X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam beton, ale pewnie sa jakies maty pod wykladzine zeby deski przy praniu sie nie wypaczaly

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się zorientuję co i jak. Trochę mi szkoda wywalać 700-1000zł na cyklinowanie, tym bardziej, że nie wiemy w jakim stanie są te deski pod obecną wykładziną. Ale z drugiej strony stare drewniane podłogi mają swój urok, zwłaszcza w takich wnętrzach...

Furia lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja maja :) Ja chcialam wykladzine czerwona w autostrade zeby do zabawy tez byla hehe, ale jak sie przeprowadzimy to mam zamiar juz tylko dywanik maly z autostrada kupic :)

Qrczak lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy panele i płytki, no i dywan,
    nie jestem zwolennikiem wykładzin ze względu na kurz,
    w jednym z pokoi kładliśmy panele na stary parkiet..więc się da

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka dzięki za odp Wam dziewczyny też, myślę że nic nie będzie bo to przenosi się do drogą kropelkową wiec na ulicy było by bardzo łatwo to złapać. A pamiętam jak dziś jak zachorowałam na ospę :/ zdaje sobie sprawę ze istnieje ryzyko, jakby coś się działo to od razu skontaktuje się z lekarzem.

Ja mam w mieszkaniu panele i jeden nieduży dywan w salonie ale widzę po koleżanki dziecku ze się przydaje, młody zanim zaczął reczkować to leżał na nim i się bawił.

Ita ja też wymyśliłam sobie dodatkowe usg za 200 zł i po fakcie stwierdzam że nie było takiej potrzeby, no ale wyszło wszystko ok :)

kiedyś spotkałam dziewczynę pod gabinetem i powiedziała mi ze jakoś mega ceniony prof w Polsce powiedział jej ze usg powinno trwać maksymalnie kilkanaście min, nie wiem czy to prawda ale mi nie zależy na 40 min usg, tak jak nie chce robić go mega często, oczywiście sprawa ma się inaczej jak są wskazania

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile można łykać nospy i w jakich odstępach czasu?

• julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin na jeździ jeżdzi i jak już chyba wszystko co chciał pokazal i powiedzial kończy nie będziemy już męczyć, ale mam takie lekkie uczucie ciepła na brzuchu po usg..a czy to jest szkodliwe wątpie, w koncu w nagłych wypadkach usg robia praktycznie codziennie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliana nie wydaje mi sie ze usg jest szkodliwe ale jezeli lekarz jest w stanie ocenic wszystko w 15 to ja nie oczekuje dluzszego badania,
    Narazie wszystkie badania wskaxuja na bezpieczenstwo usg i przy wskazaniach to jasne ze warto nawet codziennie robic, tylko wg mnie w zdrowej ciaxy nie ma co przasadzac, chociaz dotarlo to do mnie chyba w momencie jak uwierzylam ze wszystko bedzie dobrze i nie musze ogladac dziecka bardzo czesto zeby zdrowo roslo :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga chyba tak jak w ulotce? Nigdu nie bralam wiec nie pomoge

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przyłożyłam sluchawki z grajacą muzyką tak z ciekawości i ku mojemu zaskoczeniu po chwili 3 kopniaki, cisza za chwilę znów kopniak.. byłam w szoku, już wiem, że to co czasem czuję to ona :D MOJA MALUTKA

Furia, goto4, Niespodzianek:), eforts, Qrczak, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę wstręciuchem, pizza siedzi mi w piekarniku sesesese :D

dziewczyny a ile tych badań prenatalnych powinno być? Wydawało mi się, że 3... a w mojej przychodni robią 2 - to pierwsze w okolicach 12 tyg i drugie połówkowe. Tak przynajmniej zrozumiałam moja lekarkę, że wysyła do swojej mamy na 2 badania.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wczoraj szalał dziś jest spokojny bardzo może dla odmiany jutro będzie bardziej ruchliwy chociaż mam wrażenie, że większości ruchów jeszcze nie wyczuwam.

julianna lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np nie bylam na tych pierwszych badaniach ;/ moj lekarz mi nic nie mowil, a po konsultacji z innym bylo juz na nie zapozno ;/ a te 3 badanie to podobno w 3 trymestrze
    34bw43r836g6ojbx.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mówił o 1 badaniu prenatalnym tym między 10-14 tyg ciąży, i o innych nie wspominal, jak będę na wizycie w 21 t3d to się go zapytam o połówkowe bo jak mi na e-maila odpisal to jakoś to wszytsko wymieszał razem z usg 4d że w końcu nie wiem czy dla niego kontorlna wizyta a polowkowe to to samo ;D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej nic nie czuję :( Jestem jedyna, która jeszcze nie czuje żadnych ruchów?

spróbowałam Twojego sposobu, ale Aria Na Strunie G Bacha naszej dziecinki nie rusza :P

julianna lubi tę wiadomość

• kanapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj obiecałam fotkę mojej małej z palcem w buzi :D zdjęcie z 13 tygodnia:
    wo5j2efkmn6t_t.jpg

julianna, Kinga.k, Niespodzianek:), Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura spokojnie :) jeszcze poczujesz i to juz zaniedlugo :P moze twoje dziecko to leniuszek :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    a ja dalej nic nie czuję :( Jestem jedyna, która jeszcze nie czuje żadnych ruchów?

spróbowałam Twojego sposobu, ale Aria Na Strunie G Bacha naszej dziecinki nie rusza :P

no poleciałaś klasycznie, ja akurat sluchalam bang bang z filmu kill bill i to była skladanka podobnych i coś było szybkiego jesteś kobietą czy coś w tym stylu i tak sobie przyłożyłam, no i było bang bang w innym wydaniu

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Siedzieliśmy dwie godziny. USG robione na dwa razy, bo mała za bardzo wariowała w środku. Zresztą dzisiej chyba był taki dzień, bo każda badanie miała na dwa razy, aż się babka w recepcji śmiała. Wszelkie obiady i inne jedzenie jest niewskazane przed wizytą, jak to gin powiedział, bo wtedy do pomiarów dziecko jest nadpobudliwe. I tak nie udało się wszystkiego zmierzyć i za 4 tygodnie zobaczy, czy reszta ok, ale mówił, ze jego zdaniem tak, bo wszystko jest dobrze ułożone. Tak więc wszystkie narządy są na swoim miejscu, żadnych nieprawidłowości nie ma. Mała ma 431 gramów i nie ma wątpliwości, że to dziewczyna :)

Kinga.k, julianna, Bogusiar80, eforts, Qrczak, Marimiko, Furia, Bursztynka, Niespodzianek:), Ita, kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo ja mam taką płytę dla malucha z utworami klasycznymi, bo nie slucham na co dzień takich rzeczy :D

‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ