X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaś juz czas na porodowe sny :)

Oliwier, Oli, Oliś :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka niema czego xazdroscic bo to na nfz i niespodziewam sie niczego oprocz skierowania na usg i badania na samolocie.
    Oli mi sie bardzo podoba mysle ze jak bym miala chlopca to tak bym go nazwala

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie przewinął Oliwier/Oliwia :) A kto to wie czy sie jeszcze cos nie pozmienia matce w glowce do porodu :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad caly czas leje. Od wczoraj wieczorem

My mamy swoje typy imion, kazdy ma swoje zobaczymy na hakie wypadnie i kto postawi na swoim.
    W 1 ciazy caly czas obstawialismy Julke ale pozniej miesuac przed porodem zmieenilismy na Marie :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. jak dobrze poczytać, że nie tylko ja mam takie problemy z wyborem imienia.
    I przy dziewczynce i przy chłopczyku uparłam się na jedno, dwa a mąż wciąż mówi nie i nie. :/
    To chyba skończy się rozwodem :D

Qrczak, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors dokładnie tyle kasy nie dam. Ja mam normalnie duży biust 80 G. Niestety żeby coś znaleść to też miałam problem, teraz mierzyłam miseczkę H i I prawie było ok. Jednak biust w ciąży jest bardziej wymagający.

Co do imion to mamy decyzję :-) Dla chłopca Adam, a dla dziewczynki Natalia lub Zuzia:-) Moja koleżanka nazwała córkę Lena, inna Liwia, a jeszcze inna Krysia:-) Dla chłopców koleżankidały: Kuba, Michał.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM 6 MIESIĄC!!!

Kopniaki u mnie mocniejsze, tak wybrzusza sie brzuch ze wczoraj aż podskoczyłam bo sie przestraszyłam jak znienacka kopneła :D

Ja to chodzę w sportowych stanikach, najlepiej sie czuje w nich teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:12

Ita, aniar, Niespodzianek:), Qrczak, Doris-83, julianna, kaarolaa, Kiara, lolaliciouse, Bursztynka lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy którąs z Was boli brzusio? Mnie od kilku dni non stop- najpierw podejrzewałam wątrobę, teraz już sama nie wiem, nospa nie pomaga na to.
    Zaczęłam podejrzewać, że może własnie rosnę i to dlatego, ale nie że aż tak powinno to boleć. W nocy jak na siku wstaje to się czuje jakby mnie ktos mocno bił całą noc- ledwo idę wtedy :/

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja już z miseczką E miałam problem a co dopiero teraz jak do G się rozrosłam. Ale warto poszukać w różnych sklepach. U pierwszej brafitterki babeczka proponowała mi tylko koronkowe paskudy po min. 200 zł każdy (a koronka niemiłosiernie mnie drapie ;( )

Później poszłam do innego sklepu, w którym już kiedyś kupowałam i Pani miała nawet odnotowane w komputerze, że jestem fanką gładkich pushupów :D
    i po zmierzeniu ok. 10-15sztuk udało mi się znaleźć stanik ideał.
    Zapłaciłam coś koło 100-120zł.

Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana ja ostatnio leżałam bokiem, a potem patrzę a ja mam krzywy brzuch!
    Z jednej strony takie ogromne wybrzuszenie, a z drugiej płasko. Śmialismy się z mężem, że dziecię się do łóżka ułożyło

HANA lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mnie też boli brzuch, ale nie jest to taki ból jak na miesiączkę czy przy niestrawności. Raczej jakby całe wnętrze było obtłuczone.
    Mam nawet podejrzenia o co może chodzić - boli zazwycaj rano albo po drzemce a w ciągu dnia przechodzi. Obstawiam więc, że jak śpię i się bezwiednie przekręcam na plecy to ciężar dziecka i w ogóle macicy odgniata mi flaczki. :/

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita może u mnie to to samo. Tylko, że najpierw bolało po jedzeniu, a teraz tak jak mówisz po nocy mnie boli, ale ja się pilnuję, żeby na plecach nie spać i na bokach tylko spie. Dopiero nad ranem jak się obudzę to na plecy się kładę bo wtedy tak słodko kopać zaczyna :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tak mocno śpię, że nie kontroluję w jakiej pozycji... zasypiam zawsze na lewym boku, ale różnie się to kończy :) Kilka razy budziłam się nawet śpiąc na brzuchu! :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!
    Ogromne kciuki za wizytujące! :)
    Furia - słyszałam od koleżanki, że czasem tak bywa, że maluszek wysiusia się przed usg i trzeba dodatkowo iść na zbadanie pęcherza, także głowa do góry - maluch jest zdrowy, po prostu siusiu nie dał rady już dłużej trzymać! ;)

Co do ruchów - ja póki co czuję wieczorem wzmożone łaskotanie, aż swędzi :)

Aniar - ja też się czuję jakby ktoś mnie skopał, w nocy się kręcę, wszystko boli, masakra...

Dzisiaj poszłam do sklepu po pieczywo i wędlinę i od długiego stania w kolejce zasłabłam. Popłakałam się ze strachu i bezsilności, jakieś panie podprowadziły mnie pod blok i teraz leżę już w mieszkaniu i czekam na męża. Jak przyjedzie to posłuchamy maluszka, czy wszystko w porządku...

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia chwilowe może, z dzidzią na pewno ok. Połóż się i zrelaksuj

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jesli bedzie na 100% potwierdzony chlopczyk bedzie Jas natomiast dziewczynka miala byc albo JAdwiga albo Helenka :)
    Furia no to gratuluje potwierdzonego synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39

Doris-83, HANA lubią tę wiadomość

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jesli bedzie na 100% potwierdzony chlopczyk bedzie Jas natomiast dziewczynka miala byc albo JAdwiga albo Helenka :)
    Furia no to gratuluje potwierdzonego synka

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to fakt, że jak się ma od kogo dostać większość wyprawki, to wtedy zaoszczędza się sporą sumkę pieniędzy :) No i też zaczynam rozważać kupno nowego wózka ;) Tylko jeszcze tego TŻowi nie mówiłam, bo awantura murowana :P Ale może za jakiś czas rodziców podpytam, czy nie chcieliby fundnąć wnukowi wózka, albo chociaż się dołożyć trochę ;)
    A kosmetyki itd. to też niezły wydatek :/

Furia ale zobacz jaki plus tego wysiusiania się Młodego przed usg, jutro znów będziesz miała okazję go podejrzeć :D :D :D

Haha Madzialena no to witaj w klubie :P Oliwier też mi się podoba, ale TŻowi nie :( Jeszcze go próbuję na Aleksandra bądź Aleksa namówić, tylko ciekawe jak zareaguje moja rodzina na tą wiadomość - bo ja obydwu dziadków miałam Aleksandrów ;)

Co do tych dwóch badań prenatalnych/połówkowych, to jedyne, za które u mojego gina się płaci - 150zł.

Doris a czy Ty do Legnicy i do Wrocławia masz jednakową odległość? Bo w Legnicy są w centrum dwa dobre sklepy z biustonoszami, a zwłaszcza jeden - Józefki, jakbym była przy okazji niedaleko, to moge zapytać, czy mają coś w Twoim rozmiarze.
    Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę :)

Hana ty chudzinka taka jesteś, że nie dziwota, że każde wybrzuszenie widać :D

U mnie ból brzucha jest prawie cały czas, ale głównie popołudniu i wieczorem się nasila. Jednak ja to specyficzny przypadek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39

Kulka41 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, a ja mam pytanie do doświadczonych Mam :)

Myślę o tej pościeli co polecałyście i jest faktycznie cudna. Ale... no 1 nie wystarczy na pewno. Tylko czy dodatkowo kupować też ten ochraniacz drugi czy już tylko prześcieradełko i poszewki??

Kurde ale mam zagwozdkę od rana :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja kupuję cały komplet z łóżeczkiem, a na zmianę mam zamiar dokupić sam komplet pościeli (poszwy i ochraniacz) plus dwa dodatkowe ochraniacze - jeden w kolorystyce 1. pościeli, a drugi do drugiej, tak żeby ochraniacze był na całe łóżeczko, a nie tylko na połowę.
    Ale ja niedoświadczona jestem :P
    Jednak wydaje mi się, patrząc a pozycję snu w łóżeczku mojego siostrzeńca, że tak będzie najbezpieczniej, bo dzieci potrafią spać czasem w poprzek ;)

Ale niech się wypowiedzą w tym temacie doświadczone mamy :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ