Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Inka niema czego xazdroscic bo to na nfz i niespodziewam sie niczego oprocz skierowania na usg i badania na samolocie.
Oli mi sie bardzo podoba mysle ze jak bym miala chlopca to tak bym go nazwalaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
U nad caly czas leje. Od wczoraj wieczorem
My mamy swoje typy imion, kazdy ma swoje zobaczymy na hakie wypadnie i kto postawi na swoim.
W 1 ciazy caly czas obstawialismy Julke ale pozniej miesuac przed porodem zmieenilismy na MarieMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Uff.. jak dobrze poczytać, że nie tylko ja mam takie problemy z wyborem imienia.
I przy dziewczynce i przy chłopczyku uparłam się na jedno, dwa a mąż wciąż mówi nie i nie.
To chyba skończy się rozwodemQrczak, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
Efors dokładnie tyle kasy nie dam. Ja mam normalnie duży biust 80 G. Niestety żeby coś znaleść to też miałam problem, teraz mierzyłam miseczkę H i I prawie było ok. Jednak biust w ciąży jest bardziej wymagający.
Co do imion to mamy decyzjęDla chłopca Adam, a dla dziewczynki Natalia lub Zuzia:-) Moja koleżanka nazwała córkę Lena, inna Liwia, a jeszcze inna Krysia:-) Dla chłopców koleżankidały: Kuba, Michał.
-
WITAM 6 MIESIĄC!!!
Kopniaki u mnie mocniejsze, tak wybrzusza sie brzuch ze wczoraj aż podskoczyłam bo sie przestraszyłam jak znienacka kopneła
Ja to chodzę w sportowych stanikach, najlepiej sie czuje w nich teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:12
Ita, aniar, Niespodzianek:), Qrczak, Doris-83, julianna, kaarolaa, Kiara, lolaliciouse, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie czy którąs z Was boli brzusio? Mnie od kilku dni non stop- najpierw podejrzewałam wątrobę, teraz już sama nie wiem, nospa nie pomaga na to.
Zaczęłam podejrzewać, że może własnie rosnę i to dlatego, ale nie że aż tak powinno to boleć. W nocy jak na siku wstaje to się czuje jakby mnie ktos mocno bił całą noc- ledwo idę wtedy
-
Doris ja już z miseczką E miałam problem a co dopiero teraz jak do G się rozrosłam. Ale warto poszukać w różnych sklepach. U pierwszej brafitterki babeczka proponowała mi tylko koronkowe paskudy po min. 200 zł każdy (a koronka niemiłosiernie mnie drapie ;( )
Później poszłam do innego sklepu, w którym już kiedyś kupowałam i Pani miała nawet odnotowane w komputerze, że jestem fanką gładkich pushupów
i po zmierzeniu ok. 10-15sztuk udało mi się znaleźć stanik ideał.
Zapłaciłam coś koło 100-120zł.Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość
-
Hana ja ostatnio leżałam bokiem, a potem patrzę a ja mam krzywy brzuch!
Z jednej strony takie ogromne wybrzuszenie, a z drugiej płasko. Śmialismy się z mężem, że dziecię się do łóżka ułożyłoHANA lubi tę wiadomość
-
Aniu mnie też boli brzuch, ale nie jest to taki ból jak na miesiączkę czy przy niestrawności. Raczej jakby całe wnętrze było obtłuczone.
Mam nawet podejrzenia o co może chodzić - boli zazwycaj rano albo po drzemce a w ciągu dnia przechodzi. Obstawiam więc, że jak śpię i się bezwiednie przekręcam na plecy to ciężar dziecka i w ogóle macicy odgniata mi flaczki.aniar lubi tę wiadomość
-
Ita może u mnie to to samo. Tylko, że najpierw bolało po jedzeniu, a teraz tak jak mówisz po nocy mnie boli, ale ja się pilnuję, żeby na plecach nie spać i na bokach tylko spie. Dopiero nad ranem jak się obudzę to na plecy się kładę bo wtedy tak słodko kopać zaczyna
-
Hej Kobietki!
Ogromne kciuki za wizytujące!
Furia - słyszałam od koleżanki, że czasem tak bywa, że maluszek wysiusia się przed usg i trzeba dodatkowo iść na zbadanie pęcherza, także głowa do góry - maluch jest zdrowy, po prostu siusiu nie dał rady już dłużej trzymać!
Co do ruchów - ja póki co czuję wieczorem wzmożone łaskotanie, aż swędzi
Aniar - ja też się czuję jakby ktoś mnie skopał, w nocy się kręcę, wszystko boli, masakra...
Dzisiaj poszłam do sklepu po pieczywo i wędlinę i od długiego stania w kolejce zasłabłam. Popłakałam się ze strachu i bezsilności, jakieś panie podprowadziły mnie pod blok i teraz leżę już w mieszkaniu i czekam na męża. Jak przyjedzie to posłuchamy maluszka, czy wszystko w porządku... -
Asia chwilowe może, z dzidzią na pewno ok. Połóż się i zrelaksuj
-
u mnie jesli bedzie na 100% potwierdzony chlopczyk bedzie Jas natomiast dziewczynka miala byc albo JAdwiga albo Helenka
Furia no to gratuluje potwierdzonego synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39
Doris-83, HANA lubią tę wiadomość
maria.sm -
Eforts to fakt, że jak się ma od kogo dostać większość wyprawki, to wtedy zaoszczędza się sporą sumkę pieniędzy
No i też zaczynam rozważać kupno nowego wózka
Tylko jeszcze tego TŻowi nie mówiłam, bo awantura murowana
Ale może za jakiś czas rodziców podpytam, czy nie chcieliby fundnąć wnukowi wózka, albo chociaż się dołożyć trochę
A kosmetyki itd. to też niezły wydatek
Furia ale zobacz jaki plus tego wysiusiania się Młodego przed usg, jutro znów będziesz miała okazję go podejrzeć
Haha Madzialena no to witaj w klubieOliwier też mi się podoba, ale TŻowi nie
Jeszcze go próbuję na Aleksandra bądź Aleksa namówić, tylko ciekawe jak zareaguje moja rodzina na tą wiadomość - bo ja obydwu dziadków miałam Aleksandrów
Co do tych dwóch badań prenatalnych/połówkowych, to jedyne, za które u mojego gina się płaci - 150zł.
Doris a czy Ty do Legnicy i do Wrocławia masz jednakową odległość? Bo w Legnicy są w centrum dwa dobre sklepy z biustonoszami, a zwłaszcza jeden - Józefki, jakbym była przy okazji niedaleko, to moge zapytać, czy mają coś w Twoim rozmiarze.
Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę
Hana ty chudzinka taka jesteś, że nie dziwota, że każde wybrzuszenie widać
U mnie ból brzucha jest prawie cały czas, ale głównie popołudniu i wieczorem się nasila. Jednak ja to specyficzny przypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39
Kulka41 lubi tę wiadomość
-
Hej Kobietki, a ja mam pytanie do doświadczonych Mam
Myślę o tej pościeli co polecałyście i jest faktycznie cudna. Ale... no 1 nie wystarczy na pewno. Tylko czy dodatkowo kupować też ten ochraniacz drugi czy już tylko prześcieradełko i poszewki??
Kurde ale mam zagwozdkę od rana
-
Marta ja kupuję cały komplet z łóżeczkiem, a na zmianę mam zamiar dokupić sam komplet pościeli (poszwy i ochraniacz) plus dwa dodatkowe ochraniacze - jeden w kolorystyce 1. pościeli, a drugi do drugiej, tak żeby ochraniacze był na całe łóżeczko, a nie tylko na połowę.
Ale ja niedoświadczona jestem
Jednak wydaje mi się, patrząc a pozycję snu w łóżeczku mojego siostrzeńca, że tak będzie najbezpieczniej, bo dzieci potrafią spać czasem w poprzek
Ale niech się wypowiedzą w tym temacie doświadczone mamy