X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się jeszcze dzisiejszym wypadem do tesco
    cv870htuw6lv_t.jpg
    675wuu3rvcsr_t.jpg

było 30% na wszystkie ciuszki niemowlęce :) aż ręce swędziały, żeby więcej kupić :D

Bogusiar80, Kinga.k, Qrczak, Marimiko, inka84, Kulka41, Furia, Bajka, julianna, aniar, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia już kawał baby z tej Twojej Olki ;D
    Na pewno wszystko jest OK :) A masz jakieś zdjęcia?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjęć, dostałam płytę. Może mi się jutro uda coś wychwycić, to zrobię zdjęcie

A i moja szyjka ma 4 cm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dojadlam ostatniego nalesnika, filmy obejrzane to sie klade :-)
    U mnie za oknem pada deszcz i to dosc mocno. To dobrze bo dzis nie podlalam pomidorow ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dziewczyny ile można łykać nospy i w jakich odstępach czasu?
    Ja miałam zapisaną przez gin 3x1. Czy można więcej nie wiem

aga.just lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura, ja ruchy poczułam koło 18 tyg. Może jak ja masz łożysko na przedniej ścianie? To powoduje, ze ruchy czuje się później. A może dzidziuś cały dzień śpi a rozrabia w nocy

Milcia, duża twoja dziewczynka

Jeżeli chodzi o badania usg, to są trzy podstawowe. To między 11a14 tyg. Potem połówkowe. Na obu ocenia się czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy wszystkie narządy są wykształcone. Ostatnie usg robi się chyba po 32 tyg (nie jestem pewna tyg), a ocenia się głównie wielkość dziecka i ułożenie do porodu (czy się przekręciło główką w dół).

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie zbieram - trzymajcie kciuki :)

julianna, goto4, kaarolaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore znaja juz plec swoich maluszków Podajcie wstepnie wybrane imiona dla swoich dzieci
    Furia Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:07

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Poranek przywitałam "pięknym" skurczem łydki :/

Bogusia narobiłaś mi ochoty na naleśniki na słodko. A ja słodkiego jeść nie mogę :( Bu! teraz będą za mną cały dzień chodziły. No nic, może wytrzymam jakoś do jutra, oby tylko glukozna nie wyszła znów za wysoka.

Furia powodzenia, wracaj szybko i zdawaj nam relację :)

maria.sm my dla synka jeszcze nie wybraliśmy. Mamy z tym spory problem, bo bardzo mało imion męskich mi się podoba, a z kolei zwykle nie podobają się one TŻowi, więc musimy się jeszcze poważnie nad tym zastanowić.
    Natomiast jeśli byłaby dziewczynka, to na 100% Aleksandra, bo o tym imieniu dla córki marzę już chyba z 18 lat :P W drugiej kolejności Zuzia, potem Maja :) Podoba mi się też Pola i wiele wiele innych, więc idąc tym tropem mogłabym rodzić same córki :P No ale los spłatał nam figla i jest siusiak ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Szurabura, ja ruchy poczułam koło 18 tyg. Może jak ja masz łożysko na przedniej ścianie? To powoduje, ze ruchy czuje się później. A może dzidziuś cały dzień śpi a rozrabia w nocy

Milcia, duża twoja dziewczynka

Jeżeli chodzi o badania usg, to są trzy podstawowe. To między 11a14 tyg. Potem połówkowe. Na obu ocenia się czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy wszystkie narządy są wykształcone. Ostatnie usg robi się chyba po 32 tyg (nie jestem pewna tyg), a ocenia się głównie wielkość dziecka i ułożenie do porodu (czy się przekręciło główką w dół).
    chodzi o to żeby w ciązy były choć 3 usg po jednym na trymestr, z tego c rozumiem, no w sumie każda z nas ma min raz w miesiącu więc i tak jest wszystko sprawdzane, więc czemu zdarzaja się wyższe ceny za badania połówkowe i to ostatnie z 3 trymestru....hmmm

my jeszcze nie jesteśmy pewni co do imion wstępnie mamy kilka swoich różnych propozycji, a zgadzamy się jak na razie przy zosii i mai

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia trzymam kciuki &. Potem tez poprosze bo ja mam wizyte na 15. Jakis stresik jak zawsze jest.

My tez nie mamy imienia dla Syncia..znaczy się ja bym miała ale Mezowi nic się nie podoba... ehhh.
    . My dla dziewczynki tez mieliśmy ustalone nieodwołalnie Oliwia. No ale będzie piękny Synek wiec i jemu trzeba znaleźć piękne imie :D

julianna, Qrczak, Ita, kaarolaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj lekarz powiedział, że takie trzecie podstawowe robi się między 28 a 30 tygodniem
    Wczoraj to w sumie miałam robione trzy usg. Jedno przez brzuch i trwało ok 20 minut, drugie po przerie na uspokojenie dziecka było wewnętrzne i mierzona była szyjka i kilka innych rzeczy, potem znowu przez brzuch.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia powodzenia ! :)

W domu biegają nam Kuba i Zuzia :) A w brzuszku jak synek to Bartek, a jakby byla córcia to Ada (Adrianna).

Zjadlam miche platkow sniadaniowych, dopijam kawke, deszcz leje, nic si enie chce. Wczoraj wiczorem zrobilam pulpeciki w sosie kurkowym, bo dzis wybywam do stomatologa i zeby juz przy garach nie stac.

W koncu pada deszcz... :D

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria.sm jesli trzeci lekarz potwierdzi, że dziewczyna ;) będzie Alicja
    Ja chcę wózek w kropki więc musi mi potwierdzić :D
    Na kolejnych miejscach są Oliwia, Aleksandra i Wiktoria :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 08:42

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leje :)

maluch znów śpi, tak jak tatuś nie lubi wstawania porannego :/
    dopiero jak kichnęłam to się obudził bo mnie połaskotał delikatnie i pewnie zaraz znów pójdzie spać :)

Maria u mnie w brzuszku jest synek Aleksander :)

na obiad pomysłu nie mam :(

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • mausi Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! podczytuję Was od początku, ale jakoś się nie udzielałam, mam termin na 14 grudnia i na wczorajszym usg połówkowym ujawniła się uwaga... dziewczynka. w domu mamy już Paulinkę a teraz z imion mamy dwoje faworytów Agata lub Marta. Wózek raczej zakupimy Riko Nano, bardzo podoba mi się ten biały stelaż. jeśli ktoś jest zainteresowany to mam do sprzedania wózek po pierwszym dziecku http://olx.pl/oferta/wozek-3-w-1-tako-jumper-x-CID88-ID6vOpD.html sprzedaję go, bo moi rodzice chcą zakupić dla wnuczki nowy, a i mnie się już opatrzył :)

aniar, julianna, Qrczak, Ita, Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość

61e266fad1.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mausi :)
    Gratuluję dziewczyny! Agata i Marta bardzo ładne imiona :)

Moja Aliska już ma swoją rutynę wiem kiedy się kręci :P
    Zawsze rano jak się przebudzę i położę na plecy to mała zaczyna swoje wygibasy (kręci się strasznie, chyba jej wtedy mało miejsca bo brzuszek płaski jak na plecach leżę). Jak położę rękę to czuję jak się w srodku obraca i kopie nóżkami.
    Czuć już różnicę kiedy to rączka, a kiedy nóżka. Nogami kopy dużo mocniejsze :P
    A jak tylko z Tż zaczynamy rozmawiać, albo się odezwę to mała się uspokaja i zaczyna przysłuchiwać :D słodka jest

Qrczak, inka84, julianna, Niespodzianek:), goto4, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    Dziewczyny ktore znaja juz plec swoich maluszków Podajcie wstepnie wybrane imiona dla swoich dzieci
    Furia Powodzenia!

To jest największy problem bo mi się żadne imię nie podoba :( mąż miałby kilka propozycji ale mi każde z czymś lub kimś się kojarzy... :/

Furia, Ewelinka- trzymam kciuki!!

ewelinka_shn, Ita lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka powodzenia :)

kanapa to jest właśnie w imionach najgorsze, że jak juz z czymś bądź kimś nam się skojarzą, to nie ma bata :/ Ja tak marzę o Maksymilianie, ale TŻowi kojarzy się to imię z psem sąsiadów i w żaden sposób nie idzie go przekonać. nawet fakt, że jego kumpel też ma syna Maksia nie przemawia do niego.

Chyba dziś cała Polska w deszczu, bo i u mnie w nocy zaczęło padać i nie przestaje.

ewelinka_shn, kanapa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia i Ewelcia trzymam mocno kciuki :*

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ