Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kulko, Bursztynko, zgadza się mam łożysko na przedniej ścianie. Czekam więc dalej cierpliwie
Dziś znów pół dnia wózki oglądam, już mi się coś dziejeKoleżanka kupiła dziś X-landera x-a i stąd się wzięły moje dylematy, bo mimo że on ma krótszą gondolę niż no. Expander Mondo, to jednak spacerówkę ma duużą (przynajmniej taka się wydaje), a spacerówka jednak dłużej ma służyć. No i dalej punkt martwy
mam już dość, muszę jechać pooglądać...
-
Przespałam się 1,5 godzinki a miałam obiad mamie pomóc robić
Na szczęście tato na urlopie, pogoda do bani, więc przylazł skądś tam wcześniej i zrobił a mnie obudzili jak już było na stole
Nie wiem, czy to ta pogoda, czy leki, które obecnie biorę tak na mnie działają, ale od kilku dni chodzę taka trochę tąpnięta i jak tylko mam okazję, to muszę się kimnąć.
Kiara taki lekarz to skarb! Rzadko kiedy zdarza się coś takiego, więc korzystaj. Choć rozumiem, że jesteś zmęczona i pewnie obolała...
Hana żeby mnie tylko Twój mąż nie chciał ubić za to, że skusiłam Cię na ten zestawJa przeglądałam wiele aukcji i ten zestaw bije na łeb pozostałe!
Inka używa tej pościeli od kilku lat i sobie chwali. Teraz też będzie zamawiać. Wrzucała tu nawet zdjęcia jak wygląda ta pościel po wielokrotnych użyciach i praniach, bo okazało się że ma dokładnie ten wzór, który ja sobie upatrzyłam
Na mnie to zbytnio nie licz, że szybko dokonam zakupuZnając tempo mojego A. to do listopada remontu pokoju nie zrobimy
A bez tego nie mam co zamawiać, bo nie będę miała gdzie tego trzymać, a trzeciego pokoju nie pozwolę zagracić.
Gdyby jednak zdarzył się cud, to obiecuję, że wrzucę zdjęcia jak tylko paczka do mnie dotrze
eforts, HANA lubią tę wiadomość
-
A ja o 14 wrociłam od stomatologa, dokonczylam przygotowywanie obiadu i zasiedlismy jesc. Dzis ziemniaki zapiekane z rozmarynem i tymiankiem z pulpecikami w sosie kurkowym oraz kalafior. Juz w polowie obiadu maluszek zaczął bombardowac, a jak po obiedzie zjadlam lyzke lodow toffi to juz w ogole brzuch falował
Kiara w koncu slysze, ze ktoraś czuje kopniaki kolo pępką, ja to nawet z 2 cm powyzej, ale moze tak odczuwam jak w dni macicy kopnieFajną masz lekarke i mam nadzieje, ze wkrotce sie poczujesz na silach i wyskoczysz na jakies polowanie po lumpkach
Pogoda cudna u nas. Szlam z parasolką w deszczu ponad 1 km w jedną strone i mordka mi sie cieszyła, ze w koncu jest czym oddychac!
Kiara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoris-83 wrote:Kiara super taki lekarz:-) Na mojego nie mogę narzekać - odbiera mi wyniki ze szpitala i dzwoni żeby powiedzieć,że jest ok:-)
U mnie też pada i nawet pies tylko śpi. Ja cały czas zalegam na kanapie.no i teraz jak byłam w szpitalu, to kazała sobie dzwonić, wszystko mówić jak tam idzie. Gin prywatny też kazał sobie smsy pisać i mnie uspokoił przed znieczuleniem
U nas też pada, ale to przyjemne po tych upałach)
inka - mój mały od 1,5 miesiąca ma położenie główkowe. Tj. zmienne, ale główkowe, co polega na tym, że wariuje, wariuje i zawsze wraca w jego ulubione miejsce, czyli głową w dółI dlatego też właśnie czuję jak mnie kopie wyżej, a nie poniżej pępka
Zreszta to już jest prawie 22tc, więc ruchy na dole podbrzusza już jakiś czas temu u mnie minęły
Jak się wypycha czymś to tak z boku pępka coś wystawia (pupa?), a kopniaki czuję w różnych miejscach - czasami nad pępkiem, czasami w miejscu pępka, z którejś ze stron, albo delikatnie pod, ale przeważnie właśnie z boku albo nad
Dokładnie - w końcu jest czym oddychać!
btw. wczoraj w końcu TŻ przyniósł mi tego FishburgeraUsta sobie spaliłam prawie od tego ostrego sosu ale mmmmmm tego mi było trzeba
-
Ja zaraz ruszę się z kanapy i zacznę szykować
Golenie itp:-) Bo raczej nie odważę się zaprezentować lekarzowi bobra:-)
Dzisiejsze pytania do lekarza:
Co z seksem?
Co z basenem?
Co oznacza uczucie ciężkiego brzucha? Mam się bać?
Dlaczego jeszcze maluszka nie czuję?
I bardzo chcę poznać płećMąż twierdzi,że i tak na nas dupkę znowu wypnie:-)
goto4, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Kiara pikantny sos, ja dzis pol Biedrony wykupiłam z chńskiego żarełka i teraz tak patrze na czarny sos chili tao tao i juz widze co jutro bede robic na obiad...sajgonki!
Wczoraj robilam makaron sojowy z kurczakiem i warzywami smarzony w sosie pomidorowym slodko-kwasnym z chili. Ostalo mi sie makaronu, wiec trza wykorzystac. Moje dziecie jak sie urodzi bedzie mialo skosne oczy, a za te pikanterie w diecie to mi sie odwdzieczy zapewneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 16:54
Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Hana Danusia tez fajnie tez mi sie podobalo i Wanda..jedna kolezanka Danka bardzo fajna ale jedna stara sasiadka jest tak tragiczna Danuta ze przez nia bym sie chyba nie zdecydowala na to imie ale kazdy ma swoje upodobania...jakbym znala tak tragicznego JAsia albo Franka to tez bym nie dala tak synkom...
A w domu mam jeszcze Anielkemaria.sm -
eforts wrote:Bajka też bylam na zakupach a i tak zazdroszcze Twoich
Bitelka to ta antykolkowa?
Wiesz tak troche zaluje, chociaz z jednej strony nie wiem czego oczekiwalampoprostu wydaje mi sie ze moj lekarz ocenil by wszystko tak samo. Ale jak dobrze pamietam Twoje chyba nie bedzie mocno drogie? Z ddrugiej strony jakis komfort mam tego jak mowisz, obiektywna ocena innego lekarza bo mam nadzieje ze do konca nie bedzie potrzeby zeby innny lekarz dogladal mlodego
tak 1 to ta antylkolkowa TT, i 2 pozostałe lovi ze smoczkami antykolkowymi bardzo proste, zwykłe i chyba wydają mi się najlepsze:)nie wiem czy z ilością smoczków do butelek tylko nie przegięłam:) ale nie wiem co ile się zmienia:) a i mam ten sam kocyk z misiem biały co Ty:) mój mąż wybrałcudny jest, tylko mam nadzieję, że się szybko nie pobrudzi:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:55
eforts lubi tę wiadomość
-
Kochane Synus zostal nim.. ahh kocham tego Wierciocha
wszystko ok. Szyjka 3,5 cm
Maluch drobniutki i leciutkiale i ja i Maz urodzolismy sie mali wiec to tez ok. Jestem szczęśliwa a za tydzień polowkowe
aaaa od początku ciazy przytylam nie cale pol kilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:48
Bajka, Kinga.k, eforts, Ita, Bogusiar80, Niespodzianek:), julianna, aniar, Qrczak, Marimiko, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Kochane Synus zostal nim.. ahh kocham tego Wierciocha
wszystko ok. Szyjka 3,5 cm
Maluch drobniutki i leciutkiale i ja i Maz urodzolismy sie mali wiec to tez ok. Jestem szczęśliwa a za tydzień polowkowe
aaaa od początku ciazy przytylam nie cale pol kilo
cudownie, że wszystko dobrze z maluszkiemi że został synkiem ja też mam taką nadzieję na mojego :)ponowne gratulacje synusia:)
ewelinka_shn lubi tę wiadomość
-
Bajka wrote:no więc właśnie mnie głównie chodzi o ten komfort, a fakt nie jest drogie badanie bo 70 zł
Niektórzy chodzą od początku do 2 lekarzy albo co 2 tygodnie a tu taka bardziej wizyta i inne spojrzenie, nie dlatego, ze moja ma złe po prostu inne
tak 1 to ta antylkolkowa TT, i 2 pozostałe lovi ze smoczkami antykolkowymi bardzo proste, zwykłe i chyba wydają mi się najlepsze:)nie wiem czy z ilością smoczków do butelek tylko nie przegięłam:) ale nie wiem co ile się zmienia:) a i mam ten sam kocyk z misiem biały co Ty:) mój mąż wybrałcudny jest, tylko mam nadzieję, że się szybko nie pobrudzi:)
Bajka jeszcze troche i nasze dzieci nie beda sie lubicodbierzemy im poczucie indywidualnosci
A pobrudzic, sie pobrudzi ale co z tego jak jest taki uroczy
Co do gina to mam takie same podejscie, tym bardziej ze po polowkowym to jjuz tylko czekac na narodziny
-
A wlasnie. W drodze od stomatologa weszlam do komisu dzieciecego i stalo troche wozkow, x-landery - nie podobają mi sie, tako - calkiem calkiem, ale ciezki diabelsko, baby design tez ciezki i spacerowka wydawala mi sie niedopracowana, nie podobala mi sie od pierwszej chwili i 3 jeszcze jakichs firm, ale nawet na nich oka nie zawiesilam bo brzydkie strasznie, jeden krowa wielka, inny zniszczony, wiec mi sie nawet podchodzic nie chcialo a i "figurą" nie zachęcal. Kurcze nie wiem. Coraz czesciej mysle o camarelo, wad nie ma wiecej niz wiele opisywanych, ocena 4,3/5 nie jest tragiczna i jest juz troche uzytkowniczek spacerowek w necie i chyba na tym sie skupie, bo zwariuje. Jak mi sie uda w weekend wypad do BoboWozki to bede wiedziec na 100% a jak mi sie nie uda wybrac to zamowie camarelo.
-
eforts wrote:Bajka jeszcze troche i nasze dzieci nie beda sie lubic
odbierzemy im poczucie indywidualnosci
A pobrudzic, sie pobrudzi ale co z tego jak jest taki uroczy
Co do gina to mam takie same podejscie, tym bardziej ze po polowkowym to jjuz tylko czekac na narodziny
nie ma takiej opcjibędą się lubić bo mamusie się lubią
eforts lubi tę wiadomość
-
Ja miałam na myśli ten nano riko, camarelo sevilla i camarello carera, ale w tym nano jakoś gondola mi bardzo pasuje bo mozna dziecko zakryc bardzo wysoko do gory w sensie tej stójki i ogolnie jakos wizualnie mi się podoba, tyle, ze ta cena, mam nadzieje, ze do końca roku coś spadnie.. chociaz moja babcia nam funduje, ale jednak nie chcialabym jej naciagac natakie koszty
-
ja w sobotę jadę z Mężem do Sosnowca. Dobrze, że napisałam do sklepu w Katowicach, bo okazało się, że Riko i Expandera mają tylko na zamówienie... to byśmy sobie pojechali
teraz znalazłam tani ładny wózek - Bebe Beni - 4runner.
Dziewczyny, ja osiwieję zanim wózek wybiorę...
Inka ale u Ciebie pyszności. Ja siedzę w domu, nic nie mam do roboty, a dziś to poprostu wspięłam się na wyżyny swoich kulinarnych możliwości... o 17 zabrałam się za zupę... z mrożonkiTragedia