Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ita. Ja wczoraj chyba ze 30 przymierzyłam i w moim sklepie babeczki mnie znaja, pomagały i nie chciały mi nic na siłe wciskać bo same widziały jak w nich wyglądam. Jutro jadę do Wrocka i muszę coś kupić
Maria Jadzia - moja ukochana babcia i Helenka babcia mojego mężą i też jest przekochana.
Ja dla dziewczynki też myślę nad Hanką -
Qrczak do Wrocka mam bliżej i mój mąż codziennie do pracy dojeżdża. Jutro rano z nim pojadę, zostanę u jego babci i skoczymy na zakupy.
Wczoraj dostałam poduchę....o jak mi się dobrze spało:-) Nawet się z nią na boki przekładałam i brzuch nie bolałQrczak lubi tę wiadomość
-
Martaaa wrote:Hej Kobietki, a ja mam pytanie do doświadczonych Mam
Myślę o tej pościeli co polecałyście i jest faktycznie cudna. Ale... no 1 nie wystarczy na pewno. Tylko czy dodatkowo kupować też ten ochraniacz drugi czy już tylko prześcieradełko i poszewki??
Kurde ale mam zagwozdkę od rana
Sie wypowiem, bo mam z tym sprzedawcą "do czynienia" od kilku latJa osobiscie jak na córkę czekalam zamówiłam jeden duzy komplet 14 czy 15 el. Drugi maly (ochraniacz, poszewki, przescieradlo) a potem jak trzeba bylo to juz kolorystycznie mialam 2 ochraniacze i moglam dokupic tanie poszewki pod kolor.
Wszystkie posciele tego sprzedającego mają sie do dzis swietnie oprocz jednego ochraniacza, ktory padł ofiarą naszego szczeniaka 1,5 roku temuSznureczki od ochraniacza tak kusicielsko zwisaly z suszarki
Mimo wysokiej ceny (bo 330 zl za komplet poscieli to nie jest malo) w ogole mnie to nie zniechęca, bo wiem co kupuje. Posciel do wozka tez u nich bede brac, chyba za 60 zl mają, kątem oka widzialam ostatnio, ale sie jeszcze nie przyglądałam bo nie mam wozka, wiec nie wiem jaki kolor wybiore
Qrczak, Martaaa lubią tę wiadomość
-
Ita musi się udać
Ja dzisiasiaj cały dzień będę leniuchować, ruszę się pzed wizytą i mam nadzieję,że tym razem dzieciątko pokaźe co ma między nogami:-) Zjem batona na chwilę przed wejściem do gabinetu:-) -
Hej:)
Jeden dzien nieobecnosci a już ciężko doczytac wszystkie stronki
Gratuluje córeczek i syneczkówFuria nie da się ukryć, chłop jak dąb
My wczoraj kupiliśmy wózek. Zwykły, wygodny, 3 w 1. Państwo dostali go od znajomej, która używala go pół roku. Jest jak nówka nie ma do czego się przyczepic, czysty zadbany, nigdzie ryski nie ma, a że im się urodziła córeczka to po 1 kolor... po 2 z 4 piętra ciężko go zniesc Pani na dół, a na dole brak miejsc żeby go przetrzymac... okazja była więc się nie zastanawialiśmy tym bardziej że pare lat temu pracowałam w sklepie z artykułami dla niemowląt i od dawna podobał mi się taki ze względy na funkcjonalnośc... jest tylko mankament... teraz trzeba zmienic auto
aniar, inka84, Bogusiar80, Qrczak, eforts, Ita, julianna, Kiara, Bajka, HANA, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Doris ja bym z tym batonikiem nie ryzykowala
U mnie dzidzi za bardzo sie wiercilo i lekarz nie byl w stanie dostrzec co ma miedzy nogami
A co do biustonoszy to ja kupuje w Triumphie i tam zawsze panie maja dla mnie idealny!
U nas jezeli okaze sie dziewczynka to bedzie Alicja, a jezeli chlopak to powoli dochodzimy z moim do kompromisu i w 50% bedzie Mikolaj
Ja mam okazje odkupic wozek Graco Symbio za 1400 zl, uzywany tylko 4 miesiace, jeszcze na gwarancji... ale sie zastanawiam, bo jezeli mam dac tyle kasy za uzywany wozek, nie wazne, ze krotko to wole chyba kupic nowy
-
Doris-83 wrote:Inka podaj jeszcze raz nazwę tego producenta bo mi umknęła:-) Z góry dzięki.
Qrczak fakt
Doris to Uzytkownik darland1, tu jest aukcja na ktorej ja kupilam:
http://allegro.pl/urocze-hafty-posciel-15el120x90-moskitiera-darland-i4424328795.html
Teraz mam wzor owieczki w zieleni
-
A teraz trochę mojej małej Wam pokażę. Zdjęcia są robione z filmu, więc jakość nie za dobra:
1) Buźka małej pannicy
http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/buzka.jpg
2) Łapki i kolano
http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/lapki.jpg
3) I bombardowanie mamusi stópkami
http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/nozka.jpg
Kinga.k, inka84, Bogusiar80, Doris-83, aniar, Qrczak, eforts, Ita, julianna, kaarolaa, Niespodzianek:), HANA, lolaliciouse, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Dziewczyny nie jedzcie za dużo przed wizytami, bo maluch jest potem za bardzo pobudzony. Przykładem jestem ja po wczorajszej wizycie.
Ja nie dosc ze nie jem przed wizytą (to w koncu trzecia ciąża to wiem co dzieciaczki potrafią wyprawiać) to jeszcze nie pije za wiele bo automatycznie waga potrafi podskoczyc o nawet 1,5 kg! Potem jak sie idze na kolejną wizyte z pustym żoładkiem i waga spada to mozna zebrac delikatne joby od lekarza, ze sie w ciazy nie nalezy odchudzac hehe
Teraz mi sie przypomnialo. W drugiej ciazy w polowie mialam bardzo stresujaca zyciową sytuacje, trwajaca 1,5 miesieca i zaliczylam wtedy dwie wizyty, na pierwszej waga spadla o 0,8 kg a na kolejnej o kolejne 0,5 kg. Lekarz powiedzial, ze jesli nie nadrobie tego do kolejnej wizyty to wysyla mnie na oddzial pod kroplowke i on juz poloznym powie co mi mają podsuwac do jedzeniaOj nasluchalam sie wtedy, nasluchalam...
-
Kinga w triumphie był idealny ale nie dam za niego 280 zł po rabacie. Po prostu to dla mnie za drogo. Stać mnie ale 280 zł zastanik to zbyt wiele. Wolę coś dla dziecka kupić.
Bogusia niestety na moich targowiskach nawet spadochrony na mnie nie pasowały....jeden kupiłam za 35 zł i po jednym dniu okazało się,że mam wszystko poodciskane. Próbowałam taki bez firzbin ale moje cyce są za ciężkie i wygladają tak samo jak w sportowych, a takie mam.
Inka już sobie zapisałam i jak małżonek zwolni kompa to obczaje te zestawy pościeli.
Do 20 chyba jajo zniosę......ale to tylko 8 godz:-) -
No i byłam w tesco, musze chyba poprosić męża o zainkasowanie kart
wiecxorem pokaże co kupiłam.
Ja raz zaszłam do briftetki jak mi pokazała spadochron na wieszaku to powiedziałam ze chyba ją zgieło ale na ciele wyglądał bardzo ładnie 75f -88 zł. Ale tak jak Hana obecnie Kocham sportowe staniki.
HANA lubi tę wiadomość