X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka maly masz ten brzuszek :) i gratuluje silnej woli.
    Dziewcczyny jak lubicie palic i nikomu tym krzywdy nie robicie to czemu nie :) ja jak rzucalam to tak lubilam palic ze mowilam ze wroce do tego na emeryturze :) tetaz juz tak nie mysle. moj maz tak nie nawidzi papierosow ze twierdzi ze bysmy razem nie byli jakbym palila kiedy sie poznalismy

Doris rzeczywiscie dar od Boga!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ty szuplak jests :)

Moja gin nazywa polowkowym, bo po za 3 tymi usg koniecznymi to robi tylko dowcipne. Na 3/4d nie bede szla, szczerze wole te pieniazki wydac na cos fajnego dla dzieci :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana ja u mojego lekarza polowkowe mam 31 lipca w 23t0 a jak lekarz ocenia narzady to moze nawet usg tego nie nazywac wazne ze wszystko w porzadku :)

Ja tez nie robie 3/4 d chociaz mi czasem lekarz pokaxuje dziecko w takim obrazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 17:13

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts dziekuje, oby silna wola przetrwala. Brzuszek pokaze jak sie ochleje mineralką :P

Furia ja waze teraz 71 kg przy wzroscie 172 cm. Przytylam 4 kg.
    ALE... po pierwsze faktem jest, ze mam ciezkie kosci i mnie zawsze dawano ok 5 kg mniej. Po drugie jestem typem jabłka anie gruszki, jak tyje idzie mi w brzuch. Teraz caly tluszczyk z brzucha jakby rozlal sie na boki (stoje bokiem wiec nie widac) i zaczynam pierwszy raz w zyciu tyć w udach :/

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie palę i nie paliłam. No może na wakacjach pod koniec podstawówki mi się zdarzyło, ale to takie bez zaciągania nawet, więc się nie liczy :P Mój A. na szczęście też już nie pali i gdyby palił w momencie naszego poznania, to pewnie dłuuuużej bym się zastanawiała nad tym związkiem. Obecnie nie cierpię palaczy. Na mamę strasznie krzyczę, bo kopci jak smok a mi to przeszkadza. Nawet na działce jak gdzieś z dala ode mnie zapali to jestem w stanie to wyczuć i ją pogonić :P Tak mam węch na papierochy wyczulony. I nie lubię strasznie jak idę za kimś palącym chodnikiem i muszę wdychać te smrody.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inka, właśnie mi się przypomniało, że miałam wrzucić zdjęcie swojego brzucha ;)
    Oto on:
    ebb613d69830c77amed.jpg

Furia, kaarolaa, julianna, inka84, Bajka, eforts, Bogusiar80, HANA, Bursztynka, goto4, Marimiko, Niespodzianek:), Pollyanna, Paula84 lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do siostry. Wieczorem Was poczytam ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako palaczka (mam nadzieje, ze juz ostatecznie ex) mialam nawyk niewychodzenia z domu z papierosami. Czy szlam na pol godziny czy na pol dnia nie majac ze sobą fajek nie zapalilam chyba, ze ktos mnie poczestowal. Ja wyjątkowo empatyczna jestem pod tym wzgledem i nie lubie komus smrodzic na ulicy. Jesli juz mi sie zdarzalo gdzies na dworze zapalic to zdala od ludzi, a jak ktos sie przypałętał to zwracalam uwage jak wiatr wieje zeby bezczelnie nie zapodawac dymu niepalącym. Zakaz palenia w knajpach mnie ucieszyl, powaznie.

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz w uda poszlo ze zdziwieniem jakis czas temu odkrylam ze gdzies nikna mi kolana. Zawsze mialam wystajace kosci a teraz moje kolana robia sie plaskie i uda mam strasznie szerokie zwlaszcza jak siedze. Ale waga z 59,5 kg przed ciaza juz jest marzeniem, teraz mam 63,3 kg to waga z rana.

Jesli chodzi o usg 3\4 d to ja nie chce go robic bo mi kasy szkoda. Tak mam jutro wizyte zwykla a polowkowe bede chciala umowic na 21 sierpnia.

• julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż nie toleruje palenia, ja osobiście też nie, więc akurat w tym temacie się zgadzamy... mi też qurczak przeszkada jak czuję dym papierosowy, teraz jeszcze bardziej niż przed ciążą

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d kosztuje u mnie 250zl..no trochę kasy, ale w sumie tak się nakręciłam, że fajna pamiątka będzie zobaczyć malutką jak się wierci

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak zgrabny brzunio :)

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mi juz w uda poszlo ze zdziwieniem jakis czas temu odkrylam ze gdzies nikna mi kolana. Zawsze mialam wystajace kosci a teraz moje kolana robia sie plaskie i uda mam strasznie szerokie zwlaszcza jak siedze. Ale waga z 59,5 kg przed ciaza juz jest marzeniem, teraz mam 63,3 kg to waga z rana.

Jesli chodzi o usg 3\4 d to ja nie chce go robic bo mi kasy szkoda. Tak mam jutro wizyte zwykla a polowkowe bede chciala umowic na 21 sierpnia.

Karola a przy jakim wzroscie? Ja przy mojej budowie przy wadze 63 wygladam najlepiej. Waga sprzed ciazy 67, bo mi sie pofolgowalo fryteczek z piwkiem na noc :P Teraz mi sie marzy zeby nie przytyc wiecej niz 8 kg jak w kazdej ciazy i byc moze mi sie uda, bo waga stanela w miejscu, ba...zeszlo 200 gram od ostatniej wizyty tydzien temu. Odstawilam tluste przekaski i pije duuuzo wody. Jednak jak sie dzis zobaczylam w sklepowych witrynach to...szkoda słow.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ufff :)

Jedynka gratulacje młodej Żonie :) u mnie też ślub był po 7 latach znajomości ale dla mnie akurat ważne było poczucie stabilizacji jaką daje ślub :)

Pisałyście o facetach. Mój jest pracoholikiem dla którego niedziela jest okropna a długie weekendy to już masakra, a na dodatek nerwus. Ale ja już z nim umiem postępować chociaż nie powiem, że nie płaczę czasem przez niego. Ale co do pomocy mi to nie mogę złego słowa powiedzieć: od początku ciąży odkurza, sprząta łazienkę (mamy 160 metrów więc odkurzanie zajmuje 2h). Robi zakupy, jeździ ze mną na USG, w tą niedzielę kupiliśmy mebelki do pokoju Maluszka więc wszystko poodkurzał, poskręcał :)

Ale powiem Wam, że zmienić faceta nie jest prosto niestety...

relgh371rphwpz6l.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie palilam. U mnie pali mama tata jeden brat, drugi troche mniej a trzeci popalal kiedys. Moj maz dlugo palil chyba od 17-ego roku zycia. W marcu zeszlego roku rzucil z pomoca desmoksanu :-D

inka84 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ja mam wzrost 170 ale ta waga jeszcze nie jest straszna, najwiecej wazylam 65 kg w technikum. Pozniej nagle zgubilam 5 kg w 2 miesiace i tak zjechalam do 59 kg...ty dajesz sobie gora 8 kg a ja daje sobie 15 kg wiecej chyba nie przezyje, a jak bedzie mniej to bedzie super :-)

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie ;) z dzidziusiem jest wszystko ok :) ale nie dowiedzialam sie czy chlopak czy dziewczynka, bo za bardzo sie wiercilo :P przez to coraz bardziej jestem przekonana co do dziewczynki :) 4 sierpnia idziemy na badanie prenatalne, wiec moze tam sie okaze?
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e8b6261843357f6.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/01b3b7b4a0334fa3.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8344ef2d4c35453c.html
    34bw43r836g6ojbx.png

HANA, kaarolaa, julianna, goto4, Marimiko, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 172 cm wiec w sumie tak samo. Ja licze na 8 kg w ciazy bo moja mama w kazdej ciazy tyla 8 kg, ja w 2 ciazach 8 kg i po cochutku licze, ze powtorze scenariusz, choc w tej ciazy kosztuje to sporo wiecej wyzeczen niz w poprzednich :)
    karola duza masz wiedze odnosnie in vitro, a glownie to przyrostu bety hcg po transferze mrozaczka?

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors dokładnie. Wszystko się da jak się chce:-)

Ewka jak coś to służę radą dla kuzynki ale już jej powiedz,że musi uzbroić się w cierpliwość i znaleść lekarza, który podejmie się leczenia.

eforts lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluje wizyt!!!

Dziewczyny zbliżamy sie juz do połowy wszystkie :)
    Czy ktos kupuje mebelki z ikea takie białe z przewijakiem przykrecanym do półki?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ