Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjestem po wizycie.
Na "samolocie" po obmacaniu szyjki babka stwierdziła: "no faktycznie nie jest dobrze... ale damy radę, nie jest źle", nie wiem co to miało znaczyć. W usg wyszło jej tez, że szyjka się skróciła. Pytałam o te różnice w pomiarach szyjki i ona mówi, że to zależy od tego jak się przyciśnie głowicę USG (pokazała mi nawet) - jak mocniej, to sie spłaszcza i skraca jakby obraz, a jak sie wycofa i lżej to szyjka wygląda na dłuższą. Dodatkowo podobno szyjak nie tyle potrafi się wydłużać co np. może być chwilowo napięta i dlatego niektórym wychodzą różne pomiary.
Kazała leżeć, leżeć, leżeć. Wizyta kontrolna zwykła bez usg 7.08, w międzyczasie tylko raz pojechać na krew (w tym crp) i mocz. Dalej brac leki, jak coś to dzwonić.
Z dzidzią ok, "ruchliwy mały człowiek", waga 432g
Dostaliśmy tez jedno zdjęcie profilu buźki i brzuszka. Wymiary małego całego ciała proporcjonalne, ale nie skupiałam się by zapamiętac ile co ma jak mówiła.
Niestety powrót był już ciężki
Jak szliśmy od przystanku tramwajowego do bloku to mamy ok. 3 min drogi takim normalnym tempem. W miedzyczasie dostałam silnych skurczy znowu - naliczyłam 8 aż do klatki. Ustały dopiero jak w domu położyłam się na łóżku. ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:29
-
Eforts, to jesteś szczęściarą, że u Ciebie na miejscu w ogóle są te wózki

Kiara, współczuję nieprzyjemnych dolegliwości, ale ważne, że z dzidzią dobrze i co zrobić... leżeć, leżeć, leżeć
Julianna, ciężko stwierdzić. Ja mam taki typ jak ta 2 i polubiłyśmy się w końcu
Trzeba by obie wypróbować, żeby mieć porównanie.
julianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak to "jeszcze"?Doris-83 wrote:Ja zaraz ruszę się z kanapy i zacznę szykować
Golenie itp:-) Bo raczej nie odważę się zaprezentować lekarzowi bobra:-)
Dzisiejsze pytania do lekarza:
Co z seksem?
Co z basenem?
Co oznacza uczucie ciężkiego brzucha? Mam się bać?
Dlaczego jeszcze maluszka nie czuję?
I bardzo chcę poznać płeć
Mąż twierdzi,że i tak na nas dupkę znowu wypnie:-)
Kobietko, masz czas do 22 tc! 18 tc to wcześnie 
-
Kiara a powiedziała Ci gin skąd te skurcze i są niebezpieczne?
Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki
i buciki przydają się później
eforts lubi tę wiadomość
-
AH! doczytałam was! Zajęło mi ponad godzinę!
Gratuluję udanych wizyt!!
Kiara, dobrze, że z maluszkiem dobrze - i nie ma co - czas leżeć!
Ktoś pytał o umiejscowienie ruchów - na razie czułam dwa razy po prawej stronie - bardzo nisko - przy pachwinie - zdziwiło mnie to trochę. Ale mimo, że maluch nie kopie - to i tak wiem, że się rusza bo bardzo często gilga mnie od środka
Dzisiaj jechałam autem i śpiewałam do radia i mnie pogilgał
chyba mu się spodobało 
U nas w Gdańsku kolejny dzień gorąc - DESZCZU CHCĘ!!!! Z mamuśką pojechałyśmy na giełdę owocowo-warzywną i kupiłam sobie 9 kg wiśni - będzie kompot
(oczywiście mama zrobi, bo ja nie umiem
)
W sprawie imion dla dziecka, dla dziewczynki mieliśmy pełną zgodność - Izabela, ale wyszedł synuś i tym samym problem
Miał być Paweł, ale mężowi nagle się odwidziało - i nalega na Tomasza - rozważam to imię i wstępnie tak nazywamy malucha - ale co się stanie po porodzie - to już nie wiem!
Jak część z was pewnie czytała na fb, przez pół nocy męczyłą mnie straszna zgaga - paliło cholernie - po raz pierwszy w ciąży - ponoć może być jeszcze gorzej. Mam nadzieję, że dziś w nocy będzie lepiej
Z ciuszków dla Tomusia to nadal mam tylko skarpetki...czekam na połówkowe (13.08!) i jak potwierdzą że Tomuś jest Tomusiem a nie Izunią to wtedy się obkupię
A tymczasem borem lasem - idę robić bitą śmietanę z malinami i borówką amerykańską
nomnomnomnomonom 

22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)
11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci
-
Nudzę się jak sama siedzę. ehhhh nuuuuuuudaaaaaaaaaaaa oglądam Mariolkę na tvp 2
Zuza u Ciebie jest inaczej w końcu Ty masz trójkę u siebie, więc może one tam się stukają i bulgotają w brzuszku.
Efors ja synkowi nie zakładałam bucików wcześniej niż miał 8 mies. Tak to skarpetki
eforts lubi tę wiadomość
-
Bajka wrote:
Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki
i buciki przydają się później 
Ale żeby nie było to są takie 3-6 msc
śmiałyśmy się z siostrą że do zdjęć będą
nie mogłam się powstrzymać, zawsze chciałam kupić małe buciki
Bajka, goto4 lubią tę wiadomość
-
Heloo
Przepraszam ze doiero teraz pisze. Jestem padnieta i tylko troch3 doczytalam
Na wizycie troche pytan mi sie przypomnialo . Nieciekawe wiesvi mam.
Szyjka co prawda zamknieta ale skrocila sie do 1 cm. Dostalam leki i mam lezec caly czas z nogami w gorze i sie oszczedzac. Spasmolina 3x1 i magnez dolaczyc na skurcze. Obserwowac sytuacje i w razie dalszych bolesci ( ktore sa) mam leciec do niego do szpitala
Co do ruchow to na ostatnim usg mala stala. Ruchy czuje codziennie na zmiane nad pepkiem i nad wzgorkiem czasem takie wypychanie.
Co do wyprawki to ja teraz troszke bodziakow kupilam i narazie stop. Zaczne kupowac dopiero we wrzesniu po naszym urlopie i po remoncie pokoiku dla dziewczynek. Sprowadze ciuszki z piwnicy i zobacze co mam
Qrczaczku jak czulas ze ci sie skraca szyjka i ze musisz miec szew. Ty chyba nie bralas lekow chyba zadnych przed zalozeniem, prawda? Jakiej dlugosci mualas szyjke kiedy ci zakladali passer?
Bukumola lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm
-
Kurcze Karola to musisz teraz naprawdę odpuścić wszelakie czynności i odpoczywać. No i powielam pytanie, czułość cos co mogło na to wskazywać?
Szurabura ja w połowie 19 t zaczęłam czuć tak ze nie miałam wątpliwości co to i od tej pory regularnie i wzrostowo
także ja półtorej tygodnia później niż Ty jesteś teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:46
-
ja naczytałam się o tych ruchach pierwszych, tzw pyknięciach
i od 2 wieczorów wydawało mi się, że coś mnie tak pyknęło, ale nic nie pisałam, bo sama nawet nie wiem czy może to być to. W każdym razie w dzień nic takiego nie mam, a wieczorem gdy leżę w łóżku zdarzyło się parę razy. Albo jelitka albo dzidzia
eforts, Kiara lubią tę wiadomość