X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaś juz czas na porodowe sny :)

Oliwier, Oli, Oliś :)

Qrczak lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka niema czego xazdroscic bo to na nfz i niespodziewam sie niczego oprocz skierowania na usg i badania na samolocie.
    Oli mi sie bardzo podoba mysle ze jak bym miala chlopca to tak bym go nazwala

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie przewinął Oliwier/Oliwia :) A kto to wie czy sie jeszcze cos nie pozmienia matce w glowce do porodu :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad caly czas leje. Od wczoraj wieczorem

My mamy swoje typy imion, kazdy ma swoje zobaczymy na hakie wypadnie i kto postawi na swoim.
    W 1 ciazy caly czas obstawialismy Julke ale pozniej miesuac przed porodem zmieenilismy na Marie :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. jak dobrze poczytać, że nie tylko ja mam takie problemy z wyborem imienia.
    I przy dziewczynce i przy chłopczyku uparłam się na jedno, dwa a mąż wciąż mówi nie i nie. :/
    To chyba skończy się rozwodem :D

Qrczak, kaarolaa, lolaliciouse lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efors dokładnie tyle kasy nie dam. Ja mam normalnie duży biust 80 G. Niestety żeby coś znaleść to też miałam problem, teraz mierzyłam miseczkę H i I prawie było ok. Jednak biust w ciąży jest bardziej wymagający.

Co do imion to mamy decyzję :-) Dla chłopca Adam, a dla dziewczynki Natalia lub Zuzia:-) Moja koleżanka nazwała córkę Lena, inna Liwia, a jeszcze inna Krysia:-) Dla chłopców koleżankidały: Kuba, Michał.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM 6 MIESIĄC!!!

Kopniaki u mnie mocniejsze, tak wybrzusza sie brzuch ze wczoraj aż podskoczyłam bo sie przestraszyłam jak znienacka kopneła :D

Ja to chodzę w sportowych stanikach, najlepiej sie czuje w nich teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:12

Ita, aniar, Niespodzianek:), Qrczak, Doris-83, julianna, kaarolaa, Kiara, lolaliciouse, Bursztynka lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy którąs z Was boli brzusio? Mnie od kilku dni non stop- najpierw podejrzewałam wątrobę, teraz już sama nie wiem, nospa nie pomaga na to.
    Zaczęłam podejrzewać, że może własnie rosnę i to dlatego, ale nie że aż tak powinno to boleć. W nocy jak na siku wstaje to się czuje jakby mnie ktos mocno bił całą noc- ledwo idę wtedy :/

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja już z miseczką E miałam problem a co dopiero teraz jak do G się rozrosłam. Ale warto poszukać w różnych sklepach. U pierwszej brafitterki babeczka proponowała mi tylko koronkowe paskudy po min. 200 zł każdy (a koronka niemiłosiernie mnie drapie ;( )

Później poszłam do innego sklepu, w którym już kiedyś kupowałam i Pani miała nawet odnotowane w komputerze, że jestem fanką gładkich pushupów :D
    i po zmierzeniu ok. 10-15sztuk udało mi się znaleźć stanik ideał.
    Zapłaciłam coś koło 100-120zł.

Qrczak, Doris-83 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana ja ostatnio leżałam bokiem, a potem patrzę a ja mam krzywy brzuch!
    Z jednej strony takie ogromne wybrzuszenie, a z drugiej płasko. Śmialismy się z mężem, że dziecię się do łóżka ułożyło

HANA lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mnie też boli brzuch, ale nie jest to taki ból jak na miesiączkę czy przy niestrawności. Raczej jakby całe wnętrze było obtłuczone.
    Mam nawet podejrzenia o co może chodzić - boli zazwycaj rano albo po drzemce a w ciągu dnia przechodzi. Obstawiam więc, że jak śpię i się bezwiednie przekręcam na plecy to ciężar dziecka i w ogóle macicy odgniata mi flaczki. :/

aniar lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita może u mnie to to samo. Tylko, że najpierw bolało po jedzeniu, a teraz tak jak mówisz po nocy mnie boli, ale ja się pilnuję, żeby na plecach nie spać i na bokach tylko spie. Dopiero nad ranem jak się obudzę to na plecy się kładę bo wtedy tak słodko kopać zaczyna :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tak mocno śpię, że nie kontroluję w jakiej pozycji... zasypiam zawsze na lewym boku, ale różnie się to kończy :) Kilka razy budziłam się nawet śpiąc na brzuchu! :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!
    Ogromne kciuki za wizytujące! :)
    Furia - słyszałam od koleżanki, że czasem tak bywa, że maluszek wysiusia się przed usg i trzeba dodatkowo iść na zbadanie pęcherza, także głowa do góry - maluch jest zdrowy, po prostu siusiu nie dał rady już dłużej trzymać! ;)

Co do ruchów - ja póki co czuję wieczorem wzmożone łaskotanie, aż swędzi :)

Aniar - ja też się czuję jakby ktoś mnie skopał, w nocy się kręcę, wszystko boli, masakra...

Dzisiaj poszłam do sklepu po pieczywo i wędlinę i od długiego stania w kolejce zasłabłam. Popłakałam się ze strachu i bezsilności, jakieś panie podprowadziły mnie pod blok i teraz leżę już w mieszkaniu i czekam na męża. Jak przyjedzie to posłuchamy maluszka, czy wszystko w porządku...

860ianliz3s2rxlo.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia chwilowe może, z dzidzią na pewno ok. Połóż się i zrelaksuj

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jesli bedzie na 100% potwierdzony chlopczyk bedzie Jas natomiast dziewczynka miala byc albo JAdwiga albo Helenka :)
    Furia no to gratuluje potwierdzonego synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39

Doris-83, HANA lubią tę wiadomość

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jesli bedzie na 100% potwierdzony chlopczyk bedzie Jas natomiast dziewczynka miala byc albo JAdwiga albo Helenka :)
    Furia no to gratuluje potwierdzonego synka

maria.sm
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to fakt, że jak się ma od kogo dostać większość wyprawki, to wtedy zaoszczędza się sporą sumkę pieniędzy :) No i też zaczynam rozważać kupno nowego wózka ;) Tylko jeszcze tego TŻowi nie mówiłam, bo awantura murowana :P Ale może za jakiś czas rodziców podpytam, czy nie chcieliby fundnąć wnukowi wózka, albo chociaż się dołożyć trochę ;)
    A kosmetyki itd. to też niezły wydatek :/

Furia ale zobacz jaki plus tego wysiusiania się Młodego przed usg, jutro znów będziesz miała okazję go podejrzeć :D :D :D

Haha Madzialena no to witaj w klubie :P Oliwier też mi się podoba, ale TŻowi nie :( Jeszcze go próbuję na Aleksandra bądź Aleksa namówić, tylko ciekawe jak zareaguje moja rodzina na tą wiadomość - bo ja obydwu dziadków miałam Aleksandrów ;)

Co do tych dwóch badań prenatalnych/połówkowych, to jedyne, za które u mojego gina się płaci - 150zł.

Doris a czy Ty do Legnicy i do Wrocławia masz jednakową odległość? Bo w Legnicy są w centrum dwa dobre sklepy z biustonoszami, a zwłaszcza jeden - Józefki, jakbym była przy okazji niedaleko, to moge zapytać, czy mają coś w Twoim rozmiarze.
    Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę :)

Hana ty chudzinka taka jesteś, że nie dziwota, że każde wybrzuszenie widać :D

U mnie ból brzucha jest prawie cały czas, ale głównie popołudniu i wieczorem się nasila. Jednak ja to specyficzny przypadek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:39

Kulka41 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, a ja mam pytanie do doświadczonych Mam :)

Myślę o tej pościeli co polecałyście i jest faktycznie cudna. Ale... no 1 nie wystarczy na pewno. Tylko czy dodatkowo kupować też ten ochraniacz drugi czy już tylko prześcieradełko i poszewki??

Kurde ale mam zagwozdkę od rana :P

relgh371rphwpz6l.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja kupuję cały komplet z łóżeczkiem, a na zmianę mam zamiar dokupić sam komplet pościeli (poszwy i ochraniacz) plus dwa dodatkowe ochraniacze - jeden w kolorystyce 1. pościeli, a drugi do drugiej, tak żeby ochraniacze był na całe łóżeczko, a nie tylko na połowę.
    Ale ja niedoświadczona jestem :P
    Jednak wydaje mi się, patrząc a pozycję snu w łóżeczku mojego siostrzeńca, że tak będzie najbezpieczniej, bo dzieci potrafią spać czasem w poprzek ;)

Ale niech się wypowiedzą w tym temacie doświadczone mamy :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ