X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny siusiaczek! :) gratulacje :)

Ja dziś chciałam zapytac 3go lekarza o zdanie ale dzidzius też się kręcił więc nie było za bardzo okazji, chociaz w pewnym ujęciu wydawało mi się że widze go tam i to dobrze :P

Doris, dzięki, napisałam jej o ovu i tym forum, oczywiscie jak będzie tylko miała ochote to jej powiem, że może liczyc na doświadczoną Mamkę ;) dzięki ;*

Dzis zadzwoniła do mnie siostra... ta z któą widze się raz kiedys, od wielkiego święta... przygotowała mi dużo ciuchów dla dziecka, fotelik do karmienia i pare innych rzeczy, także byłam u niej chwilę i wszystko odebrałam.. jutro wezmę się za przeglądanie i moze jak cos wyszukam fajengo to wstawie :) wybraliśmy też z mężem wózek, tylko napisałam do faceta czy ogłoszenie aktualne i czekam na odpowiedź :)

Furia, Kinga.k, inka84 lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki wózek Ewka?

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z brzuszkiem na wakacjach :)

5e57684c1d7c6002med.jpg

Kinga.k, goto4, inka84, Furia, Marimiko, julianna, Niespodzianek:), Qrczak, eforts, Ewka89, Bogusiar80, Bajka, Bursztynka, HANA, jedynka, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• kanapa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) ja też już po wizycie :) potwierdzona dziewczynka :D nic między nogami nie dynda ;) wszystko w najlepszym porządku, nawet jest większa o 4 dni ale to podobno norma, że te pomiary dają taki elastyczny wynik w dniach- to jest orientacyjne :) śmiesznie fikała nogami i naciągała się chociaż ja nic nie czułam... szyjka na szczęście ma ok 5cm więc jest git :)

Co do fajek to ja uwielbiam palić :D palę od ok 10 lat i w tej ciąży rzuciłam na początku ale łatwo nie jest- nie miałam tak, że zobaczyłam dwie kreski i koniec, ale doszłam do takiego momentu że trzeba i przestałam z dnia na dzień nie ograniczając ilości w międzyczasie.

Będę musiała się pochwalić Wam moim brzuszkiem bo w tym tygodniu dosłownie piłeczka mi wyskoczyła! tak nagle zrobił się balonik całkiem spory :D

inka84, Furia, goto4, goto4, Kinga.k, Marimiko, julianna, Niespodzianek:), Qrczak, eforts, Bogusiar80, HANA, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa super ;) Masz jakies fajne fotki z usg? :)

kanapa lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, siusiaczka i pipuni:)
    Ja sobie lubiłam podpalić na imprezie do piwka, ale na trzeźwo nie byłam w stanie tknąć papierosa..
    A teraz siedze i ryczę mój m zrobił mi ogromną przykrość i jest mi bardzo bardzo bardzo źle:((

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/wozek-3w1-capri-skrzat-tanio-CID88-ID6f4Fl.html#b0ce6a4b27

taki, nie jest może szczytem marzeń, ale jak kiedys wspomniałąm mam kilka koleżanek i kuzynkę które mają wózki tego typu i są zadowolone ;)

Niespodzianek, nie smutaj się, masz swoje szczęście w brzusiu i też się pewnie smuta jak Mama... a z facetami tk jest.... ja oglądałam ciuszki od siostry a mój w połowie zasnął :/
    wiem że jest zmęczony, ale moje hormony kazały mi się obrazić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 21:32

Niespodzianek:), eforts lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek co się stało? Nie rycz kochana. Tulę Cię mocno :*
    Ja też dopiero co łzy otarłam :(
    Faceci jednak są do bani :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianku nic się nie martw przyjdzie kryska na matyska.....a stres wcale Ci nie służy. Jak chcesz to się wyżal, możemy go obgadać :)

Kanapa gratuluję, zerwanie z nałogiem nigdy nie jest łatwe wiec trzymam kciuki!!! Moja siostra szuka sobie ciągle jakiś wymówek ale nie przemawia to do mnie wóz albo przewóz.
    a jak łożysko?

No i gratulacje dzieciaczków!!!!! :)

Niespodzianek:), kanapa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa śmiechowe masz te hormony :)

Qurczaku Ty też? :/

dziewczyny nie denerwować się, ćwiczcie technikę relaksacyjną, jak bardzo byśmy nie kochały naszych dzieci, przyda się :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj są.. Mam ochotę trzasnąć drzwiami i nie wracać.. On pracuje na zmiany i generalnie w ciągu tygodnia nie słyszę od niego nic innego tylko to, że chce się przespać bo jest zmęczony w związku z czym wspólny spacer czy inne wyjście odpada.. Ok ja rozumiem przespać się godzinkę, odpocząć ale nie 3 h jak to się zdarza.. Dzisiaj przyszedł z pracy i oczywiście ta sama historia po czym dowiaduje się, że ma się spotkać z kolegą po coś tam i nie ma dla nas czasu, zabolało bo doskonale wie, że nie lubię w czasie takiej pogody wychodzić sama z małym bo ledwo żyje na dworze. Ciśnienie mi się podniosło, zabrałam małego na plac zabaw, gdzie przez półtorej h go podnosiłam na zjeżdżalnie huśtawki itd wróciłam do domu gdzie zastałam obrażonego męża nie raczącego się ruszyć więc głodnemu dziecku szybko kolacja, ogarnąć dom, poodkurzać, zrobić pranie a on w między czasie poszedł sobie wziąć prysznic i miał wszystko w d... dobrze wie, że nie mogę takich rzeczy robić jestem po kilku nadszarpniętych nocach a teraz padam, boli kręgosłup nogi a szanowny śpi w najlepsze... Przepraszam, że się wam wyżalam ale nie pozwolę sobie na takie zachowanie z jego strony co będzie w momencie, kiedy pojawi się druga dzidzia??? Nie będę spała bo będę musiała wszystko sama zrobić..:/

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraza jak najbardziej uzasadniona...
    Jeszcze nie dalej jak około 19 pytałam Go czy ma kochankę, że się do mnie nie dobiera ostatnie pare dni,, chyba z tydzien:/ ale stwierdził że od kiedy jest widoczny brzuszek to się boi że dziecko skrzywdzi, wiec mu tlumaczylam że nie ma co się bac, bo ja uwazam itd.. to sie cieszył jak dziecko, a teraz co? Śpi skubany!

4dbc34fc83.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Doris no własnie sie tak zastanawiam i nie wiem, bo ma byc praktycznie i zeby sie nie rozwalilo po poł roku, a nie znam nikomu kto uzywałby z tej seri. Malm i ja mam komode ;)

A łóżeczka to lepiej jak sa trzy stopnie, czy dwu moze byc?

Łóżeczko to kwestia osobista. Ja widziałam całkiem fajne na allegro.
    Z tableta korzystam i linka nie umiem wklejać:-) Jak dorwę się do kompa to Wam pokarzę.
    A przewijak całkiem fakny jest ze Stuvy w Ikea.

HANA lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, a to franca z Niego :/
    dla kolegi to czas ma tak? nie rób mu obiadu pare dni bo się dzis nadźwigałaś i jesteś zmęczona....

4dbc34fc83.png

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane:* idę sobie popłakać w poduszkę i spróbować zasnąć bo jutro rano pobudka przytupta do łózka i będzie wołać mama:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płacz.. tylko sobie szkodzisz, jeszcze bardziej się nakręcisz i w ogóle... daj mu do zrozumienia że jest świnka i jesteś zła.

4dbc34fc83.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laptopów to też ASUS polecam.

Nie wiem co to dziś za dzień że tyle płaczących tu u nas na forum... Bo i ja się muszę wyżalić z tym, że nie na M a na teściową. Mieszkamy w jednym domu, my na górze oni na dole. Teściowa nie pracuje, zero obowiązków. Łazi tylko i kwiatki podlewa. A dziś wyskoczyła z pretensjami że sama musiała opielić skalniak i kiedy ja wreszcie planuje zebrać poziomki. A ja kurde mam firmę 10 h na dobę!!! Ona myśli że tylko M pracuje w firmie a ja to tylko chyba mrugam oczami i nic więcej... A my pracujemy po 10 godz codziennie i w niedziele się zdarza że się siedzi. Nic mi nie pomoże a tylko pretensje... bo Marta się nudzi!!!

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za.. przemiła osoba... pozomek nie planujesz w tym roku zbierac :P a skalniak Ty chciałaś czy ona? :P

4dbc34fc83.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek przykro mi bardzo :(

Eforts - ja też :(
    Awantura o pokój dla Malucha. Że największy ze wszyskich chcę dla Niego, a przecież takiemu małemu dziecku tyle przestrzeni nie jest potrzebne :/ Że za dużo tam do roboty (2 wielkie okna do wymiany, piec kaflowy do rozbiórki, stara instalacja elektryczna, sypiący się sufit i dwie ściany frontowe przeciekające i zamarzające).
    Może to i racja, ale ja też bym chciała mieć coś do powiedzenia. W pokoju, który obecnie zajmujemy (najmniejszy z 5!) nie ma nawet miejsca na łóżeczko, a co dopiero resztę rzeczy dla Maluszka, jak np. szafa na ubrania czy kosmetyki... A znając zapał mojego A. to do przyszłego lata się nie wyrobi nawet z najmniejszym pokojem :/
    Niby doszliśmy do jakiegoś porozumienia, ale jak to będzie to okaże się w praniu... :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka najlepsze jest to, że mój M trochę tych poziomek zje, ja wcale.
    A skalniak na nieszczęście M zrobił. Ale swoich kwiatów w doniczkach to lata i podlewa i przenosi na słońce i na stół dźwiga i nic jej nie jest :(

relgh371rphwpz6l.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ