X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita. Ja wczoraj chyba ze 30 przymierzyłam i w moim sklepie babeczki mnie znaja, pomagały i nie chciały mi nic na siłe wciskać bo same widziały jak w nich wyglądam. Jutro jadę do Wrocka i muszę coś kupić:-)

Maria Jadzia - moja ukochana babcia i Helenka babcia mojego mężą i też jest przekochana.

Ja dla dziewczynki też myślę nad Hanką:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak do Wrocka mam bliżej i mój mąż codziennie do pracy dojeżdża. Jutro rano z nim pojadę, zostanę u jego babci i skoczymy na zakupy.

Wczoraj dostałam poduchę....o jak mi się dobrze spało:-) Nawet się z nią na boki przekładałam i brzuch nie bolał :-)

Qrczak lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję, że we Wrocławiu Ci się uda :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Hej Kobietki, a ja mam pytanie do doświadczonych Mam :)

Myślę o tej pościeli co polecałyście i jest faktycznie cudna. Ale... no 1 nie wystarczy na pewno. Tylko czy dodatkowo kupować też ten ochraniacz drugi czy już tylko prześcieradełko i poszewki??

Kurde ale mam zagwozdkę od rana :P

Sie wypowiem, bo mam z tym sprzedawcą "do czynienia" od kilku lat :) Ja osobiscie jak na córkę czekalam zamówiłam jeden duzy komplet 14 czy 15 el. Drugi maly (ochraniacz, poszewki, przescieradlo) a potem jak trzeba bylo to juz kolorystycznie mialam 2 ochraniacze i moglam dokupic tanie poszewki pod kolor.
    Wszystkie posciele tego sprzedającego mają sie do dzis swietnie oprocz jednego ochraniacza, ktory padł ofiarą naszego szczeniaka 1,5 roku temu :P Sznureczki od ochraniacza tak kusicielsko zwisaly z suszarki :P

Mimo wysokiej ceny (bo 330 zl za komplet poscieli to nie jest malo) w ogole mnie to nie zniechęca, bo wiem co kupuje. Posciel do wozka tez u nich bede brac, chyba za 60 zl mają, kątem oka widzialam ostatnio, ale sie jeszcze nie przyglądałam bo nie mam wozka, wiec nie wiem jaki kolor wybiore :)

Qrczak, Martaaa lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka tylko zapomniałaś wspomnieć, że te 330 zł to za full wypasiony komplet 14 lub 15 elementów :D
    A taka najtańsza pościel 2-elemetowa to u niego koszt 26 zł ;) tyle że wzorów mały wybór.

inka84 lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita musi się udać:-)
    Ja dzisiasiaj cały dzień będę leniuchować, ruszę się pzed wizytą i mam nadzieję,że tym razem dzieciątko pokaźe co ma między nogami:-) Zjem batona na chwilę przed wejściem do gabinetu:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka podaj jeszcze raz nazwę tego producenta bo mi umknęła:-) Z góry dzięki.

inka84 lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Wstalam niedawno, w koncu ogladam telenowele meksykanska a to jej czas :-) najadlam sie chlebka z szynka i salcesonem mniam.
    Ja mialam tylko ochraniacz na stronie glowki.
    A staniki kupuje zwykle na targu w gnieznie po 13 zl.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Jeden dzien nieobecnosci a już ciężko doczytac wszystkie stronki ;)

Gratuluje córeczek i syneczków :) Furia nie da się ukryć, chłop jak dąb ;)

My wczoraj kupiliśmy wózek. Zwykły, wygodny, 3 w 1. Państwo dostali go od znajomej, która używala go pół roku. Jest jak nówka nie ma do czego się przyczepic, czysty zadbany, nigdzie ryski nie ma, a że im się urodziła córeczka to po 1 kolor... po 2 z 4 piętra ciężko go zniesc Pani na dół, a na dole brak miejsc żeby go przetrzymac... okazja była więc się nie zastanawialiśmy tym bardziej że pare lat temu pracowałam w sklepie z artykułami dla niemowląt i od dawna podobał mi się taki ze względy na funkcjonalnośc... jest tylko mankament... teraz trzeba zmienic auto :P

08c12c3c796dec83med.jpg

aniar, inka84, Bogusiar80, Qrczak, eforts, Ita, julianna, Kiara, Bajka, HANA, lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja bym z tym batonikiem nie ryzykowala :P U mnie dzidzi za bardzo sie wiercilo i lekarz nie byl w stanie dostrzec co ma miedzy nogami :P
    A co do biustonoszy to ja kupuje w Triumphie i tam zawsze panie maja dla mnie idealny!
    U nas jezeli okaze sie dziewczynka to bedzie Alicja, a jezeli chlopak to powoli dochodzimy z moim do kompromisu i w 50% bedzie Mikolaj :)
    Ja mam okazje odkupic wozek Graco Symbio za 1400 zl, uzywany tylko 4 miesiace, jeszcze na gwarancji... ale sie zastanawiam, bo jezeli mam dac tyle kasy za uzywany wozek, nie wazne, ze krotko to wole chyba kupic nowy :P
    34bw43r836g6ojbx.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jedzcie za dużo przed wizytami, bo maluch jest potem za bardzo pobudzony. Przykładem jestem ja po wczorajszej wizycie.

inka84, goto4 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Inka podaj jeszcze raz nazwę tego producenta bo mi umknęła:-) Z góry dzięki.

Qrczak fakt :P

Doris to Uzytkownik darland1, tu jest aukcja na ktorej ja kupilam:
    http://allegro.pl/urocze-hafty-posciel-15el120x90-moskitiera-darland-i4424328795.html

Teraz mam wzor owieczki w zieleni :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz trochę mojej małej Wam pokażę. Zdjęcia są robione z filmu, więc jakość nie za dobra:

1) Buźka małej pannicy

http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/buzka.jpg

2) Łapki i kolano

http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/lapki.jpg

3) I bombardowanie mamusi stópkami

http://wrzucaj.net/images/2014/07/24/nozka.jpg

Kinga.k, inka84, Bogusiar80, Doris-83, aniar, Qrczak, eforts, Ita, julianna, kaarolaa, Niespodzianek:), HANA, lolaliciouse, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny nie jedzcie za dużo przed wizytami, bo maluch jest potem za bardzo pobudzony. Przykładem jestem ja po wczorajszej wizycie.

Ja nie dosc ze nie jem przed wizytą (to w koncu trzecia ciąża to wiem co dzieciaczki potrafią wyprawiać :P ) to jeszcze nie pije za wiele bo automatycznie waga potrafi podskoczyc o nawet 1,5 kg! Potem jak sie idze na kolejną wizyte z pustym żoładkiem i waga spada to mozna zebrac delikatne joby od lekarza, ze sie w ciazy nie nalezy odchudzac hehe :)

Teraz mi sie przypomnialo. W drugiej ciazy w polowie mialam bardzo stresujaca zyciową sytuacje, trwajaca 1,5 miesieca i zaliczylam wtedy dwie wizyty, na pierwszej waga spadla o 0,8 kg a na kolejnej o kolejne 0,5 kg. Lekarz powiedzial, ze jesli nie nadrobie tego do kolejnej wizyty to wysyla mnie na oddzial pod kroplowke i on juz poloznym powie co mi mają podsuwac do jedzenia :P Oj nasluchalam sie wtedy, nasluchalam... :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia śliczna laleczka :)

Milcia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga w triumphie był idealny ale nie dam za niego 280 zł po rabacie. Po prostu to dla mnie za drogo. Stać mnie ale 280 zł zastanik to zbyt wiele. Wolę coś dla dziecka kupić.

Bogusia niestety na moich targowiskach nawet spadochrony na mnie nie pasowały....jeden kupiłam za 35 zł i po jednym dniu okazało się,że mam wszystko poodciskane. Próbowałam taki bez firzbin ale moje cyce są za ciężkie i wygladają tak samo jak w sportowych, a takie mam.

Inka już sobie zapisałam i jak małżonek zwolni kompa to obczaje te zestawy pościeli.

Do 20 chyba jajo zniosę......ale to tylko 8 godz:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia do kogo bardziej podobna do mamusi czy do tatusia? ;)

Milcia lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byłam w tesco, musze chyba poprosić męża o zainkasowanie kart :) wiecxorem pokaże co kupiłam.

Ja raz zaszłam do briftetki jak mi pokazała spadochron na wieszaku to powiedziałam ze chyba ją zgieło ale na ciele wyglądał bardzo ładnie 75f -88 zł. Ale tak jak Hana obecnie Kocham sportowe staniki.

HANA lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3h mnie nie było i 3 karty do przeczytania.. szok
    ja właśnie ciesze się z pierwszych dni kopniaków i zawsze czuje je po środku podbrzusza, dość nisko

HANA, goto4 lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kiedy jest wyprzedaż ciuszków w tesco?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ