Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Milcia wrote:Marimiko mam pytanie do Ciebie. Czy jak byłaś na weselu, to normalnie się bawiłaś? Bo za dwa tygodnie mam wesele siostry i ciekawa jestem, czy mogę tańczyć. Wiem, że na pewno mniej i na pewno szybciej będę się męczyć.
wiesz co "normalnie" to za dużo powiedzianeznacyz na początku trochę potańczyłam, ale z biegiem czasu coraz mniej miałam ochotę się ruszać i zaczynał mnie pobolewać brzuch...jak mnie szwagier zaprosił o 1 w nocy do tańca to właściwie stałam i się powoli obracałam - śmiał się, że ze mną się tańczy jak z manekinem
ale nie dałam rady już potem..Oczywiście jakieś szybkie tańce, podskakiwania itp sobie odpuszczałam z marszu.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Szurabura ja mam tak ze mały potrafi cały dzień nie dawać się wyczuć a wieczorkiem ze 2 małe kopniaczki dostanę ale jeszcze wszystko bardzo delikatne i nieregularne także czekam aż codziennie będzie go bardziej czuć że się rusza
-
Kinga może pod ręką wyczuwa sz własne tętno co? Chyba nie jest łatwo wyczuć serce dziecka i to w tak młodej ciąży?
Marta zacznij poszukiwania centralnie nad łonem i potem prawo lewo, trochę w górę i na pewno znajdzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 22:18
-
eforts jestem pewna ze to dziecko, nawet zapytalam sie mojej mamy i ona stwierdzila ze faktycznie... Z ciekawosci zabralysmy stetoskop i to potwierdzil
Sprobujcie tez poszukac u siebie
ja to odkrylam tydzien temu, czasem nie znajde tego bicia, ale czasem naprawde az reka sama skacze, a po chwili dzidzi ucieka i jest cisza. Moze to przez to ze mam taki maly brzuch? Ruchy dziecka tez praktycznie caly czas czuje...
eforts lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Kinga może pod ręką wyczuwa sz własne tętno co? Chyba nie jest łatwo wyczuć serce dziecka i to w tak młodej ciąży?
Marta zacznij poszukiwania centralnie nad łonem i potem prawo lewo, trochę w górę i na pewno znajdziesz
też mnie się wydaje, że ciężko wyczuć ręką tętno maluszka bo nasze jest silniejsze, ale skoro stetoskopem sprawdziłaś Kinga to musi tak być
ja nie czujęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 22:27
-
Jestem cała w skowronkach:-)
Na wizycie badanie na samolocie- wszystko ok.
Usg- maleństwo się ruszało i.......grudniowa klątwa jajeczna trwa:-) Będzie chłopak:-)
Mój mąż tylko zęby szczerzył przez resztę wizyty:-)
No ale znowu opierdziel za wagę....niestety muszę pochmować swój apetyt.
Mąż szczęśliwy bo będzie pilnował syna,a nie całej wsi:-)Bajka, kaarolaa, Marimiko, Bogusiar80, Ita, goto4, Furia, HANA, lolaliciouse, Niespodzianek:), eforts, julianna, Ewka89, Kinga.k, sara_nar, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny*
eforts 1 grudni/27 listopad
synek
*aniar 1 grudnia
coreczka
*Mamax 2 grudnia
synek
*Kulka41 2 grudnia
synek
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
coreczka
*Kiara 5 grudnia/29 listopad
synek
*Oliwia85 4 grudnia
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Paulina85 5 grudnia
*Milcia 5 grudnia
coreczka
*Furia 6 grudnia
synek
*Pollyanna 6 grudnia
coreczka
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek
*Paula84 10 grudnia
coreczka
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia
coreczka
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*kanapa 14 grudnia
coreczka
*mausi 14 grudnia
coreczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
synek
*Marimiko 17 grudnia
synek
*anuszka1986 17 grudnia
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
coreczka
*michaga82 18 grudnia
synek
*kaarolaa 19 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia
coreczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
coreczka
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek
*Ikusia1221 24 grudnia
coreczka
*inka84 24 grudnia
synek
*szurabura 25 grudnia
*goto4 25 grudnia
synek
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek
*zuza_3 27 grudnia
3 coreczki
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek
*Nati89 28 grudnia
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
*jedynka 28 grudnia
*AsiaCh 28 grudnia
synek
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
coreczka
*Bogusiar80 29 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:34
HANA lubi tę wiadomość
-
Doris - gratki!
odnośnie serca - to ja często czuję bicie serca jak przyłożę dłoń do brzucha - ale mnie się wydaje, że to moje serducho i tak jak ewelinka pisze - mi też brzuch delikatnie podskakuje w rytm serca.
I co, przychodzi wieczór a ja zaczynam mieć katar i tak od 3 dni - kładę się do łóżka i nie mogę oddychać przez nos, bo za mało powietrza mi to daje i muszę buzią - a kto lubi oddychać buzią przy zasypianiu?!?!
a ktoś wspominał o obolałym brzuchu - ja tak często mam, tyle że głównie po nocy jest obolały - nie wiem co ja robię jak śpię
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
hej dziewczyny, ja wizyte mam 5 sierpnia, ale jakos sie obawiam, ze moze cos nie tak z ta szyjka, albo z dzieckiem, znowu zaczynam sie schizowac, jak mialam remont nie mialam czasu myslec, a teraz fiksuje.. sporadycznie brzuch mi twardnieje nie wiem czy tak ma byc, a co do boli brzucha to takie nie przyjemne wiercenie od srodka i ciagniecie wiec nie wiem, ale mysle, ze to maluch ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 07:39
-
Doris no to gratulacje Syncia
Kinga zbadaj to "bicie" z Twoim tętnem na nadgarstku, jak jest synchronizacja to jest to Twoje tętno, i zapewne tak bedzie.
albo policz sobie uderzenia rano przez 15 sekund, i zrób razy cztery, wynik zapewne będzie oscylował w granicy 60-100 uderzeń (Twoje tętno)I wszystko sie wyjasni
-
dzień dobry!
Doris- gratuluję synka !
Gratuluje wszystkich udanych wizyt!
Furia-daj zanć po ginku(ps- moja Natka tez taki numer wywineła! Spokojnie:)
Kinga- podpisuję sie pod tym co napisała HANA-sprawdź w ten sposób;)
karola- dołączam się do pytania dziewczyn-czułaś coś?
ostatnio nie mam weny do pisania,ale czytam Was regularnie:)
U mnie tez taaaaaaaaki impas z wyborem imienia,że hej!:(Nie potrafimy dojść do porozumienia.Gdyby jeszcze mojemu m coś konkretnie się podobało- ale wiecznie słyszę "nie wiem...nic do mnie nie przemawia"- to mam dość..a przepraszam, wymyślił Oliwiera- dla mnie nie do zaakceptowania buuu
Gdzieś tam przewinął się temat przesądów- jak mnie proboszcz zobaczył na naukach dla rodziców chrzestnych to b. się uceszył- powiedział że moje "dzieiątko juz będzie przyczyniało sie do chwały Pana "
Wczoraj wymyślałam menu na imprezę urodzinową mojego m. Stwierdziłam,że mam dośc sałatek,pieczonych mięs itp.
Będzie kiełbasa z piekarnika z cebulą,bigos, gulasz węgierski,ziemniaki tłuczone z masełkiem, boczkiem i cebulką. Do tego trochę zimnej płyty i bezie git
We wtorek mam wizytę!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 08:29
Ita lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Gratuluję kolejnych wizyt i syneczkówspodobał mi się tekst o pilnowaniu całej wsi...
Ma któraś z Was jakiś sposób na zgagę?? nigdy jej nie miałam a teraz już trzeci dzień z rzędu i jak na początku była taka łagodna, że prawie jej nie czułam to wczoraj wieczorem miałam apogeum i teraz rano tylko kłuje w przełyku ale podejrzewam, że jak coś zjem to znowu się zacznie- pomóżcie, plisss....