Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze się zorientuję co i jak. Trochę mi szkoda wywalać 700-1000zł na cyklinowanie, tym bardziej, że nie wiemy w jakim stanie są te deski pod obecną wykładziną. Ale z drugiej strony stare drewniane podłogi mają swój urok, zwłaszcza w takich wnętrzach...
Furia lubi tę wiadomość
-
Kulka dzięki za odp Wam dziewczyny też, myślę że nic nie będzie bo to przenosi się do drogą kropelkową wiec na ulicy było by bardzo łatwo to złapać. A pamiętam jak dziś jak zachorowałam na ospę
zdaje sobie sprawę ze istnieje ryzyko, jakby coś się działo to od razu skontaktuje się z lekarzem.
Ja mam w mieszkaniu panele i jeden nieduży dywan w salonie ale widzę po koleżanki dziecku ze się przydaje, młody zanim zaczął reczkować to leżał na nim i się bawił.
Ita ja też wymyśliłam sobie dodatkowe usg za 200 zł i po fakcie stwierdzam że nie było takiej potrzeby, no ale wyszło wszystko ok
kiedyś spotkałam dziewczynę pod gabinetem i powiedziała mi ze jakoś mega ceniony prof w Polsce powiedział jej ze usg powinno trwać maksymalnie kilkanaście min, nie wiem czy to prawda ale mi nie zależy na 40 min usg, tak jak nie chce robić go mega często, oczywiście sprawa ma się inaczej jak są wskazania -
moj gin na jeździ jeżdzi i jak już chyba wszystko co chciał pokazal i powiedzial kończy nie będziemy już męczyć, ale mam takie lekkie uczucie ciepła na brzuchu po usg..a czy to jest szkodliwe wątpie, w koncu w nagłych wypadkach usg robia praktycznie codziennie
-
Juliana nie wydaje mi sie ze usg jest szkodliwe ale jezeli lekarz jest w stanie ocenic wszystko w 15 to ja nie oczekuje dluzszego badania,
Narazie wszystkie badania wskaxuja na bezpieczenstwo usg i przy wskazaniach to jasne ze warto nawet codziennie robic, tylko wg mnie w zdrowej ciaxy nie ma co przasadzac, chociaz dotarlo to do mnie chyba w momencie jak uwierzylam ze wszystko bedzie dobrze i nie musze ogladac dziecka bardzo czesto zeby zdrowo roslo -
właśnie przyłożyłam sluchawki z grajacą muzyką tak z ciekawości i ku mojemu zaskoczeniu po chwili 3 kopniaki, cisza za chwilę znów kopniak.. byłam w szoku, już wiem, że to co czasem czuję to ona
MOJA MALUTKA
Furia, goto4, Niespodzianek:), eforts, Qrczak, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość
-
będę wstręciuchem, pizza siedzi mi w piekarniku sesesese
dziewczyny a ile tych badań prenatalnych powinno być? Wydawało mi się, że 3... a w mojej przychodni robią 2 - to pierwsze w okolicach 12 tyg i drugie połówkowe. Tak przynajmniej zrozumiałam moja lekarkę, że wysyła do swojej mamy na 2 badania.
-
mój wczoraj szalał dziś jest spokojny bardzo może dla odmiany jutro będzie bardziej ruchliwy chociaż mam wrażenie, że większości ruchów jeszcze nie wyczuwam.
julianna lubi tę wiadomość
-
mój mówił o 1 badaniu prenatalnym tym między 10-14 tyg ciąży, i o innych nie wspominal, jak będę na wizycie w 21 t3d to się go zapytam o połówkowe bo jak mi na e-maila odpisal to jakoś to wszytsko wymieszał razem z usg 4d że w końcu nie wiem czy dla niego kontorlna wizyta a polowkowe to to samo
-
szurabura wrote:a ja dalej nic nie czuję
Jestem jedyna, która jeszcze nie czuje żadnych ruchów?
spróbowałam Twojego sposobu, ale Aria Na Strunie G Bacha naszej dziecinki nie rusza
no poleciałaś klasycznie, ja akurat sluchalam bang bang z filmu kill bill i to była skladanka podobnych i coś było szybkiego jesteś kobietą czy coś w tym stylu i tak sobie przyłożyłam, no i było bang bang w innym wydaniu
-
Jestem po wizycie. Siedzieliśmy dwie godziny. USG robione na dwa razy, bo mała za bardzo wariowała w środku. Zresztą dzisiej chyba był taki dzień, bo każda badanie miała na dwa razy, aż się babka w recepcji śmiała. Wszelkie obiady i inne jedzenie jest niewskazane przed wizytą, jak to gin powiedział, bo wtedy do pomiarów dziecko jest nadpobudliwe. I tak nie udało się wszystkiego zmierzyć i za 4 tygodnie zobaczy, czy reszta ok, ale mówił, ze jego zdaniem tak, bo wszystko jest dobrze ułożone. Tak więc wszystkie narządy są na swoim miejscu, żadnych nieprawidłowości nie ma. Mała ma 431 gramów i nie ma wątpliwości, że to dziewczyna
Kinga.k, julianna, Bogusiar80, eforts, Qrczak, Marimiko, Furia, Bursztynka, Niespodzianek:), Ita, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość