X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, przelecialam strony tak szybko...

Furia wiec jednak chlopak, nieodwracalnie...

ewelka i karola kciuki za wizyte...

u mnie tez upał, mamy 30 stopni i slonce...tragedia, nigdzie wyjsc nie moge...

a co do imion to dla chlopca bedzie Marceli Piotr, a gdyby jednak jakims cudem zrobila sie dziewczynka, chociaz raczej sie juz nie da to Anastazja...

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała, gdzie czujemy ruchy.
    Ja czuję bardzo nisko po lewej stronie. Z ostatniego usg wynika, ze ma tam nóżki. A jak byłam na połówkowym, to gin jeździł mi głowicą od usg prawie po kości łonowej. Więc wnioskuję, ze dziecko jest gdzieś bardzo nisko. A żeby było śmiesznie, to brzuch mam bardzo wysoko

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez jest nisko zawsze czuje ruchy tak centralnie miedzy pepkiem a koscia łonowa lub nawet nizej...i raz po lewej, raz na srodku, raz po prawej tak sie wierci...wczoraj na usg wypychal sie plecami i sie zgadza bo czesto czuje twarda gorke pod dlonia :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie soczek:-) Buraki i seler naciowy:-) Mniam:-) A mama na mnie z obrzydzeniem patrzy. Ja zawsze sobie soki robiłam. Z mrchewkowym uważam co by za dużo go nie pić. Ale jutro zrobię i dodam pomarańcze.

Na obiad ogórkowa:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo Was nadrobiłam... nie piszcie tyle!!! :)

Co do ruchów - ja już czuję z boku pępka (lewa, prawa strona), w miejscu pępka, czasami nieco powyżej. Gini jak mi teraz robia usg to właśnie w tych miejscach przykładają głowicę (tak jeżdżą w sumie z każdej strony pępka - prawa, lewa strona, góra, dół :))
    Teraz mały mnie puka w miejscu pępka :)

Wczoraj, godz. 20, dzwoni telefon:

- cześć, jak Ty się masz?
    - ??? ale kto mówi?
    - a nie powiem Ci, domyśl się sama.
    [lol ]
    - aooooooooooooooo pani doktor...
    [lekarka z NFZ :P]

pogadała, pogadała i... kazała mi przyjechać.
    powiedziała, że mam przyjechać jak mi pasuje, nie sama tylko z TŻ, zabroniła mi samej z domu wychodzić, kazała przyjechać między 16 a 21 na usg, bo chce to sprawdzić i mówi, że jak będę, to mam dać znać, a ona mnie od razu wpuści do gabinetu żebym nie czekała.
    ehh nie chciałam jechać, chciałam za tydzień albo dwa, no ale cóż. Ta kobieta będzie mi dzwonić po nocach jak nie pojadę. :P

plus (a może minus) jest taki, że jak coś się pogorszyło od tych 2 dni to mnie pewnie skieruje do szpitala...

kaarolaa, HANA, julianna, Qrczak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie na obiad nalesniki z dzemen specjalnie dla dzieci. Tragedia codziennie musze im cos nowego wymyslac. Juz i pizze sobie wymyslili zeby im zrobic.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też byłam na zakupach z mamą :) i się powstrzymać nie mogłam + buteleczki które zamówiłam parę dni temu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:56

kaarolaa, Kiara, HANA, Bogusiar80, Ita, Furia, julianna, eforts, Qrczak, Niespodzianek:), lolaliciouse, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzelę Was dziewczyny!! Wy tu o zakupach, zdjęcia wstawiacie, a mnie przywiązali prawie że do łóżka!! :( :P Ja chcę do lumpka!!!! Miałam zaplanowane turnee i coo? DUPA a jest idealna pogoda na zakupy - w końcu jest chłodniej!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:27

goto4 lubi tę wiadomość

• NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko melduję, że jestem i podczytuje ;) u nas wszystko ok, ruchów jeszcze nie czuję. Wizyta 30 lipca, połówkowe - myślicie, że nie za szybko?
    No i będzie Staś <3

HANA, Ita, kaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, Marimiko lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ale to w sumie niesamowite, że lekarka z nfz zadzwoniła (a przynajmniej tak mi się wydaje).
    Bajka, super zakupy

Bajka lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Ja się tylko melduję, że jestem i podczytuje ;) u nas wszystko ok, ruchów jeszcze nie czuję. Wizyta 30 lipca, połówkowe - myślicie, że nie za szybko?
    No i będzie Staś <3
    Gratulacje syna.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    No i będzie Staś <3
    no moim zdaniem za szybko... przydałoby by się + 2 tyg.
    Gratki za syna :)

Kulka - tak, tak :) Tyle, że wiesz... kurde w szpitalu miałam robione usg 3 x w ciągu 10 dni, dzień po wyjściu na IP kolejny raz i dziś u niej... dużo w krótkim czasie :/ Nie mówiąc już o tym, że średnio się czuję i nie bardzo mam siłę wychodzić z domu gdziekolwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:33

• HANA Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku w ogole to zakochałam sie w tym komplecie łóżeczko + wszystko i jestem zdecydowana kupic własnie to samo ;) Tylko poczekam az kupisz pierwsza i wstawisz fotki jak ta posciel bedzie wygladała na zywo i łóżko, wiec kiedy zamierzasz kupic? :D Musisz dac znac koniecznie

Maria u mnie jak dorobię sie kolejnej córki to bedzie też Helenka,albo Danusia
    :)

Milcia ale duzy bobasek :)

Qrczak lubi tę wiadomość

• Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy zazwyczaj w podbrzuszu po prawej stronie, czasem wyczuje juz dzidzi w okolicach pepka ;)
    Kiara milo ze strony lekarki, ze zadzwonila i tak sie o ciebie martwi :) trafilas na swietnego lekarza!
    34bw43r836g6ojbx.png

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie spageti a jutro klopsiki.
    U mnie nadal pada huraaa mozna oddychac haha :-P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara super taki lekarz:-) Na mojego nie mogę narzekać - odbiera mi wyniki ze szpitala i dzwoni żeby powiedzieć,że jest ok:-)

U mnie też pada i nawet pies tylko śpi. Ja cały czas zalegam na kanapie.

Kiara lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale na połówkowe 2 tyg po moich idę do radiologa któy wykonuje na najlepszej u ans jakości sprzęcie usg połówkowe i bardzo dokładnie wszystko mierzy, może żeby raz chociaż skonsultować moją ciążę z innym specjalistą, takie świeże spojrzenie. Koleżanka po wizycie u niego była zachwycona bo mówiła, ze dak dokładnych opisów i pomiarów się nie spodziewała.

Eforts żałujesz, że byłaś u tego drugiego lekarza skonsultować?? ja się zastanawiałam do ostatniej chwili ale stwierdziłam że raz mogę iść do innego i na 18 mnie zapisał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:56

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobie tylko jedno polowkowe i tak musze zaplacic 200 zł za ta impreze a to duzo wg mnie...ja ufam mojej dr i mysle, ze wszystko dokladnie sprawdzi, z reszta u niej rezerwuje sie minimum pol godziny na usg i dokladne pomiary plus jeszcze rozmowa i pytania...

a co do zakupow to ja mam az 3 pary bialych bodow i jedna własnie niebieskich i tyle moich zakupow do tej pory :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dajcie troche tego deszczu i do mnie...

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka też bylam na zakupach a i tak zazdroszcze Twoich :)
    Bitelka to ta antykolkowa?

Wiesz tak troche zaluje, chociaz z jednej strony nie wiem czego oczekiwalam :) poprostu wydaje mi sie ze moj lekarz ocenil by wszystko tak samo. Ale jak dobrze pamietam Twoje chyba nie bedzie mocno drogie? Z ddrugiej strony jakis komfort mam tego jak mowisz, obiektywna ocena innego lekarza bo mam nadzieje ze do konca nie bedzie potrzeby zeby innny lekarz dogladal mlodego :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ