X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do wózka to w sklepie możecie znaleźć takiej niż na allegro, ja riko u siebie kupie 2w1 za 1300 a w necie jest 150, 200 zł drożej.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie.
    Na "samolocie" po obmacaniu szyjki babka stwierdziła: "no faktycznie nie jest dobrze... ale damy radę, nie jest źle", nie wiem co to miało znaczyć. W usg wyszło jej tez, że szyjka się skróciła. Pytałam o te różnice w pomiarach szyjki i ona mówi, że to zależy od tego jak się przyciśnie głowicę USG (pokazała mi nawet) - jak mocniej, to sie spłaszcza i skraca jakby obraz, a jak sie wycofa i lżej to szyjka wygląda na dłuższą. Dodatkowo podobno szyjak nie tyle potrafi się wydłużać co np. może być chwilowo napięta i dlatego niektórym wychodzą różne pomiary.
    Kazała leżeć, leżeć, leżeć. Wizyta kontrolna zwykła bez usg 7.08, w międzyczasie tylko raz pojechać na krew (w tym crp) i mocz. Dalej brac leki, jak coś to dzwonić.
    Z dzidzią ok, "ruchliwy mały człowiek", waga 432g :) Dostaliśmy tez jedno zdjęcie profilu buźki i brzuszka. Wymiary małego całego ciała proporcjonalne, ale nie skupiałam się by zapamiętac ile co ma jak mówiła.

Niestety powrót był już ciężki :( Jak szliśmy od przystanku tramwajowego do bloku to mamy ok. 3 min drogi takim normalnym tempem. W miedzyczasie dostałam silnych skurczy znowu - naliczyłam 8 aż do klatki. Ustały dopiero jak w domu położyłam się na łóżku. ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:29

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, to jesteś szczęściarą, że u Ciebie na miejscu w ogóle są te wózki ;)

Kiara, współczuję nieprzyjemnych dolegliwości, ale ważne, że z dzidzią dobrze i co zrobić... leżeć, leżeć, leżeć :)

Julianna, ciężko stwierdzić. Ja mam taki typ jak ta 2 i polubiłyśmy się w końcu :) Trzeba by obie wypróbować, żeby mieć porównanie.

julianna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja zaraz ruszę się z kanapy i zacznę szykować:-) Golenie itp:-) Bo raczej nie odważę się zaprezentować lekarzowi bobra:-)

Dzisiejsze pytania do lekarza:
    Co z seksem?
    Co z basenem?
    Co oznacza uczucie ciężkiego brzucha? Mam się bać?
    Dlaczego jeszcze maluszka nie czuję?

I bardzo chcę poznać płeć:-) Mąż twierdzi,że i tak na nas dupkę znowu wypnie:-)
    jak to "jeszcze"? :) Kobietko, masz czas do 22 tc! 18 tc to wcześnie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara to nasze dzieciaki w tej samej wadze są :) moja ma 431 gram :)

Kiara lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo właśnie zaczyna wieczorne figle :)

Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a powiedziała Ci gin skąd te skurcze i są niebezpieczne?

Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki :) i buciki przydają się później :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AH! doczytałam was! Zajęło mi ponad godzinę!

Gratuluję udanych wizyt!!

Kiara, dobrze, że z maluszkiem dobrze - i nie ma co - czas leżeć!

Ktoś pytał o umiejscowienie ruchów - na razie czułam dwa razy po prawej stronie - bardzo nisko - przy pachwinie - zdziwiło mnie to trochę. Ale mimo, że maluch nie kopie - to i tak wiem, że się rusza bo bardzo często gilga mnie od środka :D Dzisiaj jechałam autem i śpiewałam do radia i mnie pogilgał :D chyba mu się spodobało :D

U nas w Gdańsku kolejny dzień gorąc - DESZCZU CHCĘ!!!! Z mamuśką pojechałyśmy na giełdę owocowo-warzywną i kupiłam sobie 9 kg wiśni - będzie kompot :) (oczywiście mama zrobi, bo ja nie umiem :P)

W sprawie imion dla dziecka, dla dziewczynki mieliśmy pełną zgodność - Izabela, ale wyszedł synuś i tym samym problem :D Miał być Paweł, ale mężowi nagle się odwidziało - i nalega na Tomasza - rozważam to imię i wstępnie tak nazywamy malucha - ale co się stanie po porodzie - to już nie wiem!:)

Jak część z was pewnie czytała na fb, przez pół nocy męczyłą mnie straszna zgaga - paliło cholernie - po raz pierwszy w ciąży - ponoć może być jeszcze gorzej. Mam nadzieję, że dziś w nocy będzie lepiej :D

Z ciuszków dla Tomusia to nadal mam tylko skarpetki...czekam na połówkowe (13.08!) i jak potwierdzą że Tomuś jest Tomusiem a nie Izunią to wtedy się obkupię :)

A tymczasem borem lasem - idę robić bitą śmietanę z malinami i borówką amerykańską :D nomnomnomnomonom :D

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dobrze,że maleństwo ok. A Ty leż i odpoczywaj :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wpadaj do mnie z deserem :) Jestem sama, mąż w pracy, mały u babci. W domu chłodno, na dworze chłód wiatr i deszczowo :D

Marimiko lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzę się jak sama siedzę. ehhhh nuuuuuuudaaaaaaaaaaaa oglądam Mariolkę na tvp 2
    Zuza u Ciebie jest inaczej w końcu Ty masz trójkę u siebie, więc może one tam się stukają i bulgotają w brzuszku.
    Efors ja synkowi nie zakładałam bucików wcześniej niż miał 8 mies. Tak to skarpetki :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:

Eforts buciki cudne ale faktycznie ponoc maluszki wolą skarpeteczki :) i buciki przydają się później :)

Ale żeby nie było to są takie 3-6 msc :) śmiałyśmy się z siostrą że do zdjęć będą :) nie mogłam się powstrzymać, zawsze chciałam kupić małe buciki :D

Bajka, goto4 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo
    Przepraszam ze doiero teraz pisze. Jestem padnieta i tylko troch3 doczytalam

Na wizycie troche pytan mi sie przypomnialo . Nieciekawe wiesvi mam.
    Szyjka co prawda zamknieta ale skrocila sie do 1 cm. Dostalam leki i mam lezec caly czas z nogami w gorze i sie oszczedzac. Spasmolina 3x1 i magnez dolaczyc na skurcze. Obserwowac sytuacje i w razie dalszych bolesci ( ktore sa) mam leciec do niego do szpitala

Co do ruchow to na ostatnim usg mala stala. Ruchy czuje codziennie na zmiane nad pepkiem i nad wzgorkiem czasem takie wypychanie.

Co do wyprawki to ja teraz troszke bodziakow kupilam i narazie stop. Zaczne kupowac dopiero we wrzesniu po naszym urlopie i po remoncie pokoiku dla dziewczynek. Sprowadze ciuszki z piwnicy i zobacze co mam

Qrczaczku jak czulas ze ci sie skraca szyjka i ze musisz miec szew. Ty chyba nie bralas lekow chyba zadnych przed zalozeniem, prawda? Jakiej dlugosci mualas szyjke kiedy ci zakladali passer?

Bukumola lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nieciekawie... :( A Ty miałaś jakieś objawy, które mogłyby na to wskazywać?

Kiara, uwierz że jak się czyta o Waszych kopniaczkach (o podobnym czasie) to też by się chciało już i wszystko wydaje się późno ;)

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Karola to musisz teraz naprawdę odpuścić wszelakie czynności i odpoczywać. No i powielam pytanie, czułość cos co mogło na to wskazywać?

Szurabura ja w połowie 19 t zaczęłam czuć tak ze nie miałam wątpliwości co to i od tej pory regularnie i wzrostowo :) także ja półtorej tygodnia później niż Ty jesteś teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:46

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko mam pytanie do Ciebie. Czy jak byłaś na weselu, to normalnie się bawiłaś? Bo za dwa tygodnie mam wesele siostry i ciekawa jestem, czy mogę tańczyć. Wiem, że na pewno mniej i na pewno szybciej będę się męczyć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naczytałam się o tych ruchach pierwszych, tzw pyknięciach :) i od 2 wieczorów wydawało mi się, że coś mnie tak pyknęło, ale nic nie pisałam, bo sama nawet nie wiem czy może to być to. W każdym razie w dzień nic takiego nie mam, a wieczorem gdy leżę w łóżku zdarzyło się parę razy. Albo jelitka albo dzidzia :D

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie rodzice sa w odwiedzinach, dlatego tak malo się odzywam. :) postaram się jutro nadrobić.

Ps. czuje już powoli ruchy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:56

HANA, Ita lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie wiem jak wy wyczuwacie detektorem Maluszka. Ja bezbłednie znajduje swoje tętno tylko :( A tak cisza. Lipa...

relgh371rphwpz6l.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje bicie serca dziecka normalnie pod reka ;) czasem bardzo intensywne, wtedy wiem ze jest blisko mnie, a czasem ledwo ledwo je czuje, wtedy wiem, ze gleboko siedzi :P
    34bw43r836g6ojbx.png

‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ