Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam, przelecialam strony tak szybko...
Furia wiec jednak chlopak, nieodwracalnie...
ewelka i karola kciuki za wizyte...
u mnie tez upał, mamy 30 stopni i slonce...tragedia, nigdzie wyjsc nie moge...
a co do imion to dla chlopca bedzie Marceli Piotr, a gdyby jednak jakims cudem zrobila sie dziewczynka, chociaz raczej sie juz nie da to Anastazja...ewelinka_shn lubi tę wiadomość
-
Któraś pytała, gdzie czujemy ruchy.
Ja czuję bardzo nisko po lewej stronie. Z ostatniego usg wynika, ze ma tam nóżki. A jak byłam na połówkowym, to gin jeździł mi głowicą od usg prawie po kości łonowej. Więc wnioskuję, ze dziecko jest gdzieś bardzo nisko. A żeby było śmiesznie, to brzuch mam bardzo wysoko -
nick nieaktualnymoj tez jest nisko zawsze czuje ruchy tak centralnie miedzy pepkiem a koscia łonowa lub nawet nizej...i raz po lewej, raz na srodku, raz po prawej tak sie wierci...wczoraj na usg wypychal sie plecami i sie zgadza bo czesto czuje twarda gorke pod dlonia
-
Zrobiłam sobie soczek:-) Buraki i seler naciowy:-) Mniam:-) A mama na mnie z obrzydzeniem patrzy. Ja zawsze sobie soki robiłam. Z mrchewkowym uważam co by za dużo go nie pić. Ale jutro zrobię i dodam pomarańcze.
Na obiad ogórkowa:-) -
nick nieaktualnyLedwo Was nadrobiłam... nie piszcie tyle!!!
Co do ruchów - ja już czuję z boku pępka (lewa, prawa strona), w miejscu pępka, czasami nieco powyżej. Gini jak mi teraz robia usg to właśnie w tych miejscach przykładają głowicę (tak jeżdżą w sumie z każdej strony pępka - prawa, lewa strona, góra, dół)
Teraz mały mnie puka w miejscu pępka
Wczoraj, godz. 20, dzwoni telefon:
- cześć, jak Ty się masz?
- ??? ale kto mówi?
- a nie powiem Ci, domyśl się sama.
[lol ]
- aooooooooooooooo pani doktor...
[lekarka z NFZ]
pogadała, pogadała i... kazała mi przyjechać.
powiedziała, że mam przyjechać jak mi pasuje, nie sama tylko z TŻ, zabroniła mi samej z domu wychodzić, kazała przyjechać między 16 a 21 na usg, bo chce to sprawdzić i mówi, że jak będę, to mam dać znać, a ona mnie od razu wpuści do gabinetu żebym nie czekała.
ehh nie chciałam jechać, chciałam za tydzień albo dwa, no ale cóż. Ta kobieta będzie mi dzwonić po nocach jak nie pojadę.
plus (a może minus) jest taki, że jak coś się pogorszyło od tych 2 dni to mnie pewnie skieruje do szpitala...kaarolaa, HANA, julianna, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja dziś też byłam na zakupach z mamą
i się powstrzymać nie mogłam + buteleczki które zamówiłam parę dni temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:56
kaarolaa, Kiara, HANA, Bogusiar80, Ita, Furia, julianna, eforts, Qrczak, Niespodzianek:), lolaliciouse, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzastrzelę Was dziewczyny!! Wy tu o zakupach, zdjęcia wstawiacie, a mnie przywiązali prawie że do łóżka!!
Ja chcę do lumpka!!!! Miałam zaplanowane turnee i coo? DUPA a jest idealna pogoda na zakupy - w końcu jest chłodniej!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:27
goto4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaamaH6669 wrote:Ja się tylko melduję, że jestem i podczytuje
u nas wszystko ok, ruchów jeszcze nie czuję. Wizyta 30 lipca, połówkowe - myślicie, że nie za szybko?
No i będzie Staś
Gratki za syna
Kulka - tak, takTyle, że wiesz... kurde w szpitalu miałam robione usg 3 x w ciągu 10 dni, dzień po wyjściu na IP kolejny raz i dziś u niej... dużo w krótkim czasie
Nie mówiąc już o tym, że średnio się czuję i nie bardzo mam siłę wychodzić z domu gdziekolwiek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:33
-
Qrczaku w ogole to zakochałam sie w tym komplecie łóżeczko + wszystko i jestem zdecydowana kupic własnie to samo
Tylko poczekam az kupisz pierwsza i wstawisz fotki jak ta posciel bedzie wygladała na zywo i łóżko, wiec kiedy zamierzasz kupic?
Musisz dac znac koniecznie
Maria u mnie jak dorobię sie kolejnej córki to bedzie też Helenka,albo Danusia
Milcia ale duzy bobasekQrczak lubi tę wiadomość
-
Kiara super taki lekarz:-) Na mojego nie mogę narzekać - odbiera mi wyniki ze szpitala i dzwoni żeby powiedzieć,że jest ok:-)
U mnie też pada i nawet pies tylko śpi. Ja cały czas zalegam na kanapie.Kiara lubi tę wiadomość
-
ale na połówkowe 2 tyg po moich idę do radiologa któy wykonuje na najlepszej u ans jakości sprzęcie usg połówkowe i bardzo dokładnie wszystko mierzy, może żeby raz chociaż skonsultować moją ciążę z innym specjalistą, takie świeże spojrzenie. Koleżanka po wizycie u niego była zachwycona bo mówiła, ze dak dokładnych opisów i pomiarów się nie spodziewała.
Eforts żałujesz, że byłaś u tego drugiego lekarza skonsultować?? ja się zastanawiałam do ostatniej chwili ale stwierdziłam że raz mogę iść do innego i na 18 mnie zapisałWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:56
-
nick nieaktualnyja zrobie tylko jedno polowkowe i tak musze zaplacic 200 zł za ta impreze a to duzo wg mnie...ja ufam mojej dr i mysle, ze wszystko dokladnie sprawdzi, z reszta u niej rezerwuje sie minimum pol godziny na usg i dokladne pomiary plus jeszcze rozmowa i pytania...
a co do zakupow to ja mam az 3 pary bialych bodow i jedna własnie niebieskich i tyle moich zakupow do tej pory -
nick nieaktualny
-
Bajka też bylam na zakupach a i tak zazdroszcze Twoich
Bitelka to ta antykolkowa?
Wiesz tak troche zaluje, chociaz z jednej strony nie wiem czego oczekiwalampoprostu wydaje mi sie ze moj lekarz ocenil by wszystko tak samo. Ale jak dobrze pamietam Twoje chyba nie bedzie mocno drogie? Z ddrugiej strony jakis komfort mam tego jak mowisz, obiektywna ocena innego lekarza bo mam nadzieje ze do konca nie bedzie potrzeby zeby innny lekarz dogladal mlodego