X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do wózka to w sklepie możecie znaleźć takiej niż na allegro, ja riko u siebie kupie 2w1 za 1300 a w necie jest 150, 200 zł drożej.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie.
    Na "samolocie" po obmacaniu szyjki babka stwierdziła: "no faktycznie nie jest dobrze... ale damy radę, nie jest źle", nie wiem co to miało znaczyć. W usg wyszło jej tez, że szyjka się skróciła. Pytałam o te różnice w pomiarach szyjki i ona mówi, że to zależy od tego jak się przyciśnie głowicę USG (pokazała mi nawet) - jak mocniej, to sie spłaszcza i skraca jakby obraz, a jak sie wycofa i lżej to szyjka wygląda na dłuższą. Dodatkowo podobno szyjak nie tyle potrafi się wydłużać co np. może być chwilowo napięta i dlatego niektórym wychodzą różne pomiary.
    Kazała leżeć, leżeć, leżeć. Wizyta kontrolna zwykła bez usg 7.08, w międzyczasie tylko raz pojechać na krew (w tym crp) i mocz. Dalej brac leki, jak coś to dzwonić.
    Z dzidzią ok, "ruchliwy mały człowiek", waga 432g :) Dostaliśmy tez jedno zdjęcie profilu buźki i brzuszka. Wymiary małego całego ciała proporcjonalne, ale nie skupiałam się by zapamiętac ile co ma jak mówiła.

Niestety powrót był już ciężki :( Jak szliśmy od przystanku tramwajowego do bloku to mamy ok. 3 min drogi takim normalnym tempem. W miedzyczasie dostałam silnych skurczy znowu - naliczyłam 8 aż do klatki. Ustały dopiero jak w domu położyłam się na łóżku. ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:29

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, to jesteś szczęściarą, że u Ciebie na miejscu w ogóle są te wózki ;)

Kiara, współczuję nieprzyjemnych dolegliwości, ale ważne, że z dzidzią dobrze i co zrobić... leżeć, leżeć, leżeć :)

Julianna, ciężko stwierdzić. Ja mam taki typ jak ta 2 i polubiłyśmy się w końcu :) Trzeba by obie wypróbować, żeby mieć porównanie.

julianna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja zaraz ruszę się z kanapy i zacznę szykować:-) Golenie itp:-) Bo raczej nie odważę się zaprezentować lekarzowi bobra:-)

Dzisiejsze pytania do lekarza:
    Co z seksem?
    Co z basenem?
    Co oznacza uczucie ciężkiego brzucha? Mam się bać?
    Dlaczego jeszcze maluszka nie czuję?

I bardzo chcę poznać płeć:-) Mąż twierdzi,że i tak na nas dupkę znowu wypnie:-)
    jak to "jeszcze"? :) Kobietko, masz czas do 22 tc! 18 tc to wcześnie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to nasze dzieciaki w tej samej wadze są :) moja ma 431 gram :)

Kiara lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo właśnie zaczyna wieczorne figle :)

Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a powiedziała Ci gin skąd te skurcze i są niebezpieczne?

Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki :) i buciki przydają się później :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AH! doczytałam was! Zajęło mi ponad godzinę!

Gratuluję udanych wizyt!!

Kiara, dobrze, że z maluszkiem dobrze - i nie ma co - czas leżeć!

Ktoś pytał o umiejscowienie ruchów - na razie czułam dwa razy po prawej stronie - bardzo nisko - przy pachwinie - zdziwiło mnie to trochę. Ale mimo, że maluch nie kopie - to i tak wiem, że się rusza bo bardzo często gilga mnie od środka :D Dzisiaj jechałam autem i śpiewałam do radia i mnie pogilgał :D chyba mu się spodobało :D

U nas w Gdańsku kolejny dzień gorąc - DESZCZU CHCĘ!!!! Z mamuśką pojechałyśmy na giełdę owocowo-warzywną i kupiłam sobie 9 kg wiśni - będzie kompot :) (oczywiście mama zrobi, bo ja nie umiem :P)

W sprawie imion dla dziecka, dla dziewczynki mieliśmy pełną zgodność - Izabela, ale wyszedł synuś i tym samym problem :D Miał być Paweł, ale mężowi nagle się odwidziało - i nalega na Tomasza - rozważam to imię i wstępnie tak nazywamy malucha - ale co się stanie po porodzie - to już nie wiem!:)

Jak część z was pewnie czytała na fb, przez pół nocy męczyłą mnie straszna zgaga - paliło cholernie - po raz pierwszy w ciąży - ponoć może być jeszcze gorzej. Mam nadzieję, że dziś w nocy będzie lepiej :D

Z ciuszków dla Tomusia to nadal mam tylko skarpetki...czekam na połówkowe (13.08!) i jak potwierdzą że Tomuś jest Tomusiem a nie Izunią to wtedy się obkupię :)

A tymczasem borem lasem - idę robić bitą śmietanę z malinami i borówką amerykańską :D nomnomnomnomonom :D

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze,że maleństwo ok. A Ty leż i odpoczywaj :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wpadaj do mnie z deserem :) Jestem sama, mąż w pracy, mały u babci. W domu chłodno, na dworze chłód wiatr i deszczowo :D

Marimiko lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzę się jak sama siedzę. ehhhh nuuuuuuudaaaaaaaaaaaa oglądam Mariolkę na tvp 2
    Zuza u Ciebie jest inaczej w końcu Ty masz trójkę u siebie, więc może one tam się stukają i bulgotają w brzuszku.
    Efors ja synkowi nie zakładałam bucików wcześniej niż miał 8 mies. Tak to skarpetki :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:

Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki :) i buciki przydają się później :)

Ale żeby nie było to są takie 3-6 msc :) śmiałyśmy się z siostrą że do zdjęć będą :) nie mogłam się powstrzymać, zawsze chciałam kupić małe buciki :D

Bajka, goto4 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo
    Przepraszam ze doiero teraz pisze. Jestem padnieta i tylko troch3 doczytalam

Na wizycie troche pytan mi sie przypomnialo . Nieciekawe wiesvi mam.
    Szyjka co prawda zamknieta ale skrocila sie do 1 cm. Dostalam leki i mam lezec caly czas z nogami w gorze i sie oszczedzac. Spasmolina 3x1 i magnez dolaczyc na skurcze. Obserwowac sytuacje i w razie dalszych bolesci ( ktore sa) mam leciec do niego do szpitala

Co do ruchow to na ostatnim usg mala stala. Ruchy czuje codziennie na zmiane nad pepkiem i nad wzgorkiem czasem takie wypychanie.

Co do wyprawki to ja teraz troszke bodziakow kupilam i narazie stop. Zaczne kupowac dopiero we wrzesniu po naszym urlopie i po remoncie pokoiku dla dziewczynek. Sprowadze ciuszki z piwnicy i zobacze co mam

Qrczaczku jak czulas ze ci sie skraca szyjka i ze musisz miec szew. Ty chyba nie bralas lekow chyba zadnych przed zalozeniem, prawda? Jakiej dlugosci mualas szyjke kiedy ci zakladali passer?

Bukumola lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nieciekawie... :( A Ty miałaś jakieś objawy, które mogłyby na to wskazywać?

Kiara, uwierz że jak się czyta o Waszych kopniaczkach (o podobnym czasie) to też by się chciało już i wszystko wydaje się późno ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Karola to musisz teraz naprawdę odpuścić wszelakie czynności i odpoczywać. No i powielam pytanie, czułość cos co mogło na to wskazywać?

Szurabura ja w połowie 19 t zaczęłam czuć tak ze nie miałam wątpliwości co to i od tej pory regularnie i wzrostowo :) także ja półtorej tygodnia później niż Ty jesteś teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:46

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mam pytanie do Ciebie. Czy jak byłaś na weselu, to normalnie się bawiłaś? Bo za dwa tygodnie mam wesele siostry i ciekawa jestem, czy mogę tańczyć. Wiem, że na pewno mniej i na pewno szybciej będę się męczyć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naczytałam się o tych ruchach pierwszych, tzw pyknięciach :) i od 2 wieczorów wydawało mi się, że coś mnie tak pyknęło, ale nic nie pisałam, bo sama nawet nie wiem czy może to być to. W każdym razie w dzień nic takiego nie mam, a wieczorem gdy leżę w łóżku zdarzyło się parę razy. Albo jelitka albo dzidzia :D

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie rodzice sa w odwiedzinach, dlatego tak malo się odzywam. :) postaram się jutro nadrobić.

Ps. czuje już powoli ruchy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:56

HANA, Ita lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie wiem jak wy wyczuwacie detektorem Maluszka. Ja bezbłednie znajduje swoje tętno tylko :( A tak cisza. Lipa...

relgh371rphwpz6l.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje bicie serca dziecka normalnie pod reka ;) czasem bardzo intensywne, wtedy wiem ze jest blisko mnie, a czasem ledwo ledwo je czuje, wtedy wiem, ze gleboko siedzi :P
    34bw43r836g6ojbx.png

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ