Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szurabura, ja ruchy poczułam koło 18 tyg. Może jak ja masz łożysko na przedniej ścianie? To powoduje, ze ruchy czuje się później. A może dzidziuś cały dzień śpi a rozrabia w nocy
Milcia, duża twoja dziewczynka
Jeżeli chodzi o badania usg, to są trzy podstawowe. To między 11a14 tyg. Potem połówkowe. Na obu ocenia się czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy wszystkie narządy są wykształcone. Ostatnie usg robi się chyba po 32 tyg (nie jestem pewna tyg), a ocenia się głównie wielkość dziecka i ułożenie do porodu (czy się przekręciło główką w dół). -
Dzień dobry. Poranek przywitałam "pięknym" skurczem łydki
Bogusia narobiłaś mi ochoty na naleśniki na słodko. A ja słodkiego jeść nie mogęBu! teraz będą za mną cały dzień chodziły. No nic, może wytrzymam jakoś do jutra, oby tylko glukozna nie wyszła znów za wysoka.
Furia powodzenia, wracaj szybko i zdawaj nam relację
maria.sm my dla synka jeszcze nie wybraliśmy. Mamy z tym spory problem, bo bardzo mało imion męskich mi się podoba, a z kolei zwykle nie podobają się one TŻowi, więc musimy się jeszcze poważnie nad tym zastanowić.
Natomiast jeśli byłaby dziewczynka, to na 100% Aleksandra, bo o tym imieniu dla córki marzę już chyba z 18 latW drugiej kolejności Zuzia, potem Maja
Podoba mi się też Pola i wiele wiele innych, więc idąc tym tropem mogłabym rodzić same córki
No ale los spłatał nam figla i jest siusiak
-
Kulka41 wrote:Szurabura, ja ruchy poczułam koło 18 tyg. Może jak ja masz łożysko na przedniej ścianie? To powoduje, ze ruchy czuje się później. A może dzidziuś cały dzień śpi a rozrabia w nocy
Milcia, duża twoja dziewczynka
Jeżeli chodzi o badania usg, to są trzy podstawowe. To między 11a14 tyg. Potem połówkowe. Na obu ocenia się czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy wszystkie narządy są wykształcone. Ostatnie usg robi się chyba po 32 tyg (nie jestem pewna tyg), a ocenia się głównie wielkość dziecka i ułożenie do porodu (czy się przekręciło główką w dół).
my jeszcze nie jesteśmy pewni co do imion wstępnie mamy kilka swoich różnych propozycji, a zgadzamy się jak na razie przy zosii i mai
-
Furia trzymam kciuki &. Potem tez poprosze bo ja mam wizyte na 15. Jakis stresik jak zawsze jest.
My tez nie mamy imienia dla Syncia..znaczy się ja bym miała ale Mezowi nic się nie podoba... ehhh.
. My dla dziewczynki tez mieliśmy ustalone nieodwołalnie Oliwia. No ale będzie piękny Synek wiec i jemu trzeba znaleźć piękne imiejulianna, Qrczak, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Mi wczoraj lekarz powiedział, że takie trzecie podstawowe robi się między 28 a 30 tygodniem
Wczoraj to w sumie miałam robione trzy usg. Jedno przez brzuch i trwało ok 20 minut, drugie po przerie na uspokojenie dziecka było wewnętrzne i mierzona była szyjka i kilka innych rzeczy, potem znowu przez brzuch. -
Furia powodzenia !
W domu biegają nam Kuba i ZuziaA w brzuszku jak synek to Bartek, a jakby byla córcia to Ada (Adrianna).
Zjadlam miche platkow sniadaniowych, dopijam kawke, deszcz leje, nic si enie chce. Wczoraj wiczorem zrobilam pulpeciki w sosie kurkowym, bo dzis wybywam do stomatologa i zeby juz przy garach nie stac.
W koncu pada deszcz...
-
Maria.sm jesli trzeci lekarz potwierdzi, że dziewczyna
będzie Alicja
Ja chcę wózek w kropki więc musi mi potwierdzić
Na kolejnych miejscach są Oliwia, Aleksandra i Wiktoria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:42
-
u mnie leje
maluch znów śpi, tak jak tatuś nie lubi wstawania porannego
dopiero jak kichnęłam to się obudził bo mnie połaskotał delikatnie i pewnie zaraz znów pójdzie spać
Maria u mnie w brzuszku jest synek Aleksander
na obiad pomysłu nie mam -
witam! podczytuję Was od początku, ale jakoś się nie udzielałam, mam termin na 14 grudnia i na wczorajszym usg połówkowym ujawniła się uwaga... dziewczynka. w domu mamy już Paulinkę a teraz z imion mamy dwoje faworytów Agata lub Marta. Wózek raczej zakupimy Riko Nano, bardzo podoba mi się ten biały stelaż. jeśli ktoś jest zainteresowany to mam do sprzedania wózek po pierwszym dziecku http://olx.pl/oferta/wozek-3-w-1-tako-jumper-x-CID88-ID6vOpD.html sprzedaję go, bo moi rodzice chcą zakupić dla wnuczki nowy, a i mnie się już opatrzył
aniar, julianna, Qrczak, Ita, Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Hej Mausi
Gratuluję dziewczyny! Agata i Marta bardzo ładne imiona
Moja Aliska już ma swoją rutynę wiem kiedy się kręci
Zawsze rano jak się przebudzę i położę na plecy to mała zaczyna swoje wygibasy (kręci się strasznie, chyba jej wtedy mało miejsca bo brzuszek płaski jak na plecach leżę). Jak położę rękę to czuję jak się w srodku obraca i kopie nóżkami.
Czuć już różnicę kiedy to rączka, a kiedy nóżka. Nogami kopy dużo mocniejsze
A jak tylko z Tż zaczynamy rozmawiać, albo się odezwę to mała się uspokaja i zaczyna przysłuchiwaćsłodka jest
Qrczak, inka84, julianna, Niespodzianek:), goto4, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
maria.sm wrote:Dziewczyny ktore znaja juz plec swoich maluszków Podajcie wstepnie wybrane imiona dla swoich dzieci
Furia Powodzenia!
To jest największy problem bo mi się żadne imię nie podobamąż miałby kilka propozycji ale mi każde z czymś lub kimś się kojarzy...
Furia, Ewelinka- trzymam kciuki!!ewelinka_shn, Ita lubią tę wiadomość
-
ewelinka powodzenia
kanapa to jest właśnie w imionach najgorsze, że jak juz z czymś bądź kimś nam się skojarzą, to nie ma bataJa tak marzę o Maksymilianie, ale TŻowi kojarzy się to imię z psem sąsiadów i w żaden sposób nie idzie go przekonać. nawet fakt, że jego kumpel też ma syna Maksia nie przemawia do niego.
Chyba dziś cała Polska w deszczu, bo i u mnie w nocy zaczęło padać i nie przestaje.ewelinka_shn, kanapa lubią tę wiadomość