana robia sie plaskie i uda mam strasznie szerokie zwlaszcza jak siedze. Ale waga z 59,5 kg przed ciaza juz jest marzeniem, teraz mam 63,3 kg to waga z rana.

Jesli chodzi o usg 3\4 d to ja nie chce go robic bo mi kasy szkoda. Tak mam jutro wizyte zwykla a polowkowe bede chciala umowic na 21 sierpnia.

• julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż nie toleruje palenia, ja osobiście też nie, więc akurat w tym temacie się zgadzamy... mi też qurczak przeszkada jak czuję dym papierosowy, teraz jeszcze bardziej niż przed ciążą

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d kosztuje u mnie 250zl..no trochę kasy, ale w sumie tak się nakręciłam, że fajna pamiątka będzie zobaczyć malutką jak się wierci

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak zgrabny brzunio :)

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mi juz w uda poszlo ze zdziwieniem jakis czas temu odkrylam ze gdzies nikna mi kolana. Zawsze mialam wystajace kosci a teraz moje kolana robia sie plaskie i uda mam strasznie szerokie zwlaszcza jak siedze. Ale waga z 59,5 kg przed ciaza juz jest marzeniem, teraz mam 63,3 kg to waga z rana.

Jesli chodzi o usg 3\4 d to ja nie chce go robic bo mi kasy szkoda. Tak mam jutro wizyte zwykla a polowkowe bede chciala umowic na 21 sierpnia.

Karola a przy jakim wzroscie? Ja przy mojej budowie przy wadze 63 wygladam najlepiej. Waga sprzed ciazy 67, bo mi sie pofolgowalo fryteczek z piwkiem na noc :P Teraz mi sie marzy zeby nie przytyc wiecej niz 8 kg jak w kazdej ciazy i byc moze mi sie uda, bo waga stanela w miejscu, ba...zeszlo 200 gram od ostatniej wizyty tydzien temu. Odstawilam tluste przekaski i pije duuuzo wody. Jednak jak sie dzis zobaczylam w sklepowych witrynach to...szkoda słow.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ufff :)

Jedynka gratulacje młodej Żonie :) u mnie też ślub był po 7 latach znajomości ale dla mnie akurat ważne było poczucie stabilizacji jaką daje ślub :)

Pisałyście o facetach. Mój jest pracoholikiem dla którego niedziela jest okropna a długie weekendy to już masakra, a na dodatek nerwus. Ale ja już z nim umiem postępować chociaż nie powiem, że nie płaczę czasem przez niego. Ale co do pomocy mi to nie mogę złego słowa powiedzieć: od początku ciąży odkurza, sprząta łazienkę (mamy 160 metrów więc odkurzanie zajmuje 2h). Robi zakupy, jeździ ze mną na USG, w tą niedzielę kupiliśmy mebelki do pokoju Maluszka więc wszystko poodkurzał, poskręcał :)

Ale powiem Wam, że zmienić faceta nie jest prosto niestety...

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie palilam. U mnie pali mama tata jeden brat, drugi troche mniej a trzeci popalal kiedys. Moj maz dlugo palil chyba od 17-ego roku zycia. W marcu zeszlego roku rzucil z pomoca desmoksanu :-D

inka84 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja mam wzrost 170 ale ta waga jeszcze nie jest straszna, najwiecej wazylam 65 kg w technikum. Pozniej nagle zgubilam 5 kg w 2 miesiace i tak zjechalam do 59 kg...ty dajesz sobie gora 8 kg a ja daje sobie 15 kg wiecej chyba nie przezyje, a jak bedzie mniej to bedzie super :-)

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie ;) z dzidziusiem jest wszystko ok :) ale nie dowiedzialam sie czy chlopak czy dziewczynka, bo za bardzo sie wiercilo :P przez to coraz bardziej jestem przekonana co do dziewczynki :) 4 sierpnia idziemy na badanie prenatalne, wiec moze tam sie okaze?
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e8b6261843357f6.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01b3b7b4a0334fa3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8344ef2d4c35453c.html
    34bw43r836g6ojbx.png

HANA, kaarolaa, julianna, goto4, Marimiko, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 172 cm wiec w sumie tak samo. Ja licze na 8 kg w ciazy bo moja mama w kazdej ciazy tyla 8 kg, ja w 2 ciazach 8 kg i po cochutku licze, ze powtorze scenariusz, choc w tej ciazy kosztuje to sporo wiecej wyzeczen niz w poprzednich :)
    karola duza masz wiedze odnosnie in vitro, a glownie to przyrostu bety hcg po transferze mrozaczka?

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors dokładnie. Wszystko się da jak się chce:-)

Ewka jak coś to służę radą dla kuzynki ale już jej powiedz,że musi uzbroić się w cierpliwość i znaleść lekarza, który podejmie się leczenia.

eforts lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluje wizyt!!!

Dziewczyny zbliżamy sie juz do połowy wszystkie :)
    Czy ktos kupuje mebelki z ikea takie białe z przewijakiem przykrecanym do półki?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ