Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewka moje dziecię jest cudem PCOS
Na dodatek mój małżonek ma tylko 1% sprawnych żołnierzy. Ale walka o dziecko trwała u nas 3 lata. Niestety PCOS to dziadostwo, które wszystko skutecznie utrudnia. Poleć jej ovufriend i forum dla PCOS. Ja dzięki diecie(uwaga szczupłe osoby też powinny ją stosować),naturalnym sposobom- zioła i prowadzeniu kalendarzyka, zaskoczyłam:-) Codziennie się modlę za ten cud i niech trwa do samego porodu:-)
kaarolaa, HANA lubią tę wiadomość
-
Uciekam na wizyte
troche wczesniej, bo mam jeszcze pare spraw do zalatwienia po drodze. Jejciu jakiego mam stresa... gorzej niz przed 1 wizyta... moze to dlatego, ze nie jestem przygotowana i dowiedzialam sie dopiero dzis? Mam tez obawy czy zapytac sie jaka plec
Dam rade i wszystko wam opowiem jak wroce!
-
Aha co do palenia to paliłam do momentu zrobienis testu ciążowego. W minutę przestałam palić. Ciągnie mnie czasami ale zdrowie maleństwa jest dla mnie najważniejsze. Nie powiem ciężko było ale sie nie złamłam. Piwko lubię to sobie od czasu do czasu łyczka pociągnę od męża:-)
eforts lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja palenie rzucilam jeszcze na studiach i myslalam ze juz zawsze bedzie mnie ciagnac a teraz nie wyobrazam sobie siegbac po fajke, obrzydzaja mnie a jak jestem w ciazy to staram sie unikac chociazby biernego palenia. Sama rzucilam nalgowe palenie z dnia nq dzien i nie przemawia do mnie ze sie nie da. Ja nie pale juz z 7 lat i nigdy nie siegnelam po fajke od mojej ostatniej
-
nick nieaktualnyJedynka gratki na nowej ( starej ) drodze zycia
Kinga juz zaciskam kciuki i pisz kto mieszka pod serducham.
A my juz dawno w domku, bylismy na spacerze, placu zabaw i zakupach, oczywiscie lody byly obowiazkoweteraz czekamy na P z pracy i razem zjemy spagetti z sosem z wiejskich pomidorow a nie kupnego sloika.
Upal jest niemilosierny myslalam ze odlece na lawce w parku az sie jedna babka zlitowala nade mna izaprosila mnie obok siebie w cien. -
z mała jak bylam w ciazy to rzucilam bez wiekszego problemu, a od 5-go ms nagle zaczelo mnie ciagnac, ale dalam rade. Najgorzej bylo w obecnej ciazy,ale tez sie udalo
Kinga pisz potem koniecznie co u maluszka
Doris to faktycznie macie maly wielki cudWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:15
-
Hej,
ja paliłam, a raczej popalałam (paliłam, rzucałam, paliłam, rzucałam) i rzuciłam na początku stycznia, kiedy mieliśmy zacząć starania. Ale zdarzyło mi się kilka razy zapalić, oczywiście przed zajściem w ciążę. Jakoś zawsze ciągnęło mnie do fajek - one pomagają mi się zrelaksować i jakoś wtedy lubię być sama tę chwilkę...Czasem mam ochotę wziąć kawę (albo najlepiej zimne piwko) i usiąść w tym gorącu na balkonie i sobie zapalić...:> ah ahh no nic może w przyszłym roku
Najgorsze jest to, że mój mąż jest ogromnym przeciwnikiem fajek i ciągle musiałam się przed nim ukrywać
co powodowało, że nie paliłam popołudniami i w weekendy. Ale jestem prawie pewna że jeszcze do tego wrócę - za bardzo to lubię
Co do pomocy męża - tragedii nie ma - kuchnie posprząta, odkurzy - częściej po tym jak mu powiem, żeby to zrobił, niż sam z siebie - aczkolwiek się zdarza. Z gotowania to tylko naleśniki i tyle. Ogólnie pomaga mi przy noszeniu toreb, ale nie obchodzi się ze mna jak z jajkiem. Co czasem mnie denerwuje, jak mi duszno, słabo, a on tego nie rozumie do końca. Najbardziej mnie wkurzają jego gry komputerowe, w które grywa i np. jak pilnie potrzebuje jego pomocy, to często słyszę "zaraz, tylko skończe mapę/misję"
Szału można dostać.
Mi dzisiaj się śniło, że będę miała córeczkę i to geniusza!odrazu zaczęła mówić i była mega spokojna
mam nadzieję, że to nie jest tak że na odwrót, będę miała syna z adhd
nadal liczę na to, że będzie spokojnym dzieckiem
Byłam dziś w gzelli i był tam taki klient - myślałam, że mu przywale. Wszedł i odrazu był chamski i niemiły. "O nie, to znowu ten sklep do zdziera z ludzi" (to po co tu wchodził?) I Pani ekspedientka - super miła a on burak totalny "tego nie weżmie bo to końcówka wędliny a on końcówki jeść nie będzie, niech oni sami sobie jedzą" "mam płacić? a gdzie towar? napewni mnie oszukają tutaj" ciągle wtrącał jakieś głupie teksty i obrzucał ich z gównem - i ciągle lukając na mnie - nie wiem - szukająć zrozumienia? Ja na niego patrze oburzona - bałam się starego pryka troche bo wyglądał na agresora - i tylko mu powiedziałam "Jest Pan nieuprzejmy". A on " ja? to oni są nieuprzejmi" i znowu pod nosem zaczął wszystrko krytykować. Na koniec płacić mega drobnymi - kobieta zaczęła liczyć - a on "jak Pani nie umie liczyć to nie, ja wychodzę - nie będę tu czekał" i wyszedł...a okazało się, że niedopłacił 40 groszy. NO JAK MNIE TACY LUDZIE LECZĄ - gdyby nie to, że bałam się, że rzuci się na mnie z łapami - to bym go chyba od najgorszych wyzwała...ciśnienie mi debil podniósł..inka84 lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko no wlasnie...ja tez lubilam palić i mimo nadziei, ze mi sie odechce do czasu zakonczenia karmienia cyckiem to mam obawy, ze to moje odwieczne lubienie fajek znów mnie skusi...
Miec dziecko geniusza cudna rzecz. Mozna duzo na podatkach zaoszczedzic jak sie w ekonomii i ksiegowosci doksztalci
Takich sklepowych delikwentow jest sporo. Koncowek wedlin fakt, tez nie bierzemy, czesto nie sa juz pierwszej swiezosci, ale wszystko mozna grzecznie powiedziec i zalatwic, nawet platnosc drobnymiA co do drobnych to "żółtki" wrzucamy do sloika i raz w miesiacu syn je liczy i wymienia w pobliskiej Zabce na grubsze, tam nas znają juz, wiec zawsze przyjmą i ufaja na słowo, bo liczone kilkukrotnie.
Marimiko lubi tę wiadomość
-
Marimiko ja też ukradkim przed mężem
hehe on rzucił 4 lata temu i tego samego oczekiwał ode mnie, ale ja z tych mniej silnych wolą byłam, teraz to przymus a nie silna wola
mam nadzieję że nie wrócę, chociaż jak pójdę do pracy to będzie ciężko nie palic, chociażby właśnie przez takich klientow jakich opisywałas, bo Tesco (przynajmniej u mnie)rozwiązuje sprawy bardziej na korzysc klienta, ale czasem jak Cie taki matoł podkurzy to nie ma silnych żeby nie zapalic..bo albo zapalisz, albo zabijesz gościa
a klienci tak się przyzwyczaili że z byle gownem zaraz kierownika wzywają, bo nauczeni sa, że 2 osoby poza boxem kasowym to mega kolejka, albo jak cos źle jest pod ceną ustawione to powinno byc sprzedane za taka cenę pod którą stoi. (nie wiem jak u innych ale na moich zmianach był czasem ogień, bo ja sobie nie pozwoliłam wydzierac się na mnie czy na kasjerki)i kilka razy interweniowała ochrona.
Heh kiedys zostałam opisana w internecie, jako wredny pracownik tesco, jak pojechalismy na delegację do innego miasta, tak też się srają z klientami, żeby tylko w tylek wejśc,a że na mnie trafił klient przy kasie to się zdziwił, że ktoś może odburknąc i nie milczec jak Cię z błotem miesza.
Stąd mój nałógWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 16:30
Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Palilam latek troche, zaczelam ahhh wstyd - 1 gimnazjum, i 10 lat pozniej przestalam. Pol roku pozniej zaszlam w ciaze z Colinem
Nie pale do tej pory, wole sobie za ro kupic (po za ciaza ) dobre wino, albo dobry kosmetyk
Maz dluuugo palil, przestal w domu jak zaszlam w ciaze ale ja robilam mu awanture jak tylko wyczulam od niego smrod fajki
Ostatecznie przestal jak maly mial kilka miesiecy, bo z zona terrorystka inaczej sie nie dalo haha
Kinga kciuki zaciskam -
nick nieaktualny*
eforts 1 grudni/27 listopad
synek
*aniar 1 grudnia
coreczka
*Mamax 2 grudnia
synek
*Kulka41 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
coreczka
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*Oliwia85 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Paulina85 5 grudnia
*Milcia 5 grudnia
coreczka
*Furia 6 grudnia
synek
*Pollyanna 6 grudnia
coreczka
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek
*Paula84 10 grudnia
coreczka
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*kanapa 14 grudnia
coreczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
synek
*Marimiko 17 grudnia
synek
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
coreczka
*michaga82 18 grudnia
synek
*kaarolaa 19 grudnia
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia
coreczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*inka84 24 grudnia
synek
*szurabura 25 grudnia
*goto4 25 grudnia
synek
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
3 coreczki
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*AsiaCh 28 grudnia
synek
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:17
HANA lubi tę wiadomość
-
Ja sie pytalam o Leszka free bo tam niby napisane, ze alk. poniżej 0,5%. Lekarz powiedzila, ze mleczne produkty sfermentowane (zwlaszcza takie naturalne domowe roboty) potrafią miec do 2% alkoholu, a taki leszek zanim dotrze do krwioobiegu to sie juz rozklada i metabolizuje. Trzeba by bylo wypic tego kilka sztuk w bardzo krotkim czasie aby bylo odczuwalne dla dziecka, a tym bardziej jego zdrowia. Duzo znam kobiet, ktore Leszka free pily zwlaszcza latem przy grillu itd i nie slyszalam aby to bylo cos zlego. Osobiscie probowalam i jak na piwo free to nawet smakuje jak piwo, ale ja po wszystkim z bąbelkami mam od razu zgage w tej ciązy wiec i tak sobie odpuszczam
-
nick nieaktualny
-
No własnie a Leszek ma smak piwa, ale ponizej 0,5%. Wiecie co, szlam dzis na te zakupy i z przerazeniem stwierdzilam, ze rozroslam sie strasznie. Jak kiedys pisalam przy przeprowadzce poszlo nam duze lustro, a nie kupujemy nowego, bo bedziemy szli na swoje i wtedy kupimy, wiec mamy lazienkowe i takie kosmetyczne 40 cm, wiec sie w pelnej krasie nie oglądam za bardzo. Przytylam mocno
Brzuszek jako tako, ale w dupe mi poszło
Bogusiar80, julianna, kaarolaa, HANA, goto4, Marimiko, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny.. przeczytałam tylko dzisiejszy dzień,
jest mega gorąco teraz siedzę w domu i się relaksuję
męczą mnie upalne noce ;/
od jakiegoś czasu chyba juz zaczynam odczuwać ruchy lekkie pukanie, czasem nacisk na macicę bo nagle z jedenj ze stron brzucha robi się mega twarda gula..
czy wszystkie robiłyście badania polówkowe, ja mialam wizytę w 18 tyg i następna w 22tyg, i moj gin nie nazywa niczego badaniami połówkowymi, ale mierzył główkę, sprawdzał niektóre narządy, rączk, stopki, serce.. to chyba to samo co polówkowe...
czy planujecie iść na usg 4d i kiedy?
apropo fajek nigdy nie paliłam nałogowo, moje palenie to może powyżej 10 fajek wypalonych w życiu
jedynka szczęścia Wam życzę ...
Kiara zdrowiej!