Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mi ostatnio mój gin na NFZ przełączył na 3d sam z siebie, nawet nie wiedziałam, że ma taką możliwość. A wy jak płacicie taką kasę to tym bardziej powinno być w cenie.
Byłam wczoraj w IKEI, kupiliśmy trochę szafek. Z naszego remontu wyłoniła się już prawie skończona łazienka i przedpokój a raczej szafy w nim. Tak już bym chciała kupować te bibeloty do urządzania
No i podczas łażenia w pewnym momencie poczułam nagły ból brzucha i potrzebę szybko siąść. Na szczęści chodziliśmy po urządzonych wnętrzach więc było dużo krzeseł. Mąż mówił że zrobiłam się mega mocno czerwona. Mi się zrobiło lekko ciepło, więc całkiem odwrotnie niż na zemdlenie. Mam nadzieję że ten ból brzucha nie oznaczał nic groźnego. Widziałam kilka kobitek w ciąży w Ikei więc to chyba nie jest zabronione w naszym stanie. Ale przed kolejnym wyjazdem trochę się będę bała.
Aaa i wczoraj odkryłam moje palce u rąk jak parówki, jak nie moje ręce! A wieczorem jak się położyłam to mąż mówi ale masz stopy jakby cię pszczoły pożądliły. No więc pierwszy raz w życiu spuchłam.Kiara lubi tę wiadomość
-
Kiara zadzwnilam do Euromedicuda bo i tak zgubilam kartke z godziną wizyty i dopytalam, babka mi powiedziala, ze pelne badanie anatomii plodu wykonuje sie takze w 3d/4d, bo sie robi jakies przekroje czy cos, wiec za 300 zl to chyba mi przeskanuje co do milimetra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:52
Kiara lubi tę wiadomość
-
I tutaj znalazlam badanie genetyczne plodu (polowkowe) z oceną anatomii plodu:
http://www.youtube.com/watch?v=hni7pMGHi_Y
I za takie cos bede wlasnie placic i przyznam, ze nie szkoda mi tych pieniedzy bo widzialam juz hmmm (glupio to zabrzmi) sprzęt doktorai jego podejscie do badania na nfz, wiec nie szkoda mi ani zlotowki. A gdyby mialo byc cos nie tak to lepiej wiedziec wczesniej, bo dr Pietryga uratowal w ten sposob wiele dzieci. Mam jednak ogromną nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, ale stres jest niesamowity
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:57
-
wklejam info o bezpłatnych badaniach HCV dla kobiet w ciąży, badanie możemy zrobić do listopada 2014
http://www.hcv.pzh.gov.pl/News/28-lipca-swiatowy-dzien-wirusowego-zapalenia-watroby
i miejsca gdzie możemy się pokłuć:
http://www.hcv.pzh.gov.pl/Page/projekt-3-1/realizatorzy-projektu-2/jednostki-wspolrealizujace-projekt -
Obejrzałam sobie to wideo i ja pierdzielę!
Ono ma 13 minut!!!! Ale jestem wściekła - mój wspaniały specjalista USG u którego zabuliłam 200zł przeprowadził USG i nagrał mi filmik 5minutowy!
Poszłam na dodatkowe usg bo chciałam mieć pewność, że tym razem będzie robione na dobrym sprzęcie i oczekiwałam też fajnej pamiątki w postaci ładnego filmiku. A u mnie nie dość, że film krótki to doktor tak machał głowicą, że niewiele widać dla laika
grrr... -
nick nieaktualnyinka - to super!
Ja swojego ginkowi prywatnemu ufam na 100%, bo on sam jak ja jakieś choćby mini mini wątpliwości, to bada aż się rozwiążą, a doświadczenie ma ogromne, sprzęt też super, no i w szpitalu miałam też połówkowe właściwie... wszystko mi pobadała jedna lekarka - trwało to ok. 40min właśnie, omawiała kazdy element maluszka ze studentami, także będę miała podwójną pewność, że wszystko gra
a te 3d miałoby być tylko dla naszej uciechy.
gdzie chcesz rodzić?Ja rozmyślam nad Raszeją i św. Rodziny, ale bardziej skłaniam sie w kierunku Raszei z uwagi na lepsze warunki na salach porodowych. Tylko tam nie chcą dawać znieczulenia... ale myślę, że po tym co przeszłam, wystarczy mi TENS (mają) i gaz..
bursztynka - witaj w klubie spuchniętych...do tego te wyłażące na stopach żyły
Oszczędzaj się dziś kochana, skoro wczoraj miałaś takie coś. Może to maleństwo w coś kopnęło... mi tak nerkę lewą (tę prawie zdrową, nie chorą) skopało ostatnio, że kolki dostałam, mimo, że wszystko z nią było ok
-
Ja w środę pytałam gina, czy warto robić to 3d/4d, to powiedział, że do badania to nic nie wnosi, jedynie co to pamiątka dla rodziców. Dlatego my chyba zrezygnujemy z tego usg, bo drogo wychodzi w Poznaniu.
Kiara, my zaczęliśmy się skłaniać do Św. Rodziny. Póki co raczej tam będziemy rodzić. -
Hej, kolejna noc chorych snów i mimo 10h snu jestem wykończona, ale dalej spać nie pójdę bo jestem zbyt obalala na brzuchu + kolejny dzień gorąca w Gdańsku...a przede mna ponoć mega gorący weekend...ja chyba zejde....
((
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Milcia ja tak samo pytalam sie mojego lekarza o usg 3/4d i tez stwierdzil, ze to jedynie fajna pamiatka i niezle przezycie dla rodzica, jednak ja chyba pojde
i mam do was pytanie... nie wiecie w ktorym tyg najlepiej wykonac takie usg?
4 sierpnia mam to polowkowe (lekarz, ktory je wykonuje tez ma mozliwosc przelaczenia na 3d, ale nie wiem czy to zrobi, bo ide z NFZ...), 18 planowalam isc wlasnie na 3d, ale 19 mam wizyte u gina wiec tak dzien po dniu ogladac maluszka to troche bezsensua gdybym chciala isc 1 wrzesnia to to bedzie juz 25 tydz
-
Milcia wrote:Ja w środę pytałam gina, czy warto robić to 3d/4d, to powiedział, że do badania to nic nie wnosi, jedynie co to pamiątka dla rodziców. Dlatego my chyba zrezygnujemy z tego usg, bo drogo wychodzi w Poznaniu.
Kiara, my zaczęliśmy się skłaniać do Św. Rodziny. Póki co raczej tam będziemy rodzić.
Milcia mi nie chodzilo w ogole o 3d/4d bo jak wyzej pisalam nawet nie wiedzialam, ze to badanie jest z przelaczaniem na 3d/4dZalezy mi jedynie na przeskanowaniu dzidziusia wszerz i w zdluz przez specjaliste, ktorego polecil mi moj gin prowadzący (dodam, ze dal mi skierowanie na nfz *, wiec nie nabija koledze portfela), a ze przy okazji bedzie to 3d/4d takze i zobacze buziunie to sie tylko ciesze dodatkowo
* z córką bylam na nfz badanie dokladnee, ale dosc krotkie, bez 3d/4d, a wiec bez anatomii, ale poniewaz sprzet jest tak rewelacyjny, tak dokladnie na zwyklym 2d widac dzieciątko, nozki, paluszki, wszystko to zalezalo mi na sprawieniu tatusiowi frajdy i mozliwosci wspolnego pooglądania maluszka nascie minut. -
Mi puchną juz stopy prawa lekko, lewa bardziej
ale takie delikatne to w upały mi się zdarzało.
Ita ja za 200 zł dostałam prawie 9 minmyślę że czas nie ma znaczenia, jak dziecko jest dobrze ułożone to potrzeba tyle żeby wszystko pomierzyć.
Mojego lekarza nie ma na tej liście ale jest lekarz u którego robiłam dodatkowe połówkowe.
I też słyszałam ze 3d nie ma wartości diagnostycznej tylko pamiątkową dla rodzicówinka84 lubi tę wiadomość