X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka bardzo ładny brzusio i z pewnością nie wygląda jakbyś się przejadła:p ja zmykam z małym na szczepienie, oby się nie rozpłakał bo jeszcze matka w ciąży mu zawtóruje..:)

Bursztynka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Wykopałam aparat. Znalazłam dobre miejsce i co tydzień fotki w nowym wydaniu ze staraniem zachowania tej samej pozycji i ubranka :)

796dad52bbc759eemed.jpg

Chyba już nie wyglądam jakbym się przejadła ;)

Bursztynka sliczny brzuszek! To Ty ostatnio pisalas, ze startujemy z podobnej wagi i wzrost ten sam? :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka no pileczek sliczny :) ajjjj dziewczyny zobaczcie jak daleko juz jestesmy ! Moje dziecie dzis mnie sporo pukalo, to chyba po kawie :D

Bursztynka, HANA lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, no ja.
    Mam 172 cm. Startowałam z 64,5 a dziś 70.

inka84, HANA lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł jeaa....to jak ja teraz 71 przy 172 cm to ja kurde calkiem niezła laska jeszcze jestem :P Bardzo Ci dziekuje za te fotke :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny później was nadrobię.
    mam pytanie, bo u któreś chorowało dziecko na ospę i czy dorosły może się zarazić? Okazalo się ze moja ciocia ma polpasca a widziałam się z nią dwa dni z rzędu i zastanawiam się czy mogłabym się zarazić? Niby na ospę chorowałam ale to nie gwarantuje mi że się nie zarażę i tak się zastanawiam czy się stresować? :)
    Efors, u mnie było chore dziecko, którym się opiekowałam. Jeżeli chorowałaś na ospę to jest duże prawdopodobieństwo, że nic ci nie będzie. Poza tym, z tego co mi wiadomo półpasiec nie jest już tak zaraźliwy jak ospa (przynajmniej tak słyszałam). Myślę, że nie masz powodów do obaw.
    Mój gin pocieszał mnie, że nawet gdybym teraz zachorowała, to nie powinno to zaszkodzić maluchowi. Oczywiscie trzeba od razu brać jakiś lek. Ale może tylko tak mnie pocieszał, bo widział jaka byłam zdenerwowana. Mnie ta sytuacja tak przeraziła, bo ja z małą spędziłam trzy dni tuż przed wysypem , a nie byłam pewna czy chorowałam. Zrobiłam przy tej okazji badania na antyciała, żeby mieć już pewność. Czekałam prawie 10 dni na wynik, czyli w sumie tyle ile wylęga się wirus. Na szczęście okazało się, ze przeciwciała mam i musiałam chorować.
    Także w Twoim przypadku nie masz się co stresować. Poza tym przy tej okazji pomyślałam sobie, że w sumie na ulicy, sklepach itd ciągle możemy mieć do czynienia z zarażającą osobą - niestety

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, proszę bardzo :D

Czemu miałabyś nie być niezłą laską? Musisz sobie zrobić dobre zdjęcie. Załóż obcisłego ciucha i stań prosto i uśmiech :D

inka84 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - synek siostry będzie miał na imię Gabryś. W sumie syn takie wybrał.

Dodam tylko, że wszystkim nam życzę takich porodów jak siostry. Poród trwał 1,5 godz. A bóli partych chyba było tylko 6, że nawet nie mogli już dać jej znieczulenia, o które prosiła. I nie nacinali jej i nie pękła. Też tak chcę

aniar lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burszytnka jakby sie nam duze lustro nie strzaskalo przy przeprowadzce to z miłą chęcią hehe :) Teraz wynajmujemy mieszkanie na poddaszu i nie ma sensu kupowac, bo za niedlugo bedziemy sie szykowac do kupna wlasnosciowego mieszkania i wtedy zamowimy wielką szafe typu komandor z wielkim lustrem :) Teraz mam lustro lazienkowe w ktorym sie widze tak jak na wczorajszym zdjeciu, ktore wkleilam na forum albo kosmetyczne niecale 40 cm :)
    Ale ja i tak zawsze sie widzę grubszą niz jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:43

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, biedactwo bez lustra. No to dzięki mojej fotce wiesz jak wyglądasz całościowo ;)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Bogusia ale nie chce sie ujawnic w sensie, ze ucieka z pupką? :D
    W końcu dziewczyna :) to się wstydzi :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był sąsiad przy skrzynce :) pytałam się czy ma mleko, bo bym naleśniki zjadła :) I co przyniósł mi już zjadłam trzy :D Nie ma to jak mieć zarąbistych sąsiadów ;)
    Na razie do sąsiadów po mleko nie chodzę bo to jest kawałek. A synek u babci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:21

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka hahahaha... prosze fotke co tydzien zebym wiedziala jak wyglądam :P

Bogusia moja pipką machała na ekranie za każdym razem :D Nie wiem skad sie lekarzowi wzial chlopak w 17 tc :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzecie jak moja córcia machała pipką ! :P (2011 rok!)
    2hz68ur.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:40

Kinga.k, Bogusiar80, Marimiko lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka a jednak dziewczynka :P ciekawe ile jeszcze wyjdzie dziewczynek z tych chlopakow :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to corcia moja :) Juz po swiecie biega hihi Tak sie tylko chwale :)
    A tutaj usg (2011 rok! :P) w 23+0 USG Genetyczne polowkowe u naszego guru ultrasonografii :)
    11alwyc.jpg

Furia, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to jest foto juz urodzonej corki :D Inka smiesznie to wyglada na usg :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa myslalam, ze teraz sie okazalo, ze cora :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez sie zdziwilam, ze tak wygladaja dziewczynki :) Bo te kuleczki to jak jajeczka hihi :) Ale widzialam potem w necie inne usg i faktycznie wargi sromowe tak sie odbijaja :)
    Na ostatnim usg wydaje mi sie, ze jednak cos dyndalo miedzy nogami, a nie świecilo w kroczu, wiec pewnie juz nie odpadnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:47

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Mojej koleżance gin tydzień temu (15tc) powiedział, że na 70% siusiak, a wczoraj że jednak dziewczynka ;)

ja już mam nadzieję, ze się mój mały nie zmieni w dziewczynkę mimo że na początku chciałam córeczkę to teraz nie zamieniłabym :)

ewelinka_shn, inka84, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ